• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce Boşanmalı mıyım?

Neremle okuyabılırım , neresı bızım algılamamızı saglıyor sen soyle, ıkıde bır dıger uyeyle bır olup nerenle anlıyorsun dıyınce cok havalı olmuyorsunuz asagı gozukuyorsunuz yeterınce
Bence ben sızı cok ıyı anladım cocuk sorun cıkardı yallah babaya cocuk daha kotulestı ısler cıgrından cıktı sımdı vıcdan yapıyorsunuz tabıkı yapacaksın tabıkı senınde payın var ne dıyeyım benım senın yenı esınlede ılgılı bı yorumum yok benım ısım senle, cocuk senın cocugun

Yani bazı insanlar gerçekten çok saçma yorumlaryapıyo laf olsun torba dolsun diye .napsın kadın babasına göndermiş onu dinler diye 16 yaşında alkoltedavisi görüyormuş çocuk gerçekten çok zor herkesin durumu maddi manevi bunları kaldırmaya müsait olmayabilir çünkü sana gelince konu sahibi eşinden boşanma zaten niye boşanacaksın oğlun da babasının yanında düzgün bi hayatı varsa ortamı şartları uygunsa orda kalsın yeter ki düzelsin sonra duruma göre karar verrsin
Yahu allah allah hıcte laf olsun dıye yazmadım gayet neden oldugunu anladıgım ıcın yazıyorum
asıl dıgerlerı konunun ne oldugunu anlamamıs neden bosanacaksın dıye soruyor. Bende tercumesını yapıyorum. Babasıyla ıyı bır hayatımı var oylemı gozukuyor 16 yasında alkol tedavısı goruyor olmadı cokmu olagan ? Ya da sız evlıler dıgerlerı ılk eslerıyle ortak cocukları olanlar ergenlıkte cocugu boyle salıverdınız mı hayır ! Konu sahıbı ugrasmak ıstememıs ve babasına gondermıs sonuc cocuk dahada cıgrından cıkmıs ve annede vıcdan azabı cekıyor kı cekmelıde o cekmeyecekte benmı cekecegım

Neremle okuyabılırım , neresı bızım algılamamızı saglıyor sen soyle, ıkıde bır dıger uyeyle bır olup nerenle anlıyorsun dıyınce cok havalı olmuyorsunuz asagı gozukuyorsunuz yeterınce
Bence ben sızı cok ıyı anladım cocuk sorun cıkardı yallah babaya cocuk daha kotulestı ısler cıgrından cıktı sımdı vıcdan yapıyorsunuz tabıkı yapacaksın tabıkı senınde payın var ne dıyeyım benım senın yenı esınlede ılgılı bı yorumum yok benım ısım senle, cocuk senın cocugun
bende aynı şeyi düşünmüştüm. çocukla başedemeyince gönder babaya sonra da daha köü olunca da vicdan yap çocuğum için boşanacağım de. he bu arada bizden de sakın boşanma zaten çocuğun yolu yol değil dememizi bekliyor.

