- 12 Eylül 2014
- 4.087
- 6.392
- 158
- 39
- Konu Sahibi Diyettenvzgctm-olmuyo
-
8500 ülke genelinde oldukça şuan için yüksek bir rakam hayat pahalılığı var ama şuan için insanlar bunun çok çok altında yaşıyor sizin kiranizda çok düşükmus buna rağmen nasıl yetmiyor anlamadım çocuk da bir masraf evet ama bence yüksek bir rakam bir de hiç sosyal hayatınızın olmamasina rağmen kendimden örnek verirsem ben çalışmıyorum eşimde o düzeyde bazen biraz daha yüksek bir ücret alıyor ve kiradayiz ama deli gibi harcıyorum bu pandemi de azittik hatta birikim de yapıyorum çok şükür baya gönlümce hem harcayıp hem de biriktiriyorum ama bizde parayı ben yönettiğim için belkide bence sende sorumluluğu eline al çünkü erkekler daha savurgan da olabiliyor plan program yönünden kadınlar cok daha iyi benceMerhaba kızlar, eşim nerdeyse 8.500 TL maaş alıyor, ben de 4.500 civarı. Benim maasim ile yatırım yapıp, eşimin maaşı ile evi gecindiriyorduk.Ev kiramızın 750 TL olduğu bir yerde yaşıyoruz. Geçen ay, benden ev kirasını ve bir miktarda para istedi, yetmiyor diye ve banka hesabını gösterdi telefondan. Sadece bir önceki ay doğum hediyesi olarak 1 bilezik almıştı, bundan ötürü geçici zorlanmış olabilir. Hep mi böyle yapacak bilemiyorum. Çocuklarımız 2 aylık ve 2 yaş ve bebeğin kıyafet masrafı dahi yok, yeğenlerimden aldıklarımizla en az 2 sene idare eder, sigaram yok, marka düşkünlüğü m yok. Taksit,kredi yok, gezme tozma haftada 1 olurdu ama çocuklardan ötürü senelerdir yok zaten, bebeğim süt artı mama ile besleniyor,mama masrafı açısından yazdım. Dışarda yeme içme olayı da yok ki para gitsin, fırsat yok. Bezi de hesaba katalım yorumlardaBana söylediğinde pek yorum yapmadım, ekledi; sen birşeyin fiyatından anlamıyorsun gibi bir söylemde bulundu,pazar masrafı vb diyor. Kızlar ben hesap kitap kalemlerinden net anlamadığımdan yorum yapamadım ama hesap etmeden düşündüğümde her ay 8.500 harcanması ... Bilmiyorum hep dile getirecek gibi ....
Büyütüyorsunuz yeni doğum yapmışsınız. Biz her doğumda bir maaş içeri giriyoruz hediye falan da olmadığı halde.Olabilir,çözücez artık
İşte annelikHayır yok malesef boşanma gerçekleşince mecbur nafaka ödeyecek inşallah şu an bütün borçları kızın bakımı herşeyi üstüme yıktı ilk dönemler bu para ile geçinmek cidden zordu babam destek oluyordu ama 2-3 aydır tam tamına yetiyor zorda kalırsam yine kendi babam destek oluyor ama ben yettirmeye çalışıyorum en büyük avantajım ucuzlukta aldığım herşeyi derin dondurucuya stok etmiş olmam çoğu şeyi dışardan almamaya çalışıyorum haliyle yoksa nerde yetecek konu sahibinin aldığı maaş nerdeyse benim 2,5 katım gezme tozma hiç bişey yok kirası benimkinin yarısı yetmemesine şaşırdım haliyle :)
