sizce eşimin ailesini sevmeli miyim?

kelebekse38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2010
545
0
46
Ankara
arkadaşlar mrb,benim sorunum şu:ben çalışıyorum eşimde çalışıyo tabiki ailelerimizde çok uzakta bi şehirde oturuyoruz senede 2 yada 3 kez memleketimize gidiyoruz ve ben oraya gidince eşimin ailesinde kalmak istemiyorum eşimin ailesinden hoşlanmıyorum çünkü nedenleri şunlar:
1-evlendiğimizde kayınvalidem geldiğinizde iki tarafı da eşit tut eşit kal dedi (daha yeni evlenmişiz birbirimize ısınmadan)
2-onların maddi durumları iyi değil her gittğimizdeeşim yüklü miktarlarda market alışverişi yapar

1-kayınvaliden kötü bişey söylememiş..gel hep bizde kal da diyebilirdi...
2-maddi olanakları yoksa yardımcı olabilmenize sevinmelisin...mutfak alışverişi yapıyomuş kılık kıyafet gezme tozma fln değil...
senin ailen olsa aynı durumda bi düşün...
kaç yaşındasın kaç yıllık evlisin canım

Son düzenleme:
ben evli değilim uzaktan mı hoş geliyor bilmiyorum,
eşinizi seviyorsunuz.. eşinizin huylarını seviyorsunuz.. eşiniz o huyları ailesinden almadı da kimden aldı? siz sevmişsiniz evlenmişsiniz tek beden olmuşsunuz ee şimdi bu ikiye ayrılmak ne? aynı şeyi eşiniz düşünse hoşunuza gider mi? yeni anneniz doğru demiş :)

keşke bir derdim var köşesindeki diğer bayan arkadaşlarında kaynanalarıyla bu kadar önemsiz sorunları olsa.

bence sevmemek için sudan sebepler.üstelik uzaktasınız.aynı apartmanda ya da aynı evde yaşayıp dayanmaya çalışanda var..

durumları iyi değilse evlat elinden geleni yapacak..2 torba gözünüzü batmamalı bence..siz kendi ailenize yapmazmıydınız..ya da tapsanız bile eşiniz hoşnutsuz olsa hoşunuza gidermiydi?

o da ailesi sonuçta..senede 2-3 kere katlanın ne var ki...insan istemediği ddaha neleri yaşıyor hayatta.bende haftanın 3 günü sabahın köründe nefret ede ede kpss kursuna gidiyorum çünkü mecburum..

mesafeyi koruyun başka da bir sorun olmaz.

Biz babaannemlere gittiğimizde babam da yapıyor alışveriş ne var ki bunda? Annem hiçbir şey demez. :26: Eşit kal demesini yorumlayamayacağım ama ne güzel sizin onda kalmanızı istemiş kötü bişey dememiş bence.

Bunlar sizce sevip sevmemeyi düşünmek için birer sebep mi ? Ben anlayamıyorum bu kadar zor mu eşinizin ailesini sevip, onların bir parçasıymış gibi davranmak neden bu kadar zor ? Durumları iyi değilse siz her yardım ettiğinizde vicdanen daha iyi hissediyor olmanız gerekiyor bence ...
Kayınvalidesi gerçekten problemli olan insanları anlıyorum da sizin gibi ortada hiçbirşey yokkken sorun çıkarmalı mıyım diye düşünenleri hiç anlayamıyorum

bence sen kocanın senı sevmesıne yat kalk bın kere şükret..adam annesının dolabına ıkı kılo birşey alamayacaksa yazık yanı ne denebılır...

kı durumlarıda ıyı değilmiş...sankı yat kat almış annesıne...

bu kadar önyargı olmaz..kımı arar bulamaz kımı bulur anlamaz dıye boşuna dememişler...

senın yavrun da buyuyunce sana bırşey almasın o zaman...

1.Olması gerekeni o zaten.Aksi takdirde adaletsizlik olur.Ki yeni evlendiyseniz yalnız kalmak istiyorsanız o vakit kendi ailenize de gitmemelisiniz.Eşinizin annesi kötü birşey söylememiş.
2.Senede 2-3 kere gittiğinizi de kendiniz yazdınız.O kadarcık market alışverişini de çok görmeyin.
Bence ortada sorun edilecek birşey yok.

içinden gelirse seversin gelmezse sevemezsin ki. bu bizim ya da başkasının sev demesiyle olmazki.
benim anladığım sen zaten pek görüşmüyor ve sevmiyorsun zaman zaman kendini suçlu hissettiğin için sordun galiba.
hiç kimse senden daha önemli değil. yanlarında mutluysan görüşürsün ve sevgi oluşur ama onlarla görüşmek sana sıkıntı verecekse evindeki huzurunu bozacaksa boşver gitsin.

arkadaşım millette ne kaynanalar var bir diğer konuları okusan haline binlerce şükür edersin..eğer sadece verdiğin iki maddeden muzdaripsen kafana takma derim.

alemde seninki gibi kaynanaya sahip olmak için neler yapardı.
zaten memlekete uğrayıp sadece sizin ailenizde kalınması bence de ayıp olur..

