Sizce değişir mi? (Uzun hikaye)

5 aylık evliyim.evliliğimin en başından beri hatta nişanlıykende bazı problemlerimiz vardı eşimle.

Bencilliği,ufacık bir kavgayı annesine anlatıp alın bunu başımdan artık demeleri,hatta evden kovmaları,kovamayınca bavulunu toplayıp çıkıp gitmeleri,ardından sen geceyarısına kadar evde kal cezanı çek demeleri,eleştirileri.

ben çalışan bir bayanım sırf iç çamaşırı ütülenmediği için günlerce küstüğünü ve oturma odasına yatağını taşıdığını gördüm.Bu tavırları 5 ay içinde ondan uzaklaşmamı sağladı.kendisiyle ilgilenilmediğinde sağı solu ağrıyan ve bunlarla etrafını sürekli meşgul eden hastanelerden çıkmayan biri.Maaşımın tamamını kendi hesabına aktarmamı isteyen hatta maaş kartımı almak için uğraşan vermediğimde küsen kredi kartımı kullanıp internetten bulduğu abuk subuk şeyleri alıp ödeme zamanı geldiğinde telefonda bas bas bağırıp nereye harcadın diyen biri.yanlış yaptığını söylediğimde ev alıcaz şeklinde bahaneler uyduran yine kendisi.

Özeleştiri yaptığımda kendimde gördüğüm eksikliklerse ev ve iş arasında yorgunluğumdan erkenden uyumak istemelerim bazı şeylere yetişememelerim.Bazen sırf eleştirilerinden bunaldığım için duymamazlıktan gelişlerim.(çünkü çamaşırların yıkanma sürelerini,yıkanma saatlerine kadar karışan bir insan kendisi.)

En son okullar açılmadan 1 gün önce takım elbiselerinin hazır olup olmadığı ile ilgili kavga ettik.onunla ilgilenmediğimi ertesi gün okulda ne giyecekse benim hazırlamam kuru temizlemeye götürmek için onu uyarmam gerektiğini söyledi.tek tek düğmelerine ceplerine bakmam gerektiğini söyledi.istanbula özel araçla 45 dk mesafede bir yerde oturuyoruz.babamdan arabasını aldık eve geri döndük eşyaları almak için.bana arabada oturup sadece emretti su getir,yiyecek bişeyler getir,anahtarı almayı unutma para al kart al şeklinde.bende evin içinde ordan oraya koştururken ceketini unutmuşum.arabaya geri döndüğümde bana söylediği tek şey o aldığın su şişesini kafamıza dikerekmi içicez oldu.neyse isteği üzerine bir mağazaya gittik hiçbişey beğenmedi.bu arada ben evlendiğimden beri doğru dürüst üstüme başıma bişey almıyorum.çünkü beyefendi bundanda küsüyor.mağazalardan beni alelacele çıkartıyor.mağazadan çıkınca ceketini unuttuğumuzu söyledim.bir anda delirdi o kadar yolu geri döndü.alıp geri gelicez dedi.evin önünde in arabadan deyip indirdi beni arabayı babama bırakmaya gitti.ben arabaya indiğimde suyu kafamızamı dikicez yerine ceketimi almamışsın hayatım ben alıp geleyim diyebilirdi.bi kaç saat sonra geldiğinde hazırladığım tüm ceketleri pantolonları holün ortasına atıp üstüne kola döktü.benimle ilgilenmiyosun madem git neyle ilgileniyosan ilgilen s… g…t şeklinde küfürler etti.daha öncede bunu yaşamıştım.bavulumu aldım her şeyimi doldurdum.çıkmamı beklemiyodu sanırım diğer kavgalarımız gibi onu sakinleştiriceğimi düşündü.ben gideyim ama sen gece korkarsın dedi.gerek yok giderim dedim.babamı çağırdım o o sırada evden ayrılmıştı.babamın evine geri döndüm.o zamandan beri ailemin yanındayım.doğum günüm geçti bayram geçti aramadı bi kere karşı karşıya geldik beni suçladı. mihri hesabıma göndermiş.evin şifrelerini değiştirmiş eşyalarımı almak için gittiğimde alamadım.biliyorum onu tanıyorum elde etmek için neler yapmıştı.yerim yurdum telefonum açık.istese şimdide arayabilir.geçen akşam ilk defa aradı konuşmak istedi.annemin bizim eve gelmesini istemiyodu en baştan beri,5 ayda 5 kere bana oturmaya bile gelmediler.şimdi babanlada görüşmek istemiyorum bana adam gibi adam olup şu evine sahip çıkamadın dedi diyor.20 gün görüşmedik düşündünmü suçunu buldunmu benim şartlarımı kabul ediyomusun dedi bana.bende sen düşündünmü herkes mükemmel olamaz hem çalışıp hem iç çamaşırını ütülememi bekleme dedim.onun bana olan ilgisizliklerini aktardım.sen istediğim gibi yapıcaksınki bende sana ilgi göstericem dedi.evden beni kovman mantıklı bir hareketmi diyorum bu kadar basit bişey için ben şu anda bunun yanlış olsada yanlış olduğunu sana söylemem diyor.en son barışmak istemediğimi söyledim yine çıldırdı.arkamdan mahallenin ortasında şerefsizler,madem barışmayacaktın sülalen beni neden barışıcak diye aradı,pislik dedi.

