- 27 Ekim 2015
- 3.110
- 5.729
- 158
- Konu Sahibi Diyettenvzgctm-olmuyo
-
Olabilir,çözücez artıkBence eşiniz sizden para kaçırıyor, ailesine mi veriyor ne yapıyor bilmiyorum ama şu kadar birikimimiz oldu dememesi bile tuhaf, size hiç saygı duymuyor sanki.
Kredi kartından harcadığimizin ödemesi harcadığımiz kadar dimi? Gününde ödüyoruzKredi kartı kullanıyorsanız boşuna suçu başka yerde aramayın arkadaşım. Maaşlarımız hemen hemen aynı yaşantımız da öyle extra biseyimiz yok bizde borç içindeyiz market fiyatları çok yüksek birde karttan harcayınca para gitmiyormuş hissi
Şöyle bi söyledi. Gösterdi.guvensiz gibi oturup hadi bakalım demedim tabiSoyledimi size şu yönden aldım vs diye. Göstermiş sanırım hsrcadigini ettiğini.. normalde harcanmaz ama aranızdaki iletişim çözer ancak.
8500 yetmiyor diyorsa tek/çift asgari maaşla çocuk büyüten aileler ne yapıyor? Normal değil yani 8500in yetmemesiMerhaba kızlar, eşim nerdeyse 8.500 TL maaş alıyor, ben de 4.500 civarı. Benim maasim ile yatırım yapıp, eşimin maaşı ile evi gecindiriyorduk.Ev kiramızın 750 TL olduğu bir yerde yaşıyoruz. Geçen ay, benden ev kirasını ve bir miktarda para istedi, yetmiyor diye ve banka hesabını gösterdi telefondan. Sadece bir önceki ay doğum hediyesi olarak 1 bilezik almıştı, bundan ötürü geçici zorlanmış olabilir. Hep mi böyle yapacak bilemiyorum. Çocuklarımız 2 aylık ve 2 yaş ve bebeğin kıyafet masrafı dahi yok, yeğenlerimden aldıklarımizla en az 2 sene idare eder, sigaram yok, marka düşkünlüğü m yok. Taksit,kredi yok, gezme tozma haftada 1 olurdu ama çocuklardan ötürü senelerdir yok zaten, bebeğim süt artı mama ile besleniyor,mama masrafı açısından yazdım. Dışarda yeme içme olayı da yok ki para gitsin, fırsat yok. Bezi de hesaba katalım yorumlardaBana söylediğinde pek yorum yapmadım, ekledi; sen birşeyin fiyatından anlamıyorsun gibi bir söylemde bulundu,pazar masrafı vb diyor. Kızlar ben hesap kitap kalemlerinden net anlamadığımdan yorum yapamadım ama hesap etmeden düşündüğümde her ay 8.500 harcanması ... Bilmiyorum hep dile getirecek gibi ....
Böyle konularda neden hemen asgari ücretle kıyaslıyorsunuz ki. Herkesin kendi gelirine göre bi yaşam standartı var. Asgari ücretli yaşıyor diye-ki yaşamak denirse- ondan yüksek maaşlı olan herkes rahat geçinecek diye bir şey yok.8500 yetmiyor diyorsa tek/çift asgari maaşla çocuk büyüten aileler ne yapıyor? Normal değil yani 8500in yetmemesi
2000 tl ile yapabildiklerinize şaşırdım. Baba desteği yok mu?
Bence birisine para vermiş gibime geldi . Ailesine veriyor olabilir mi ? 8500 TL nasıl yiyeceksiniz ki bu durumda imkansız
Bende bunu dusundum.turkiye sartlarinda bu kiraya cok iyi para ama konu sahibi bu parayi nereye sakliyor anlamadim
Mutfak masrafı artı mama 3.500 mantıklı , bana bunlarla gelinYani para saklıyor mu bilemem de gerçekten pazara markete gitmiyorsanız ve mutfaktan çocuklardan hiç kısmıyoruz diyorsanız bir de çocuğunuz mama ile de besleniyorsa sadece mutfak artı bez mama 3500 4000 olur çok net. Bizim faturalar elektrik su İnternet 500 e dayanıyor telefon paketleri hariç. Aracınız varsa ayda rahat 300 500 yakıt olur. Özel hastanelerde muayene en az 200 lira. İlaçlara da para veriliyor.
Her şey her gün zamlanıyor. Geçen markette sevdiğim bir bisküvinin fiyatı 7.50 den 8.25 olmuş. Ne zaman zamlandı bu dedim çalışan arkadaşa. Abla biz artık takip edemiyoruz sürekli etiket değiştirip duruyoruz dedi.
Wow, sakinBöyle konularda neden hemen asgari ücretle kıyaslıyorsunuz ki. Herkesin kendi gelirine göre bi yaşam standartı var. Asgari ücretli yaşıyor diye-ki yaşamak denirse- ondan yüksek maaşlı olan herkes rahat geçinecek diye bir şey yok.
