sizce bakıcımın amacı ne

bebek86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2010
103
0
46
Artvin
kızlar günaydın. ben orta büyüklükte bir ilçede çalışıyorum. 1 yaş 1 aylık bir kızım var 11. aya kadar kendim baktım. bakıcı ile 2 hafta alıştırma süreci geçirdik. alıştı ancak kızm kadına düşkün değil bu çok problem değil zaten. ben asıl konuya gelirsem, bakıcımız ilk ay çok iyiydi, öğlenleri kızıma çorba yapıyor hep berabaer yediğimiz için bazen de bir çeşit yemek yapıyor bazen ben yapıyorum ya da dışarıdan söylüyoruz.başka hiçbir iş istemedim istemem de. her akşam evi çok uzak olmamasına rağmen kadını arabayla evine bırakırız. 450 tl maaş ve evinin birtakım ihtiyaçlarını karşılıyoruz. ancak 2. ay ortalarından itibaren biraz isteksiz gibi. yani mesela biz eşime ya da kızıma internetten alışveriş yapığımızda ya da marketten eve birşeyler aldığımızda hep ona da birşeyler almamızı istiyor. bazen de alıyoruz zaten ama her zaman değil. almadığımızda suratı asılıyor. geçen gün nisan mayıs gibi benim kızım teyzeyle parka gidecek diye kızımla konuşuyorum, kadın da tam güzelce yürümezse be onu dışarı falan götüremem bebek arabasıyla götüremem diyor. bazen ben bulaşıkları yıkadıktan sonra mutfakta sabunumuz var elimi orada sabunluyorum kadın not bırakmış: eller lavaboda yıkanır! diye. sonra tuveletimiz temizdir genelde ama kadın tuveleti temiz bırakalım diye not yazmış.
bu kadının daha önce çalıştığı bir ev varmış. onun ikinci çocuğu oldu. eylül gibi onlarda bakıcı arayacaklarmış. kadın bize; işte bana sen gel diyorlar. onlar bana her hafta 5-10 kilo meyve vs. verirlerdi, kıyafet verirlerdi. öğlenleri hep beraber dışarı yemeğe giderdik diyor. bizde gideriz ama daha yeni araba aldık, biraz bütçeyi kısmamız lazım bu aralar. acaba kadın oarada mı çalışmak istiyor? bi de kızıma en fazla bir saat tv izlet diyorum. her geldiğimde tv açık oluyor. kadın sabahtan doktorum programı ile gülben ergeni izledim öğleden sonra bugün ne giysem yemek programı izledim diyor. sizce ne yapmak istiyor?

bakıcı çok fazla beklentiye girmiş.bana kalırsa o gitmeden siz değiştirin.parasını veriyorsunuz daha ne alacakmışsınız ki

oooo bence kaşınıyo o siz maasını vermekten baska bısı yapmak zorudna dğeilsiniz sömürmeye calısıo
ortamı kızıstırarak size kalamdım demeye calısıyo sanırırm .... bence gitmeden siz yollayın
tabıı kızınız alısmız ıste orası zor hanı yenıden baska bakıcı ama napıcaksın ama kafasına göre birden gıtmesı daha kötü

bende öyle düşündüm işte kızım çok düşkün olmadan diye ama babası iyi bakıyor en azından kötü davranmıyor çocuğumuza diyor. ama 7 ay sonra gidecem derse o zaman daha zor olur. anne kayınvalide de gelemiyor. yaşlılra sağlık problemleri var.
ama yeni bakıcı kötü davranır mı onun tereddütü var işte

açık açık söyleyin benim kurallarım bunlar diye.. gitmek istiyorsa da gitsin.. kendi bilir.. her ay on kilo meyvesini yesin
sizde gizliden bir bakıcı arayın derim çünkü bu bakıcının gönlü bakmak istemiyor gibi.
bişey anlatayım tanıdığın çocuğunada bakıcı bakıyor çocuk dört yaşına geldi yemek yemesini bilmiyor ve konuşamıyor.. çünkü bakıcısı sürekli biboran vermiş eline.. ve hiç konuşmamış galiba... şimdi baannesi aldı yanına yemeye ve konuşmaya başlamış... bakıcı mı bakıyor işte gözü görüyor
hoş benimde bebeğim var ve şuan annem bakıyor birkaç ay sonra bende bakıcı sorunu yaşıycam:18:

Çocuğunuz bakıcıya iyice alışmadan yollarınızı ayırmanızı tavsiye ederim.

Bu beklentilerin sonu gelmeyecektir çünkü

hey allahım ya sinir oldum kadına eve bakıcı aldın evlatlık mı aldın . ben dilencivari konuşmlardan hiç hoşlanmam o ne demek ya bana meyve verirlerdi de kıyafet verirlerdi de
. git mamaşınal helal helal al. ne dileniyorsun e be bakıcı.benim bile içimi baydı. kendi evinde senin tuvalati nasıl kullandığından ona ne ki.