Daha önceki küsmelerinde hep babam araya girdi bir şekilde barıştık.eve gittiğimde dayımı aradım söylediklerini söyledim ben şaka yaptım demiş.kendisi 2 deprem geçirmiş ve babasınıda kalp krizi sonucu kaybetmiş biri.annesi sürekli her istediğini yapmış.başkalarının yanında boynu bükülmesin diye.

Durum şu ki dayıma en son psikologa beraber gitmeyi kabul ettiğini ailemden çok özürler dilediğini barışmak istediğini düzeleceğini söylemiş.ben inanamıyorum çünkü kendisinin yanlış yaptığına inanmayan insan değişemez.gerçek bir pişmanlık yaşaması lazım.ve o akşam ben onda o pişmanlığı göremedim.babam ısrarla doktora beraber gidin düzelecek ilaç alınca diyor.Bak oda istiyor diyor.ilaç sadece onu uyuşturacak.adam bana pişmanlığını göstermiyorki hala burnu dik.
bu ne yaa şaka mı bu? arkama bakmadan kaçardım..

kızar mısın bilmiyorum ama konunuz bana bir şarkıvardı onu hatırlatıyor hiç sanmam fazla durayım senin gibi mız mızla
beyefendi çalışan karısının bir canı olduğunu unutup iç çamaşırların dahi ütülenmesini istiyor
tüm evliliğinizde sizin için kalkıp bir bardak çay getirip size verdiğini düşünmüyorm tabii bilememde
ve anneler 10 yaşnda ki erkek çocuklarına kalkıp kendilerinin su götürmelerine anne bana su getir diye emir verdirerek yetiştirdiklerinde ne çıkıyor görebilir
anlatıklarınızdan sonra benim kafamda koskoca bir adam tablosu çıkmadı annesinin dibinden ayrılmayan annesine emirler yağdıran isteği yerine getirilmeyince millete tekme atan avaz avaz bağıran on yaşlarında sevimsiz bir oğlan çocuğu geldi

psikoloğa gidicem demiş ama bu depresyon değil ki kişilik bildiğiniz bu adam böyle değişmez kişilikin oturduğu yaşlardan sonra artık ne yapılsa fayda etmez ki yaşlandıkça insanın huyları daha belirginleşir yani bu adam daha beteri olacak

İnsan kafayı yer bu adamla... bence kendi ruh sağlığını düşün.. 5 aylık evliyken bu hareketler ve hakaretler hiç normal değil canım.. tedaviyle huyunun değişeceğini de sanmıyorum..

Off okurken bile bir tuhaf oldum be güzel arkadaşım :KK43: Diğer arkadaşların da dediği gibi eşiniz şımarıklıkta nirvanaya ulaşmış. Okuduğum kadarıyla bu salt şımarıklıkla da sınırlı değil, eşinizin psikolojik sorunları da var... Davranışları gerçekten anormal. Sizin arada sıra yanlış yaptığınızı düşünmenizin, gelgitler yaşamanızın sebebi de onu çok sevmeniz. :KK43: Ama görünen o ki ne yazık ki eşiniz bu sevgiyi hiç hak etmiyor. Ömür geçmez bu adamla ömür törpüsü gibi mübarek:KK12:

Aah aah, güzel güzel yaşamak varken neden bu kadar saçma sapan şey? 5 aylıksınız daha, 5 yılda nasıl olur kim bilir. Çok üzüldüm, umarım çok mutlu olabileceğin bir hayata adım atarsın...

