sizce eşimin ailesini sevmeli miyim?

Komiksiniz gerçekten...
Ailenizin ihtiyacı yoksa, elbetteki bişey almanızın anlamı yoktur...
Ama eşinizin ailesine, sene de iki kere de olsa erzak alması kim bilir onu nasılda mutlu ediyordur, bir faydam dokunsun diye düşünüyordur...
Niye bu kadar katısınız?
Eşinize söyleyin de almasın yahu, yazık insanların boğazına takılır...
Habersin iğne ucu bile alamıyorsanız, çalışmayın hanfendi...hayatı bu kadar dar kalıplara sığdırmayın... ben yapmıyorsam, o da yapamaz ne demek?
Evlilik 2 farklı insanın bir araya gelmesiyle oluşur, ne eşin tıpa tıp senin karekterinde olabilir, ne de sen eşinin karekterinde olabilirsin...
Üzüldüm eşinizin ailesine...
Yazık yahu... gerçekten yazık...kalbinizi bu kadar fenalıklarla, kötü düşüncelerle doldurmayın...
Allah kalbinize güzellik versin...
Selametle.

Bunu esiniz icinde düsünüyorsunuz o halde, sonucta oda yeni evli yani kendi aileniz acısından.
Ayrıca kayınvalidenizin yanlıs birsey dedigini de düsünmüyorum normal olan birsey yani sonucta benim annem varsa, onun da var. Arada problemler varsa o ayrı ama bu söyledikleriniz bana problem gibi gelmedi acıkcası.
Maddi durumları iyi degil diyen sizsiniz! İnsan komsusuna yardım ediyor anne ve babasına market alısverisi yapmasının nesi tuhaf? anlayamadım.
Kendi ailenizi düsünün bi? Anneniz, babanız aynı durumda olsa yardım etmeyeceksin o zaman?

Evet eleştiri gelınce yorumlardakı uslubunuz ıle kısılıgınızı zaten ortaya cıkartıyorsunuz benım bısey dememe gerek
Ve haklısınız benım bunu anlamam ımkansız ..
İnsanların helekı esımın aılesının bogazından gecen uc kurusu sorun yapamam ben..
Eşinizin arkanızdan iş cevırmesıne sebeb sızın bu durusunuz olmasın ?
iğneyı kendıne cuvaldızı baskasına batır demısler..
Bıraz bence aklınızı toparlayın ve salim kafayla dusunun , sızın yararınıza olacak inşallah..

Ya ne yapsaydık?
Doldururuz tabii, senin amacın da bu degil mi? Yorum almak icin acmadın mı bu konuyu?
Kusura bakma, senin girip cıkmanı takip edemeyiz arkadasım.
Aile' nin ihtiyacı varsa alıcaksın, almaman hata ki, almıyorsan da yok demek ki.
Ben anladım senin ailen 1 hafta kalınca onun kıskanc olmaması icin, ya gelmemesi lazım, ya da geldigi gibi gitmesi lazım.
Hadi kayınvaliden kıskanclıgından dedi, ama normalde de bu böyledir zaten esit tutulmalıdır.

Son düzenleme:
Aslinda Kayinvaliden kötü bisi dememis..Alis-veris yapmasindan ziyade gizlice yapmasi seni rahatsiz ediyor Esininde bu konu hakkinda senin rahatsizlik duydugunu bildigi icin gizlice alis veris yapiyor..Evet Durumum yok diye bi ekmek dahi almayip Herseyi karsi taraftan bekleyen insanlar var bu da ne olursa olsun hos bi davranis degil.Bu konuda hassas olup mahcubiyet olsa söz konusu bile edilmez seve seve yapilir..Esin ile bu konuya aciklik getirin rahatsiz oluyorsan berbaer alis verisi yapin

Şaka mı bu ; bu ikisi mi neden ?

Birinci söylediği çok normal..Kendince, hatta k. valide olarak en kibar istekte bulunmuş.

İkinci saydığınız neden ise, dilinize almanız bile ayıp.. Diyecek söz bulamıyorum.. Bu forumda bu konu hakkında yazmaktan yoruldum çünkü..

