Sizce bizden olur mu?

Ya bilemedim ben. Benim babam toplam 7 kardeş annemler iki kardeş. Babamda annemden küçük yaş olarak ama bu Eylül'de 32. Yıllarına girdiler galiba. Ve aynı şehir doğumlu olmalarına rağmen kültür farkı yaşamışlar.

Pardon ozaman ben niye kürt diye okudum ki:)
çünkü Mardini okuyunca sizin kafada otomatik olarak Kürt diye ışık yandı

halbuki mardinde arap da var, Aziz Sancar gibi Türk de, hatta çerkes çok olmasa da çeçen göçmen de var --en yakın mardinli aile dostlarımız çeçen mesela.

Konu sahibi muhtemelen Reyhanlı'lısın. Tanıdığım tüm Reyhanlı çerkesleri adet olarak epey ağır gelenekleri sürdüren insanlar. hani yaş olarak da çerkesler için (ya da adigeler için diyelim) evlenmek için acele edecek yaşta da değilsin, zaten soruyu evlensek ne olur diye de sormaışsın neden nişanlanır ayrılırsınız diye cevap vermişler bilmiyorum. Eğer tam bir Çerkes gib iyetişmişsen en başta kadın-erkek rolleri sebebiyle sorun yaşarsın gibi duruyor. Ama bunu bilemezsin bu sadece bir genelleme.

Ha bu arada ben kalabalık ailede büyümüş bir Türküm. Benim için 7 kardeş filan bir şey ifade etmiyor, benim de 200 tane kuzenim var.

Evet zamanında kalabalık ailenin getirdiği çok şey yaşadım. Yaşadık ama bizde mesela şimdi öyle bir durum yok. Kimse kimseye aramadan gitmez kimse ytılı günlerce kalmaz. Kalıyorsa da mesela biz de gidip onlarda kalıyoruzdur, birlikte de güzel vakit geçiriyoruzdur kimse yük olarak kalmıyor yani.

Her kalabalık aile ordu gibi bir arada yaşamıyor. Güzel günlerde düğünde cenazade de o kalabalığı ararım ben mesela kimse kusura bakmasın.

Son olarak sevgilim Mardinli ve Kürt ama ben kalabalık aile türk-kürt olma gibi şeylerden değil bambaşka şeylerden evlilik konusundan uzağim. Yoksa ilişki olarak bakınca ilişki yaşamak için gayet mükemmel bir insan.

Siz niye kendinizi anltma gereği duydunuz ki, ben genelden bahsettim zaten, sizinki istisna olabilir. Geneli böyle ama bu bir gerçek, kötü birşey değil, kültür böyle, eleştirmek babında söylemedim
Hayır kürt olmasının mardinle alakası yok, mardine gittim, hakkında bayağı da bilgim ve arkadaşım da var, bi an yanlış okudum demekki, bir art niyet yok altında.

21-22 olsa neyse 24-25 yaş da erkekler için çok küçük değil konu sahibi ile aşırı uyumsuzlar olurlar kısmına katılmıyorum arada bariz uçurum yaş yok.
Evlenmek istemeyebiliyorlar sadece o yaşlar da zatı muhteremler iyice analiz edin sorumluluk kaldırabiliyor mu falan mutlaka açık verir.

O da öyle diyor. Mardinde yaşamayız. Ben orayı istemiyorum zaten diyor. Uzağa gideriz. Tatilden tatile ailemin yaninda kalırız diyor
Valla ben bambaşka bir kültürden dilini bile bilmediğim adamla evlenirim,çok da mutlu olurum.
Ama 'tatillerde ailemle kaliriz' hayali kuran bir adamla bir aylık plan bile yapmam.
Sanırım öğretmensiniz, KKda o kadar çok öğretmen çift var ki yılda dört ay tatilleri var 3 ay KV evi,bir ay kız memleketi disinda karı koca tatile gitmiyorlar asla.
Onlardan biri olursunuz devam ederseniz

