• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce eşimin maaşı yetmiyor mu?

Gerçekten hergün markete girmek çok büyük masraf ben aylık alışveriş yapıyorum sırf markete girmeyeyim diye ama yine de hergün giriyoruz anlamadım hiç mi eksik bitmez🙄
Bazen günde iki kere markete gidiyorum ben:KK70:asıl almam gereken şeyi unutup, üzerine bir sürü gereksiz şeye para harcayıp çıkıyorum:KK70:

Eskisi gibi 200 TL ile pazar ihtiyacı, 500 TL ile market ihtiyacı karşılanmıyor.
Adım attığın yer para klişesi doğru maalesef. Yetişmemesi çok normal, şu 2 yılda herşey ateş pahası haline geldi. Kabataslak hesap yapınca, artacağını bile düşünebilirsiniz. Ama maalesef öyle olmuyor evdeki hesap hiç çarşıya uymuyor. Arada çok para harcanıyor.
Yani eşinizin sen bilmiyorsun demesi doğru maalesef. Ben de atıp tutardım eskiden, nasıl yetişmiyor diye, ama öyle olmuyormuş, ev geçindirme olayı çok farklı.
Son iki yıl cidden ben bile tespit etmiştim,çok pahalandi çok
8500 gelirin 750 si kiraya ?anlattıgınıza göre gezip tozmada yok.hadi cocuklar da 2-3 masraf cıkarsa yani bana abartı geldi bi bilezik aldı diye param kalmadı demesi.50 gr mı bu bilezik🙈
20 gram yuvarlak hesap .
Siz bu paralarla hiç birşey yapmayıp ne yapıyorsunuz sorması ayıp yok dışarda yiyoruz yok omu almıyoruz yok şu yok bu 60 yaşından sonra yiyeceğiniz para bi işinize yaramaz benden Size tavsiye :KK66: ha ayrıca ne olmuş para istediyse adam nasıl evlilikler yaşiyorsunuz ki
İşte disarda harcamama sebebim dediğim gibi vakitsizlik, bebeğimiz büyüsün hayırlısıysa, haftada bir gezme tozma başlasın, harcansin paralar:halay:
Bilmiyorum bizim her ay esktra birşey çıkıyor. Çocuklar daha büyük ama öyle 3 bin kenara koymak cok mümkün değil gibi. Birde konu sahibi maaşını birikime ayırdığı için eşi ayrıca birikim yapma çabasında olmayabilir. Öyle olmayınca zaten daha kolay harcanıyor para.

Ayrıca ben kendisinin yerinde olsam bu kadar gezmekten, dışarıda yeme içmekten kendimi mahrum etmezdim birikim yapmak içinde olsa yazmadan gecmeyeyim.
Bebegiim 2 aylık , inşaallah gezmeye devam edicem daha sonra.

YAHU kadın geçinemiyoruz de-mi-yor....
bilmem farkında mısınız kadın "benim maaşımla birikim yapıyoruz" diyor zaten

bir de kadın şimdiye kadar oturup tek tek kalem kalem oturup hesap etmemiş geliri-gideri. olabilir. yoğundur. kafa yormamıştır. 2 tane bebeği var ve çalışıyor zaten bir lüksü filan da yok ki neyi oturuup hesaplasın? ay ben bu kuaföre gitmeyeyim burada bir omre 400 TL aşağıdaki sokaktakine gideyim bari artık, diyecek bir hesap-kitap durumu zaten yok ki kadının.

evet, ben de evli olsam bi nereye ne gider bakardım belki...ama (bekarım) ben de senelerdir hiç oturup hesap kitap yapmadım. hiç ama. harcamalarım belli. zaten lüksüm yok. çoğu şeyi internetten indirimden filan da alırım ama öyle sürekli bu ay 3bin harcadım 5 bin harcadım bakmam. evde kimse yokken de 150 TL elektrik faturası geliyor evime 1 ay evden çıkmazsam da 150 TL geliyor. "bu nasıl iş yav" diyecek oldum, "hata yok hanfendi böyle" dediler. neyi hesaplayayım ki bazı kalemler böyle otomatiğe binmiş.

ve fakat bi sıkışsam tabi bi durur düşünürüm.

bence bu kadın da öyle olmuş birden eşi para talep edince bir durma ve düşünme ihtiyacı hissetmiş.

