• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu evlat ayrımına girer mi?

Evet evlat ayrimi yapiyorlar. Annemle babam evlenirekn babaannem kredi cekmis ev almis, icindeki koltuktan, saklama kabina kadar evi dizmis, annemin giysi dolabini doldurmus, ustune birde aklimin almadigi kadar altin takmis. Ancak Halam evlenirken ceyiz ve taki disinda birsey yapamadilar. Hak geçmesin diye halama daha fazla olacak sekilde mirasi bolusturduler. Babam hayatta degil, yasal mirasci olarak bu bölüsümü seve seve kabul ettim

Burada eşinizin de suçu var. Kendi kız kardeşine yardım edebilir, babasının ona verdiğinin yarısı onun da hakkı diyebilir, gerekirse onlara bile söylemeden kendine gelenin yarısını ona verebilir. Büyükler eşit davranmayabilir ama kardeşler de suistimal etmemeli. Çok üzücü ve hakkı size gegeçiyor
5 tane kiz kardesi var 😊 3 tanesi kucuk. Daha isleri gelirleri yok. Biz almiyoruz, ama aldiriyorum annesine, babasina. Allah gecinden versin ailesi vefat ettiginde mallar bulunurken herhangi bir talepte bulunmayacagimizi esime de soyledim. 5 kiz kardes aralarinda paylassinlar. Biz arabanin parasini verecegiz. Diger seyler icin de evdeki ihtiyaclarina yonelik hediyeler aliyorum buyuk esya olarak.

Ego tatmini icin mi yazilmis? Siz ne yiyip ne iciyorsunuz? Bu kafadan istiyorum ben de. Oglunun yaninda geline de ofkelenilmis. her gelin bunlari istemiyor demeye getirdim siz kendi dusunce seklinize gore yorumlamissiniz.
Benim eşim ailesinin sattigi malın parasinin tamamini "kiz kardeslerinin rizasiyla" alacakti, ustelik kizlarin kendisi israr etti. 1 lira fazla alirsan seni bosarim dedim ve sadece hakkini aldi. Sizinki zorla degil, istemem yan cebime koy durumu. Bende bir kadinim, hakkim olanin erkek diye kardesime verilmesini istemezdim.

Sataşmıyorum, yorum yapıyorum.
Kendi arabasını da zorla mı bindirdi eşinizi?
Lafım size değildi zaten benim.
Arabanın zorla değiştirilmiş olması aklıma yatmadı.
Burada sadece yazılanlar üzerine yorum yapıyoruz ya hani aralık ayında kredi çekeceğinizi bilemedim.
Boyle bir sekilde anlasilacagimi tahmin etmedigimden soyleme geregi duymamistim. Insan olaylari nasil goruyorsa karsisindaki de oyle goruyor gibi dusunuyor. Haklisiniz

Benim eşim ailesinin sattigi malın parasinin tamamini "kiz kardeslerinin rizasiyla" alacakti, ustelik kizlarin kendisi israr etti. 1 lira fazla alirsan seni bosarim dedim ve sadece hakkini aldi. Sizinki zorla degil, istemem yan cebime koy durumu. Bende bir kadinim, hakkim olanin erkek diye kardesime verilmesini istemezdim.
Helal olsun size

Bu forumda ne kadar yargisiz infazci varmis. Neyse diger yorumlarimi okuyun da bu yorumunuza belki pisman olursunuz. Bir umut 😊

Helal olsun size
Kadinlar hayatin her yerinde maalesef dislaniyor. Iş, miras, evlilikte iş bölümü vb her konuda 2.plana atilabiliyor. Bir tarafta kadinlar ise alinmiyor(yeni evlendim, cocuk yaparim diye ise alinmamistim) diye yakinip diger tarafta cebim para dolacak diye kizlarin hakkinin yenmesini gormezden gelmeyi kendime yediremem. Erkekler zaten yapacağını yapiyor, bizlerin birbirimize destek olmasi lazim.

Esiniz mirastan feragat sozlesmesi imzaladiysa yazdiklarima pisman olurum. Ancak bu gidisle zaten kizlara miras falan kalmaz
Mirasyedi de olduk iyi mi 😁 beni gercek hayatta taniyan kisiler bu yorumların bana olduguna inanmazlardi herhalde. Tamam en "gururlu, onurlu, serefli" gelin sizsiniz. Ben ve benim gibiler istemem yan cebime koycular.. Allah bizi kahretsin 😁

Kadinlar hayatin her yerinde maalesef dislaniyor. Iş, miras, evlilikte iş bölümü vb her konuda 2.plana atilabiliyor. Bir tarafta kadinlar ise alinmiyor(yeni evlendim, cocuk yaparim diye ise alinmamistim) diye yakinip diger tarafta cebim para dolacak diye kizlarin hakkinin yenmesini gormezden gelmeyi kendime yediremem. Erkekler zaten yapacağını yapiyor, bizlerin birbirimize destek olmasi lazim.
Çok haklısınız

