Sizce ev almak ne kadar mantıklı ?

Esim mantikli demissiniz surekli ama bence pek mantikli degil. Hamilelik dusunmeseniz evet olabilirdi yine ama hamile kalacaksiniz ve ozelde calisiyorsunuz. Diyelim ki riskli hamilelik ve yatmaniz gerekiyor. Dogumdan sonra da 1 sene siz bakacaksiniz desek. Bu surecleri tek maasla atlatacak kadar geliri yok esinizin. Yani bence hem gebelik hem ev almak suan sizin butceniz icin uygun degil. Birinden vazgecmek gerek,bunun onceligi de size kalmis tabii ki.

Bizim ev alma fikrimiz bebekten sonra, doğumdan sonra ben işe tekrar döndüğüm zaman yani

Bence bir kaç ay daha bekleyip bir ev alabilirsiniz. Biraz daha para biriktirip ve evleri iyi arastirin.

Bebegi ise erteleyin. Sadece evden dolayi degil. Daha çok yeni evlisiniz, bir bebek evliligi sarsar. En iyi giden evlilik bile sarsar, kaldi ki daha yeni baslamis evliligi. 27 yas geç degil ki. "Ya bebek geç olursa" diyede bebege baslanilmaz. Yada anne baba baze seyler öder diye baslanilmaz. Evdeki hesap, çarsiya uyumaz. Her defasinda anne babadan para almakta insanin zoruna gider artik.

Kaldi ki bebek dogduktan sonra özel sektor oldugu için, bir maas kesilir eger evde kalmak istersen. Manevi konu daha zor. Hormonlar, uykusuzluklar, emzirme, mama verme,.. Cok zor süreçler.

Önce evliligin ve birbirinin tadini çikarin. Ilk evinizi alin. Istediginiz gibi gezin tozun. Bir iki seneye sonraya ancak bebek düsünün. O bebek bi geldimi, hersey degisecek. Ve ömür boyu sizin ile olacak. Ancak simdiki bebeksiz haliniz ömür boyu sürmeyecek. Bu kisa zamanin tadina varin bence.

Ev alma planımız en erken 1 sene şuan, anne babadan maddi olarak ekstra destek ben de istemiyorum sadece ikimizin de anne babadan birer evi var ordan kira gelirimiz var ekstra olarak. Ailelerimiz beklememiz taraftarı yüklü borcun altına girmemizi istemiyorlar çünkü 2-3 sene sonra zaten yeni eviniz olacak diyorlar ister satarsınız ister oturursunuz diyorlar. Benim kafama yatan da beklemek ama eşim belirsiz bi süreç olduğu için beklemeyelim diyor sanırım 1 seneye her şey netleşir ve kredi çekmek zorunda kalmayız :)

Kiranız ne kadar? Ev ne kadar? Krediniz ne kadar olacak?özel sektöre güvende olmaz ayrıca eksik olan paranız hayli çok

Ev alma planımız en erken 1 sene şuan, anne babadan maddi olarak ekstra destek ben de istemiyorum sadece ikimizin de anne babadan birer evi var ordan kira gelirimiz var ekstra olarak. Ailelerimiz beklememiz taraftarı yüklü borcun altına girmemizi istemiyorlar çünkü 2-3 sene sonra zaten yeni eviniz olacak diyorlar ister satarsınız ister oturursunuz diyorlar. Benim kafama yatan da beklemek ama eşim belirsiz bi süreç olduğu için beklemeyelim diyor sanırım 1 seneye her şey netleşir ve kredi çekmek zorunda kalmayız :)

Size çikacak olan ev nasil? Içine siniyormu? Yani buda önemli. Sirf ücretsiz diye eve geçmekte olmaz. Tabi bunu düsünmüsündür bence. Her halde kardasiniz. Yani size düsen eve tasinmazsaniz bile, oranin kira gelirini alirsiniz.

O halde toplamda 3 evin kira gelirini alirsiniz. Yani maddi anlamda rahatlarsiniz, yeni ev borcun altina girseniz dahi.

Bebek üzerindeki söylediklerimi yabana atma ama. Cok ciddi bir sorumluluk çünkü.

Su akar yolunu bulur canim. Korkma.

