• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu evlat ayrımına girer mi?

Yakinen sahit gorumcelerim ikna oldu siz olmadiniz. Tebrikler 😅
Sizin için gayet eğlenceli bir konu tabi haklısınız.
Ben arabamı vermek istemiyorsam kimse alamaz anne babamda olsa,
bunun görümcenin bir şey anlayıp anlamamasıyla alakası yok. Zavallılar ne diyecek size, ayrımı yapan anne babası.

Benim çok zoruma gidiyor.ben de o anneden babadan doğdum. Ne fark var aklım almıyor, göremiyorum büyük resmi .
Anneniz ve teyzeniz Allah rızası için bakıyor bellimi.Allah hayırlarıni kabul etsin.
Orası öyle tabi, anneleri kapıya koyacak değiller ama elin oğullarının da bir mecburiyeti yok. Şükür benim ailem öyle değil ama olsalardı ve eşim de kim yediyse o baksın deseydi, söyleyecek sözüm olmazdı her halde. Allah tan babamla eniştem lafını etmiyorlar, üstelik dayılarım yerken ikisi de kıt kanaat geçiniyorladı. Bilmiyorum bana haksızlık gibi geliyor ama dillendirmiyorum.

Gıcık etmek için yazdığınıza yemin edebilirim ama ispatlayamam.
Ego tatmini yapmak için yazılmış belli...
Bir de matah bir şey gibi kayrılmanızı, yapılan ayrımı övünerek anlatıyorsunuz.
Çok yazık..
Ego tatmini icin mi yazilmis? Siz ne yiyip ne iciyorsunuz? Bu kafadan istiyorum ben de. Oglunun yaninda geline de ofkelenilmis. her gelin bunlari istemiyor demeye getirdim siz kendi dusunce seklinize gore yorumlamissiniz.

Sevgili okurlar yine bir aile konusu ile geldim. Burada yapılan yorumlar bana farklı bakış açıları kazandırdığı için bu konuda da fikir alışverişinde bulunmak istedim. Biraz uzun yazmış olabilirim.

Biz 3 kardeşiz. Hepimiz üniversite ve ardından yüksek lisans bitirdik. Lisans döneminde ailelerimiz üçümüze de destek oldu okuttu Allah razı olsun. Yüksek lisansı hepimiz yarı burslu kazandık ve ailem benim okul paramın yarısını, erkek kardeşimin ücretinin hepsini, kız kardeşimin ise hiçbir okul parasını karşılamadı.

Daha sonra çok şükür hepimiz meslek edindik. Mesleğe ilk girdiğimizde ailem bana ‘Bizden bu kadar, artık senin mesleğin var kendi paranı kendin kazanıp geçineceksin.’ Derken (ki bence de böyle olmalı) erkek kardeşime neredeyse her ay yarım maaş da kendileri veriyordu. Kız kardeşime yine bir şey verilmedi. İkimiz de geçinemediğimiz için gafta sonları da ek işler yaptık.

Daha sonra erkek kardeşim müstakbel eşi ile kendi iş yerlerini açmak istediler. Kuracakları iş için kardeşimin eşi olacak kişinin annesi masraflara destek olurken benim ailemin olmaması erkek kardeşimi rahatsız etti. Sonra ne hikmetse annem ve babam, büyük bir şehrin güzel bir semtinde bulunan emekli maaşları ile aldıkları evi sattılar. Açacakları iş yerine destek oldular. Fakat kız kardeşime ve bana o ev parası ile ne kadar destek olduklarını söylemediler. Hatta o ev parası ile destek olduklarını bir süre inkar ettiler.

Ertesi yıl kız kardeşimle ben bir iş kurduk. Babam destek olmak istemedi. Biz de zaten destek istemedik. Annemin ısrarları ile küçük bir miktar destek oldular. Ben parayı kabul etmedim, koz kardeşime verdim hepsini. Sanırım işi yürüteceğimize inancı yoktu.
Sizce erkek kardeşimin işi için satılan bu ev, üniversite ve iş hayatında maddi bolluk sağlanması fakat kız kardeşime ve biraz da bana sağlanmaması evlat ayrımıdır diyebilir miyiz?

Benim düşünceme göre olması gereken: “ Oğlum biz seni okuttuk, yetiştirdik. Artık sen kendi adımlarını kendin at” deyip tüm evlatlarına eşit davranılabilirdi. Bunun dışında son noktada ev satılmaya karar verilmeden önce hepimizle görüşülüp “Kızlar böyle bir durum var. Kardeşinize destek olmak için bu evi satacağız. Sizin de fikrinizi almak istedik.” Gibi nezaketen de olsa bir konuşmanın geçmesi gerekirdi. En azından biz böyle bir aileydik. Saklamak yerine böyle bir konuşma ‘elit olamıyoruz ama sizi de önemsiyoruz’ mesajı verirdi diye düşünüyorum.

