Sizce eşimin maaşı yetmiyor mu?

Bizimki mama icerken ayda 1200 tl lik mama alıyorduk (organik olanlardan),300 tl bez ,ıslak mendil +yenidogN pamuk vs derken 2000 tl masrafi vardı:) Otomobilin mtv si(kredi kartına bolunuyor) yakıtı vs ayda 500 oraya. Kira 1800.Faturalara da 5000.mutfak masrafi 2000 den aşağı değil. 5 bin oldu zaten kalani kartlar,ani çıkan masraflar vs ancak yeter 8 bin

8500 ülke genelinde oldukça şuan için yüksek bir rakam hayat pahalılığı var ama şuan için insanlar bunun çok çok altında yaşıyor sizin kiranizda çok düşükmus buna rağmen nasıl yetmiyor anlamadım çocuk da bir masraf evet ama bence yüksek bir rakam bir de hiç sosyal hayatınızın olmamasina rağmen kendimden örnek verirsem ben çalışmıyorum eşimde o düzeyde bazen biraz daha yüksek bir ücret alıyor ve kiradayiz ama deli gibi harcıyorum bu pandemi de azittik hatta birikim de yapıyorum çok şükür baya gönlümce hem harcayıp hem de biriktiriyorum ama bizde parayı ben yönettiğim için belkide bence sende sorumluluğu eline al çünkü erkekler daha savurgan da olabiliyor plan program yönünden kadınlar cok daha iyi bence

Bir kac aydir inanilmaz bir hiz var artik takip edemiyorum
Mama ve mutfak masrafi ztn cok agir bir kalem
Bezide takip edip indirimli almiyorsaniz oda her defasinda zam goruyor.
Bir kac ay takip edin gurur yapacak birsey yokki kesin giderleri hesaplayin mutfaga ne ayirabilirsiniz bakin
Ozel hastahanelerde ciddi harcama kalemi, oda etkilemistir.

İşte annelik Allah yardımcın olsun

Tatlım şöyle diyeyim ben çalışmıyorum benim esimde 8.500 alıyor ayrıca 1800 ev kredisi ödüyoruz.
Bende senin gibiyim illa marka olacak diye almam kaliteli olmasi yeterli benim için.
Elbette hayat çok pahali oldu neye elimizi atsak yakıyor mübarek☹
Ama biz ucu ucuna yetiriyoruz arada yetmedigi oluyor elbette.
Acaba esinin senden habersiz harcama yapiyor olabilir mi yada senin maaştan bu sekilde istiyor?

Kendi giderlerimi yaziyim belki fikir olur size . Lütfen linćlemeyin musrif diye Benimde 4 aylik kızim var.
Kira 950
Elektrik su 250tl
Dogalgaz 300tl (bebek oldugundan 15 20 gündür açıyorum yani tam 1 aylik değil)
Eşim ve benim telefonlarimiz 150tl
Internet 100tl
Dabacana su 150tl
Kizimın standart gideri en az 1200tl (bez mama ıslak mendil pisik kremi vitamin vs)
Kızımın rutin aylik kontrolü 150tl
Mutfak masrafı 2000tl
Arac akaryakit 300tl
Temizlik gideri ortalama 500tl

Sadece bunlar 5550 civarı tutuyor.

Eee rutin dısında çocugu hastaneye götürsek helede özel hastaneye ,muayene kan tahlili ilaç derken 500 600 tl gitgel 1000tl gidiyor.(ilaćlar ćok pahalandı)

Tabiki benim olmasa eşimin eşimin olmasa çocukların giyim ayakkabı vs gideri oluyor bu hesapta giyim giderleri yok.
Ayrica eşimle benim saģlik giderimiz yokmus gibide hesap yaptim.

Araba oldumu illa bir masrafi oluyor yakiti yaği bakımi kaskosu derken onlarda para tutuyor o da yok hesapta

Bu arada bir tanede oğlum var onun okul kitap oyuncak giderlerini hesaba katmadım hiç .

Eşiniz bilezikte almıs oyüzden hesap şaşırmistir oyüzden yüklenmeyin adama.
Geçim cok zorlaştı.

Son düzenleme:
bilezik aldıysa eğer o ay için yetmemesi normal, zaten her ay bu durumu yaşamıyormuşsunuz. ama bence gelir ve giderlerinizi birbirinizle paylaşırsanız ne harcandığını görürseniz sizin de içiniz daha rahat eder, birlikte idare etmiş olursunuz. biz her ay oturup nereye ne kadar gitmiş bakarız.
herkes kendiyle ister istemez kıyas yapıyor evet fakat ne kadar geliri varsa insanın yaşam standartından dolayı o kadar harcaması oluyor. benim eşim ticaret yapıyor net maaşı belli değil, evimiz kira değil. çocuğumuz da yok ama bizden her ay daha çok para gidiyor.
4 gelse ona göre, 15 gelse ona göre yaşarsın çünkü ister istemez standartların değişiyor. ben böyle düşünüyorum. bu yüzden de net kıyaslamalar doğru olmaz. maaşının yetip yetmediğini en iyi eşiniz ve siz bilirsiniz.

Ben anlayamadım siz evin giderlerini bilmiyor musunuz Genel olarak çok acaip geldi adamın parası adamda sizin para sizde ev bütçesi diye bir şey yok. Evin tüm giderlerini zaten adam karşılıyor anladığım kadarıyla sizin paraya ne oluyor? Ben de bu evde yaşıyorum masrafa ben de para koyayım diyor musunuz hiç??

Bizde mi bir tuhaflık var diyordum Nihayet bizimle aynı giderleri olan biri:)
Bu yazdıklarınız standart giderler. Bizim geçen yıldan beri çok ekstra masraflar çıktı birde çoğu sağlık.

Üstelik yetmeyince de büyük bir şaşkınlık yaşıyor konu sahibi. İnsan nasıl bu kadar habersiz olur evinin giderlerinden?

Iste adam bir kere istemiş ya 2. Olursa diye korkuyor öyle bir şey dediğini sanmıyorum yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…