Son düzenleme:
Ne güzel , ortalık dünürünü düşman belliyen kayınvalideden geçilmezken sizin ki çok güzel bir laf etmiş :)
Varsın alsın eşiniz de eve erzak. Helali hoş olmasın mı ? Onun anası babası.. Sizin de aileniz zor durumda olsaydı siz de almaz mıydınız ? :26:
İyilik bulup kötülük mü düşünüyorsunuz ? Yapmayın ne olur..
Söylediklerinizde rahatsız olacak bir yan yok. Acaba siz mi anlatamadınız tam olarak ? Yazmadığınız başka sıkıntılarınız mı var kayınvalideniz tarafından? :26:

bakın "maddi durumları iyi değil" ve "mutfak alışverişi" kelimeleri bence çok masumane...

bu kadın durumu iyi olup sizden para istemiyor,süsüne püsüne kuaförüne de değil,temel tüketim gıdasına gidiyor bu para..

eşinizi daha çok sevmelisiniz vefakar olduğu için...

umursamayabilirdi de...

unutmayın,bugün anasını,babasını umursamayan yarın eşini hiç umursamaz...

Tamamen her kelimesine katılıyorum.Eşinin ailesinin durumlarının iyi olmadığını zaten sen söylüyorsun , ne var ki bunda.. Ben ce sende her gittiğinde ufak hediyeler al kayınvalidene , ne verirsen elinle o gelir seninle. Yarın öbürgün çoluğundan çocuğundan karşına çıkar tatlım..

gerçekten üzüldüm ya insanın yediği içtiği göze batarmı boğaza harcıyo nevar bunda.annemiz babamız
(eşimizinkinide kastediyorum)bize baksın yedirsin içirsin bu yaşa getirsin sen iki lokmayı sakın.
senin ki anne babada eşininki ne?kendi ailen içinde böyle düşünürsen işte ozaman sana bişey diyemem, ama insanlığına derdim.
eşimin ailesinin durumu çok iyi bizimde öyle.ama kendi ailemin değil ve eşim sık sık yardımcı olur severek candan.onun ailesi öyle olsaydı onlarada öyle yapardık bende manevi olarak el üstünde tutarım ailesini ki bende çook çektim kaynanamdan ama olsun kocamı seviyorum.
abartmışsınız dert arıyosunuz kayınvalidenizi sevmemek için sudan bahaneler arıyosunuz.geçinmeye gözünüz yok sizin
kızan kızsın hep kaynanalar haksız değil valla böyle gelinler varken.tekrar söylüyorum bende çok çektim ama geçinmek istesin insan yeterki.eşit kal demesi de çok doğru sorunlar olmadan önlem almış doğrusuda budur eşit kalmak

Bu kadar yüklenmeyin kıza.İki satır yazmış ama belli ki birikmiş artık.Yargılamayın o kadar.

1- kotu bır ınsansınız : kayınvalıdenızın ıyı bır sozunu dahi kotu anlayıp onu sevmemeye baslamıssınız
2- yine kotu insansınız yılda 2-3 kereliğine gittiğiniz ana babanın yedıgı lokmanın hesabını yapıyorsunuz ayrıca eşinizin ana babası elde değil..

İnsan bence bıraz ne oldum değil ne olacam demeli : bugun onlara yarın size..
Bugun sız kayınvalıdenıze karsı bu tutumu sergılıyorsunuz yarın da cocugunuzun karısı-kocası sıze aynı seyı yapacaktır..
Ne verırsen elınle o gelır senınle...

size ilk başta empati öneririm kendinizi eşinizin yerine koyun ve birde o taraftan bakın fikriniz yine bu şekildemi olucak yazık o kadında sütünü vermiş senin şu anda sahiplendiğin eşine ama onun tek sahibi sen değilsin aile çok önemlidir bilen kişilere ama biz ailemizi baş tacı ederken nedense erkekler silsin ailesini istiyoruz ama sen bir bilebilsen kaynanasıyla oturup ne kahırlara katlanan yinede elinden birşey gelmeyen insanların neler çektiğini onlara saygım sonsuz onlara sözüm yok ama sende bırakta kendisini bu yaşa getiren ailesine senede 2 defada olsa bikaç torba bişeyler alsın eşin mutluluğun daim olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…