Sizce eşimin maaşı yetmiyor mu?

Kredi kartından harcadığimizin ödemesi harcadığımiz kadar dimi? Gününde ödüyoruz

Yani para saklıyor mu bilemem de gerçekten pazara markete gitmiyorsanız ve mutfaktan çocuklardan hiç kısmıyoruz diyorsanız bir de çocuğunuz mama ile de besleniyorsa sadece mutfak artı bez mama 3500 4000 olur çok net. Bizim faturalar elektrik su İnternet 500 e dayanıyor telefon paketleri hariç. Aracınız varsa ayda rahat 300 500 yakıt olur. Özel hastanelerde muayene en az 200 lira. İlaçlara da para veriliyor.

Her şey her gün zamlanıyor. Geçen markette sevdiğim bir bisküvinin fiyatı 7.50 den 8.25 olmuş. Ne zaman zamlandı bu dedim çalışan arkadaşa. Abla biz artık takip edemiyoruz sürekli etiket değiştirip duruyoruz dedi.

8500 yetmiyor diyorsa tek/çift asgari maaşla çocuk büyüten aileler ne yapıyor? Normal değil yani 8500in yetmemesi

8500 yetmiyor diyorsa tek/çift asgari maaşla çocuk büyüten aileler ne yapıyor? Normal değil yani 8500in yetmemesi
Böyle konularda neden hemen asgari ücretle kıyaslıyorsunuz ki. Herkesin kendi gelirine göre bi yaşam standartı var. Asgari ücretli yaşıyor diye-ki yaşamak denirse- ondan yüksek maaşlı olan herkes rahat geçinecek diye bir şey yok.

Asgari ücretli gidip mamayı Bimden alıyor bu arkadaş organik seçiyor. Asgari ücretli ayda 1 bile evine kırmızı et alamazken çocuğunu makarnayla doyururken bu arkadaş istediği zaman alıyor asgari ücretlinin çocuğu kuruyemiş görmezden bu arkadaş her ay 2 kilo aıp çoluk çocuk yiyorsa onun kıt kanaat ay sonunu getirip geçindim demesi 8500 alan kişinin maaşının yetmemesi durumu olabilir.

2000 tl ile yapabildiklerinize şaşırdım. Baba desteği yok mu?

Hayır yok malesef boşanma gerçekleşince mecbur nafaka ödeyecek inşallah şu an bütün borçları kızın bakımı herşeyi üstüme yıktı ilk dönemler bu para ile geçinmek cidden zordu babam destek oluyordu ama 2-3 aydır tam tamına yetiyor zorda kalırsam yine kendi babam destek oluyor ama ben yettirmeye çalışıyorum en büyük avantajım ucuzlukta aldığım herşeyi derin dondurucuya stok etmiş olmam çoğu şeyi dışardan almamaya çalışıyorum haliyle yoksa nerde yetecek konu sahibinin aldığı maaş nerdeyse benim 2,5 katım gezme tozma hiç bişey yok kirası benimkinin yarısı yetmemesine şaşırdım haliyle :)

Bence birisine para vermiş gibime geldi . Ailesine veriyor olabilir mi ? 8500 TL nasıl yiyeceksiniz ki bu durumda imkansız

Bende bunu dusundum.turkiye sartlarinda bu kiraya cok iyi para ama konu sahibi bu parayi nereye sakliyor anlamadim

Mutfak masrafı artı mama 3.500 mantıklı , bana bunlarla gelin özel hastane para evet,bunu da hatırlattığıniz iyi oldu. O zamanlar 2-3 gitmisligimiz oldu. Nerdeyse 700 küsür eder,işte normalde gitmeyiz pek,hepsi bir anda olmuş, çözdüm olayı .bı de bez konusunda kaliteye önem veririm, yakıt da son bir iki ay yaktı git gel, inşaallah geçici süreçtir diyorum

Wow, sakin. Benim annem 2 çocuğunu tek maaşla okuttu büyüttü. İsteyen yapabiliyor yani. Sizin çok paranız varsa dilediğiniz gibi yaşayın hanımefendi. sefanız olsun yani.

Wow, sakin. Benim annem 2 çocuğunu tek maaşla okuttu büyüttü. İsteyen yapabiliyor yani. Sizin çok paranız varsa dilediğiniz gibi yaşayın hanımefendi. sefanız olsun yani.
Bizim çok paramız yok sadece asgari ücretle sadece karın tokluğuna bile olmayan şekilde ay sonunun getirilmesinin normalleştirilmesine kızıyorum ben. İnsanların asgari ücretle yaptığı şey gerçekten geçinmek değil.

Daha geçen gün eski okulumda belediye hayalinizi yazın diye çocuklara kağıt göndermiş. Çocuğun hayali YEMEK. Keşke evimizde yemek olsa yazmış bi çocuk. Sorsanız asgari ücretle ay sonunu getiriyorlar..