biz kendisinin yerine hesap-kitap çıkaraibliriz

kira aidat filan 800
elektrik su cep tel internet 500
doğalgaz ya da tüp 200
market 2.000 (mutfak)
mama-bez- bebek masrafları 1.000
özel hastane masrafları (3 kere filan gidilmiş) 600
yakıt ve aracın düzenli masrafının aylara bölümmüş hali en kötü 800
kredi kartı ile yapılan kıyafet vs harcaması 500
--
yani minimumda masrafınız 5.500 TL tutuyor, market masrafı muhtemelen bir tık daha fazladır temizlik vs. eklenir oraya, kışın faturalar da bir tık daha fazla gelir. Başka abonelikleriniz filan yok varsaydım.
6 bin TL gibi bir rakam çıkıyor sizin masraf.
tabi sizin servis, öğle yemeği, birine bir doğum günü hediyesi alma vs. hiç bir başkamasrafınız yoksa?
ya da tatile gittiniz 9 taksitse, bunun gibi devam eden başka taksit ve ödemeleriniz varsa...tüm bunları da bilmiyoruz.
hiç biri yoksa 6 bin diyebiliriz sizin aylık sabit harcamanız.

burada tek konu şu:
eşiniz 8.500 alıyor.
sizin pranızla da birikim yapılıyor eyvallah (HES filan da sizden kesliyor galiba)
eşiniz aylık olarak kendi maaşından kalan bu 2 bin lira civarındaki tutarı şimdiye kadar ne yapmış? siz bunu bilmiyorsunuz. tüm sorun bu.

bilezik 9 bin filandı demiş
ayda 2 bin kalmışsa şimdiye kadar 9 bine de bilezik alındıysa 4 ay kalan paranın tamamı sadece bileziğe gitmesi gerekiyor bu durumda...ama 4 ay önce de ektra başka bir olay olmuştur o kalan para deidğim para kalmamıştır adam 2 bin lirayı bu ay sizden alır, hesap anca denk gelir.

Kızlar; benim sorunum bu maaşla geçinilir mi değil
Şu şu harcamalarla eşimin maaşı yetiyor mu? Şeklinde .
Herkese teşekkür ederim, az çok şekillendi kafamda bazı şeyler .
adam ömründe bir kere para istemiş ve hemen konu açılmış.şaştım kaldımmm.yıllarca maaş kartlarını eşlerine veren 2 kuruşta harçlık alan onun da hesabı sorulan kadınlar okusun bu konuyu :KK45:

herşey bir anda anormal pahalılaştı ve artmaya da devam ediyor.
haklı olarak geliriniz iyi olduğu için de alabildiğiniz kadar kalitelisini almaya çalışıyorsunuz.
o kaliteden ödün verilmeyence de haliyle bu paralar yetmez hale geldi.
kıyas amaçlı yazmıyorum ancak herkes gelirine göre yaşıyor doğal olarak.
şöyle bir örnek vereyim, geliriniz azsa gidip macro'dan yemeye hazır avokadoyu tanesi 14 tl'den alamazsınız, daha azsa belki a101'deki avokadoyu bile alamazsınız. ama çoksa gözünüze gelmez alır geçersiniz.
hepsi çok normal ve insani.
eşinizin geliri çoğunluğa göre çok iyi ancak hayat gitgide zorlaşıyor. bir de altın almış.
ben bugün anneannemi özel hastaneye cilt doktoruna götürdüm, sgk emeklisine 200 tl muayene ücreti dedi.
aciller zaten allahlık.

bir de aklınızda olsun acilde ödemeden önce mutlaka fatura isteyin incelemek için. çünkü nasılsa acile geldik diyip şişirebiliyorlar. senelerce annemde bunu yaşadım, 5-6 sene evvel 500-600 tl çakıyorlardı bir seruma. fatura istedik bir gün fiyat 150 tl ye düşmüştü.
çok geçmiş olsun anneanneye .benim meşhur avakadomdan bahsedilmiş kaçırmışım.ha bugün çağdaş markette teker teker paketlenmiş ejder meyvesi gördük.ama sadece gördük tadı nedir bilmiyoruzzz :KK53:

