Sizce çok mu erken ?

Arkadaşlar erken demişler ama ben erken olduğunu düşünmüyorum zaten mesleğini eline almışsın sözlenmek insanlara ciddi olduğunuzu gösterir ben olumlu bakıyorum söz işini hem ailelerde tanışıyormuş sizde sevginizden ve onun size olan sevgisinden eminseni ben bir sakınca göremiyorum..

Milletin resmiyet olmadan ne işin var erkek evinde demesi bana cok sacma geliyor. Sevgiliyken gideceksin göreceksin tanışacaksın. Hersey resmiyete bindikten sonra gidip görsem ve bir yanlısları olsa ne olacak? Bende sevgilimin evine giderim oturur caylarını icerim. Hicte yadırgamazlar cunku sevgilim evleneceğim kız diye gösterir beni onlara. Onlarda bilirler işin ciddiyetini ve beni tanımıs olurlar. Annesi yokken gitmek daha garip bence, sonra yanlıs seyler düşünebilirler..
Ama herhangi bir ayrılık konusunda tabı bıraz daha farklı bir durum oluyor orası da ayrı. Senin konuna gelecek olursak; benimde kuzenim var 19-20 yaslarında ve 2 yıılık bir ilişkisi var. Sözlü değiller kendi aralarında yüzük taktılar ama aileler cok yakın ve samimi, gelip giderler her iki tarafta. Biz dısarıdan bir göz olarak hep diyoruz bir söz yapın, ha öyle yüzük takmışsınız ha böyle diye kızın annesi (yengem) daha erken dur bakalım diyor. Aralarında söz gibi bir resmiyet olsa kimse yadırgamayacak. Bende mantıklı, birbirinizden eminseniz takın bir yüzük daha rahat olun. Sonra beklersiniz işlerinizi yoluna koymayı. Bu arada sevgilin kac yasında? okuyor mu calısıyor mu?

Son düzenleme:

Evet mantıklı düşününce bu tarafıda var güzel anlatmışsınız. Bu konuyuda dikkate alıp düşünmek lazım tabi.

katılıyorum. sanki okul bitmeden öğrenciyken evlenilmez diye bir şey var. geçinilecek kadar maddiyat varsa neden olmasın yani..

Mesleğin gayet güzel hiç üniversite diye kasma kendini. Yıllaaarca tanımışsınızdır birbirinizi tabiki sözlen sonra da evlenirsin. Hem seviyorsun hem seviliyorsun hem aileler arasında sorun yok hem iş güç var daha ne olsun :) şimdiden tebrikler, çok mutlu olun :)

Yoo, benim annem 28, babam da 30 yaşında evlenmişler
Eğer ki 14 yaşında evlenmiş olsalardı inan olsun anam babam dinlemezdim, kudurmuşsunuz siz derdim
Herkes kara cahil olmak zorunda değil arkadaşım.. Her ne kadar eski zaman da olsa....

Belki bu söylediklerim kişiden kişiye değişebilir ama ben kuzenimden gördüğümü yazdıklarınızı görünce anlatmadan geçmek istemedim.Her yaşantı bir tecrübedir sonuçta.Kuzenim evlenmeden daha söz nişan vs yokken hatta sevgili iken o kadar çok gelme gitme içli dışlı oldu ki eşinin ailesiyle şimdi evlendiler açıkçası çok sık geliyorlar bir hafta iki hafta gibi uzun süre kalıyorlar.İşte onlar ailelerinin yanına gidiyor yine böyle haftalarca kalma vs.
Elbette aile ziyaretleri olacak ama özel hayat çok fazla ihmal edilmiş oluyor kuzenimde şimdi bu durumdan rahatsız üstelik.Tabi herkes böyle sorunlar yaşayacak diye bir durum yok belki de bu kimisine göre sorun değildir ama ben yine de paylaşmak istedim.Bir de canım her ne kadar mesleğini hazır olarak görsen de bana göre garanti bir iş sayılmaz evet şu an hemşire de çok açık var lise üniversite farksızın çalışıyor fakat zaman ne gösterecek bilemeyiz ben sana ünversiteye giderek en azından yine hemşirelik stiyorsan da işini sağlama almanı tavsiye ederim.Bir kadının maddi açıdan özgürlüğü çok büyük şeyleri ifade ediyor çünkü.
Söz düşünseniz bile evlilik için bence biraz daha bekleyebilirsin hakkında en hayırlısı olsun herşey gönlünce olur inşallah.

1 yaş büyük benden 20

Daha çok küçüksünüz ya taş çatlasa 2 yıl sözlü nişanlı kalırsınız. Senin için belki sorun olmaz ama 22 yaşındaki adam evliliği ne derece yürütebilir bilemem. Sevgilinde mi okumuyo üniversiteyi?

Senin yaşında ben daha yeni üniversiteye başlamıştım:26:. Madem üniversite okumayacağım diyosun ozaman en azından bir yıl çalış öyle söz takın bir yıl da öyle gezersiniz. İnsanlar yüzünden çekiniyorum, utanıyorum diyosun ama söz yapıp iki-üç yıl bekleyince de bu kadar yıl söz mü olur diye konuşacaklar.

Rahatsız oluyosan gitmezsin bu kadar sık olur biter zaten bunun eksi yönünü de evlenince görüp, anlayacaksın. Ama yok bunu sormadım dersen evet "bence" çook erken.

Ayrıca okulu bekle, işi bekle nereye kadar hayat kısa diyen arkadaşa da katılmıyorum söz konusu olan şey evlilik, evcilik değil. Haliyle insanlar şartlarını getirebilecekleri en iyi duruma getirip öyle uygun görüyolar evliliği.