Bimden almıyorum evet,yani gezme tozma vb zaten harcamam yokken tek bı bez lüksü var çocuğumun, o yüzden bezden mamadan markayı kısamam, kıyaslama hoş olmuyor evet. Teşekkürler
Geçmiş olsun.

Asla normalleştirmiyorum siz beni çok yanlış anladınız. Ülkenin durumu ortada zaten. Fakat eve en az 10bin tl giriyor ise ve yetmiyorsa ben burada bi noluyoruz derim yani. Bana kalsa keşke her çocuk mükemmel bir ortamda büyüse, her istediğine sahip olsa. Kim istemez ki böyle bir şeyi? Hepimiz çocuklarımız için çalışıyoruz.

Adam evin her ihtiyacını karşılıyorsa 2 de çocuk var yetmemesi normal bence.Ben maaşımdan kredimi ödüyorum eşim sormaz ne kaldı ne etti.Bu ay kiraya para yetmedi benden destek istedi gönderdim.Ama bizde hesap kitap maaş yatınca yapılır kalem kalem yazarız.Kredi kartları,faturalar,krediler,kira,aidatlar Hersey hesaplanır borç bukadar şeklinde.Birikim yapılacaksa eşim bana atar parayı ona göre altın dolar ne karar verirsek alırım oda nekadar birikti bilir.Sizde böyle yapabilirsiniz ne nereye gitti ne harcandı hem piyasadan haberdar olursunjz hemde harcanan kalemlerden.İçiniz rahat eder hesabınızı ona göre yaparsınız.Yanı eşiniz hesabınıza bakmıyor siz bakmıyorsunuz bu ne gurur anlamadım ben.Kese ortaktır herkes bilmeli neye ne kadar harcanıyor.İleride çocukların okul masrafı kursları olacak para dahada yetmeyecek hayat çok pahalı bir kaç kez markete gitseniz anlarsınız sürekli zam herseye.Maaşlar eridi kuş kadar kaldı.

Bimden almıyorum evet,yani gezme tozma vb zaten harcamam yokken tek bı bez lüksü var çocuğumun, o yüzden bezden mamadan markayı kısamam, kıyaslama hoş olmuyor evet. Teşekkürler

Geçmiş olsun.

Tabiki bezden kısılmaz asla ben dediğim gibi şu an kanaat ettiğimden değil ama yettirebiliyorum diye yazmak istedim yksa benim maaşta çok düşük ve herşey cidden pahalı ama sizde gezme tozma kıyafet vs hiç bişey yok ben yine kızıma kıyafet ayakkabı bezini markalı alıyorum almaya çalışıyorum en azından elimden geldiğince o yüzden dedim

Haklısınız demeye geldim. Herkes gelirine göre yaşar. 8500 maaşı olan, 2 çocuğuna iyi yedirmek isteyen insannın evinde öğlen sebze yemeği varsa akşam etli yemek olur. Haftada 1 balığı olur, 2 gün tavuğu olur. Meyvesi, kuru yemişi, balı, kahvaltılıkları derken mutfağa 4000 rahat gider. Asgari ücretli tabi ki bunları istese de alamayacağı için makarna yapar, pilav yapar, bol sebze yapar.

Bizim gelirimiz işi bırakmamla düştü 2 kişiyiz yaklaşık bu kadar alıyoruz ve bğrikime artık neredeyse bir şey kalmıyor ki gezme, tozma yok (düşük tehditinden gidemiyoruz, yasak) alkol, sigara, kumar, borç yok. Daha çocuk da doğmadı ama özel hastane, tüp bebek masrafı, her şey çok çok pahalı. Yani Türkiyede 4 kişilik aileysen gelirin 20.000 in altındaysa öyle krallar gibi falan geçinemez kimse. Asgari ücretli aile sadece ‘hayatta kalır’ ona yaşamak denmez.

Konu sahibi eşin haklı. 6000 bileziğe gittiyse zaten ona ne kalacak ki? 2500 ün içinden kira, fatura çıkınca mutfak masrafına yetmez. Zaten adam istersen bak da demiş. Sorgulamak da ayıp bence. Ver gitsin elbette.

Hersey ates pahasi kimisi mutfagi 1 bin lira ile döndürmeye calisirken kimisine 5 bin liranin yetmediği bi donemdeyiz bilezikten dolayı sorun yasamis olabilir bunu bize degil kocaniza sorsaniz boyle kafanizi kemiren sorularla bas basa kalmazsiniz

Önümüzdeki ay bak bakalım ne gidiyor

Madem ortak hesabınız. Siz alın maaşını o kendine harcayacağını alsın. Bütçeyi 2 ay siz takip edin. Bana fazla geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…