Siz bu paralarla hiç birşey yapmayıp ne yapıyorsunuz sorması ayıp yok dışarda yiyoruz yok omu almıyoruz yok şu yok bu 60 yaşından sonra yiyeceğiniz para bi işinize yaramaz benden Size tavsiye :KK66: ha ayrıca ne olmuş para istediyse adam nasıl evlilikler yaşiyorsunuz ki
tam nefes alsak yeter hayatı yaşanıyor.ha gelir asgari ücret olsa hak verirdim mecburdur derdim de kıyafet alma bir kahve içme yemek yeme dışarda kıs allah kıs.bunun adı yaşamak değil benim lügatımda

tam nefes alsak yeter hayatı yaşanıyor.ha gelir asgari ücret olsa hak verirdim mecburdur derdim de kıyafet alma bir kahve içme yemek yeme dışarda kıs allah kıs.bunun adı yaşamak değil benim lügatımda
Bende okurken çok bunaldım 12500 gibi bir para giriyor eve ama bilemedim 🤷🏼‍♀️

çok geçmiş olsun anneanneye .benim meşhur avakadomdan bahsedilmiş kaçırmışım.ha bugün çağdaş markette teker teker paketlenmiş ejder meyvesi gördük.ama sadece gördük tadı nedir bilmiyoruzzz :KK53:

avokado aşkımız sorgulanabilemez dslfkdlsşg

YAHU kadın geçinemiyoruz de-mi-yor....
bilmem farkında mısınız kadın "benim maaşımla birikim yapıyoruz" diyor zaten

bir de kadın şimdiye kadar oturup tek tek kalem kalem oturup hesap etmemiş geliri-gideri. olabilir. yoğundur. kafa yormamıştır. 2 tane bebeği var ve çalışıyor zaten bir lüksü filan da yok ki neyi oturuup hesaplasın? ay ben bu kuaföre gitmeyeyim burada bir omre 400 TL aşağıdaki sokaktakine gideyim bari artık, diyecek bir hesap-kitap durumu zaten yok ki kadının.

evet, ben de evli olsam bi nereye ne gider bakardım belki...ama (bekarım) ben de senelerdir hiç oturup hesap kitap yapmadım. hiç ama. harcamalarım belli. zaten lüksüm yok. çoğu şeyi internetten indirimden filan da alırım ama öyle sürekli bu ay 3bin harcadım 5 bin harcadım bakmam. evde kimse yokken de 150 TL elektrik faturası geliyor evime 1 ay evden çıkmazsam da 150 TL geliyor. "bu nasıl iş yav" diyecek oldum, "hata yok hanfendi böyle" dediler. neyi hesaplayayım ki bazı kalemler böyle otomatiğe binmiş.

ve fakat bi sıkışsam tabi bi durur düşünürüm.

bence bu kadın da öyle olmuş birden eşi para talep edince bir durma ve düşünme ihtiyacı hissetmiş.

biz kendisinin yerine hesap-kitap çıkaraibliriz

kira aidat filan 800
elektrik su cep tel internet 500
doğalgaz ya da tüp 200
market 2.000 (mutfak)
mama-bez- bebek masrafları 1.000
özel hastane masrafları (3 kere filan gidilmiş) 600
yakıt ve aracın düzenli masrafının aylara bölümmüş hali en kötü 800
kredi kartı ile yapılan kıyafet vs harcaması 500
--
yani minimumda masrafınız 5.500 TL tutuyor, market masrafı muhtemelen bir tık daha fazladır temizlik vs. eklenir oraya, kışın faturalar da bir tık daha fazla gelir. Başka abonelikleriniz filan yok varsaydım.
6 bin TL gibi bir rakam çıkıyor sizin masraf.
tabi sizin servis, öğle yemeği, birine bir doğum günü hediyesi alma vs. hiç bir başkamasrafınız yoksa?
ya da tatile gittiniz 9 taksitse, bunun gibi devam eden başka taksit ve ödemeleriniz varsa...tüm bunları da bilmiyoruz.
hiç biri yoksa 6 bin diyebiliriz sizin aylık sabit harcamanız.

burada tek konu şu:
eşiniz 8.500 alıyor.
sizin pranızla da birikim yapılıyor eyvallah (HES filan da sizden kesliyor galiba)
eşiniz aylık olarak kendi maaşından kalan bu 2 bin lira civarındaki tutarı şimdiye kadar ne yapmış? siz bunu bilmiyorsunuz. tüm sorun bu.

