Sizce eşimin maaşı yetmiyor mu?

Bizde mi bir tuhaflık var diyordum Nihayet bizimle aynı giderleri olan biri:)
Bu yazdıklarınız standart giderler. Bizim geçen yıldan beri çok ekstra masraflar çıktı birde çoğu sağlık.

Bende bazen marstami yaşiyorum diye düsünmüyor değilim. Üstelik bende tutumluyumdur. kışligımi yazliğımı yaparım .dışardan yemek vs de yok giderlerde ama oluruda bu.

Bende bazen marstami yaşiyorum diye düsünmüyor değilim. Üstelik bende tutumluyumdur. kışligımi yazliğımı yaparım .dışardan yemek vs de yok giderlerde ama oluruda bu.
İşte ben kışlık falan yapamıyorum bilmem o işleri. O yüzden mutfak masrafımız daha çok bizim.Haftada 1000 gidiyor market, pazar, süt, kasap derken. Hesaplıyorum bir süredir. Öyle fazla fazla da almıyorum üstelik.

Meyveniz ,sebzeniz ,etiniz ,sütünüz varsa dolapta bu gelir ancak yeter . Çünkü çocuklarin da ayrı masrafı var . Sanırım eşiniz yapıyor alışverişleri . Her hafta birşeye zam geliyor . Evin de küçük eksikleri oluyor . Mesela bugün çamaşır kurutmaligim kırıldı Kaliteli ,yeni birşey kimbilir kaç paradır . He bir de doğum hediyesi almış size sikismasi normal .

Son düzenleme:

Aylık eve giren para miktarı hemen hemen aynı bizimde, biz sadece kira ödemiyoruz ama kiranızda çok bir şey değilmiş. 2 arabanın benzin parası, sürekli gezme tozma ile üzerine para bile biriktiriyoruz biz. Mutfak desen ondan da kıstığım yok. Yani evet hayat pahalı ama bu gelirle de sıkışması imkansız. Yani asgari ücretle geçinenler napsın. Kesin altında bir şey var. Bence oturun giderleri yazmayı teklif edin, marketin bile fişini getirsin

Hayretle okuyorum böyle mesajları. Lütfen bir ev ekonomisi topiği açın da takip edelim. Nerde yanlış yapıyoruz öğrenelim. Böyle yazıp geçiyorsunuz☺Evde bir haftada biriken fiş 1000 tl sadece yeme içme.

Şöyle bi söyledi. Gösterdi.guvensiz gibi oturup hadi bakalım demedim tabi
Bana da bu tuhaf geldi.. Erkekler bunu genelde yalan söylediği zaman yapar.. Baştan söyleyim de sonra sorun olmasın mahiyetinde ama içini eşelesen yalanı ortaya çıkar.. Bence altın falan değil başka bir şey var.. Altın duruyor mu yerinde acaba? Ne yazılar okuyoruz bileziği alıp yerine yenisini koymak için yeniden borçlananlar falan! Çok mu güvensiz olduk bu koca milletine

Alakasız olacak ama bezi, ıslak mendili vs internetten indirim takip ederek alın. Bütün hesabı kocanızın tutuyor olması sizin ister istemez fiyat karşılaştırması vs yapmadan almanıza sebep oluyordur. Yani faturalari bilmezse insan nasıl çok mu elektrik harcıyorum vs diye kontrol edebilir ki. Mutfak masrafları zaten kuruyemis, meyve, et vs tüketiliyorsa çok fazla oluyor. Mama da eğer alerji maması filansa rapor çıkarıp ucretsiz alabilirsiniz. Özel doktorlar bunu söylemiyor bazen. Bazi kisiler "boşanınca butun biriktirdiğin sana mı kalacak " vs diye bakmış olaya da benim bildiğim banka hesapları da bölüşülüyor bosanınca. Yanlış mı biliyorum acaba?

Normalde geçinilir hatta artar derdim ama geçen markete gittim, elma, armut, mandalina, kızıma birkaç abur-cubur, yumurta, gazoz, yoğurt ve ayran aldım. Birde yarım kilo kıyma( indirim vardı), 250tl verdim. 3 poşet tam dolmadı. Bizim gelirimiz çok şükür iyi ama her ay daha fazla harcadığımı fark ediyorum. 8500 geçinilebilecek bir maaş sizin harcamalarınıza bakınca. Kiranız düşük, krediniz taksidiniz yok. Bu ay ekstralar olmuş yetmemiş. Ama evin ekonomisini eşinizle konuşmamanız garip geldi bana.

Valla ben yazın karınca gibi çalısiyorum. Herşeyin hazirina gidersem geçim olmuyor. Hersey inanilmaz pahalandi

Alıntı yaptığınız kişi nezdinde yazmıyorum baştan söyleyeyim de sataşıyor gibi olmasın.

