Sizce erken mi?

uniuqqeee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2019
954
1.965
33
Merhaba kızlar, ben 7 aylık evliyim 8. Ayıma giricem. Sürekli bir bebek konusu açılıyor ailelerimiz tarafından. Kendi annemin 11 torunu olmasına rağmen toruna doymuyor. Sürekli çocuk var mı diye soruyor. Eşimin ailesi de öyle. 28 yaşımdayım. Bir kaç ay sonra 29 olacağım. Aslında ben de istiyorum ama korkularım var. Nasıl karnımda taşıyacağım, ağırlık hissediliyor mu. Ya hastalanırsam ilaç içmezsem falan Ya da iyi anne olamazsam diye korkuyorum. Eşim de istiyor. Ama o bana saygı duyuyor bu konuda. Sizce ne yapayım. Tecrübeli annelerden mesaj bekliyorum

İlk olmayacaksınız son kişi de bebek yapan
Evlenirken korkunuzda vardır mutlaka nasıl alışcam falan gibi 8 ay geçmiş yasınızda küçük degil istiyorsanız eğer korkularınız boş

İlk olmayacaksınız son kişi de bebek yapan
Evlenirken korkunuzda vardır mutlaka nasıl alışcam falan gibi 8 ay geçmiş yasınızda küçük degil istiyorsanız eğer korkularınız boş
Sizin var mı çocuğunuz varsa ne kadar zamanda ve kaç yaşında anne oldunuz keşkeerken olmasaydı dediniz mi?

Çocuğu nasıl taşıycam yerine evliliğimiz oturdu mu, huzurlu ve mutlu muyuz, benden ana beyimden baba olur mu, maddi açıdan bir çocuğun ihtşyaçlarını karşılayabilecek yeterlilikte miyiz gibi daha ciddi şeyleri düşünmeniz gerekmez mi? 7 ay bunlara karar vermek için pek yeterli bir süre değil bana kalırsa.

Diğerlerinde okey olduğum için bunları sordum zaten

Kesinlikle.
Hazır olmadan yapılması gereken bir şey değil.
Taşımak zor değil; zor olan yetiştirmek.

Gerçekten ağırlık hissediliyormu diye korkuyormusun

Ya ailelerin bu durum hakkında baskı ve yorum yapmasına karşıyım hiç hoş değil.
Bencede biraz erteleyin, ama o soru işaretleri hiç bitmiyor :) 7 aylık olduk bende hala nasıl olacak, yetebilecek miyim diye endişeliyim mesela. Maddi manevi büyük sorumluluk. İki tarafta kendini hazır hissetmeli. Başkalarının lafıyla olacak şey değil.

Bence erken.
Ben önce maddi durumuma bakardım.
Eğer o uygun değilse 35 bile olsam beklerdim.
Diyelim maddiyat tamam sonra maneviyata bakardım.Eğer çocuk sorumluluğuna hazırsam çocuk düşünürdüm.
Ama annem torun sevmelere doyamıyor diye asla ve asla çocuk düşünmezdim.
Ben annenize çok şaşırdım.
Acaba idealinde kaç torun var?
Eğer siz hazır değilseniz 11 torunu ile meşgul olsun.
Haftanın 1 günü biriyle ilgilense bitmez ki torunlar..
Yani bence hazır değilseniz bekleyin, anneniz torununu iki sevip bırakacak ama asıl siz 7/24 emek vereceksiniz..

Hazır değilseniz erteleyin. Aile baskısıyla olacak iş değil bu. İki tarafta birbirini hazır ettiğinde ve bunu birbirine belli ettiğinde akış içinde gerçekleşmesini daha hoş buluyorum.

Reactions: 000
Aa kafayı mı yediniz, çocuk yapmak delilik. Taşımak değil de doğduktan sonra bakması çok zor. Yaşınız küçük yapmayın bence yakmayın başınızı.

Erken evlendim ve erken anne oldum pişman degilim erken anne olduguma
Takildiginiz noktalar ilginç geldi sence tamamsa evliliginiz istiyosan çocuğu deneyin bence
Ben esiminde yardimci olacagina güvenerek korunmadim onun aşırı cocuk isteğiyle
Eşim yükümü çok hafifletti bebek bakiminda altini degisir,mamasını yapar, bebegi yıkar, giydirir. Izınlı olduğunda ya beraber dışarı çıkar ya da evde bebeğimize bakar ben cikardim arkadaşlarımla
Sadece esin istemesi ile olmuyor sana yardımcı olabilecekmi

Aynı yaştayız seninle bende 7 aylık evliyim ama ben düşünmüyorum açıkçası.
Arada geliyor bir istek sonra gerçeklerle yüzleşiyorum hemen. Mesela yurt dışına gidicem yakın zamanda tatile, daha sonra bi kaplıca tatili planımız var sonra yazın yine gideriz bir yerlere. Bunları bırakıp evde bebekle uykusuz geceler yaşamak istemiyorum.
30dan sonra tekrar gündeme almayı düşündüm bu konuyu. Belki gezme tozma hevesim geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…