Mirasyedi de olduk iyi mi 😁 beni gercek hayatta taniyan kisiler bu yorumların bana olduguna inanmazlardi herhalde. Tamam en "gururlu, onurlu, serefli" gelin sizsiniz. Ben ve benim gibiler istemem yan cebime koycular.. Allah bizi kahretsin 😁
Ust yorumlarda esinize mirasi kizlar bolussun dediginizi yazmissiniz. Buna istinaden mirastan feragat sozlesmesi imzalayip, imzalamadigini sordum. Soz ucar, yazi kalir. Ayrica ben en iyi gelinim demedim ki. Su an bana kalacak yasal mirastan cok daha fazlasini alabilecekken hakkimin bir bolumunden "hakkaniyet" acisindan kendi istegimle vazgectim. Mesele hak yememek.

Ust yorumlarda esinize mirasi kizlar bolussun dediginizi yazmissiniz. Buna istinaden mirastan feragat sozlesmesi imzalayip, imzalamadigini sordum. Soz ucar, yazi kalir. Ayrica ben en iyi gelinim demedim ki. Su an bana kalacak yasal mirastan cok daha fazlasini alabilecekken hakkimin bir bolumunden "hakkaniyet" acisindan kendi istegimle vazgectim. Mesele hak yememek.
Tamam da boyle bir sey sadece bizim aramizda gecti . Kayinpederim kaynanam daha 50 yaslarindalar. Boyle bir imza olayini gundeme getirmek sacma olmaz mi? Valla ben boyle yargisiz infaz yapildiginda baskalarina cok uzulurdum. Burada sadece konu sahibine gelin istemiyordur belki demeye getirdim. Ne laflar isittim. Cocuklarimdan ornek verdim. Bize verdikleri her seyi fazla fazla onlara bir sekilde verdigimi soyledim. Hala neden beni hak yiyen gosteriyorsunuz ki. Yapim geregi haksizliga gelemedigim icin cevap yazdim bu kadar. Baskalarina da haksizliga susamadigim icin benle ilgisi olmayan bircok konuda da hayat boyu basim derde girmistir. Simdi yine oyle hissediyorum kendimi iyi mi. Iyi bir sey yapayim derken bosu bosuna incitiyorsunuz. Hic gerek yoktu bence. Neyse...

Tamam da boyle bir sey sadece bizim aramizda gecti . Kayinpederim kaynanam daha 50 yaslarindalar. Boyle bir imza olayini gundeme getirmek sacma olmaz mi? Valla ben boyle yargisiz infaz yapildiginda baskalarina cok uzulurdum. Burada sadece konu sahibine gelin istemiyordur belki demeye getirdim. Ne laflar isittim. Cocuklarimdan ornek verdim. Bize verdikleri her seyi fazla fazla onlara bir sekilde verdigimi soyledim. Hala neden beni hak yiyen gosteriyorsunuz ki. Yapim geregi haksizliga gelemedigim icin cevap yazdim bu kadar. Baskalarina da haksizliga susamadigim icin benle ilgisi olmayan bircok konuda da hayat boyu basim derde girmistir. Simdi yine oyle hissediyorum kendimi iyi mi. Iyi bir sey yapayim derken bosu bosuna incitiyorsunuz. Hic gerek yoktu bence. Neyse...
Ben size hak yiyorsunuz demiyorum, esinize diyorum. Sizde bu haksizligi savunuyorsunuz. Çocuklarınıza sozlerinize degil, davranislarinizla da ornek olun lütfen. Kadinlar gercekten hayatin her alanında ikinci planda. Bu algiyi yine biz kadinlar yıkabiliriz.

Paşa ogullari her zaman farklıdır yaşlanınca kızların yanına gelinir, kızlar bakar ama hala paşa ogullari paşadır. Gelin birtanedir. Bariz erkek çocuğu kayırma var. Haklisiniz kesinlikle

Sevgili okurlar yine bir aile konusu ile geldim. Burada yapılan yorumlar bana farklı bakış açıları kazandırdığı için bu konuda da fikir alışverişinde bulunmak istedim. Biraz uzun yazmış olabilirim.

Biz 3 kardeşiz. Hepimiz üniversite ve ardından yüksek lisans bitirdik. Lisans döneminde ailelerimiz üçümüze de destek oldu okuttu Allah razı olsun. Yüksek lisansı hepimiz yarı burslu kazandık ve ailem benim okul paramın yarısını, erkek kardeşimin ücretinin hepsini, kız kardeşimin ise hiçbir okul parasını karşılamadı.

Daha sonra çok şükür hepimiz meslek edindik. Mesleğe ilk girdiğimizde ailem bana ‘Bizden bu kadar, artık senin mesleğin var kendi paranı kendin kazanıp geçineceksin.’ Derken (ki bence de böyle olmalı) erkek kardeşime neredeyse her ay yarım maaş da kendileri veriyordu. Kız kardeşime yine bir şey verilmedi. İkimiz de geçinemediğimiz için gafta sonları da ek işler yaptık.