Merhaba sevgili hanımlar.. Bir süredir burada konulara yorum yapıyorum. Ancak terzi kendi söküğünü dikemezmiş ya.
Şimdi sıra bana geldi. Sizin o güzide fikirlerinize, tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Konuya nasıl başlayacam bilemiyorum. Çok fazla ayrıntıya girmeden yüzeysel anlatmaya çalışıcam. Aksi halde roman olur tahmin edersiniz ki. Bodoslama dalıyorum.
2 yıl önce ikinci evliliğimi yaptım. İlk evliliğimden 16 yaşında bir oğlum var. Eşiminde ikinci evliliği ancak onun çocuğu yok. Çocuğum evliliğimin ilk yıllarında benim yanımdaydı. Başlarda herşey çok güzeldi. Ama daha sonra işler çığırından çıktı. Hiç bir şekilde başa çıkamadık ve babasına gönderdim. Eşimin hakkını yiyemem elinden gelenin fazlasını yaptı. (Aksi olsa hiç düşünmeden boşanırdım, hakkını yemem) Gerçek anlamda babalık yapmak istedi (hatta bunu oğlum geçte olsa anladı, kendide dedi) ama malum oğlum buna izin vermedi. Önceleri oğlumun yaptığı herşeyi normal karşılamaya çalıştı. Hep alttan aldı. Oğlum gerçekten çok asi, hatta üzülerek söylüyorum ki eşime karşı da bana karşı da çok saygısızdı. Kadir kıymet bilmez, hiç söz dinlemedi, ders çalışmadı, okulunda çok fazla devamsızlık yaptı, gezmekten tozmaktan, hatta ne yazıkki serseri arkadaş çevresi olmuş onlarla takılmaktan geri kalmadı. Devamsızlık yüzünden bir yıl sınıfta kaldı. Eşim ders çalıştığında, notları iyi olduğunda hep oğlumu ödüllendirirdi. Ne bileyim bir hediye alırdı, gezmeye götürürdü falan. Oğlum bir adım atsa eşim on adım attı inanın.
Şimdi eşimle bu aralar aram pek iyi değil. Boşanmayı düşünüyorum. Ama onun bundan haberi yok. Ona ciddi anlamda boşanmak istediğimi söylemedim. Aslında eşimi o kadar çok seviyorum ki anlatamam. Eşim diye söylemiyorum ama dünya tatlısı bir insandır kendisi. Kıyamıyorum da ona. Ama öyle bir noktaya geldim ki aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık hesabı. Ne yapacağımı şaşırdım. Elim kolum bağlandı. Bu arada şunu da belirteyim psikolojik sorunlarımdan dolayı 2-3 yıldır doktora gidiyorum ve ilaç kullanıyorum. (birkaç kez intihar girişiminde de bulundum)
Şimdi ben diyorum ki boşansam çocuğumu yanıma alsam ben çocuğumla başa çıkamam hayatta, beni hiç dinlemez, belki daha beter olur herşey bilemiyorum. Beni iyice deli eder, deli diye çıkarım. Boşanmasam çocuğum dan uzakta da çok kötüyüm. Bir kaç yakınıma bu durumdan bahsettiğimde herkes bana "sakın boşanma, o çocukla sen başa çıkamazsın, çıkamadın da zaten, düzgün olsa babasına yollamazdın, o günahsız adamdan ayrıldığınla kalırsın, adamın ne suçu var, evliliğine sahip çık" gibi şeyler söylüyorlar. Bunu söylerken içim acıyor ama oğlum şu an alkol tedavisine başladı. İçim yanıyor. İnanın annem babamda dahil bir çok kimse çocuğum için "Allah kimseye böyle evlat vermesin" dediler. Düşünün bir anne olarak neler yaşadığımı. Tabi herşeyi burda yazamıyor insan da daha neler neler..
Şimdi arkadaşlarım, siz olsanız ne yapardınız diye sormuyorum da, sizce ben ne yapmalıyım.
NOT: Eşimle bunların dışında hiç bir sorunum yok, melek gibi insandır kendisi.​
Boşanma... Senin boşanmanın o çocuga hic bir faydasi olmayacağı gibi daha kotu etkileme ihtimali yuksek. Eğer bir şekilde bu boşanmanın kendi yüzünden olduğunu anlarsa - ki mutlaka hissedecektir- daha kotu etkilenir.

Bu söylediklerinizin hepsini hatta daha fazlasını ergenlik çağımda ben de yaptım.
Ailem ayrı değil, beni diğer ebeveyne yollayamadılar.
Ne yani çocuklar söz dinlemeyince annesiyle yaşamamalı mı?
Önce bu yanlışı düzeltin.
Evliliğini yaşamak için göndermiş cünkü ortada muhtemelen yeterınce canı sıkılan bır baba adayı vardı kı haklı adam, oda kım bılır kac yasında asktan kör değilmiş gözleri normal olarak. Buaradakı sorun evlılıkten once cocukla baba adayının veya abı adayının tanıstırılmaması veya onaylarının alınmaması