Daha ikiniz de çocuksunuz canım. Şimdi söz olsa 1-2 sene sonra askerlik mevzusu bitince evlenin derler. Nişanlının yaşı büyük olsa bir nebze diyeceğim ama 20 yaş bir erkeğin olgunca düşüneceği ev bark kurabileceği bir yaş değil. Gelme gitme mevzusu ise keşke olmasaymış diyeceğim, lakin evin kızı gibi olmuşsun madem öyle bundan sonra geliş gidişi azalt. Üniversiteyi de ihmal etme, bu yaşlar geri gelmez muhakkak oku. Bir iş hayatına gir, çevre edin kendini ve hayatı tanı. Erkek arkadaşın nerde çalışıyor, askerden sonra devam edebilecek mi bunlar da önemli. Bunlar benden abla tavsiyesi, hayat senin. İnşallah ileride pişmanlık duymayacağın kararlar alırsın.

19 yasinda evlilik dusunenleride bunu destekleyen aileleride anlamiyorum

Evliliğin bütün sorumlulukları size hayal tabi...
Daha 19 yaşındasın ya bi müsade edin kendinize azcık tecrübe sahibi olanlara kulak verin. Erken evlenenlere üzülüyorum. Ailelerine de diyecek laf bulamıyorum. Nasıl bu kadar erken müsade veriyolar? Çocuksunuz daha...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ah yaa çok küçük yaşlar bunlar söz nişan için. Kızın küçük olması çok sorun değil de erkek de küçük :/ şimdiki aklım olsa 27 yaşında evlenirdim :)

Gerçi 23 de normal sayılr

sevgilinizin babası istiyor diye mi sizde istiyorsunuz?
az öte de dursun bence. sizin planlarınız ve istemeniz önemli..
anneniz bence de haklı, ne aceleniz var daha 19 yaşındasınız.
gelecekle ilgili planlarınız yok mu?
ayrıca ailesiyle o kadar içli dışlı olmanızın da lüzumu yok mesafe her zaman iyidir
bir de evlenince ablası canınız ciğeriniz olmayacak şuan polyanacılık oynuyorsunuz ister istemez ama iş bi ciddiyete gitsin o zaman gerçek yüzler çıkacak emin olun.
yüzük takılsın, sonra kayınpeder adayınız düğün olsun isteyecek.
annenizi dinleyin derim, sonradan ah vah etmemek için.
hedefleriniz olsun ileriye dönük

ablasıyla mısafırlıklere gıdıp bu yasta yuzuk takacagına gıtme kafaya takma..senın yasındayken benım po..pomda pireler uçuyordu.. hayat bana guzeldı ne bu evlenme merakı kendıne gel ya bı daha genc olmıcaksın kocaya doyarsın takkene koyarsın

erkek de 20 yaşındaymış yahu. yani daha ergenlikten çıkmış değil, karakterin, kişiliğin oturma zamanı. ne aceleniz var bu kadar ya? evlilik oyun değil yahu... çok kolay sanmışsınız evliliği...

Erken değil canım evlen de gör ebenin fotoğrafını

erkek de 20 yaşındaymış yahu. yani daha ergenlikten çıkmış değil, karakterin, kişiliğin oturma zamanı. ne aceleniz var bu kadar ya? evlilik oyun değil yahu... çok kolay sanmışsınız evliliği...

haklısın

oğlan 20 yaşında sen 19 evlen sonra gel burda konu aç kocam beni aldatıyor hayatımı yaşamak istiyorum diyo herşeye sinirleniyo diye tabi aldatacak 20 yaşında evlendi hayatını yaşayacak arkadaşlarıyla gezeceği zamanda evlendi sinirlenmeside ergenliğin verdiği asilik yada sen diyeceksin iş yerimde birisi var hiç daha önceden böle şeyler hisetmemişdim bana çok ilgili eve gidiyorum eşim yüzüme bile bakmıyor sürekli nette vs diye önce bi bak etrafına yaşının gerektirdiği gibi yaşa erkek arkadaşında yaşasın acele işe şeytan karışır

Evlilik için yaş çok erken bu kısıma katılıyorum ama diğer verilen tepkilere anlam veremedim.
Aileler yıllardan beri tanışıyorlar ve her iki taraf da birbirini seviyor. Düğünlere, evlerine gitti diye ne oldu yani?
Çok anlamsız tepkiler bana göre.
20 gün sonra bende erkek arkadaşımın abisinin nişanına gideceğim çünkü davet edildim 1 ay önce de annesi doğum günüm için yemek düzenledi ve evlerine gittim. Bunlarda ne gibi sakınca var acaba? Kendi fikrinize göre yanlış diyebilirsiniz ama yok şimdiden erkeğin önüne atlama, yok arkanızdan şunu derler bunu derler. Fazla art niyetli düşünceler bence. Konu sahibini de katıyorum; eğer ben karşımdaki insandan o negatif enerjiyi, fesatlığı alırsam zaten yanlarında bulunmam ama kendi aralarında görmek isteyen, iyi niyetli insanlar için de kesin arkamdan basit vs. derler diye düşünemem.
Çok fazla takılıyorsunuz bu olaylara bence.

bende sözlenip ayrıldım ne var bunda?niye adımız çıkıormuş bu durumdan dolayı acaba?kendi başınıza gelse bakalım böle kolay damgalayacak mıydınız?kınayanın başına gelir bunu da unutmayın..!

Son düzenleme:

söz takın adını koyun düğünü de uzatın uzatabildiğinz kadar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…