Asgari ücretli gidip mamayı Bimden alıyor bu arkadaş organik seçiyor. Asgari ücretli ayda 1 bile evine kırmızı et alamazken çocuğunu makarnayla doyururken bu arkadaş istediği zaman alıyor asgari ücretlinin çocuğu kuruyemiş görmezden bu arkadaş her ay 2 kilo aıp çoluk çocuk yiyorsa onun kıt kanaat ay sonunu getirip geçindim demesi 8500 alan kişinin maaşının yetmemesi durumu olabilir.
Bizim çok paramız yok sadece asgari ücretle sadece karın tokluğuna bile olmayan şekilde ay sonunun getirilmesinin normalleştirilmesine kızıyorum ben. İnsanların asgari ücretle yaptığı şey gerçekten geçinmek değil.Wow, sakin. Benim annem 2 çocuğunu tek maaşla okuttu büyüttü. İsteyen yapabiliyor yani. Sizin çok paranız varsa dilediğiniz gibi yaşayın hanımefendi. sefanız olsun yani.
8500 yetmiyor diyorsa tek/çift asgari maaşla çocuk büyüten aileler ne yapıyor? Normal değil yani 8500in yetmemesi
Bimden almıyorum evet,yani gezme tozma vb zaten harcamam yokken tek bı bez lüksü var çocuğumun, o yüzden bezden mamadan markayı kısamam, kıyaslama hoş olmuyor evet. TeşekkürlerBöyle konularda neden hemen asgari ücretle kıyaslıyorsunuz ki. Herkesin kendi gelirine göre bi yaşam standartı var. Asgari ücretli yaşıyor diye-ki yaşamak denirse- ondan yüksek maaşlı olan herkes rahat geçinecek diye bir şey yok.
Asgari ücretli gidip mamayı Bimden alıyor bu arkadaş organik seçiyor. Asgari ücretli ayda 1 bile evine kırmızı et alamazken çocuğunu makarnayla doyururken bu arkadaş istediği zaman alıyor asgari ücretlinin çocuğu kuruyemiş görmezden bu arkadaş her ay 2 kilo aıp çoluk çocuk yiyorsa onun kıt kanaat ay sonunu getirip geçindim demesi 8500 alan kişinin maaşının yetmemesi durumu olabilir.
Geçmiş olsun.Hayır yok malesef boşanma gerçekleşince mecbur nafaka ödeyecek inşallah şu an bütün borçları kızın bakımı herşeyi üstüme yıktı ilk dönemler bu para ile geçinmek cidden zordu babam destek oluyordu ama 2-3 aydır tam tamına yetiyor zorda kalırsam yine kendi babam destek oluyor ama ben yettirmeye çalışıyorum en büyük avantajım ucuzlukta aldığım herşeyi derin dondurucuya stok etmiş olmam çoğu şeyi dışardan almamaya çalışıyorum haliyle yoksa nerde yetecek konu sahibinin aldığı maaş nerdeyse benim 2,5 katım gezme tozma hiç bişey yok kirası benimkinin yarısı yetmemesine şaşırdım haliyle :)
Asla normalleştirmiyorum siz beni çok yanlış anladınız. Ülkenin durumu ortada zaten. Fakat eve en az 10bin tl giriyor ise ve yetmiyorsa ben burada bi noluyoruz derim yani. Bana kalsa keşke her çocuk mükemmel bir ortamda büyüse, her istediğine sahip olsa. Kim istemez ki böyle bir şeyi? Hepimiz çocuklarımız için çalışıyoruz.Bizim çok paramız yok sadece asgari ücretle sadece karın tokluğuna bile olmayan şekilde ay sonunun getirilmesinin normalleştirilmesine kızıyorum ben. İnsanların asgari ücretle yaptığı şey gerçekten geçinmek değil.
Daha geçen gün eski okulumda belediye hayalinizi yazın diye çocuklara kağıt göndermiş. Çocuğun hayali YEMEK. Keşke evimizde yemek olsa yazmış bi çocuk. Sorsanız asgari ücretle ay sonunu getiriyorlar..