Size çikacak olan ev nasil? Içine siniyormu? Yani buda önemli. Sirf ücretsiz diye eve geçmekte olmaz. Tabi bunu düsünmüsündür bence. Her halde kardasiniz. Yani size düsen eve tasinmazsaniz bile, oranin kira gelirini alirsiniz.

O halde toplamda 3 evin kira gelirini alirsiniz. Yani maddi anlamda rahatlarsiniz, yeni ev borcun altina girseniz dahi.

Bebek üzerindeki söylediklerimi yabana atma ama. Cok ciddi bir sorumluluk çünkü.

Su akar yolunu bulur canim. Korkma.

Evet o yüzden acele etmeyeceğim, teşekkür ederim :)

Çok cesaretlisiniz tebrik ediyorum sizi:) Kendi adıma maaşımızın yarısını krediye vermek çok deli işi.Herkesin kendi fikri saygı duyuyorum ama,çocuğuma illa ev bırakmam lazım diyemiyorum.Benim ailemden bana ev kalmadı ama benim meslek sahibi olup iyi maaş almama katkıda bulundular, kaliteli vakit geçirdik , açıkçası bunlar benim için fazlasıyla yetti.Ha elimde 100-200 olur , o zaman tabiki alınır ama hem eve yeni gelecek bir bebek hem de ev alma gerçekten büyük cesaret.Eğer bebek doğduğunda ihtiyaçlarını sırf ev kredisi var diye kesmek zorunda kalırsanız, istediğiniz bir şeyi alamazsanız bence daha çok üzülürsünüz.

Çok cesaretlisiniz tebrik ediyorum sizi:) Kendi adıma maaşımızın yarısını krediye vermek çok deli işi.Herkesin kendi fikri saygı duyuyorum ama,çocuğuma illa ev bırakmam lazım diyemiyorum.Benim ailemden bana ev kalmadı ama benim meslek sahibi olup iyi maaş almama katkıda bulundular, kaliteli vakit geçirdik , açıkçası bunlar benim için fazlasıyla yetti.Ha elimde 100-200 olur , o zaman tabiki alınır ama hem eve yeni gelecek bir bebek hem de ev alma gerçekten büyük cesaret.Eğer bebek doğduğunda ihtiyaçlarını sırf ev kredisi var diye kesmek zorunda kalırsanız, istediğiniz bir şeyi alamazsanız bence daha çok üzülürsünüz.
Cesaretli olsam buraya bu konuyu açmazdım :) fikir almaya çalışıyorum, ailemden maddi olarakta bir beklentim yok olsaydı şuan hem bana verilen evi hem eşime verilen evi sattırır hiç çabasız çok rahat ev alırdık fakat biz bunu asla istemiyoruz. Bu şekilde algılamanız açıkcası üzdü. Hepimiz ailemize minnettarız bizleri okutup meslek sahibi yaptıkları için aksini savunmadık bizim derdimiz BİZ ne yapabiliriz İKİMİZ ne başarabiliriz şu an için başka bi derdimiz yok

Cesaretli olsam buraya bu konuyu açmazdım :) fikir almaya çalışıyorum, ailemden maddi olarakta bir beklentim yok olsaydı şuan hem bana verilen evi hem eşime verilen evi sattırır hiç çabasız çok rahat ev alırdık fakat biz bunu asla istemiyoruz. Bu şekilde algılamanız açıkcası üzdü. Hepimiz ailemize minnettarız bizleri okutup meslek sahibi yaptıkları için aksini savunmadık bizim derdimiz BİZ ne yapabiliriz İKİMİZ ne başarabiliriz şu an için başka bi derdimiz yok
A yok üzülmeyin yahu onu demek istemedim, söylemek istediğim evladınız için bir evimiz olsun demişsiniz ya, çocuğa ilerde ev kalmasa da olur kaliteli vakit geçirmek onu bir şeylerden mahrum etmemek daha önemli, anlatmak istediğim buydu.

