Sizce eşinizin işi ne kadar önemli?

pardon biz hayat müşterek dediğimiz için mi bencilliğimizi göstermiş oluyoruz?????? yoksa sen verecek cevap bulamadığın için mi bize saldırıyorsun???

Hayır canım bencilsin diyenlerin kendi bencil olduğundan bahsediyorum. Sorumda 2 memurun geçimi nasıldır diye soruyorum. bu sorudan enayilik, bencillik her bk psru çıkarıyprsunuz.

Konu içeriğini değiştirmişsin

Îki memur geçinir

Ama eşin tek memur maaşı ile evi geçindirip sen de kalanı ile gününü gün edemezsin

Annem babam memurdu evimiz arabamız vardı hiçbirşey alırken pahalı mı diye düşünmedim ama kotlar 60-100 tl iken 500 tl lik marka almak da aklıma bile gelmedi

Îki memur geçinir ama siz paranızı sadece kendinize harcamayı düşünüyorsanız geçinmez zaten evlenmeye de gerek yok o xaman

Ben memurum. Esim işçi.. Ama isine bakmadim eşimin dürüstlüğü kalp temizliği sevdim.. Eğer esinizin isini seviyorsaniz mali için sevmiyorsun demek. İsini sevmedim.. Benden az maaş aliyor ama yinede onu seviyorum.
Beni sevsin yeter.. Ben eşinden kötülüğü gormedikten sonra para hic birşey önemli değil... Sevgi saygi mutluluk paradan daha önemli.. Öyle değilmiş kizlar

Hayır canım bencilsin diyenlerin kendi bencil olduğundan bahsediyorum. Sorumda 2 memurun geçimi nasıldır diye soruyorum. bu sorudan enayilik, bencillik her bk psru çıkarıyprsunuz.
hanımefendi dereyi görmeden paçaları sıvıyan sizsiniz,evlenmeden şimdiden muhasebesini yapıp birde üstüne üstelik kendi harcamalarınız için çalışacak olanda sizsiniz!!!Pardon ama evlilik kurumu ne sizce?Paylaşım yok,beraber taşın altına eline koymak yok!!Sizin yaptığınıza bencillik sıfatına yakıştıramadıysanız neyse siz söyleyinde biz bilelim o zaman!

Geçim açısından eşinizin maddi durumu önemlidir, ama bunu illa da benden durumu iyi olan biri olmalı diye takıntı haline getirmeyin, kapıyı kapatınca o evin içinde sadece ikiniz olacaksınız kimse ne yaşayacağınızı bilemeyecek, önemli olan size saygı duyması sevmesi. Ben 3 yıldır yaz tatillerinde okul varken bir avukatın yanında çalışıyorum, zengin zengin adamlar geliyor metresime şurdaki evimi nasıl tapularım diye soruyor resmen donakalıyorum. Çok takıntılı olmak iyi değildir vesselam en güzelini allah bilir kimin ne olacağını bilemeyiz.

İşte bu aşk aşk aşk. Aşk hepsinden önemli. Mutluluklar diliyorum

bu "konu benim konum, bana cevap vereceksiniz, sadece bana, bana, bana" olayını da hiç anlayamamışımdır.. kız bir şey sormuş DonukPudra da cevap vermiş.. evet ben de fahri avukatım..

sorunuza cevap: geçinemezsiniz.. geçmiş olsun..

Mesajınızın içeriğini değiştirdiğiniz için iki şekilde yorum yapacağım.

Ben zihniyet olarak eşimin helal para kazanmasını az ya da çok olmasının önemli olmadığını düşünüyorum. Benden az kazanabilir sıkıntı yok.
Ancak eğitim denkliğine önem veriyorum, kültür denkliği de ha keza öyle.
Nefsim açısından düşününce elbette geliri güzel olan bir eş isterim rahat yaşamak açısından ama olmazsa olmaz bir kural değil ya da paran azsa adam değilsin kafası da değil.
Memur bir çift kişi başı 2bin lira kazansa 4bin liraya o ev paşa paşa geçinir.