Merhaba Mardinli biriyle evli olarak yorum yapmak istedim ikimizde istanbulda buyuduk ama ben karadenizliyim. 2 yildir evliyiz esimi gercekten cok seviyorum ve cok iyi anlasiyoruz ama tabi o sizin es adayiniz koyde yasiyorsa ve siz evlenince koyde yasicaksaniz sizin icin cok sorun olabilir. Ben yapamazdim koyde acikcasi. Bu arada sunlarida belirteyim ayri evde yasiyoruz dogulularda genelde ayni eve gelin gitme olayi var. Onu asla tavsiye etmem. Birde esim idare etmeyi bilen birisi. Cok kalabaliklar. Bi anda evinize 20 kisi birden gelebilir. Ama genc olanlar tabiki yardim ediyor. Kalabalik olduklari icin surekli gorustugunuz kisiler ailesi ve kardesleri oluyor. Amca dayi hala genelde bayramdan bayrama goruyorsunuz. Birde buyuk cocuk ise genelde hersey ondan bekleniyor. Bi sey yapilcaksa ilk ona soylenir. Bu eksiside var. Ama tabiki hic bi evlilikte kusursuzluk yok. Ben esimden raziyim acikcasi cokta memnunum iyiki diyorum insallah sizde en dogru kisiyle evlenirsiniz

Hayir reyhanlılı değilim. Çerkes geleneklerine sıkı sıkı bağlı degilsekte ataerkil bir aileden gelmedim. Kadın erkek esittir. Eşit söz hakki vardır. Saygı her zaman önemlidir. Akraba evliliği ise hiç yoktur.
Yorumunuz icin tesekkur ederim.

Tek olumlu konuşan sizdiniz Ama galiba kararımı verdim ya. Olmayacak gibi bu is

Mardinli bir erkek asla ailesinden el etek çekmez. Her başı sıkışan ayakkabı bağını dahi kaybeden onun kapısını tiklatir. Hele en büyük erkekmis yani geleniniz gideniniz asla bitmez Anneleriyle aralarında da gerçekten bir duygusal bağ olur . Küçük ailede büyümüş biri yapamaz sanmıyorum Mardin'den kız almak çok güzeldir ama erkek almak için aynı şeyi diyemem sizde benzer bir kültürden gelseydiniz oluru olurdu. Birde Mardinli erkeklerin ağzı süper şairane laf yapar . Pek kanmayın . Annem Mardinli ordan hakimim konuya

Siz 27, o 24.. Kültürel ve ailevi farklılıklar var, "içim ısınmaya başladı" diyorsunuz demek ki çok yeni bir şey bu.
Ne kadardır görüşüyorsunuz?

Hakkinizda hayirlisi olsun insallah

Evlendiğinizin birinci ayında altı kardeşten en az birini size yollama durumları olabilir. Yollamak derken misafirlikten söz etmiyorum. Sizde kalmak üzere. Genelde bahane okul veya iş olur

Bunlar zaten karadenizlilerde de yok mu?
Eşim karadenizli ve ayni eve evlenmek onlarda da varmiş. Hatta en kucuk erkek ailesiyle yaşarmiş.
Bana gore karadeniz de kalabaliklar ve buyuk kucuk her şey erkek cocuklarindan bekleme huylari var.
Ben evlenmeden once karadenizli aileler hakkinda bir sey bilmiyordum acikcasi. Daha çok eşim bana uyumlu, ben başka türlü yapamazdim.

seni kendi ailesiyle yaşamanı isteyebilir, kılık kıyafet örf adet farklı olacak bu konuda keskin çizgileri var yani bilmiyorum aşk sevgi herseyini üstesinden gelmez ama sen bilirsin

Tam olarak karadenizli sayilmam o bolgeden bi sehir. Biz kalabalik degiliz Trabzon Rize Artvin falan evet oyle olabilir

Ben tek çocuğum. Eşim 5 kardeş.
Birimiz doğunun en ucu birimiz Batı'nın.
Evet kültür farkımız var. Hiç sorun yaşamadık.
Eşim benim gibi yaşamayı seviyor.
Yani illa ben de onun kültürüne ayak uydurdum ama o %80 geldi ise ben %20 gittim. Benim max yetenek sevdiği yöresel yemeği falan netten bakıp yapmak.
Kaynana sorunu vs de yaşamadım. Bana göre kaynanam dünya iyisidir. Her işime koşar asla tartışma vs çıkarmaz benimle. Diğer gelini kendi memleketinden, canına okuyor valla kızın.
Ha yalan yok böyle 2-3 ayda bir toplanıyoruz, evet o sesten kafam şişiyor. 10 senelik evliyim hala o görüşmelerde "eeeöööh be kafam şişti yatıyorum ben kahve yapınca kaldırın" diye gidip uyurum kimse de yadırgamaz beni.
Ben hiç sorun yaşamamış olmama rağmen çok da önermem farklı olmayı.
Yani daha iyi olabilir. Benim sorunsuz sürecimin sebebi eşimin kaba tabirle tam hanımköylü olması. Çoğu erkek öyle olmuyor gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…