Önceki mesajlarda başka arkadaşlar da yazmış, eşinizde kişilik bozukluğu var. Bir Narsistle evlenmişsiniz. Benzeri bir arkadaşımın sevgilisiydi, çok şükür evliliğe kadar gitmedi. Eşiniz değişmeyecek ama arada bir yerde sizi değiştiğine ikna edecek. Narsist kişiliklerin ağızları çok iyi laf yapar, aynı sizin de bahsettiğiniz gibi olayları öyle anlatır ve yorumlar ki, kendinizden şüphe edersiniz. Kaybetme korkusu olduğu zaman önünüze dünyaları serer, en abartılı jestler, en şaşalı hediyeler, en büyük aşk cümleleri ondan çıkar. Kendini güvende hissettiği anda da özüne döner.

O mükemmel olduğuna inanıyor. Çevresindeki herkesten farklı, zeki ve özel ona göre. Siz ne kadar çabalarsanız çabalayın, onun istediği kadar mükemmel olamayacaksınız. Bu evliliği sürdürdüğünüz müddetçe de kişiliğinizi tamamen yok edip, sizi kukla haline getirene kadar durmayacak!...

Lütfen Narsizm ve Narsist erkek karakteri hakkındaki yazıları okuyun. Bütün psikoterapiyle ilgili sitelerde var.

tam da bununla ilgili okunası mükemmel bir yazı:

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22301633.asp

okurken içim daraldı canım. iyi bile dayanmışsın. bir de dayını falan aramış sen babanın evine birkaç kez gitmişsin sanırım. çiftlerin, ailelerini ilişkilerine bu kadar dahil etmesini doğru bulmuyorum açıkçası. iş bu kadar dallanmışsa barışsanız da baban şöyle davranmıştı dayın böyle demişti diye söylenir kesin. bence değişmez ama bir denesin bakalım psikologa gitmeyi

Hazirladigin kiyafetlerinin ustune kola mi doktu??

Kesinlikle geri donme derim sana. Bastan sona okurken bile buhranlar basti. Benim esim emek emek hazirladigim kiyafetleri yigin yapip ustune kola dokecek, ne yapardim dusunmek bile istemiyorum. Cok sabirlisin. Sakin affetme.

Aslında nişanlılık evresinde geleceğin sinyallerini veriyorlar ama biz görmüomuş gibi yapıoruz ...
Küsen adam zor hemde böylesi çok zor
Düzelmez bu kıyafetleri toplayıp kola dökmek ne demek ?

Çok özel olacak ama cinsel hayatınız nasıldı ? Kendinizi çok suçlayacaksınız şuan, hiçbir olayı net göremeyeceksiniz biraz zaman verin kendinize, dinlenin o zaman daha çok farkedeceksiniz neler yaşattığını ..

5 aylık evliyim.evliliğimin en başından beri hatta nişanlıykende bazı problemlerimiz vardı eşimle.

Bencilliği,ufacık bir kavgayı annesine anlatıp alın bunu başımdan artık demeleri,hatta evden kovmaları,kovamayınca bavulunu toplayıp çıkıp gitmeleri,ardından sen geceyarısına kadar evde kal cezanı çek demeleri,eleştirileri.

ben çalışan bir bayanım sırf iç çamaşırı ütülenmediği için günlerce küstüğünü ve oturma odasına yatağını taşıdığını gördüm.Bu tavırları 5 ay içinde ondan uzaklaşmamı sağladı.kendisiyle ilgilenilmediğinde sağı solu ağrıyan ve bunlarla etrafını sürekli meşgul eden hastanelerden çıkmayan biri.Maaşımın tamamını kendi hesabına aktarmamı isteyen hatta maaş kartımı almak için uğraşan vermediğimde küsen kredi kartımı kullanıp internetten bulduğu abuk subuk şeyleri alıp ödeme zamanı geldiğinde telefonda bas bas bağırıp nereye harcadın diyen biri.yanlış yaptığını söylediğimde ev alıcaz şeklinde bahaneler uyduran yine kendisi.