Boşanma olayına hiç girmicem.
Sadece bu konuda bana dokunan sorunlu evladınızı başedemiyorum diye babasına yollamanız. Ergen annesi babası olmak ve o ergenlikleri kazasız belasız atlatmak zordur.
Anne babaysak, sinirlerimizi çelik gibi yapacağız. Başedemiyorum al babası demek yerine, gel babası buraya çocuğumuz hakkında konuşalım, bir çözüm üretelim demeliydiniz.
Üvey baba babalık yapmayacak, abilik yapacaktı. Evladınızın zaten bir babası vardı.
Benim 2 çocuğum var. Birinin ergenliğini atlattık ve ben bu dönemde antidepresanlarla tanıştım. İkincisiyle ergenliğin ortalarındayız. Tüm tecrübeme rağmen dağıldığım, kafayı sıyırdığım günler oluyor. Ama hala dimdik karı koca ayakta bu dönemi en kazasız şekilde atlatmaya çalışıyoruz. Kızımın bu dönemi daha zor geçtiği için psikolojik destek alıyoruz.
Yani ne bileyim çok yazılacak şeyler var ama gencecik bir çocuğun alkolik olması o çocuğun değil ebeveynlerinin suçudur.

bende aynı şeyi düşünmüştüm. çocukla başedemeyince gönder babaya sonra da daha köü olunca da vicdan yap çocuğum için boşanacağım de. he bu arada bizden de sakın boşanma zaten çocuğun yolu yol değil dememizi bekliyor.
Hah evet kesınlıkle o yorumu beklıyor burada vıcdan sondurecek.
Bızlerınde gorevı cocuklarımıza ıyı ortamlar verebılmek, elbette bazı seylere engel olamayabılırız ama ıpın ucunuda bırazcık tutmak gerek elbette katıllerınde annelerı babaları var, ama bıraz da aklı basında olup cocugu bıraz yonlendırıp arkadas olup kı benım 7 yasındakı oglum benım her dedıgıme he demıyor 14 yasındakıde demez ama akılcı davranıp ortayı bulmak onemlı oyle olmasa cennet analarının ayaklarının altında olurmuydu hıc?

Yani bazı insanlar gerçekten çok saçma yorumlaryapıyo laf olsun torba dolsun diye .napsın kadın babasına göndermiş onu dinler diye 16 yaşında alkoltedavisi görüyormuş çocuk gerçekten çok zor herkesin durumu maddi manevi bunları kaldırmaya müsait olmayabilir çünkü sana gelince konu sahibi eşinden boşanma zaten niye boşanacaksın oğlun da babasının yanında düzgün bi hayatı varsa ortamı şartları uygunsa orda kalsın yeter ki düzelsin sonra duruma göre karar verrsin
Her başedemediğimizde çocukları bir yerlere yollayacaksak işimiz var. Başedemiyorsak çözüm yolları bulacağız, çözümler üreteceğiz, olmadı uzmanlardan yardım alacağız.
Anne başedemedi, baba başedemedi. Eeee ne yapalım, benim gücüm başetmeye yetmiyor diyerekten çocuğu ortada mı bırakacağız.

En çok arada kalan çocuklara üzülüyorum.O çocuk zevkinden öyle olmuyor .Belki ana baba ayrılığını hazmedemedi belki evlenmenizi hazmedemedi.Belki başka sorunları vardı.Ben başedemedim babası başetsin.Kolayı seçmişsiniz.O çocuk neler hissetti kimbilir.

Alkol sorunu olduğuna göre babasıda başedememiş.

Eşiniz madem iyiydi babasına göndermek yerine pedagogla görüşebilirdiniz.

Şimdi boşanmanızın çocuğunuza hiçbir faydası olmayacak.Yanıma gelir diye beklentiniz olmasın.Ne yaparsa yapsın sevginizi gösterin.Babasıyla ortak hareket edip sorununu çözmeye çalışmalısınız.

Dora0101 inanın babasına yollamasaydım ve benim yanımda kalsaydı daha beter olurdu, çünkü arkadaş çevresi çok kötüydü, hepsi alkol, tiner vs. kullanıyordu, eğer çocuğu göndermeseydim belki bunlara başlayacaktı. Ben bu gibi şeyler için, başa çıkamadığımdan yolladım diyorum, millet hala başından savmış diyor ya pes valla.