Adam evin her ihtiyacını karşılıyorsa 2 de çocuk var yetmemesi normal bence.Ben maaşımdan kredimi ödüyorum eşim sormaz ne kaldı ne etti.Bu ay kiraya para yetmedi benden destek istedi gönderdim.Ama bizde hesap kitap maaş yatınca yapılır kalem kalem yazarız.Kredi kartları,faturalar,krediler,kira,aidatlar Hersey hesaplanır borç bukadar şeklinde.Birikim yapılacaksa eşim bana atar parayı ona göre altın dolar ne karar verirsek alırım oda nekadar birikti bilir.Sizde böyle yapabilirsiniz ne nereye gitti ne harcandı hem piyasadan haberdar olursunjz hemde harcanan kalemlerden.İçiniz rahat eder hesabınızı ona göre yaparsınız.Yanı eşiniz hesabınıza bakmıyor siz bakmıyorsunuz bu ne gurur anlamadım ben.Kese ortaktır herkes bilmeli neye ne kadar harcanıyor.İleride çocukların okul masrafı kursları olacak para dahada yetmeyecek hayat çok pahalı bir kaç kez markete gitseniz anlarsınız sürekli zam herseye.Maaşlar eridi kuş kadar kaldı.Merhaba kızlar, eşim nerdeyse 8.500 TL maaş alıyor, ben de 4.500 civarı. Benim maasim ile yatırım yapıp, eşimin maaşı ile evi gecindiriyorduk.Ev kiramızın 750 TL olduğu bir yerde yaşıyoruz. Geçen ay, benden ev kirasını ve bir miktarda para istedi, yetmiyor diye ve banka hesabını gösterdi telefondan. Sadece bir önceki ay doğum hediyesi olarak 1 bilezik almıştı, bundan ötürü geçici zorlanmış olabilir. Hep mi böyle yapacak bilemiyorum. Çocuklarımız 2 aylık ve 2 yaş ve bebeğin kıyafet masrafı dahi yok, yeğenlerimden aldıklarımizla en az 2 sene idare eder, sigaram yok, marka düşkünlüğü m yok. Taksit,kredi yok, gezme tozma haftada 1 olurdu ama çocuklardan ötürü senelerdir yok zaten, bebeğim süt artı mama ile besleniyor,mama masrafı açısından yazdım. Dışarda yeme içme olayı da yok ki para gitsin, fırsat yok. Bezi de hesaba katalım yorumlardaBana söylediğinde pek yorum yapmadım, ekledi; sen birşeyin fiyatından anlamıyorsun gibi bir söylemde bulundu,pazar masrafı vb diyor. Kızlar ben hesap kitap kalemlerinden net anlamadığımdan yorum yapamadım ama hesap etmeden düşündüğümde her ay 8.500 harcanması ... Bilmiyorum hep dile getirecek gibi ....
Bimden almıyorum evet,yani gezme tozma vb zaten harcamam yokken tek bı bez lüksü var çocuğumun, o yüzden bezden mamadan markayı kısamam, kıyaslama hoş olmuyor evet. Teşekkürler
Geçmiş olsun.
Böyle konularda neden hemen asgari ücretle kıyaslıyorsunuz ki. Herkesin kendi gelirine göre bi yaşam standartı var. Asgari ücretli yaşıyor diye-ki yaşamak denirse- ondan yüksek maaşlı olan herkes rahat geçinecek diye bir şey yok.
Önümüzdeki ay bak bakalım ne gidiyorMutfak masrafı artı mama 3.500 mantıklı , bana bunlarla gelinözel hastane para evet,bunu da hatırlattığıniz iyi oldu. O zamanlar 2-3 gitmisligimiz oldu. Nerdeyse 700 küsür eder,işte normalde gitmeyiz pek,hepsi bir anda olmuş, çözdüm olayı .bı de bez konusunda kaliteye önem veririm, yakıt da son bir iki ay yaktı git gel, inşaallah geçici süreçtir diyorum
Madem ortak hesabınız. Siz alın maaşını o kendine harcayacağını alsın. Bütçeyi 2 ay siz takip edin. Bana fazla geldiMerhaba kızlar, eşim nerdeyse 8.500 TL maaş alıyor, ben de 4.500 civarı. Benim maasim ile yatırım yapıp, eşimin maaşı ile evi gecindiriyorduk.Ev kiramızın 750 TL olduğu bir yerde yaşıyoruz. Geçen ay, benden ev kirasını ve bir miktarda para istedi, yetmiyor diye ve banka hesabını gösterdi telefondan. Sadece bir önceki ay doğum hediyesi olarak 1 bilezik almıştı, bundan ötürü geçici zorlanmış olabilir. Hep mi böyle yapacak bilemiyorum. Çocuklarımız 2 aylık ve 2 yaş ve bebeğin kıyafet masrafı dahi yok, yeğenlerimden aldıklarımizla en az 2 sene idare eder, sigaram yok, marka düşkünlüğü m yok. Taksit,kredi yok, gezme tozma haftada 1 olurdu ama çocuklardan ötürü senelerdir yok zaten, bebeğim süt artı mama ile besleniyor,mama masrafı açısından yazdım. Dışarda yeme içme olayı da yok ki para gitsin, fırsat yok. Bezi de hesaba katalım yorumlardaBana söylediğinde pek yorum yapmadım, ekledi; sen birşeyin fiyatından anlamıyorsun gibi bir söylemde bulundu,pazar masrafı vb diyor. Kızlar ben hesap kitap kalemlerinden net anlamadığımdan yorum yapamadım ama hesap etmeden düşündüğümde her ay 8.500 harcanması ... Bilmiyorum hep dile getirecek gibi ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?