Yoksa “emekli maaşları ile aldıkları ev, istediklerini yaparlar, sanane” diyen içimdeki ses mi doğru? Bilemiyorum.

Fikirlerinizi merak ediyorum.
Şimdiden fikir beyan edenlere teşekkürler
Maalesef evlat ayrımı.
Çok üzücü. Bir de saklamışlar. Umarım ailenize muhtaç olmadan herşeyiniz olur. Kendilerine istedikleri gibi harcayabilirler tabi ki. Ama çocuklarından birine pay vereceklerse herkese eşit pay verilmeli. Ben olsam bundan sonra tepkimi koyardım.

Orası öyle tabi, anneleri kapıya koyacak değiller ama elin oğullarının da bir mecburiyeti yok. Şükür benim ailem öyle değil ama olsalardı ve eşim de kim yediyse o baksın deseydi, söyleyecek sözüm olmazdı her halde. Allah tan babamla eniştem lafını etmiyorlar, üstelik dayılarım yerken ikisi de kıt kanaat geçiniyorladı. Bilmiyorum bana haksızlık gibi geliyor ama dillendirmiyorum.
Yani bu durumlar çok tanıdık bize.benim de genel tavrım annem itiraz etmiyorsa sesim çıkmaz.
Büyüklerin kendi arasında çözmesi gereken bir konu olarak görüyorum.
Ama sizin gibi canımı sıktığım durumlarda oluyor tabi.kimse istemez ailesinden birine haksızlık yapılsın. Bu düşünceler insanı geriyor.

Sevgili okurlar yine bir aile konusu ile geldim. Burada yapılan yorumlar bana farklı bakış açıları kazandırdığı için bu konuda da fikir alışverişinde bulunmak istedim. Biraz uzun yazmış olabilirim.

Biz 3 kardeşiz. Hepimiz üniversite ve ardından yüksek lisans bitirdik. Lisans döneminde ailelerimiz üçümüze de destek oldu okuttu Allah razı olsun. Yüksek lisansı hepimiz yarı burslu kazandık ve ailem benim okul paramın yarısını, erkek kardeşimin ücretinin hepsini, kız kardeşimin ise hiçbir okul parasını karşılamadı.

Daha sonra çok şükür hepimiz meslek edindik. Mesleğe ilk girdiğimizde ailem bana ‘Bizden bu kadar, artık senin mesleğin var kendi paranı kendin kazanıp geçineceksin.’ Derken (ki bence de böyle olmalı) erkek kardeşime neredeyse her ay yarım maaş da kendileri veriyordu. Kız kardeşime yine bir şey verilmedi. İkimiz de geçinemediğimiz için gafta sonları da ek işler yaptık.

Daha sonra erkek kardeşim müstakbel eşi ile kendi iş yerlerini açmak istediler. Kuracakları iş için kardeşimin eşi olacak kişinin annesi masraflara destek olurken benim ailemin olmaması erkek kardeşimi rahatsız etti. Sonra ne hikmetse annem ve babam, büyük bir şehrin güzel bir semtinde bulunan emekli maaşları ile aldıkları evi sattılar. Açacakları iş yerine destek oldular. Fakat kız kardeşime ve bana o ev parası ile ne kadar destek olduklarını söylemediler. Hatta o ev parası ile destek olduklarını bir süre inkar ettiler.

Ertesi yıl kız kardeşimle ben bir iş kurduk. Babam destek olmak istemedi. Biz de zaten destek istemedik. Annemin ısrarları ile küçük bir miktar destek oldular. Ben parayı kabul etmedim, koz kardeşime verdim hepsini. Sanırım işi yürüteceğimize inancı yoktu.
Sizce erkek kardeşimin işi için satılan bu ev, üniversite ve iş hayatında maddi bolluk sağlanması fakat kız kardeşime ve biraz da bana sağlanmaması evlat ayrımıdır diyebilir miyiz?