Amaaaa.....
Ben kendime kıyafet alacağım rvin masrafına karışmam
Eşimin parasını yiyelim kimse brnim maaşıma dokunmasın diyorsanız o bencillik olur.
Hayat müşterek ve siz karı kocasınız birbirinizi her anlamda desteklemek ve karşılıklı ihtiyaçlarınızı gözrtmek için varsınız. Aksi halde evlilik değil ev arkadaşlığı olur bu.

Naçizane fikrim bunları düşünmek içşn çok erken olduğu.
Henüz atanamamışsınız
Henüz eş adayınız da yok
Ve dahası siz evliliğin ne olduğunu oturtamamışsınız kafanızda.
Belki de isşiz güçsüz bir adama aşık olup evlenecrksiniz
Brlki çok zengin biriyle evleneceksiniz ama adam ifllas edecek sizin maaşınızla geçinmek zorunda kalacaksınız
Bu tarz şeylerin hesabı olmaz.

Yorum yapanların fikirlerine katılsam da usluplarına katılmıyorum. Bu kadar rahat hakarete varan sözler kullanmamalıyız bence. Ki hadsiz demek oraya vardırıyor lafı. Burda çalışabilecekken çalışmamayı seçen bir sürü ev hanımı da var. Eşleri bakıyor eve. Onlar bencil diyeni duymadım hiç. Tercihlere saygı duyuyoruz bir yerde. Evet herkesin bir fikri var ama eleştirinin dozunu ayarlamak lazım bence.

Ben sağlık memuruyum eşim polis memuru ben şu an ücretsiz izindeyim tek maaşla da geçinebilir durumdayız, ben çalışırken kenara da koyabiliyorduk ama şimdi çocuğumuz var ben çalışmaya başlayınca ankarada olucaz diye düşünüyoruz o zaman ne olur bilemem, cok zorlanacağımızı eksiye düşeceğimizi sanmam

Lakin ben kendime çalışayım diye birşey olmamalı evlilikte, o düşünce varsa memurla evlenme zaten ya da müsteşar düzeyinde memur olsun

Derin bir nefes alıp sakinleşelim ve öyle yorum yazalım hanımlar, sinirlenmeye gerek yok

2 memur evlenirken çok borç yapmak zorunda kalmamışsa geçinir, yeter ki herkes Maaşını Alınca para benim param demesin, bizim deyip ortaya koysun ve ihtiyaçları beraber karşılasın.
Evlilikte ben yoktur, BİZ vardır.

işte münecim herkes de bunu demeye çalışıyor.konu sahibi konuyu değiştirmiş.o, ben paramla alış veriş yapayım,gezip tozayım,kocam parama karışmasın diyor.

Kendi masraflarin icin calismak istiyorsan o zaman hayat senin icin musterek degildir.o zaman esin de der ki ben yemek toplsrken sana yardim edemem cocuga sen bak bu senin isin ben eve ekmek geturiyim olsun bitsin.

işte münecim herkes de bunu demeye çalışıyor.konu sahibi konuyu değiştirmiş.o, ben paramla alış veriş yapayım,gezip tozayım,kocam parama karışmasın diyor.
Eğer konu içeriği böyleyse olmaz.
O zaman erkekte benim param der, ki burada eşinin aldığı maaşı, cebindeki parayı dahi bilmeyen kadınlar var.
Evlilikte hayat müşterektir, kadın ve erkek çalışıyorsa herkes kazancını ortaya koyacak, Maaş kartı verilsin demiyorum, kocasına Maaş kartını verenlere de kızıyorum lakin herkes keseyi masaya koymalı, giderler ödenir kalan herkesin ihtiyacına göre paylaşılır, bu böyledir, eşimin cebindeki kuruşu bile bilirim, o da benim cebimdekini bilir, ben demedik, biz dedik, ne yaptıysak beraber yaptık.

iki memur olup tek maaşı kendinize harcamak büyük lüks olur . Maaşımı sadece kendime harcayım dersen daha yüksek geliriniz olması lazım . İki kişi çalışıyoruz anca yetiyor para

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…