haytım kızma ama bence o bakıcı yolunu bulmuş.çalışıp emeğiyle kazandığı paraya niye razı gelmıyor da sürekli ekstraları çıkıyormuş.bide resmen istiormuş..siz ona alışveriş yapmak zorunda değilsiniz.çocuğa dört dörtlük bakar bir abla gbi olur herşeyı kusursuz yapar ozaman hediye verırsınız o ayrı.kkendınızı kullandırmayın lütfen.böle uyanıklara harcayacağınız fazladan 50 lırayı yetimlere dullara verseniz an azından hayra geçer.böyle ınsanlar memnun olmaz verdıkçe daha fazlasını ister.onun görevi çocuğunuza iyi bir şekılde bkmak.sizin tuvaletlerınızı beğenmıyorsa gitsin başka tuvaleti kullansın ozaman. size temızliği düzeni tertibi öğretmek onamı kalmış?böle insanlara hoşgörülü davranmayın lütfen.benm eskı ev arkadaşım da böleydı.çocuğunuza ıyı davrandığından da emın olun bence. bır an önce o başka bi yağlı kapı bulup sızı ortada bırakmadan kendınıze yenı bır bakıcı bulun derım.

yemek yedirme konusunda kurallara uyuyor, o konuda problem yaşamadık. bi ara bizim evden meyve vs. evine götürüyordu bize göstermeden bizim kapıcı meyve satoyor ondan alıyordu ihityacını biz ödüyorduk ama biz yetersiz değiliz değil mi arkadaşlar? bakıcıya yapılması gerekeni yapıyoruz eksikliğimiz varsa söyleyin göreyim hatalıysam.
bir de mutfakta el yıkanma konusuna ne diyorsunuz?

bence fazla arsız birini bulöuşsunuz hiç duygusal bir yanını göremedim kadının maddiyata çok önem verıyor ..acaba ona muhtac oldugunuzu falan mı dusunuyor bence dıger ıs olayı blöf kadın sızın gozunuzu korkutarak onu daha cok memnun etmenızı beklıyor ...benım bebegıne 3 aylıktan bu yana komsum bakıyor..350 tl verıyorum kendı evınde bakıyor sagolsun kakalı camasırlarını bıle cıkardıgı gıbı posete depiyor ..o da kuruyor ve hıc cıkmıyor..yanı yaptıgı tek sey bebegıme bakmak ama bebegımle arasında duygusal bır bag olustu oğlum cok alıstı bende memlekete gıdınce arada hedıye alırım cocuklarına da arada alırız ufak tefek seyler ama evıne masraf yapmak nıye ...bence sız de fazla abartmıssınız dıyecegım ama annelık ıste memnun olsun da cocuguma ıyı baksın mantıgındasınız da kadın arsızmıs..degıstırmeyı dusunmuyor musunuz emınım daha muhtacları karnı tokları vardır...

yol verin gitsin...
isterse pislik götürse bile ev bakıcının haddine değil böyle şeyler demek.

iyi niyetli bir değil bakıcınız herşeyden önce.
çocuğunuzu bmyle birine emanet etmemelisiniz..

bizimki de kakalı çamaşırları olduğu gibi sepete koyar elini bile sürmez. akşma kadar kurur tabi.

bence kadın evin reisi görmeye başlamıs kendını bence sende bır gun not bırak canım nerde ısterse orda yıkarım dıye...hay allahım ya...benım bakıcım maaşını bıle bana belırlettırıyor...sız nasıl uygun gorursenız dıye ...o nedenle senın eksık bır yanın yok kadın fazla terbıyesız bence ...

bizimki de kakalı çamaşırları olduğu gibi sepete koyar elini bile sürmez. akşma kadar kurur tabi.

tv ye fazla alıstırması ısıne gelıyor tabı kendı uzanıyor cocuk da bön bön bakıyor tv ye..konusma problemıyasayabılırsın bu konuda...ablamın bakıcısı da pek konusmayan bır kadın cok ıyı ama mıy mıy sesını kendı bıle zor duyar sımdı kızımız 2 yası bıttı agzını bıcak acmıyor..ınce ele sık doku bu karakterdekı bır kadın senın cocugunla uzun uzun vakıt gecırıyor ...sonucta bazı seylerı ondan model alıcak ..ne bıleyım ya..evden meyve goturmek de ne resmen hırsızlık bu ..bence hıc hos degıl ...

ben d çok takıldım buna ama, işte eşim 1- 2 tane götürmüş birşey olmaz diyor. zaten ben bu olaydan sonra kızımın yiyeceği meyveleri tezgahın üzerine bırakıyorum anladı bir dahada yapmadı.

yol verin gitsin...
isterse pislik götürse bile ev bakıcının haddine değil böyle şeyler demek.

iyi niyetli bir değil bakıcınız herşeyden önce.
çocuğunuzu bmyle birine emanet etmemelisiniz..

bir hafta daha bekleyeceğim. ona göre eşim ne derse desin birini aramaya başlayacağım duruma göre

Bunları yapmaya zorunlu değilsiniz ki.
O belliki sizin onu bırakmak istemeyişinizi sezmiş ve bunu kullanıyo.
En başta çocuğa saatlerce televizyon izletmesi başlı başına bi hata ve kötülük zaten
Siz başka bakıcı kötü davranır diyosunuz ama bu bakıcının bunu yapması ne peki?
Bence sizin verdiğiniz şartlarda ve iyi niyetlilikte başka güzel bi insan bulabilirsiniz
Kadın sömürme derdine girmiş çok açık

Son düzenleme:

Bence başka bakıcı bulun. Kızınız da düşkün değilmiş....

Wc ve el yıkama konusuna gelince evin sahibi sanmış kendisini. O sizin kurallarınıza uyması gerekirken o size kurallar koyuyor çok ilginç :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…