Siz bu cumlede kanitladiniz kendinizi.Kalbiniz fena.Esinize usuldum sahsen sizin gibi biriyle evli olmasina yazik adama.
Siz onunla evlendiniz diye ailesini unutucakmi,istedigini yapar,parada gonderir,alisverisinide yapar.Sizde ancak kalbiniz kin dolu gelir burda konu acarsiniz.
Hic isinmadim size bu yazdiginiz cumle icin...Yazik gercekten.Allah anne babanizi size muhtac etmesin..

esim yapiyor diye acikca yazmis:)

Ay ne biliyim arkadaşım okudum ama anlamamışım demekki ancak böyle olabilir dedim aklımca. Düşündüm ki herhalde kız gitmek istemiyor çünkü hem ısınamadı ( olabilir herkesin kimyası herkesi tutacak değil)
hem de durumları kötü yük olmak istemedi :44: ben mi fazla safım ne:44: böyle bir şeyi görsem herhalde eşimin ekstresinde üzülürüm sadece benden çekindide söyleyemedi mi acaba diye. Zaten senede 1 veya 2 defa yapılacak alışverişin lafını edemem ben utanırım sanırım o söylemediyse bende üstelemem sonuçta kime yapıldığını biliyorum çok sık yapılsa benim bütçemi zorlasa belki başka bir öneri getirmeye çalışabilirim ama çok sıkta değil ki:26:

Konu sahibi arkadaşım bize doğru gelmeyebilir ama seni üzüyorsa, bu seni rahatsız ediyorsa bu kadar eşinle konuşmalısın sorunun çözümü onda çünkü.Umarım sorununu çözersin sonuçta herkes aynı şeyleri düşünmek ya da hissetmek zorunda değil

Son düzenleme:
Bana çok yanlış geldi bu tarz şeylerden şikayet etmek.
Ne olursa olsun senede bir iki kere gördüğünüz insanlar üstelik eşinizin anne babası, biraz tahammül gösterilemez mi?
Ayrıca eşinizin ailesinin durumu iyi değilse siz nasıl rahat ediyorsunuz yani bence alışveriş yapıldığına şikayet edileceği yerde bir iğne ucu da siz alsanız eşinize haber vermeden :)

Dimi? :)
İnsanlar kendine sorun arıyor hic yoktan?
Hergün katlanmak zorunda kalsa ne olurdu kim bilir..

Son düzenleme:

birinci maddeki hislerinizi anlayabiliyorum. cunku bende yurtdisinda yasiyorum ve senede bir kere turkiyeye geliyoruz.. bende tabiiki kendi ailemle vakit gecirmek istiyorum.. onun icin esimden bir ay onceden falan da gidiyorum.. ama evlendikten sonra ne yazikki hersey bizim istedigimiz gibi olmuyor.. cunku iki aileye bagli kaliyoruz.. soyle bir cozum getirebilirsiniz buna: gittiginiz ilk 3 gun esinizle sizin ailenizin yaninda daha sonraki 3 gunde esinizle beraber kayinvalidelerinizde kalin ve sonrasinda ikinizde istediginiz yerde kalin..

Ikinci madde ise inanilmaz sacma geldi cok ozur dilerim.. hem diyorsunuzki esinizin ailesinin maddi durumu iyi degil.. hemde esinizin ailesi icin alisveris yapmasi sizi rahatsiz ediyor. Bu ne kadar ayip birseydir.. Insaf diyorum.. kendinizi bir esinizin ailesinin yerine koyun.. anneler babalar evlatlari her turlu yoklukta buyutmek icin cirpiniyorlar adeta, ve yarin o evlatlari buyuyup elleri ekmek tutunca tabikii ihtiyaci olan ailesine yardim edecek.. aksi olsaydi esinizin vicdanindan suphe etmeniz gerekirdi.

'' sizce sevmelimiyim'' demişsiniz de, sevmek içten gelir birilerinin sev yada sevme demesiyle değil....sevmekte serbestsiniz ama saymakta mecbur....bu nedenle aile ilişkilerinde iyi niyet gözetiniz ki karşılığında iyi niyet göresiniz...evlilik uzun ve zorlu bir süreç bunun için aldıydı, verdiydi, haberim olmadıydı gibi düşünerek işin içine fesat karıştırmayın...kimin varlıktan yokluğa ya da yokluktan varlığa geçeceği hiç belli olmaz...hoşgörülü, anlayışlı, cömert, sevecen olun....nacizane bir tavsiyedir....aksi halde hem ruh, hem beden sağlığınız ve de aile huzurunuz bozulur....

ayrıca da madem sordunuz ben, SEVİN diyorum....Sevmek gibisi yok.....

Son düzenleme:
Bir Anne - baba 10 cocuga bakar ama 10 cocuk bir Anne - babaya bakamaz...