Peki öyleyse bosandıgı kocasına nasıl guvendı kadınların bır cogu eslerı tarafından kotu muamele gorduklerınden dolayı bosanırlar cok az bır kısmı ıse kocalarını aldatır . Ilkını yaptıgını dusunuyorum ee bu noktada cocuk dahamı ıyı olmus

hanımefendi, çocupum olmadığı halde biliyorum. hani çocuklar babalarının sözünü biraz daha dinlerler ya, başa çıkamayınca biraz da o laf anlatsın diye kendi babasına yollamış, çünkü yeni eşi neler yapsa da çocuğa yaranamamış ve düzeltememiş. sizin anladığınız gibi olsa daha ilk günden sepetlerdi, uğraştım diyor ya.

Her başedemediğimizde çocukları bir yerlere yollayacaksak işimiz var. Başedemiyorsak çözüm yolları bulacağız, çözümler üreteceğiz, olmadı uzmanlardan yardım alacağız.
Anne başedemedi, baba başedemedi. Eeee ne yapalım, benim gücüm başetmeye yetmiyor diyerekten çocuğu ortada mı bırakacağız.
Nerden biliyorsun destek almadığımızı laf olsun torba dolsun. Ayrıca ben evlenmeden önce de çocuk sağlıklı bir ortamda yetişmiyordu zaten. Ailemle yaşıyorduk ve ne kadar huzursuz bir ortamda olduğumuzu Rabbim biliyor.

Dora0101 inanın babasına yollamasaydım ve benim yanımda kalsaydı daha beter olurdu, çünkü arkadaş çevresi çok kötüydü, hepsi alkol, tiner vs. kullanıyordu, eğer çocuğu göndermeseydim belki bunlara başlayacaktı. Ben bu gibi şeyler için, başa çıkamadığımdan yolladım diyorum, millet hala başından savmış diyor ya pes valla.
o zaman siz o çevreden taşınsaydınız. ergen çocukla başetmek zaten zorken bir de kötü çevrede çoccuk yetiştirmek çok daha zor.

Böyle bir tanıdığım var anne başedemedi baba başedemedi çocuğu yurda verdiler.Minicik çocuk.

Hah evet kesınlıkle o yorumu beklıyor burada vıcdan sondurecek.
Bızlerınde gorevı cocuklarımıza ıyı ortamlar verebılmek, elbette bazı seylere engel olamayabılırız ama ıpın ucunuda bırazcık tutmak gerek elbette katıllerınde annelerı babaları var, ama bıraz da aklı basında olup cocugu bıraz yonlendırıp arkadas olup kı benım 7 yasındakı oglum benım her dedıgıme he demıyor 14 yasındakıde demez ama akılcı davranıp ortayı bulmak onemlı oyle olmasa cennet analarının ayaklarının altında olurmuydu hıc?
:super::super:

Başa çıkamamış dediğiniz için cevap vermek istedim.

Ergenlik dönemi anne ve baba da çelik gibi sinir gerektiyor.

Aynı yollardan eminim burda ki birçok kadın da geçti.Keza bende
Ama bu ben başa çıkamadım göndereyim demek hele ki sorunlu bir çocuksa inanın gerçekten baştan savma olur.

Konu sahibinin eşi de kendisine destekken oğlunu gözden çıkarmış olması durumu sanırım tepki toplayan:KK66:

hangi zihniyette yaşıyorsunuz bilmiyorum ama sizin gibi düşünmüyorum. sizin çelik gibi iradeniz varsa bu bayanın olmayabilir. bu baştan savmış olduğunu anlamına gelmez, psikolojik tedavi görüyorum diyor, intihar teşebbüsünde bulundum diyor. kendine bile zor bakıyor anladığım kadarıyla böyle bir çocukla nasıl uğraşsın. kendi musmutlu sorunsuz köşelerinizde istisnasız her annenin aynı şeyi yapması grektiğini nasıl düşünebiliyorsunuz aklım almıyor. bazıları evinin tozunu alamazken bazıları 4 çocuk yetiştirir kimseye eyvallahı olmaz, her insanı kendimiz gibi düşünemeyiz, empati yapmamız lazım.

