sizce eşimin ailesini sevmeli miyim?

esit kal demesinde de esinizin ailesine maddi yardımda bulunmasında da bi anormallik yok..ne var yani? insanlar evlenince onları büyüten bu yaşa getiren ailelerine sırt mı donmeli? aç mı bırakmalı,açıkta mı bırakmalı?? durumu varsa tabiki yapıcak.yapmaması anormal.

İki kere görmesi dolmasına engel değil.Tekefondan bile yetişirler.Mesafe önemli değil.Mutfak masrafını dert ettiğini sanmıyorum.Birikimin sonucu bu.

sizinle polemiğe girmek gibi olmasın ama düşüncemi belirtmeliyim,konuyu açan arkadaş madde olarak
alışveriş yapılmasından rahatsız olduğunu belirtmiş.bu kişiyi siz tanımıyor ve karakterini bilmiyorsunuz neye dayanarak
düşüncesi böyle değildir aslında dolmuştur diyebiliyorsunuz.yoksa yakın arkadaşınızmı adına konuşabiliyorsunuz.
sadece merak ettim.bence bu arkadaş dolmamış bayağı bencil işte

en nihayetiyle anlattığı kadarına göre yorum yapabiliyoruz.derinlerde birşey varsa bilemeyiz tabi.onu da isterse söylesin ona göre destek verip vermeyeceğimize karar veririz.

ama sadece anlatıtğı kadarıysa sorun dert edilecek birşey değil...millet nelerle boğuşuyor...

bence aynı düşüyorüz nasıl derler hislerime tercüman oldun..sonuçta eşini büyütüp besleyi o yaşa getirmişler ne zararı olurki bu durumun sana ayrıca mutlu olmalısın ailesine düşkün bi insani seçmişsin,kusura bakma ama sen kuruntu yapıyosun kendine takmma kafana böle şeyler.......

Kayınvalideniz kötü birşey dememiş ki...Yılda iki üç kez gidiyormuşsunuz,siz nasıl ailenizi özlüyorsanız ve ailenizde size özlem duyuyorsa,oda oğluna oğluda ona aynı şekilde özlem duyuyordur...Her iki tarafa da eşit davranılmalı,şahsınıza demiyorum genel olarak söylüyorum,nasıl ki bir gelin kalkıp ta evlat ayrımı yapıyolar deyip,evlatlar arasında adalet istiyorsa,ki bu serzenişler sadece maddi yönden oluyor;anne-baba olarak onlarında adil olmanızı istemeleri oldukça doğal,üstelik manevi yönden bir istek bu..

Mutfak alışverişine gelince,oğlu tabiki yapmalı alışverişini..Her ay belli miktarlarda para istese,bu konuda arsız olsa,tabiri caizse yolunacak kaz gibi görse sizi ve sizde vermek mecburiyetinde kalsanız her defasında,hak veririm size sonuna kadar...Fakat sanmıyorum ki,bu alışverişler maddi yönden sizi etkilesin..Bugünün yarını da var,sizinde olacak çocuklarınız...Kocanızın üç beş kuruş ailesine harcamasını çok görmeyin,bu miktar lükse gitmiyor,öyle olsa benimde içim yanar ve izin vermem kocama;ama ihtiyaçları varmış...Rıza göstermeniz gerekiyor...

Biz aileler arasında eşitizdir eşimle...Şükür ikimizinde iki tarafla bir sorunu olmadı..Ama herşeyi karşı taraftan beklememek gerekiyor,birazda bizim vermemiz gerekiyor..İnanır mısın ben hediye alırken dahi çok dikkat ederim,ikisine de aynı fiyatta alırım,aileme ne götürürsem giderken,kayınvalideme de götürürüm..Kardeşlerime ne alıyosam görümceme de alırım..Hatta benim iki kardeşim var,eşimin tek kardeşi var,o yüzden görümceme ayrı harçlık da verdiririm eşime,haksızlık olmasın diye....İçimden hep geçer,keşke çok zengin olsakta,tüm alışverişlerini iki tarafında biz yapsak,faturalarını ödesek vs vs gibi..İhtiyaçları olduğu için mi,hayır değil,sadece gönlümden geçen bu,az da olsa haklarını ödeyebilmek için,kolay büyümüyor evlatlar....Bırakın o kadarını bari yapsın eşiniz,sizde biraz vicdanınızın sesine kulak verin..Merhamet etmeyene merhamet edilmez unutmayın sakın...