bilezik 9 bin filandı demiş
ayda 2 bin kalmışsa şimdiye kadar 9 bine de bilezik alındıysa 4 ay kalan paranın tamamı sadece bileziğe gitmesi gerekiyor bu durumda...ama 4 ay önce de ektra başka bir olay olmuştur o kalan para deidğim para kalmamıştır adam 2 bin lirayı bu ay sizden alır, hesap anca denk gelir.
Emeğinize sağlık açıklayıcı ve uzun bir mesaj olmuş, bir cümle laf olsun diye yazıp gecilmemis, HES i anlamadim, evet dediğiniz doğum günü hediyesi vb var, taksit yok yalnız ve tatil,hesap için de teşekkür ederim. bu mesaj cidden içimdeki hissi de mantıkla birleştirerek netleştirdi. Hatta bı ara buraya da yazacaktım düşüncemi erteledim. Geçen gün erkek kardeşimle şöyle bir hesap yaptık,tıpkı sizin düşünceniz gibi .2.000 TL civarı kesin kalıyor dedim kardeşime ki, sizin şu mesajinizla adim gibi emin oldum , şimdi kırk yılın başı para artmayinca eşim ayaklandı tahminim, ve hazır harcamalar da çok olmuşken bu durumu kullanıp , para yetmiyor demeye başladı, bakın şimdi bizim kredi biteli 1 sene olmuştur, krediyi eşim ödüyor ve para yetmiyor demiyordu, sonra kredi bitince yine demedi , ben de demiştim ki o zamanlar, "kredi de bitti, artık illa para kalıyordur, biraz birikim yapiyosun herhalde" dedim gülümseyerek, o da kafasını salladı, çok net hatırlıyorum, neyse işte , ben de bişey demedim sora, e onun da maaşı birikiyordu,sesi niye çıksın , sonra işte bu "yetmiyor" meselesi niye oldu bakın, kırk yılın başı masraflar bir anda çıktı, bebeğimizi iki kere il merkezine git gel yaptik, yine bı ilçeye 2 veya 3 kere git gel yaptı, bi belge için derken, bı de hastanede kaldık biz bebeğimle, o da 2_3 kere git gel yaptı , işte bunlar, şimdi oldu , yoksa ne masrafı Allah aşkına .yani normalde olmazdı . Konuştukça aklıma geliyor şimdi , esim şöyle böyle yetmiyor dedi ya benim ona dediğim bir şey daha vardı ki iyi ki demişim, hani ben sana demiştim, kredi bitti para kalıyordur, sen de kafanı sallamistin ya işte onlarla dengelenir dedim, o da ondan pazar masrafı vb sıraladı herhalde renk vermemek için ama iyi oldu dediğim en azından saf olmadığımi anlasın , şükür ya çözdük konuyu valla, bı sure izleyip o 2.000 TL nin icabına bakicam, o biriktirsin sorun değil tabi ama anlasın ki ben de o paranın biriktiği ni biliyorum, bilinçsiz değilim.