Benim düşünceme göre olması gereken: “ Oğlum biz seni okuttuk, yetiştirdik. Artık sen kendi adımlarını kendin at” deyip tüm evlatlarına eşit davranılabilirdi. Bunun dışında son noktada ev satılmaya karar verilmeden önce hepimizle görüşülüp “Kızlar böyle bir durum var. Kardeşinize destek olmak için bu evi satacağız. Sizin de fikrinizi almak istedik.” Gibi nezaketen de olsa bir konuşmanın geçmesi gerekirdi. En azından biz böyle bir aileydik. Saklamak yerine böyle bir konuşma ‘elit olamıyoruz ama sizi de önemsiyoruz’ mesajı verirdi diye düşünüyorum.

Yoksa “emekli maaşları ile aldıkları ev, istediklerini yaparlar, sanane” diyen içimdeki ses mi doğru? Bilemiyorum.

Fikirlerinizi merak ediyorum.
Şimdiden fikir beyan edenlere teşekkürler
Bence düpedüz evlat ayrımı olmuş.Satilan o evde üç cocugunda hakkıi var.Birde erkek kardeşimiz dükkan açmış sonra sizde acmissinuz babanız destek olmamış dogru şeyler değil bence.Okil olayında okula verilcek ücrette size yarışı erkek kardeşe tamamı verilmiş küçüğe hiç yok.Ben şahsen rahatsız olurdum soylerdimde.Aglamayana meme yok derler ya erkek kardeşiniz istemiş almış siz ise fazla gurur yapmışsınız anneniz para verm iş siz almamissiniz.Bazi ailelerde bazı çocuklar daha uyanık olur.

Sizin için gayet eğlenceli bir konu tabi haklısınız.
Ben arabamı vermek istemiyorsam kimse alamaz anne babamda olsa,
bunun görümcenin bir şey anlayıp anlamamasıyla alakası yok. Zavallılar ne diyecek size, ayrımı yapan anne babası.
Bana diyecek bir seyleri zaten olamaz. Araba kayinpederimin yegeninden alindi. Kayinpederim arabayi almaya gitti bize getirmek icin. Anahtari aldi ve vermedi bir daha geri. Israrlarimiza ragmen... biz de aralik ayinda kredi cekerek arabanin parasini kendisine verecegiz vermedigi icin. Ikna edebildim mi 😊 ben universiteye basladigindan beri babasindan tek kurus harclik almamis,istememis. hem okuyup hem calismis biriyim. Bence yanlis kisiye satasiyorsunuz.

Ego tatmini icin mi yazilmis? Siz ne yiyip ne iciyorsunuz? Bu kafadan istiyorum ben de. Oglunun yaninda geline de ofkelenilmis. her gelin bunlari istemiyor demeye getirdim siz kendi dusunce seklinize gore yorumlamissiniz.
Evet eminim (!) istemiyorsunuz. Silah zoruyla verdiler.
Bence daha da yazın az ego tatmini yapmışsınız. Araba markası vs de yazın çok lüks olduğu belli olsun:)
Ben diyeceğimi dedim.Başka cevap yazmayacağım.

Ben de boyle bir hikayede o ogulun karisiyim 😊 asla kabul etmiyorum ama zorla veriyorlar. Biz ikimiz de calisiyoruz. Ihtiyacimiz da yok. Durumumuz gayet iyi, olmadigi zamanlarda da borc bile istettirmedim cunku asla geri odememizi kabul etmiyorlar. Bir sey veremiyorlarsa bile (kaynanam cocuklarima bakiyor) evdeki eksigimizi gorduklerinde onu aliyorlar. Mesela pazar, market alisverisi. Ben de minnet etmekten nefret eden biri olarak kabul etmiyorum maalesef onlar da bunu kabul etmiyorlar. Kizlari da bir alisveris yapacaklarinda en ucuz seyleri almaya calisiyorlar. En basiti biz yuksek model arabamizi satip ev aldik. Ve cok dusuk bir model araba aldik. Kayinpederimin de yuksek model bir arabasi vardi. Allem etti kallem etti yuksek model arabayibize verip dusuk model olan arabayi kendi aldi. Hayiri asla anlamiyorla. Ama benim gorumcelerim de benim buna karsi oldugumu bildiklerinden hic beni suclamiyorlar cok şükür.
Kesinlikle minnet etmeyin, şimdiden yer yapıyorlar ki ileride bakabilin, ama dert etmeyin kızları varsa onlardan size kalmazlar.