İnsanlar millet bahçesine termos götürüp çocuk parkta koşunca gezdim sanmaya başladı son zamanlarda.
Ay sonu elindeki 50 lirayı kumbaraya atmayı birikim sanmaya başladı.
Kaşar almak yerine tost peyniri almayı alışverişten saymaya başladı.
Mangal eğlencesi bitti alt gelir grubu için, o masraf kalemi eksildi. Tavuk kanat önemli masraf kalemlerindendi.
Kuruyemiş/kuru meyve makbul gibi yerlerden düz çekirdek alınmaya başlandı. Ağız oyalanıyor, görev tamamlandı.
Milletin köydeki ailesi kışlık salça erişte vs gönderdi mutfaklar dolu şu an.

Genelde bunlar var o geçiniyoruz, para biriktiriyoruz, rahatımız yerindelerin altında. Her böyle konuya yazdığım bir mesaj var, hayatta kalmak geçinmek değildir.

Evet son 2 yıldır pahalandi cidden, markete tek girdiğimde bile bir poşet her defasında 100 TL gibi ki bir şey yok gibi , o da çikolata, meyveli süt falan. Daha net bilgim olsun,daha ayrıntılı bakicam
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.tesekkurler

Önümüzdeki ay bak bakalım ne gidiyor
Aynen
Madem ortak hesabınız. Siz alın maaşını o kendine harcayacağını alsın. Bütçeyi 2 ay siz takip edin. Bana fazla geldi
Ben de düşündüm alıcam daha sonra
Anlıyorum.Bizim de bez aynı gibi ama mama organik değil,S ile başlayan mama, benim aklıma gelen başlıca masrafimiz bez ve mama.
Sağol, eşime eli sıkı derler ,cidden de ekstra harcamaları çok yoktur. Maaşını almayı denicem
Evet,bezi de takip edip en uygununu araştırıyorum,yani kullandığımız bezin. Her şey pahalaniyor
Mesajı begensem amin der gibi olur ,tövbe tövbe cevapsiz kalmasın dedim
eşiniz ben galiba ben değilse sizden gizli birikim yapıyor ya da birine borç verdi. kötü düşünmemekte fayda var bıde devamlı olam bişey değilmiş
Sesli güldüm
Büyütüyorsunuz yeni doğum yapmışsınız. Biz her doğumda bir maaş içeri giriyoruz hediye falan da olmadığı halde.
Hamileligimin anca 3 te 1 özel hastanede geçti , doğumum da devlette oldu .bizim hamilelikle ilgili masraflar çok yoktu ,öyle emzirme sütyeni, tişörtü,lohusa kıyafeti,oda,kapı süsleme yoktu mesela.olsun yine görünmeyen masraf lar illa oluyor
Eşimin yüzünü gorsen anlarsın harcamaz tıp olduğunu,duruşu falan anlaşılır ya,eli sıkıdir,ben aksine birikim mi yapıyor diye düşündüm ama onu da bir iki maaşa görürüz
Kredi kartı kullanıyor mu eşiniz?
Evet
Yazdığınızda göre hiç gezmeyi kıyafet filan almıyorsunuz o yüzden yetmesi lazım
Ama çok da yüksek bir rakam değil marketler el yakıyor artık 2 poşet 200 TL içinde düzgün bişey de yok
Aynen,market harcamasını bilirim,tek başıma öğlen arası bile giderim çalıştığım zaman,iş yerinden
Allah bağışlasın,biz de rutin aylık kontrol yok,bı kere gittik,bence her aya gerek yok, parasından diil,özel hastanede kızımın doktoru bile 4-5 ay sonra çağırmıştı,sindi de oğlum 2 aylık oluyor,bir kere gittik,bikac kere daha gideriz. Oğlunuz daha büyük,masraf çoktur, mutfak masrafı 3 olsa da şaşmam ama temizlik 500 fazla diil mi , organik yüzey temizleyici dermişim
Evet cidden gelire göre gidiyor
4 kişilik aileye 8,5 bin TL yetmesi normal. Paranın adı var. Biz markete her gidişimizde biri etiketleri değiştiriyor.
Ev ekonomisinde sizde yer alın. Giderlerinize bakın. Kafanızda soru işareti kalmaz.

Yettiği için koymuyordum,tek tüktúr, benim Parama ne olduğunu yazmıştım,. Gözünüzden kaçmış olabilir, birikim yapıyordum
Üstelik yetmeyince de büyük bir şaşkınlık yaşıyor konu sahibi. İnsan nasıl bu kadar habersiz olur evinin giderlerinden?
Cidden saçmalık,ben de ilgilenicem artık
Iste adam bir kere istemiş ya 2. Olursa diye korkuyor öyle bir şey dediğini sanmıyorum yani