Tatlım şöyle diyeyim ben çalışmıyorum benim esimde 8.500 alıyor ayrıca 1800 ev kredisi ödüyoruz.Merhaba kızlar, eşim nerdeyse 8.500 TL maaş alıyor, ben de 4.500 civarı. Benim maasim ile yatırım yapıp, eşimin maaşı ile evi gecindiriyorduk.Ev kiramızın 750 TL olduğu bir yerde yaşıyoruz. Geçen ay, benden ev kirasını ve bir miktarda para istedi, yetmiyor diye ve banka hesabını gösterdi telefondan. Sadece bir önceki ay doğum hediyesi olarak 1 bilezik almıştı, bundan ötürü geçici zorlanmış olabilir. Hep mi böyle yapacak bilemiyorum. Çocuklarımız 2 aylık ve 2 yaş ve bebeğin kıyafet masrafı dahi yok, yeğenlerimden aldıklarımizla en az 2 sene idare eder, sigaram yok, marka düşkünlüğü m yok. Taksit,kredi yok, gezme tozma haftada 1 olurdu ama çocuklardan ötürü senelerdir yok zaten, bebeğim süt artı mama ile besleniyor,mama masrafı açısından yazdım. Dışarda yeme içme olayı da yok ki para gitsin, fırsat yok. Bezi de hesaba katalım yorumlardaBana söylediğinde pek yorum yapmadım, ekledi; sen birşeyin fiyatından anlamıyorsun gibi bir söylemde bulundu,pazar masrafı vb diyor. Kızlar ben hesap kitap kalemlerinden net anlamadığımdan yorum yapamadım ama hesap etmeden düşündüğümde her ay 8.500 harcanması ... Bilmiyorum hep dile getirecek gibi ....
İşte annelikAllah yardımcın olsun
Bizde mi bir tuhaflık var diyordum Nihayet bizimle aynı giderleri olan biri:)Kendi giderlerimi yaziyim belki fikir olur size . Benimde 4 aylik kızim var.
Kira 950
Elektrik su 250tl
Dogalgaz 300tl (bebek oldugundan 15 20 gündür açıyorum yani tam 1 aylik değil)
Eşim ve benim telefonlarimiz 150tl
Internet 100tl
Dabacana su 150tl
Kizimın standart gideri en az 1200tl (bez mama ıslak mendil pisik kremi vitamin vs)
Kızımın rutin aylik kontrolü 150tl
Mutfak masrafı 2000tl
Arac akaryakit 300tl
Temizlik gideri ortalama 500tl
Sadece bunlar 5550 civarı tutuyor.
Eee rutin dısında çocugu hastaneye götürsek helede özel hastaneye ,muayene kan tahlili ilaç derken 500 600 tl gitgel 1000tl gidiyor.(ilaćlar ćok pahalandı)
Tabiki benim olmasa eşimin eşimin olmasa çocukların giyim ayakkabı vs gideri oluyor bu hesapta giyim giderleri yok.
Ayrica eşimle benim saģlik giderimiz yokmus gibide hesap yaptim.
Araba oldumu illa bir masrafi oluyor yakiti yaği bakımi kaskosu derken onlarda para tutuyor o da yok hesapta
Bu arada bir tanede oğlum var onun okul kitap oyuncak giderlerini hesaba katmadım hiç.
Eşiniz bilezikte almıs oyüzden hesap şaşırmistir oyüzden yüklenmeyin adama.
Geçim cok zorlaştı.
Üstelik yetmeyince de büyük bir şaşkınlık yaşıyor konu sahibi. İnsan nasıl bu kadar habersiz olur evinin giderlerinden?Ben anlayamadım siz evin giderlerini bilmiyor musunuzGenel olarak çok acaip geldi adamın parası adamda sizin para sizde ev bütçesi diye bir şey yok. Evin tüm giderlerini zaten adam karşılıyor anladığım kadarıyla sizin paraya ne oluyor? Ben de bu evde yaşıyorum masrafa ben de para koyayım diyor musunuz hiç??
Iste adam bir kere istemiş ya 2. Olursa diye korkuyorBen anlayamadım siz evin giderlerini bilmiyor musunuzGenel olarak çok acaip geldi adamın parası adamda sizin para sizde ev bütçesi diye bir şey yok. Evin tüm giderlerini zaten adam karşılıyor anladığım kadarıyla sizin paraya ne oluyor? Ben de bu evde yaşıyorum masrafa ben de para koyayım diyor musunuz hiç??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?