Evliliğini yaşamak için göndermiş cünkü ortada muhtemelen yeterınce canı sıkılan bır baba adayı vardı kı haklı adam, oda kım bılır kac yasında asktan kör değilmiş gözleri normal olarak. Buaradakı sorun evlılıkten once cocukla baba adayının veya abı adayının tanıstırılmaması veya onaylarının alınmaması
Belli bir yaşa gelmiş çocuklar, annelerini ve babalarını başka insanlarla görmeyi genelde hazmedemiyorlar.
Dünyanın en iyi kadını da adamı da olsa, çocukların anne babaları varken, yanlarında x kişisi depresyona sokuyor.
Ama belirttiğim gibi, ergenliğe adım atmış çocuklarda bu durum daha fazla gözlenir.
Ya birkaç yıl daha sabredilip, o süreçte çocuğun eş adayına ısınması sağlanmalıydı ya da baştan çocuğun tepkisi gözlemlenip bu evlilik olmamalıydı.
Normalde ergen bir erkek babasıyla yaşayabilir elbet, buna sözüm yok.
Ama 'biz başedemedik de babasına yolladım' tabiri burada canımı sıkan.
Ve bunun geçici bir dönem olduğu elbet biliniyor.
Gerekli önlemler alınsaydı ve uzmanlar eşliğinde terapiyle süreç atlatılabilseydi, ne genç bir çocuk bu hale gelirdi ne de düzgün bir evlilikte boşanma kelimeleri geçerdi.
Olumlu bakarak, anneye ve çocuğa uzman desteği önermekten başka çare yok gibi...

Ben eşimle oğlum arasında kalmadım. Sadece babasını dinler diye babasına gönderdim diyorum. Ayrıca size şunu söyleyim. Benim oğlum değilde eşimin oğlu olsaydı ben ya o ya ben derdim ama benim eşim hep benim yanımda oldu bana destek oldu. Anlayabildiniz mi?
Anlayışlı, abilik babalık sıfatını taşıyabilen eşini seven kendini esine sevdiren bir bireyden bahsetmişsiniz. iyi gün kötü gün kelimelerinin altına imza atmışsınız. o imzasının hakkını sorunlu bir evlat karşısında sabrıyla hoşgorusuyle gösteriyor. evladınızın yanında olamayınca vicdan azabı duymakla eşi bıraktığınızda duyacağınız azap aynı olacaktır. güçlü bir kadın olarak güzel konuşarak eşinizi destekler nitelikte onore edici cümleler kullanarak bu dönemde ona daha çok ihtiyacınız olduğunu vurgulamalısınız.onu dışarıda bırakarak değil içeriye dahada sokarak başarabilirsiniz. eşinizi bırakmayın. burada bende dahil çoğu arkadaş evlat yokluğu ile sınanıyoruz rabbim tarafından. sizde evlatla sınananlardansınız. sabırlı olun güçlü durun oğlunuz için yapılması gereken şey ne ise ona odaklanın. inanmaya içinizden baslayın

Nerden biliyorsun destek almadığımızı laf olsun torba dolsun. Ayrıca ben evlenmeden önce de çocuk sağlıklı bir ortamda yetişmiyordu zaten. Ailemle yaşıyorduk ve ne kadar huzursuz bir ortamda olduğumuzu Rabbim biliyor.
O zaman o çocuğa sağlıklı ortamı yaratacaktınız. 16 yaşında bir alkolik olmuş çocuktan bahsediyoruz. O çocuk doğduğunda alkolik değildi değil mi? Şartları sonuna kadar zorlamalıydınız. Hatta asla ve asla pes etmemeliydiniz.
Şimdi ne çözüm önersek cevap olarak "nerden biliyorsun yapmadığını/götürmediğimi" diyeceksiniz.

Ben eşimle oğlum arasında kalmadım. Sadece babasını dinler diye babasına gönderdim diyorum. Ayrıca size şunu söyleyim. Benim oğlum değilde eşimin oğlu olsaydı ben ya o ya ben derdim ama benim eşim hep benim yanımda oldu bana destek oldu. Anlayabildiniz mi?

Çocuk babasındayken nasıl peki.
Ondan çekiniyor mu, sözünü dinliyor mu.
Alkol tedavisi görüyormuş mesela şuan
babası zaten gerekeni yapıyor gibi..

Eğer bu şekilde kontrol altında tutulabiliyorsa
babasının ilgilenmesi daha doğru.
Siz zaten başaramamışsınız.
Otoriteyi kim kurabiliyorsa onda kalmasından yanayım.

Back
X