Sizce eşinizin işi ne kadar önemli?

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar, sorum, eşinizi seviyorsanız birlikte mutluysanız işi, belki kazandığınız çok değilse bile mutlu olabilirsiniz. Ama yeni biriyle tanışıyorsanız ilerideki eşinizin işi sizin için ne kadar önemli? Ben kendi adıma Allah'a şükür çok maddi sorunu olmayan bir aileden geliyorum. Kendim de kendi masraflarım için kendi kazancımı sağlamak için çalışmak için planlar yapıyorum. Kpss ye çalışıyorum. İstiyorum ki ilerideki eşimin maddi olarak benim çalışmama, kazancıma ihtiyacı olmasın.. Öyle düşünüyorum.. Kendi babamdan bile para istiyemem. Kendi harcamalarıma, kıyafetime vs için çalışmak istiyorum.. Sizce ikisi de memur bir eşin geçimi nasıldır?

Bence ikisi memur eşlerin evliliği idealdir. Aslında ne iş yaptığınn önemi yok ahlaka adaba aykırı olmamak şartıyla tabi ki. Önemli olan aşk sevgi ve saygıdır

benim için önemlidir.eşimin benle aynı ya da benden üst seviyede olmasını isterim..Bende maddi açıdan çok rahat bir ailede büyüdüm , o yüzden dikkat de ederim eşim olacak kişinin ailesi nasıldır, emici tipler mi yoksa benimkiler gibi fedakar olurlar mı diye, belki biraz ince eleyip sık dokumak ama napim benim de huyum bu:)

benım ıcın onemlıdır
yaşam standartları benımkıne denk olsun ısterım kı catısma olmasın dıye
davul bıle dengı dengıne ...

Bence gerek yok böyle hesaplara, esinin parasi senin senin paranda esinin olsun, yine calisirsin fazladan kazanc olur ama ikinizde paylasin yoksa tadi olmaz o iliskinin ne o alman usulü gibi ..

herkes kazandığını getirir ortaklaşa yapılır harcaama bence evlilikte . senin paran benim param olayına girersek evlilik olmaz . mantık evliliği olur onun adı . ben neden kazandığımı sevdiğim insandan saklayayım ki . yine alırım tabi ama bekarken gibi rahat harcamam heralde .zaten gerek de yok fazlasına .

Kendi harcamalarıma derken?
giyim -yeme -içme gibi mi?
öyleyse evlenince dolabın ilk 2 rafı senin
alt 2 rafı eşinin olur.
Hatta yanlışlıkla senin raftan birşey alırsa kavgayı kopartırsın ben almıştım benim o diye.

Evlilik "ben "den "biz"e geçiştir.

elektrik su vs . ne olacak?sonuçta o da ortak kullanım.

adamlar kadınları süs eşyası için mi alıyorlar. koluma takayım o kıyafetlerine saçsın paraları.. yatakta da memnun olayım yeter mi diyorlar?

Herşeyden önce sizin gelecek kaygınızın olması lazım. Ölüm var hastalık var.
bir yerde istepne olmalı..

Evlilik değil çıkar sizinki...

2 memurun evliliği nasıl olur bilemem zira önce sevgi-saygı gelir evlilikte benim için.
2 memur olup lüx tüketime girersen para yetmez.

Hoş bu kafayla doktor-prof. la evlensen gene yetmez...
Kimse de enayi değil parasını yedirsin! Bilmem anlatabildim mi?

Önemli tabii.
Herkes rahat bir hayat ister.
Ben kocamın maddiyatının benden iyi olmasına dikkat etmedim dersem yalan olur.
Hayat standartlarımı düşürmek istemem.
Benim kazandığıma biz hiç dokunmuyoruz,biriksin de ileride bir alacağımız olduğunda eklemek için.
Öyle para benim muhabbetim olmadı,olsaydı huzurumuz da olmazdı.

bu nasıl bir bencilliktir.. sen kendin için çalışacaksın kocan ev için çalışacak.. sen bir ana kuzususun da elin oğlu patlıcan kabuğu mu?? sen gir işe çalış kazan ve sadece kendin için harca.. evlenip de bir adamcağızın da başını yakma..
biz evi için çalışan karı kocalar dışardan bakılınca salağa mı benziyoruz acaba?? ben 3 aylık bebeğimi eşimle beraber güzel bir hayat yaşamak ve evladımıza güzel bir hayat yaşatmak için bırakıp işe gidiyorsam sen hangi hadsizlikle kendi kazancımı kıyafetime bilmem neyime harcayım diyorsun..

gelelim erkeğin gelirinin kadınınkinden çok olmasına.. ülkemiz şartlarında öyle olmalı evet ama bu kadın gözünden bakıldığında değil erkek gözünden bakıldığında ülkemiz egosu yüksek erkeğinin kendini eziklememesi içindir.. yoksa benim kocam gerçekten çalışıp evini geçindirmek için çaba sarf ediyor ve geliri beni geçemiyorsa öper onu başımda taşırım ben..
hayat müşterek cümlesini gerçekten anlamak ve yaşamak lazım..

Bı sorulardan enayiliği nerden çıkardın ya.. Çok masum bir soru soruyorum. Buradaki bayanlar niye böyle herkesi eleştiren şeyler yazıyolar ya.. Benim masajlarıma bir bakın.. Kime böyle eleştiri yapmışım..

sen bence evlenme,kendin için kazan kendin için harca.

evet elin oğlu patlıcan kabuğu.

Aslında para,mal,eşya,araba,ev benim olayına girilecekse evlenmenin de anlamı yok ki...
Sevgili döneminde zaten herkes kendi parasıyla elbise de alıyor,yemek de yiyor,fatura da ödüyor.

yazdıklarından çıkardım
hatta çıkarmışız.
zira bir tek ben değilim demek böyle düşünen diğer yorumlara da bakarsak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…