Emeğinize sağlık açıklayıcı ve uzun bir mesaj olmuş, bir cümle laf olsun diye yazıp gecilmemis, HES i anlamadim, evet dediğiniz doğum günü hediyesi vb var, taksit yok yalnız ve tatil,hesap için de teşekkür ederim. bu mesaj cidden içimdeki hissi de mantıkla birleştirerek netleştirdi. Hatta bı ara buraya da yazacaktım düşüncemi erteledim. Geçen gün erkek kardeşimle şöyle bir hesap yaptık,tıpkı sizin düşünceniz gibi .2.000 TL civarı kesin kalıyor dedim kardeşime ki, sizin şu mesajinizla adim gibi emin oldum , şimdi kırk yılın başı para artmayinca eşim ayaklandı tahminim, ve hazır harcamalar da çok olmuşken bu durumu kullanıp , para yetmiyor demeye başladı, bakın şimdi bizim kredi biteli 1 sene olmuştur, krediyi eşim ödüyor ve para yetmiyor demiyordu, sonra kredi bitince yine demedi , ben de demiştim ki o zamanlar, "kredi de bitti, artık illa para kalıyordur, biraz birikim yapiyosun herhalde" dedim gülümseyerek, o da kafasını salladı, çok net hatırlıyorum, neyse işte , ben de bişey demedim sora, e onun da maaşı birikiyordu,sesi niye çıksın , sonra işte bu "yetmiyor" meselesi niye oldu bakın, kırk yılın başı masraflar bir anda çıktı, bebeğimizi iki kere il merkezine git gel yaptik, yine bı ilçeye 2 veya 3 kere git gel yaptı, bi belge için derken, bı de hastanede kaldık biz bebeğimle, o da 2_3 kere git gel yaptı , işte bunlar, şimdi oldu , yoksa ne masrafı Allah aşkına .yani normalde olmazdı . Konuştukça aklıma geliyor şimdi , esim şöyle böyle yetmiyor dedi ya benim ona dediğim bir şey daha vardı ki iyi ki demişim, hani ben sana demiştim, kredi bitti para kalıyordur, sen de kafanı sallamistin ya işte onlarla dengelenir dedim, o da ondan pazar masrafı vb sıraladı herhalde renk vermemek için ama iyi oldu dediğim en azından saf olmadığımi anlasın , şükür ya çözdük konuyu valla, bı sure izleyip o 2.000 TL nin icabına bakicam, o biriktirsin sorun değil tabi ama anlasın ki ben de o paranın biriktiği ni biliyorum, bilinçsiz değilim.
rica ederim
HES ne ya BES olacaktı :)

Devamlı değilse belki bilezikten dolayı diyeceğim ama 3500 maaş alıp 1500 kira ödemem var geri kalan 2000 tl ile kredi faturalar ev geçimi ve kızımın ihtiyaçlarını karşılayabiliyorum çok zorlanırsam arada 100-200 destek alıyorum ve gezip tozuyorum da garip geldi o kadar para ile gezme tozma yok ve kızım bezde kullanıyor bu arada hala bana garip geldi
Bana da siz garip geldiniz

insanların kişisel hakları vardır eş bile olsalar.öyle kazançlarını kuruş kuruş hesaplama harcamalarını kıtı kıtına denetleme hakkınız yok.isterse kalan parasını kendi adına da biriktirebilir.aynı sizin tüm maaşınızı biriktirdiğiniz gibi.ben sizi hiç iyi niyetli bulmadım.umarım eşiniz de farkına varmıştır da kendini korumaya alır.

Merhaba kızlar, eşim nerdeyse 8.500 TL maaş alıyor, ben de 4.500 civarı. Benim maasim ile yatırım yapıp, eşimin maaşı ile evi gecindiriyorduk.Ev kiramızın 750 TL olduğu bir yerde yaşıyoruz. Geçen ay, benden ev kirasını ve bir miktarda para istedi, yetmiyor diye ve banka hesabını gösterdi telefondan. Sadece bir önceki ay doğum hediyesi olarak 1 bilezik almıştı, bundan ötürü geçici zorlanmış olabilir. Hep mi böyle yapacak bilemiyorum. Çocuklarımız 2 aylık ve 2 yaş ve bebeğin kıyafet masrafı dahi yok, yeğenlerimden aldıklarımizla en az 2 sene idare eder, sigaram yok, marka düşkünlüğü m yok. Taksit,kredi yok, gezme tozma haftada 1 olurdu ama çocuklardan ötürü senelerdir yok zaten, bebeğim süt artı mama ile besleniyor,mama masrafı açısından yazdım. Dışarda yeme içme olayı da yok ki para gitsin, fırsat yok. Bezi de hesaba katalım yorumlarda 🙂 Bana söylediğinde pek yorum yapmadım, ekledi; sen birşeyin fiyatından anlamıyorsun gibi bir söylemde bulundu,pazar masrafı vb diyor. Kızlar ben hesap kitap kalemlerinden net anlamadığımdan yorum yapamadım ama hesap etmeden düşündüğümde her ay 8.500 harcanması ... Bilmiyorum 🙄 hep dile getirecek gibi ....
Eşin yalan söylüyor 8500 yetmemesi gibi bir ihtimal yok anlattiginiz gibi bir lüks hayatınız yoksa ya eşin o maaşı almıyor yada başka birşeylere uğraşıyor benim eşim evin hicbirseyini karsilamazdi benim maaşım 6.500 yeterdi artardı bile artan parayida kocam yerdi bence extresini kontrol edin ne yaptığını öğrenin normal değil bence