Çoğu Türk ailesinin yaptığı gibi evlat ayirmislar işte. Başları sıkışıncada kız çocuklarını seferber ederler. Aman ogullarimiza birşey söylemeyin uzulmesinler diye sıkı sıkı tembih ederler birde. Konu sahibi size tavsiyem hiç bu düşüncelerle kafanızi kurcalamayin. İnanın icinden çıkamazsınız. Ruhunuzda yaralar açmayın. Bazı şeyleri kabullenip önümüze bakmaktan başka çare yok malesef. Bu tarz konulardan (doğrudan evlat ayırımı değil ama daha farklı şekillerde sinandim bende) çok cekmis biri olrak size verebileceğim tek tavsiye bu malesef.

vay ne erkek evlatmis arkadas…
bizdede durumlar tam tersi ev aldik araba aldik 1 kuruslari gecmedi (iyiki) ama kizlari ev alirkan yüklü miktar para verildi kizlarina bu ara kizlari ve damatlarinin durumlari cok cok iyi, ikiside üst düzey ( borc dedi KP 🤷🏻‍♀️) kendi evladi elbet diledigini verir, beni üzen daha dogrusu beni öfkelendiren- biz evimizi aldigimiz zaman KP geldi daha bizden para istedi arabasi eskimis yeni araba alacakmis…
Kiz olsun erkek olsun hepsine esit davranilsa keske.

Evet eminim (!) istemiyorsunuz. Silah zoruyla verdiler.
Bence daha da yazın az ego tatmini yapmışsınız. Araba markası vs de yazın çok lüks olduğu belli olsun:)
Ben diyeceğimi dedim.Başka cevap yazmayacağım.
Durun egomu biraz daha tatmin edeyim. 18 yasinda universiteye basladim. Hem okudum, hem calistim. Hem de oyle bir calistim ki babamdan dahi 1 tl harclik almadim. 18 yasimdan beri ( 30 yasimdayim) devletin verdigi tatiller disinda tatil yapmadim. Her seyini kendi tirnaklariyla kazimis birinin baskasinin parasiyla egosunu tatmin etme ihtimalini ancak sizin gibi tanimadigi insanlar hakkinda atip tutan, anlayissiz ve kendi egolarinin golgesinden cikamayan insanlar degerlendirebilir. Bence de baska cevap yazmamalisiniz.

Evet kesinlikle ayrım var
Siz haklısınız
Aileniz kirada mi simdi ?
Sizin işiniz ne durumda ?
Paranın hepsini harcamadılar bu arada. Kalan kısmı ile küçük bir kasabada daha küçük bir ev aldılar.
Başka bir evleri daha vardı zaten orada oturuyorlardı, hala oradalar. Sattıkları ev boş duruyordu ama büyük bir şehrin güzel bir semtindeydi ve karşısına avm yapılıyordu. O bitince değerlenecek ve o zaman satacaklardı ama beklemediler işte değerlenmesini. Yıllarca avm nin yapılmasını bekleyip avm nin açılmasına aylar kala sattılar. Yazık oldu. Değeri katlandı şimdi alan kişinin elinde.
Bizim işimiz ise yürümedi. Ekonomik kriz, benim kızımla birlikte işi yürğtememem ve kız kardeşimin depresyonda oluşu işe ara vermemize sebep oldu. Neyse ki çok sermaye harcamadık.

Bana diyecek bir seyleri zaten olamaz. Araba kayinpederimin yegeninden alindi. Kayinpederim arabayi almaya gitti bize getirmek icin. Anahtari aldi ve vermedi bir daha geri. Israrlarimiza ragmen... biz de aralik ayinda kredi cekerek arabanin parasini kendisine verecegiz vermedigi icin. Ikna edebildim mi 😊 ben universiteye basladigindan beri babasindan tek kurus harclik almamis,istememis. hem okuyup hem calismis biriyim. Bence yanlis kisiye satasiyorsunuz.
Sataşmıyorum, yorum yapıyorum.
Kendi arabasını da zorla mı bindirdi eşinizi?
Lafım size değildi zaten benim.
Arabanın zorla değiştirilmiş olması aklıma yatmadı.
Burada sadece yazılanlar üzerine yorum yapıyoruz ya hani aralık ayında kredi çekeceğinizi bilemedim.

Durun egomu biraz daha tatmin edeyim. 18 yasinda universiteye basladim. Hem okudum, hem calistim. Hem de oyle bir calistim ki babamdan dahi 1 tl harclik almadim. 18 yasimdan beri ( 30 yasimdayim) devletin verdigi tatiller disinda tatil yapmadim. Her seyini kendi tirnaklariyla kazimis birinin baskasinin parasiyla egosunu tatmin etme ihtimalini ancak sizin gibi tanimadigi insanlar hakkinda atip tutan, anlayissiz ve kendi egolarinin golgesinden cikamayan insanlar degerlendirebilir. Bence de baska cevap yazmamalisiniz.
Ben konu sahibi olarak egonuzu tatmin ettiğinizi düşünmüyorum. Onlar da aynı mantık kendi oğullarına yapıyorlar işte. Tek fark siz istemeyen, daha metevazi davranan gelinsiniz. Bizimki kardeşime kim bilir neler dediyse isteyen hatta evi sattıran gelin. Babam bana bir kere bile Ayşemm dememişken, kız kardeşime Fatmammmm o kızı hep Haticemmm diye çağırır. Sebebini bilmem. Belki de sebebi oğlunun karısı olmasıdır, kim bilir.