Özeleştiri yaptığımda kendimde gördüğüm eksikliklerse ev ve iş arasında yorgunluğumdan erkenden uyumak istemelerim bazı şeylere yetişememelerim.Bazen sırf eleştirilerinden bunaldığım için duymamazlıktan gelişlerim.(çünkü çamaşırların yıkanma sürelerini,yıkanma saatlerine kadar karışan bir insan kendisi.)

En son okullar açılmadan 1 gün önce takım elbiselerinin hazır olup olmadığı ile ilgili kavga ettik.onunla ilgilenmediğimi ertesi gün okulda ne giyecekse benim hazırlamam kuru temizlemeye götürmek için onu uyarmam gerektiğini söyledi.tek tek düğmelerine ceplerine bakmam gerektiğini söyledi.istanbula özel araçla 45 dk mesafede bir yerde oturuyoruz.babamdan arabasını aldık eve geri döndük eşyaları almak için.bana arabada oturup sadece emretti su getir,yiyecek bişeyler getir,anahtarı almayı unutma para al kart al şeklinde.bende evin içinde ordan oraya koştururken ceketini unutmuşum.arabaya geri döndüğümde bana söylediği tek şey o aldığın su şişesini kafamıza dikerekmi içicez oldu.neyse isteği üzerine bir mağazaya gittik hiçbişey beğenmedi.bu arada ben evlendiğimden beri doğru dürüst üstüme başıma bişey almıyorum.çünkü beyefendi bundanda küsüyor.mağazalardan beni alelacele çıkartıyor.mağazadan çıkınca ceketini unuttuğumuzu söyledim.bir anda delirdi o kadar yolu geri döndü.alıp geri gelicez dedi.evin önünde in arabadan deyip indirdi beni arabayı babama bırakmaya gitti.ben arabaya indiğimde suyu kafamızamı dikicez yerine ceketimi almamışsın hayatım ben alıp geleyim diyebilirdi.bi kaç saat sonra geldiğinde hazırladığım tüm ceketleri pantolonları holün ortasına atıp üstüne kola döktü.benimle ilgilenmiyosun madem git neyle ilgileniyosan ilgilen s… g…t şeklinde küfürler etti.daha öncede bunu yaşamıştım.bavulumu aldım her şeyimi doldurdum.çıkmamı beklemiyodu sanırım diğer kavgalarımız gibi onu sakinleştiriceğimi düşündü.ben gideyim ama sen gece korkarsın dedi.gerek yok giderim dedim.babamı çağırdım o o sırada evden ayrılmıştı.babamın evine geri döndüm.o zamandan beri ailemin yanındayım.doğum günüm geçti bayram geçti aramadı bi kere karşı karşıya geldik beni suçladı. mihri hesabıma göndermiş.evin şifrelerini değiştirmiş eşyalarımı almak için gittiğimde alamadım.biliyorum onu tanıyorum elde etmek için neler yapmıştı.yerim yurdum telefonum açık.istese şimdide arayabilir.geçen akşam ilk defa aradı konuşmak istedi.annemin bizim eve gelmesini istemiyodu en baştan beri,5 ayda 5 kere bana oturmaya bile gelmediler.şimdi babanlada görüşmek istemiyorum bana adam gibi adam olup şu evine sahip çıkamadın dedi diyor.20 gün görüşmedik düşündünmü suçunu buldunmu benim şartlarımı kabul ediyomusun dedi bana.bende sen düşündünmü herkes mükemmel olamaz hem çalışıp hem iç çamaşırını ütülememi bekleme dedim.onun bana olan ilgisizliklerini aktardım.sen istediğim gibi yapıcaksınki bende sana ilgi göstericem dedi.evden beni kovman mantıklı bir hareketmi diyorum bu kadar basit bişey için ben şu anda bunun yanlış olsada yanlış olduğunu sana söylemem diyor.en son barışmak istemediğimi söyledim yine çıldırdı.arkamdan mahallenin ortasında şerefsizler,madem barışmayacaktın sülalen beni neden barışıcak diye aradı,pislik dedi.