Eve giren para 13bin tl kiranız 750 tl. Yatırım yapıp ağlamanız cok ayıp cok. Bolluk içindesiniz ki bir de yatırım yapıyorsunuz.
Bunlar hep kibirden allah daha cok versin kardesim vah vah gecinmeniz pek zor.
Mesajınıza şaşırdım, gecinemeyip yakınmadim, acaba esim maaşı yetiyor mu diye konu açtım .yatırım yapıyorsunuz derken, iki maaşı harcayacak degiliz ya, hazır okul masrafları da yok, küçükken çocuklar biriktiricez, imkan olduğu ölçüde .yarın öbür gün iki maaş da gider , kibirli değilim çok şükür. Alaysı şekilde davranmayın

Daha 1 kere istemiş adam yıllardır. Eğer 2.ye veya 3.ye isterse art arda bunları düşünürsünüz. Anlamadım ki hiç mı güvenmiyorsunuz eşinize bir kere para istedi diye konu açıyorsunuz.
Katılıyorum
Konu bana çok çiğ geldi
Eşim dün benden 50 lira su faturası parası istedi. Hiç aklıma bile gelmedi endişelenmek...
Çok garipsedim konuyu. Evliliğim böyle olsun istemezdin

Bizim eve toplamda 8500 giriyordur
Bizim kiramiz da size yakın hatta 650 kiramiz var
Ama inanın hiçbir ay birikim olmuyor
Belki de bilezikten olmuştur
Bence de, cidden gezme tozma yok
Yok yok, bilezik duruyor, Allah korusun,sağlık sorunu ve ev alma dışında boş yere bozdurmam,daha yeni zaten
Acayip araştırarak alıyorum.tesekkurler,hatta onları ben karttan internette n araştırıp alıyorum. Banka hesaplari da bölüşülür tabiki,hatta bir kişi evi gecindirip diğeri evi odediyse vb hepsi ispatlanir,basit işler bunlar,ben uzatmak istemediğinden kısa kestim o konuyu .
8500 liraya geçim falan yok artık. Sıkışması normal.
Bir ay rol değiştirseniz tüm alışverişi yapsanız her gideri ödeseniz anlarsınız.
Denicem

Ne kadar güzel bir mesaj , şiir gibi olmuş katılıyorum

Katılıyorum
Konu bana çok çiğ geldi
Eşim dün benden 50 lira su faturası parası istedi. Hiç aklıma bile gelmedi endişelenmek...
Çok garipsedim konuyu. Evliliğim böyle olsun istemezdin
50 TL yi ben de sorgulamam, kira ve bir miktar daha para demiştim, 750+yaklaşık 1.500 .yani 50 olsa o an yoktur , çıkışmamistir, eşim paranın yetmediğini dile getirdi

Kızlar; benim sorunum bu maaşla geçinilir mi değil
Şu şu harcamalarla eşimin maaşı yetiyor mu? Şeklinde .
Herkese teşekkür ederim, az çok şekillendi kafamda bazı şeyler .

herşey bir anda anormal pahalılaştı ve artmaya da devam ediyor.
haklı olarak geliriniz iyi olduğu için de alabildiğiniz kadar kalitelisini almaya çalışıyorsunuz.
o kaliteden ödün verilmeyence de haliyle bu paralar yetmez hale geldi.
kıyas amaçlı yazmıyorum ancak herkes gelirine göre yaşıyor doğal olarak.
şöyle bir örnek vereyim, geliriniz azsa gidip macro'dan yemeye hazır avokadoyu tanesi 14 tl'den alamazsınız, daha azsa belki a101'deki avokadoyu bile alamazsınız. ama çoksa gözünüze gelmez alır geçersiniz.
hepsi çok normal ve insani.
eşinizin geliri çoğunluğa göre çok iyi ancak hayat gitgide zorlaşıyor. bir de altın almış.
ben bugün anneannemi özel hastaneye cilt doktoruna götürdüm, sgk emeklisine 200 tl muayene ücreti dedi.
aciller zaten allahlık.

bir de aklınızda olsun acilde ödemeden önce mutlaka fatura isteyin incelemek için. çünkü nasılsa acile geldik diyip şişirebiliyorlar. senelerce annemde bunu yaşadım, 5-6 sene evvel 500-600 tl çakıyorlardı bir seruma. fatura istedik bir gün fiyat 150 tl ye düşmüştü.

Yine birikim yapmak uğruna hayatı yaşamayan insanlar... üstelik iki küçük çocuk. 8500 lirayla gerçekten geçirebiliyor musunuz da bir de artanını eksilenini kovalıyorsunuz? Yetmiyordur tabiki, beyaz peynirin kilosu olmuş 70 lira, oturup tek tek hesaplayın bakalım ne yiyorsunuz ne içiyorsunuz, market fiyatlarına bir bakın aklınız durur.

50 TL yi ben de sorgulamam, kira ve bir miktar daha para demiştim, 750+yaklaşık 1.500 .yani 50 olsa o an yoktur , çıkışmamistir, eşim paranın yetmediğini dile getirdi
5 bin lira istede de endişelenmem hep mi isteyecek diye
Ortak bir hayatı paylaşıyoruz neticede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…