Sizce eşim mi haklı?

Ee sizde onun kızkardeşine gitmesine engel oluyorsunuz.
Haksızsınız.

İyi de kıyaslamayınca da kıymet bilmiyorlar. Objektif olamıyor yurdum erkeği biz napalım :)
Ben çevremde görüp, yaşadıklarımdan ve kendi evlilik tecrübemden yola çıkarak böyle bir tespit yaptım.
Elbette herkes istediği gibi davranmakta özgür.
Ayrıca şu hayatta kim kendisini ve/veya ailesini tam anlamıyla objektif olarak değerlendirilebiliyor ki?
Erkek milletine dırdır etmek,ailesini kötülemek, misilleme yapmak işe yaramaz.
Çözüm akıllı ve biraz politik olabilmekten ve sınırları en başta çizip çiğnetmemekten geçiyor.

Eşimin gitmesi veya gitmemesi mesele değildi,ben eşime izin verecek ya da vermeyecek mercii de değilim eşimle normal bir şekilde konuşuyorduk sadece söylediğim iki hafta sonra gitsen olmaz mı oldu,bu kadar katı yorumlar yapılması cidden acımasız geliyor bana.

Tedavimiz İstanbul'da olacak gidip gelmek zorunda kalacağımız için eşimin burda olmasi gerektiğini söyledim,doğum hastane olayı biter rahat rahat eve geçerler hem bebekte toparlar bir kaç hafta sonra gidersin dedim,bunda ne kötülük var Allah aşkına?

Yeni Doğum yapmış kadının evine cümbür cemaat neden gidiliyor onu anlamadım ben. Hele ki kış, biri grip olsa Allah korusun... az büyüse bebek söyle bir aylık veya kırkı çıkmış olsa, anne de toparlansa... ne biçim milletiz yahu, ille doğar doğmaz kırk kişi evi doldurup lohusa darlanacak

Misilleme yapmasi kendi ablasini sizin ablanizla kiyislamasi yanlis bence. Hem durumunuz cok uygun degilmis biraz gec gitseniz ne olacakki. Ayrica bebegin 10 yil da bekleneni 1 sene de kavuşulani bence hepsi kiymetlidir. 10 yil gec gelen bir bebek diye gunler önceden gitmesi gerekmez. Dogum yapmis kadin bir toparlansin ayrica biraz zaman gectikten sonra gitmeniz daha mantikli siz haklisiniz

Maddi konular konusunu da şöyle anlatayım şimdi bizim birikmiş biraz paramız vardı(çok değil 25 bin) eşim bir kaç ay önce borsaya yatirmisti ekonomi borsada malum,sanırım çok zararımiz var söylemiyor bana ama zarardan dolayı da çıkmıyor,duzelecegine inanıyor.
15 bin lira kadar paramız da eşimin erkek kardeşine borç verilmişti, hatta konu acmistim,yani şuan birikmiş elimizde paramız yok daha öncede tüp tedavilerim oldu (2 defa) yani bu ayki maaşınızin çoğunluğunu tedavi masrafı için ayiricaz,kalanı kredi kartından geçiricez.

Mesele sadece bilet değil alırsın 400-500 başka masraflar illaki olur demek istedim,eşimin ailesi bu konuda çok mimli malesef borç adı altında para isteyip vermemeleri çok yaygın.

Gereksiz kuruntular ve kafada büyütülen mevzular.
Siz de zor bir süreçtesiniz bence bunun psikolojisi de etkiliyor sizi.
Bu kadar kafada kurmayın.

Eşinize kararlarında ne kadar destek olursanız ve tatlı dilli, siz de o kadar destek görürsünüz.
Umarım sizin de istediğiniz gibi bir an önce bebeğiniz olur, sağlıkla inşallah.
Ancak eşiniz haklı, varsayımlardan yola çıkarak siz de eşinize böyle davranmayın derim.
Dıdının dıdısı değil sonuçta, öz kardeşinin en önemli zamanında bir an önce yanında olmak istiyor.
Siz de olsanız kendi kardeşleriniz için aynı heyecanda olurdunuz.

Böyle düşünürde, böyle davranır diyerek kendinizi kısıtlamayın.
Sonra dönüp dolaşıp yine siz pişman olursunuz yaşayıp yaşattıklarınıza.
Biraz daha geniş ve sakin davranın.
Allah başka sorun ve dertler yaşatmasın inşallah.

Eşinizin gitmek istemesi çok normal haklı o konuda ama misilleme yapması en nefret ettiğim şey evlilikte...

valla ben kardeşimi geçtim kuzenimin bebeği olacağı zaman eşimle tası tarağı toplayıp hastaneye doğuma gittiğim için bu durum çok tuhaf geldi bana. eğer ölmemişsem kardeşimin bebeği olduğunda onu ilk görenlerden biri ben olurum diğer türlüsü asla mümkün değil.

misilleme yapması da hiç tuhaf gelmedi açıkçası, ben buna "zorla empati kurdurmak" diyorum ve eşiniz yüzde yüz haklı bence.

şöyle düşünüyorum sende bebek sahibi olmak istiyorsun ve bir an önce tedaviye başlama planların var ertelemekte yoruyor insanı plansız harcamalarda bu noktada haklısın ama eşinde yeğenini görmek ister kız kardeşinin en güzel günlerinden biri o heyecanı pylaşmak istiyor . belki tedavi öncesi sizede iyi gelir gitmek . biraz haksızlık gibi olmuş .
bu arada ablana neden gidemiyorsun

SchonerDuft canım ablama gidememe sebebim,eşimin daha önce ailemin yanına gittiğimde bana hep şunu soylemesiydi"sen her zaman ailenin yanına gidebiliyorsun ben gidemiyorum" demesinden dolayiydi,gidememesinin sebebi de ben değilim yanlış anlaşılmasin polis olduğu için her zaman fırsat bulup gidemiyordu diye.

ocak değil de şubatta başlayın tüp bebeğe
ne olacak?

seni bu konuda sindirmiş buna izin vermemelisin o mesliğinden dolayı gidemiyor diye sende mi mahsum kalacaksın ailenden .kv size çok mu uzakta

Derse desin ogretmensin 2 ay tatilde 1 hafta ablana annene babana gitmissin cok mu. Ayrica misilleme yaparak esin haksiz duruma dusuyor. Cocuk gibi davranmis hos degil

Esin haklı bence zaten 1 hafta 10 gün sonra gitseniz ne değişecek maddi açıdan ikinizde çalışıyorsunuz maddiyati öne sürmek biraz bahane gibi olmus.. Böyle durumlar önemli ve o eşinizin kardeşi biraz zorlanirsiniz belki ama para kazanilir. O anda bende abimi yanımda görmek isterim şahsen.

5 yıl bebek özlemi çektim tüp bebek tedavileri bile cevap vermedi sonradan kendi geldi mucizem. doğum sancılarım başlayıp hastaneye yattım abim ve gelinimiz başımdan ayrılmadı hatta gelinimizde o dönemde tedavi oluyor ama cevap alamıyordu hatta psikolojisi öyle bozulmuştuki oradaki hamileleri görünce duygusallaşmıştı bile.. hep destek oldular yanımda onların yanımda olduğunu bilmek harika bir duyguydu ve bu hayatta kaç kere yaşanır kii benden 40 gün sonra gelinimiz hamile oldu çok şükür :9

bence biraz empati yapın ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…