Kocamın benden beklentisi işte bu yaEvet ben sana öğretirim delikanlı derdinmisal eşim kitap okumaz ama ben okuduğum kitapları ona anlatıyorum o asla okumayı sevmiyor . anlatmamı seviyor , birinin kütüphanesinde falan görünce okuduk biz bunu diyo çok gülüyorum sonra
Yani sanırım kültür farkı olan biriyle yapamazdım ya... En basitinden örnek vereyim mesela ben alkol içmeyi seven bir insanım ve alkol içmeyen biriyle kafa yapım uyuşmaz o kişiyle yapamam...
24 yaş çok küçük bir yaşMerhaba kızlar, uzun zamandır buraya uğrayamadım. Sizi sıkmadan başlamak istiyorum. Fikirleriniz benim için çok önemli.
Şimdi birisi var. Kendisi mardinli, 7 kardeşin en büyük erkek çocuğu, mesleği benimle aynı, 24 yaşında, köyde doğmuş büyümüş ve arap bir beyefendi....
Bense hataylıyım. Çerkes bir aileden geliyorum. Sehirde büyüdüm. Hiç köy bilmedim.27 yaşındayım. Yalnızca 2 kardeşiz. Çok küçük bir ailem var.
Aslında güzel anlaşıyoruz. İnanılmaz çözüm odaklı birisi. Çok efendi. Çokta seviyor. Tüm nazımı kaprislerimi başının üstünde taşıyor öyle diyim. Gerçekten ilk kez bu kadar sevildigimi hissettim. Üstelik çok düşünceli. Yani kısacası huyları çok güzel. Yavaş yavaş içim de ısınmaya başladı.
Lakin gerek yaş farkı gerekse kültürel farklılık beni çok korkutuyor. Yapabilir miyim nasıl olur bilemiyorum. Sizin de fikirlerinizi almak istedim. Sizce nasıl olur?
Şu yazının nesine beğenmedim attınız ? Çok doğru birşey yazmış konu sahibi bir insan nasıl nötr kelimesini bilmez ? Hiç mi fen bilgisi görmedin hadi kimyayı geçtim .Ya aslında şöyle aşağılamak asla haddime düşmez. Ama çok basit bir iki kelimeyi bilmemesi ve anlamını bana sorması çok garip geldi. Ki kendisi de üniversite mezunu.
Nötr ne demek bilmiyordu mesela garip geldi bu bana.
Eğer açık bir insansan bence biraz daha devam et sevgilin zaten aileci bir insan ise zamanla kendini belli eder diye düşünüyorum olurda bir evlilik olur ve aileler sizi rahtsız etmezse no problemYa aslında ben farklı kültürlere de açık bir insanım. Benim için sorun değil ama kalabalik ailesinin olması daha büyük sorun. Kalabalik aile beni korkutuyor nedense. O kalabalık ev sesi, gürültü, kaos bilemiyorum
Ikimiz de göreve yeni başlayacağız. Şuan ikimiz de aynı eğitimi alıyoruz. Bir-kac ay sonra atama olacak inşallah.Öncelikle yaş farkı şu an çok değil ama kritik bir dönemde. 24 yaşında yeni atanmış birisi keyif yapmayı isterken, 27 yaşında mesleğini bir kaç senedir yapan birisi artık evlilik, birikim gibi işin içine girer.
Bir de kültür farkı elbette iki taraf da isterse görmezden gelinebilir ama. Şimdiden gözünüze geliyorsa sonrası sıkıntı.
En basitinden akraba evliliği o tarafta çok fazla. Sizlerde kaç kuşak birbirine asla yan gözle bile bakmaz. Bunlar bile ne çok göze gelecek. E yemek kültürü, aileye hürmet kısmı, iki tarafında dili bambaşka vs...
Ciddi ilişki gibi bakarsan sonunda üzülürsünüz gibi geliyor.
Şu yazının nesine beğenmedim attınız ? Çok doğru birşey yazmış konu sahibi bir insan nasıl nötr kelimesini bilmez ? Hiç mi fen bilgisi görmedin hadi kimyayı geçtim .
Eğitim sistemi de çok garip kimler kimler üniversite bitiriyor.
Size gelince konu sahibi bence olmaz. Sizin de yedi kardeşin en büyük erkek çocuğu ifadeniz rahatsız etti beni . Kız çocuklarını neden saymiyorsunuz abla önemli değil mi ?
Kalabalık ailelerin erkek çocuklarının, ufak ailesi olan kadınları manipüle ederek , kadının ailesinden uzaklaştırdıklarını düşünüyorum. Pekte içinize sinmemiş bence size olan ilgisini sevmiş gibisiniz. Gerçi erkek gerçekten severse evlilik oluyor .. nişanlılıkta ayrılırsınız diye düşünüyorumO da öyle diyor. Mardinde yaşamayız. Ben orayı istemiyorum zaten diyor. Uzağa gideriz. Tatilden tatile ailemin yaninda kalırız diyor
Ikimiz de göreve yeni başlayacağız. Şuan ikimiz de aynı eğitimi alıyoruz. Bir-kac ay sonra atama olacak inşallah.
Aileye hürmet kısmına gelecek olursak aslında doğulu aileler ile çerkes aileler birbirine benziyor bu konuda. Ben her yemege de açığımdır, yerim, yaparım.
Ben şimdiden başıma gelecek türlü olumsuz şeyleri düşünüp ona göre devam etmeyi düşünüyorum. Ne zormuş bu işler
Yaş farkını sorun ediyorsanız sorun olur. Yani olgun babacan birini istiyorsanız mesela sorun olur. Karşı taraf da böyle bi soru sormalı kendine.Merhaba kızlar, uzun zamandır buraya uğrayamadım. Sizi sıkmadan başlamak istiyorum. Fikirleriniz benim için çok önemli.
Şimdi birisi var. Kendisi mardinli, 7 kardeşin en büyük erkek çocuğu, mesleği benimle aynı, 24 yaşında, köyde doğmuş büyümüş ve arap bir beyefendi....
Bense hataylıyım. Çerkes bir aileden geliyorum. Sehirde büyüdüm. Hiç köy bilmedim.27 yaşındayım. Yalnızca 2 kardeşiz. Çok küçük bir ailem var.
Aslında güzel anlaşıyoruz. İnanılmaz çözüm odaklı birisi. Çok efendi. Çokta seviyor. Tüm nazımı kaprislerimi başının üstünde taşıyor öyle diyim. Gerçekten ilk kez bu kadar sevildigimi hissettim. Üstelik çok düşünceli. Yani kısacası huyları çok güzel. Yavaş yavaş içim de ısınmaya başladı.
Lakin gerek yaş farkı gerekse kültürel farklılık beni çok korkutuyor. Yapabilir miyim nasıl olur bilemiyorum. Sizin de fikirlerinizi almak istedim. Sizce nasıl olur?
Valla inanır mısınız içimden bir ses böyle çok derinlerden bir ses diyor ki, nişanlıyken ayrılırsın sen bunla diyor. Ama beni manipüle edebilecegini sanmıyorum. Çok temiz yürekli birisi. Saf gibi böyle. Ben de onun tam tersi biraz şeytanlık varKalabalık ailelerin erkek çocuklarının, ufak ailesi olan kadınları manipüle ederek , kadının ailesinden uzaklaştırdıklarını düşünüyorum. Pekte içinize sinmemiş bence size olan ilgisini sevmiş gibisiniz. Gerçi erkek gerçekten severse evlilik oluyor .. nişanlılıkta ayrılırsınız diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?