Haha, ben de düşündüm de, 2.250 falan aldı toplamda,boşver 😃😃
siz de bunca sene ne kadar yediniz onun parasını ödeyin o zaman.hatta faturaların da yarısını ödeyin adam hesaplasın geriye dönük.arabanıza binerken de benzin parasının kaskonun mtv nin bakım parasının yarısını bırakın torpido gözüne. :KK45: :KK45: :KK53:

insanların kişisel hakları vardır eş bile olsalar.öyle kazançlarını kuruş kuruş hesaplama harcamalarını kıtı kıtına denetleme hakkınız yok.isterse kalan parasını kendi adına da biriktirebilir.aynı sizin tüm maaşınızı biriktirdiğiniz gibi.ben sizi hiç iyi niyetli bulmadım.umarım eşiniz de farkına varmıştır da kendini korumaya alır.
Niye kadının bu kadar üstüne gidiyorsunuz anlamiyorum kadinlar erkeklerden daha iyi birikim yapar o kadın. Parasını bir kez verdi mi onuda birikim yapamayacaklar birde lüks hayat yaşamıyor nerde 700 TL ye ev şaştım kaldım inanın bu kadar maasla 700 TL lik ev kız kardeşimin eşi asgari ücrete çalışıyor 1600 veriyorlar kadın bunu kendi için değil ailesi için yapıyor kadında paranın olması her zaman iyidir Allah göstermesin boşanma olunca karşı tarafi tanıyamiyirsun iki çocuğu var en azından hayatlarini güvenceye alır

Niye kadının bu kadar üstüne gidiyorsunuz anlamiyorum kadinlar erkeklerden daha iyi birikim yapar o kadın. Parasını bir kez verdi mi onuda birikim yapamayacaklar birde lüks hayat yaşamıyor nerde 700 TL ye ev şaştım kaldım inanın bu kadar maasla 700 TL lik ev kız kardeşimin eşi asgari ücrete çalışıyor 1600 veriyorlar kadın bunu kendi için değil ailesi için yapıyor kadında paranın olması her zaman iyidir Allah göstermesin boşanma olunca karşı tarafi tanıyamiyirsun iki çocuğu var en azından hayatlarini güvenceye alır
ben kadının kendi birikimi olmasını şiddetle savunurum bu sitede bilenler bilir.ama bu tüm geçimi adama yıkıp kendi maaşını kuruşu kuruşuna biriktirmeyi haklı görmemi sağlamaz.adam ilk defa para istemiş yahuu.kadının ayda 4500 tl biriktirmesi normal de adamın köşeye 1000 1500 belki koyabilmesi niye anormal?ister erkek olsun isterse kadın ömrünce çalış çalış ama kendi adına hesabında 5 kuruşun olmasın.ben bunu asla kabul etmem kadın da olsam erkek te

ben kadının kendi birikimi olmasını şiddetle savunurum bu sitede bilenler bilir.ama bu tüm geçimi adama yıkıp kendi maaşını kuruşu kuruşuna biriktirmeyi haklı görmemi sağlamaz.adam ilk defa para istemiş yahuu.kadının ayda 4500 tl biriktirmesi normal de adamın köşeye 1000 1500 belki koyabilmesi niye anormal?ister erkek olsun isterse kadın ömrünce çalış çalış ama kendi adına hesabında 5 kuruşun olmasın.ben bunu asla kabul etmem kadın da olsam erk

Herkesin ortak hesap olmalı kadininda adamın da kendine ait ayrı parasıda olmalı adam kira için 500 veriyorsa kadının 200 vermesi gibi evet bir kez böyle bir şey yaşanmış ama bence bir açıklama yapması gerekmezmi maaşı iyi adamin bu kadın kendine bir harcaması yok lüksü yok oturduğu evin kirasi bile 700 bu devirde çocuklarına yegenlerin kıyafetini giydiriyor baya bir ilginç Zaten dediğine göre dediği gibi parasının hepsini kenara atıp kendi ailesi için birikim yapıyorsa sıkıntı yok ama kendisi için ayiriyorsa birilerine veriyorsa anne baba kardeş tabiki yanlış yada kendi lüksü için harcasa evet kadını bilemeyiz çok değişik insanlar var .

Back
X