Kesinlikle minnet etmeyin, şimdiden yer yapıyorlar ki ileride bakabilin, ama dert etmeyin kızları varsa onlardan size kalmazlar.
Anne baba hakki var. Ileride elden ayaktan duserlerse kendi anne babama da onun anne babasina da bakarim. Evimde onlara birer oda ayirmak benim zoruma gitmez. Calisan biri oldugum icin suan cocuklarima nasil yapiyorsam onlara o sekilde evimde baktirtirim. Bunun icin bir sey talep etmedim, etmem de. Ben de anneyim annelik hakki nedir bilirim. Ama benim de bir kizim bir oglum var. Su yaslarindan itibaren birine bisey aliyorsam digerini de esitliyorum. Hicbir sekilde biri digerinden eksik kalsin, degersiz hissetsin istemem.

Ben konu sahibi olarak egonuzu tatmin ettiğinizi düşünmüyorum. Onlar da aynı mantık kendi oğullarına yapıyorlar işte. Tek fark siz istemeyen, daha metevazi davranan gelinsiniz. Bizimki kardeşime kim bilir neler dediyse isteyen hatta evi sattıran gelin. Babam bana bir kere bile Ayşemm dememişken, kız kardeşime Fatmammmm o kızı hep Haticemmm diye çağırır. Sebebini bilmem. Belki de sebebi oğlunun karısı olmasıdır, kim bilir.
Ben bunlari gordugum icin ve bu durumdan rahatsiz oldugum icin kendi cocuklarima ( 1 kizim, 1 oglum var) daha kucucuk yaslarinda birine ne alirsam digeri eksik kalmasin diye ona da aliyorum. En basiti 100lu kucuk toplar oluyor ya oglumun odasina 50, kizimin odasina 50 top koydum tek tek saya saya. Gorumcelerimin yaninda kaynanama da soyledim cok evlat ayrimi yapiyorsunuz, bu kizlara da sunu almak zorundasiniz soyle yapmak zorundasiniz diye. Biz onunu kesemiyoruz diye gorumcelerime her istediklerini aldiriyorum konusa konusa. Bir sey istediklerinde yenge babama soyler misin bize sunu alsin diyorlar. Bence ben elimden geleni yapiyorum 😊 tesekkur ederim dusunceniz icin de.

Ben de boyle bir hikayede o ogulun karisiyim 😊 asla kabul etmiyorum ama zorla veriyorlar. Biz ikimiz de calisiyoruz. Ihtiyacimiz da yok. Durumumuz gayet iyi, olmadigi zamanlarda da borc bile istettirmedim cunku asla geri odememizi kabul etmiyorlar. Bir sey veremiyorlarsa bile (kaynanam cocuklarima bakiyor) evdeki eksigimizi gorduklerinde onu aliyorlar. Mesela pazar, market alisverisi. Ben de minnet etmekten nefret eden biri olarak kabul etmiyorum maalesef onlar da bunu kabul etmiyorlar. Kizlari da bir alisveris yapacaklarinda en ucuz seyleri almaya calisiyorlar. En basiti biz yuksek model arabamizi satip ev aldik. Ve cok dusuk bir model araba aldik. Kayinpederimin de yuksek model bir arabasi vardi. Allem etti kallem etti yuksek model arabayibize verip dusuk model olan arabayi kendi aldi. Hayiri asla anlamiyorla. Ama benim gorumcelerim de benim buna karsi oldugumu bildiklerinden hic beni suclamiyorlar cok şükür.
Burada eşinizin de suçu var. Kendi kız kardeşine yardım edebilir, babasının ona verdiğinin yarısı onun da hakkı diyebilir, gerekirse onlara bile söylemeden kendine gelenin yarısını ona verebilir. Büyükler eşit davranmayabilir ama kardeşler de suistimal etmemeli. Çok üzücü ve hakkı size geçiyor. Mesajlarınızı şimdi gördüm siz Allah’a çok şükür gayet hakkaniyetle davranmaya çalışmışsınız. Umarım eşiniz de bunun farkına varır.

Back
X