Daha önceki küsmelerinde hep babam araya girdi bir şekilde barıştık.eve gittiğimde dayımı aradım söylediklerini söyledim ben şaka yaptım demiş.kendisi 2 deprem geçirmiş ve babasınıda kalp krizi sonucu kaybetmiş biri.annesi sürekli her istediğini yapmış.başkalarının yanında boynu bükülmesin diye.

Durum şu ki dayıma en son psikologa beraber gitmeyi kabul ettiğini ailemden çok özürler dilediğini barışmak istediğini düzeleceğini söylemiş.ben inanamıyorum çünkü kendisinin yanlış yaptığına inanmayan insan değişemez.gerçek bir pişmanlık yaşaması lazım.ve o akşam ben onda o pişmanlığı göremedim.babam ısrarla doktora beraber gidin düzelecek ilaç alınca diyor.Bak oda istiyor diyor.ilaç sadece onu uyuşturacak.adam bana pişmanlığını göstermiyorki hala burnu dik.
Bu ne yahu icim sisti.. Sen bu adama nasil katlandin? okurken fenalik gecirdim allah sabir versin

size nacizane tavsiyem; evliliginizi surdurecekseniz, huzur ve evlilik oturana emin olana kadar cocuk dusunmeyin..

Bence o kendisine bir bakıcı tutsun, onu pohpohlayan, her isteğini yerine getiren, egosunu daha da tavana çıkaran. Siz de uğraşmayın bence. Böyle bir adamla mutlu olunmaz ki. Sırf kendini düşünüyor.. evet ayrılık zor, hem de çok ancak her şey unutuluyor zamanla.. bi süre acı çekip unutmak tüm hayatınız boyunca böyle bir adamla evli olmaktan iyidir.

Eş değil hizmetçi alsaymış.. Oh ne âlâ memleket. Hem dışarıda çalış para getir, hem de adamın donuna kadar utule üstüne fırça ye. Dünyanın kendi etrafında döndüğünü zannediyor sanırım..

Belli bir yere kadar okuyabildim. Ve içinizdeki polyannaya hayran kaldım değişir mi demişsiniz. Böyle bir adamın kahrını nasıl çektiniz? Tamamını okumadan diyorum -ki kolay kolay bunu söylemem- kaçın ve kendinizi kurtarın yazık etmeyin hayatınıza

o peynirli böreği çatalıyla beraber sokacaksın ki boğazına bir daha o lanet sesi çıkmayacak :KK62:Psikopata bak yaaaa böylesini de ilk defa gördüm ,ruh hastası manyak .

Alınmadım kesinlikle dışarıdan gözlere ihtiyacım var.
Teşekkür ederim yorumunuz için.
Bende değişeceğine ihtimal veremiyorum.
canım tabi yuva yıkmaktan yana değilim herkez gibi... ama bu adam doktorada gitseniz de değişmez bi arkadaş yazmış ya hizmetçi nikahına almış gibi diye aynen öyle. kendi annesine bile gel bana bak diyen biri ,valla zor çünkü böyle bir ömür geçmez yazık gençliğine.bence bu ailesinin onu nasıl yetiştirdiğiyle doğrudan bağlantılı. sana bir örnek vereyim benim eşimin ailesi çok ağzı bozuk bir aile doğal olarak orda yaşayan biri olarak eşimde evliliğimizin başında öyleydi argo konuşuyordu sürekli ama bu normal birşeymiş gibi ben uyarınca hayır ben küfür etmedimki o küfürmü diyodu .düzeltene kadar canım çıktı ama eşim mantıklı anlayışlı bi adamdı kardeşleri aynen öyle ama eşim düzeldi eskiye göre yani bu tamamen verilen aile eğitimiyle alakalı .kardeşleri eşlerine adam muamelesi yapmaz ezer hizmetçi gibi kullanırlar ben eşimi biraz olsun düzelte bildim ama bizim aramızda ailesinde hiçkşmsede olmayan anne babasıda dahil görmediği birşey var gerçek sevgi ve saygı o yüzden başta ettiğimiz kavgalar için şu an sen haklıymışsın diyebiliyor. ama senin eşinde annesi herkezin kendiside dahil onun kölesi olduğuna inandırmış. bu adam saygıda anlayışta göstermiyorki hangi birini düzelteceksin yavrum. kendin için en doğru kararı yine sen vereceksin... :KK54:

Back
X