Daha sonra erkek kardeşim müstakbel eşi ile kendi iş yerlerini açmak istediler. Kuracakları iş için kardeşimin eşi olacak kişinin annesi masraflara destek olurken benim ailemin olmaması erkek kardeşimi rahatsız etti. Sonra ne hikmetse annem ve babam, büyük bir şehrin güzel bir semtinde bulunan emekli maaşları ile aldıkları evi sattılar. Açacakları iş yerine destek oldular. Fakat kız kardeşime ve bana o ev parası ile ne kadar destek olduklarını söylemediler. Hatta o ev parası ile destek olduklarını bir süre inkar ettiler.

Ertesi yıl kız kardeşimle ben bir iş kurduk. Babam destek olmak istemedi. Biz de zaten destek istemedik. Annemin ısrarları ile küçük bir miktar destek oldular. Ben parayı kabul etmedim, koz kardeşime verdim hepsini. Sanırım işi yürüteceğimize inancı yoktu.
Sizce erkek kardeşimin işi için satılan bu ev, üniversite ve iş hayatında maddi bolluk sağlanması fakat kız kardeşime ve biraz da bana sağlanmaması evlat ayrımıdır diyebilir miyiz?

Benim düşünceme göre olması gereken: “ Oğlum biz seni okuttuk, yetiştirdik. Artık sen kendi adımlarını kendin at” deyip tüm evlatlarına eşit davranılabilirdi. Bunun dışında son noktada ev satılmaya karar verilmeden önce hepimizle görüşülüp “Kızlar böyle bir durum var. Kardeşinize destek olmak için bu evi satacağız. Sizin de fikrinizi almak istedik.” Gibi nezaketen de olsa bir konuşmanın geçmesi gerekirdi. En azından biz böyle bir aileydik. Saklamak yerine böyle bir konuşma ‘elit olamıyoruz ama sizi de önemsiyoruz’ mesajı verirdi diye düşünüyorum.

Yoksa “emekli maaşları ile aldıkları ev, istediklerini yaparlar, sanane” diyen içimdeki ses mi doğru? Bilemiyorum.

Fikirlerinizi merak ediyorum.
Şimdiden fikir beyan edenlere teşekkürler
3 çocuğun varsa istediğini yapamazsın. Ya üçüne de yapacaksın ya hiçbirine yapmayacaksın. İş kurmaya destek olabilir ok, ama ev mi sattılar hakkınız olanı size ayırmalılar, yok oğlumuza para vermedik diye inkar etmemeliydiler.

Evet yapılan ciddi evlat ayrımı. Bu ev satılıp erkkkeeğe ev verme durumu sadece bizim ailede oldu sanardım ben de. Hep söylerim, memleketimdeki her yaz keyifle gittiğim evimiz değil de, fazladan sahip olduğumuz şehrimizdeki bir daire (böyle bir dairemiz yok) satılsaydı bu kadar üzülmezdim. Ben bu olayla birlikte asla susup içime atmadım, burunlarından da getirdim. Sustukça size zarar.
Bu arada uğruna ev satılan sevgili gelinimizin yeni bebeği oldu. Biricik oğulları artık gelemiyor bile, karısı bebek baksın diye yollamıyor. 😂

Aileniz hayatta , miraslık bir durum yok.
İstediği evladına destek olur .
İş kurarken ne kadar verdiğini bilmiyorsunu ki belki size verdiği küçük meblağ gibi bir para vermiştir .
Bunun için kendinizi doldurup hiç üzmeyin.
Ne güzel yüksek lisansınızı yapmışsınız ve işinizi kurmuşsunuz.
Hiç kimseye minnetiniz yok :)

sonra da bu erkek düşkünü analar bir hapşurunca hemen kız evladını arıyor :D neymiş bu erkek anlamadım ki ... çok enteresan bu bazı kadınlardaki erkek doğurdum egosunu hiç bir zaman anlayamayacağım, sanırım psikolojik bir rahatsızlık ne kadar eksiklerse bunla tamamlandıklarını düşünüyorlar, ondan tapıyorlar. evet büyük ayırım var maalesef :(

Cinsiyetleri yazmasanız da ayrımı yapılanın erkek olduğu nasıl da belli olurdu, çok tipik…
Birkaç sene önce ablamın iş kurmak için paraya ihtiyacı oldu. Ailem de evlerini satıp daha küçük bir yere geçip o parayla destek olmak istedikler. Benim paraya ihtiyacım olmadığı halde ona yardım yapacakları pay kadar bana da vereceklerdi. Mirası beklemek yerine işinizi görsün diye düşünmüşlerdi. Bence doğru olan budur.

Back
X