Vallahi yaziklar olsun alis veris yapiyor diye bukadar olay gorende birsey sancak nevar arkadasim esiniz ailesine harcama yapti diye bukadar lafa soze negerek varya.benim esimin aileside turkiyede calisanda yok ben kendim acar kayinvalideme sorarim bir ihtiyaciniz varmi paraniz varmi diye insanlik oldumu y'a kaldiki onlar esinizin sevdiginiz hergece ayni yastiga bas koudugunuz insanin ailesi vallahi şok oldum bir insan bukadar bencil olmazzzzz!!!

bence sorun sende .. bu ne yahu? buda problemmi? kusura bakma arkadaşım ama sen kaynana görmemişsin kötü aile görmemişsin..

sen bence kaynana diye arattır kk da çıkan bütün başlıklara bir göz at.

sonrada otur ben ne kadar şanslı bir insamışım de.

dertsı basına dert aramak ıstemıssın sen arkadasım .
kayınvalıdenız kotu bırsey soylememıs kı sıze ,her ıkı tarafa da esıt bır sekıl de gıt gel demıs .kı dogru olan da bu bence .
ama evlılıgın ılk gunlerın de ben esımle vakıt gecırmek ıstıyorum ,oyle dedı dıye kendımı sartlandırmıs gıbı hıssettım dıye dusunuyorsanız eger,
kendı aılenıze de gıtmessınız olur bıter .
2.sı esınızın kayınvalıdenıze gıderken market alısverısınıze takılmanıza ınanılmaz sasırdım .
senede 2-3 kere gıttıgınızın evın market alısverısı sızı ne kadar zorlayabılır kı ?
bugun sıradan bır komusumuza bıle gıderken nezaketen elı bos gıtmeyız degıl mı ?
esınız de annesıne gıderken ıkı poset market alısverısı yapmıs ne var sankı cok normal .
her ay duzenlı olarak annesıne maas oder gıbı para gonderen ogulların eslerı ne yapsın o zaman ?
bence sız kendınızı sartlandırmıssınız .''kayınvalıdemı sevmemelıyım ''seklın de bır sart kosmussunuz kendınıze .
bunun sebebı ne olabılır ne olabılır dıye dusunurken bunu bulmussunuz .

''almam bır ekmek bıle aılemın ıhtıyacı yok'' cumlesın de bıle esınızın aılesını kucumsedıgınızın farkındamısınız ?
sızın aılenızın ıhtıyacı yoktur ,ama esınızın aılesının ıhtıyacı vardır .buda ayıplanacak hor gorunulecek bır durum degıldır .
kımbılır belkı de esınız,sene de 2-3 kere gıttıgı annesıne aılesının sıze karsı mahcup olmaması ıcın de market alısverısı yapıyordur .

ya ne kadar saçma yorum yapıyosunuz bazılarınız herkes kendi yaşadığını kendisi bilir siz benim ne yaşadığımı ne biliyosunuz da burda yazdığım iki cümleden bu kadar şey çıkarıyosunuz çok komiksiiniz ya

bi de ben gayet merhametli bi insanımdır yani sokaktaki kediye bile acırım eşim bunu gizli saklı yapıyo diye kızıyorum diyorum siz ne saçmalıyorsunuz?ben hiç zannetmiyorum sizlerin böyle bişeyi kendi başınıza gelse yazdıklarınız gibi düşünesiniz.burası sanal alem diye herhalde hepiniz bol keseden sallamış yani eleştirebilirsiniz anlarım ama bu kadar yüklenmek niye
ben gurbetteyim zaten ailemi özlüyorum haliyle eee oraya gidince de kendi ailemde kalmak istiyorum çünkü her zaman gidemiyorum eşimde ailemin evinde kalmaz ben niye kalayım diye düşünüyorum haliyle neden hep kadınlar hep fedakarlık yapmak zorunda diye sinir oluyorum böyle düşününce de gidip kalmak istemiyorum.mesela kocam annesine para gönderdiğinde hiç sorun olmaz ben bi kere üniversiitede okuyan kardeşime para gönderdim kıyamet koptu neymiş neden haber vermemiş ama kendi aynısını sürekli yapıyo.market alışverişi dediğim 1 milyar öyle 100 200 milyon değil yani.ben inanamıyorum ya bu sizin saçma yorumlarınıza

bir gün ailenin de senin yapacağın mutfak alışverişine muhtaç olmayacağını nereden biliyorsundüşmez kalkmaz bir allah var unutmayın

yada senin o küçümsediğin aileye muhtaç olmayacağının garantisi mi var,ayrıca bizde sana inanamıyoruz,allah kimseyi sizin elinize düşürmesin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…