Diger bir cok arkadasla ayni fikirdeyim.Kayinvalidenizin kötü birsey soyledigi yok.Iki tarafa esit davran demis.Hakli!

Esiniz annesine yilda bir kac kez alisveris yapiyorsa ne olacak?Bence bu kadar havadan nem kapip dert aramayin kendinize.
Ne kayinvalideler var bir bilseniz??

Allahım inanamıyorum yaaa şikayet edilen 2. maddeye bakın.

Arkadaşlar acaba kayınvalidesi kendisimi yapıyor yüklü miktarda alışverişi yani belki arkadaş hem maddi durumları iyi değil hem de bir sürü masrafa neden oluyoruz diye rahatsız olmuştur çünkü ben bize yaptırıyor diye birşey okumadım ''yapıyor'' yazmış:26: yanlış anlayıp yüklenmeyelim hemen yazık

Son düzenleme:

evet bu da doğru olabilir ben böyle düşünmemiştim:44:

Aman ,şimdi size de akrabası mısınız ,derler ...Burda böyle ,millet kendine gelince istemez,başkası yazınca yargısız infaz yapar...

ya ben anlatamadım derdimi ben tekrar girene kadar maşallah doldurmuşsunuz ne kötü kalpliliğim kalmış ne bencilliğim birincisi kaynananm kıskançlığından eşit dedi çünkü daha sonrasında kendi söyledi gelin kaynananın neden anlaşamadığını anladım oğullarını kıskanıyorlar dedi ikincisi eşim alışveriş gizlice yapıyo ben buna bozuluyorum tesadüfen ekstrada gördüm ben öyle öğrendim bende çalışıyorum ama gittiğimde bi ekmek bile almam kadın herşeyi oğlundan bekliyo
kıskanç işte bizimkiler gelir bi hafta kalır o da hemen gelir

Eşiniz demek kı sorun cıkartacagınızı bıldıgı ıcın kendı aılesıne gızlıden alısverıs yapıyor.. bır ınsanı bu duruma sokmanız bence ck hem acı hem ayıp.
Sorun sızde arkadasım ksr bakmayın ..
Birde bu kadar rahat bır ekmek bıle almam demenız cok sınır bozucu durumunuzun farkında bıle değilsiniz.

nesi sinir bozucu almam bi ekmek bile ailemin ihtiyacı yok yani eşim ilk evlendiğimizde bunu yaptı benim buna ne demek vereceğimi bilmezken yani benim arkamdan iş çevirmiş oldu söyleseydi tepki göstermezdim ben.bende çalışıyorum ondan habersiz iğne ucu bile almıyorum ben bilmem anlatabildim mi?senin bunu anlaman biraz zor gibi ama...

Arkadasim ozur dilerim..empati yapiyim diyorum...esit davran demis kadin ne var bunda anlamiyorum...evlendin artik yerin kocanin yeri de diyebilirdi..ayrica esin gidince alisveris yapiyormus..yapar sonucta orda kaliyorsunuz..ailesinin durumu yok...belki anne babasi mahcup olmasin diye dir..yada neyse alti ustu mutfak alisverisi..ozur dilerim ama neler gordum...bence biraz on yargilisin...dert arama kendine ....memlekete gez toz...ne dertler var..Allah beterinden saklasin sizi...

Son düzenleme:
bence sizin anlatmadığını başka şeyler var ! var ki siz bukadar dolmuşsunuz yoksa kimse buna kızmaz sizi üzecek incitecek şeyler yapmışlar ki sinirleriniz bozulmuş!!!!!!!

esim yapiyor diye acikca yazmis:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…