A yok üzülmeyin yahu onu demek istemedim, söylemek istediğim evladınız için bir evimiz olsun demişsiniz ya, çocuğa ilerde ev kalmasa da olur kaliteli vakit geçirmek onu bir şeylerden mahrum etmemek daha önemli, anlatmak istediğim buydu.
Yanlış anlamışım :) teşekkürler

Faizler düştü. Ev almak için uygun zaman. Kiraya vereceğiniz tutarı kendi evinize verirsiniz. Dedenizin ev işi olunca da o evi kiraya verirsiniz. Kiradan gelen para evinizi Ödemiş olur.
Biz de siteyi deneme amaçlı kirada oturuyorduk. İçimize sinen başka bir ev oldu. Aldık. Biz aldıktan sonra faizler düştü. Eşiniz mantıklı düşünüyor.

Yapilandirabilirsiniz, biz de evi aldigimda kredi 1,45 di yanilmiyorsam 0,90dan yapilandirdik. Cezasi filan oluyor ama cok cüzi rakamlar.

Ben de o yüzden miras olarak gelecek evi bekleme taraftarıyım :110:
Eldeki kus daldaki kuştan iyidir demisler
bence hic mantikli degil mirasi dusunup birseyler yapmak. Bir belediye seçimi-bir izin problemi bile iptal etmeye yeter o muteahidi. Adam dolandirci cikabilir, ev bitiki hususunda sözüne sadik kalmayabilir...
Istanbulun göbeğinde oturuyoruz. Biz de mahalleli de anlastik evimizin yikimi icin. Gokdelenden ev verecekti adi duyulmus insaat grubu. Ama secimi imamoglu kazanınca umdukları izinleri alamadilar herhalde. Askiya aldilar yikimi. Ki baska binalardan evi bosaltanlar bile vardi anlaştıktan sonra...
bu isler hep bir sıkıntı cikarirlar. zamanlari asla tutmaz.
Misal benim bulunduğum bolgeye metro gelecek metro gelecek on yıldır duyuyorum. Bes yildir bifiil kaziyorlar ayni bolgeyi -heryere metro- sloganli afislerle... kiralar yillar onceden artmaya basladi metro ha geldi ga geliyor diye.
Sonuç ?
Orada bir metro var yakında, binmesek de gitmedek de o metro bizim metromuzdur:))
Sonuç olarak hala gelecek iste... siz de dede evini beklerseniz daha cooook uzun sure beklemeniz gerekebilir..hatta bence o evi unutun,yapılınca onunla da birseyler düşünürsünüz.
Ev alma meselesine gelince... herkesin kendi tercihi ama evlenir evlenmez ev alip da en guzel yillarini borc içinde yasayan insanlari cok mantikli bulmuyorum. Kaldi ki bebek dusunuyorsunuz. Belki de bebege kendiniz bakmak isteyeceksiniz bir sure. Ama kredi borcu size engel olacak...heves ettiğiniz nice seyi alamayacaksiniz... eger yoksa arabaniz bebekle ve arabasız olmak sizi zorlayacak... binbir tane sey. Ben olsam almazdim ama kemerleri sikar sanki ev kredisi oduyormus gibi bir sure birikim yapardim altinla vs

Krediyle ev almaktansa almamayı tercih edenlerdenim (faiz nedeniyle ). Pek ala kredisiz de alınabiliyor, eminevim başvurmuştuk biz

Eldeki kus daldaki kuştan iyidir demisler
bence hic mantikli degil mirasi dusunup birseyler yapmak. Bir belediye seçimi-bir izin problemi bile iptal etmeye yeter o muteahidi. Adam dolandirci cikabilir, ev bitiki hususunda sözüne sadik kalmayabilir...
Istanbulun göbeğinde oturuyoruz. Biz de mahalleli de anlastik evimizin yikimi icin. Gokdelenden ev verecekti adi duyulmus insaat grubu. Ama secimi imamoglu kazanınca umdukları izinleri alamadilar herhalde. Askiya aldilar yikimi. Ki baska binalardan evi bosaltanlar bile vardi anlaştıktan sonra...
bu isler hep bir sıkıntı cikarirlar. zamanlari asla tutmaz.
Misal benim bulunduğum bolgeye metro gelecek metro gelecek on yıldır duyuyorum. Bes yildir bifiil kaziyorlar ayni bolgeyi -heryere metro- sloganli afislerle... kiralar yillar onceden artmaya basladi metro ha geldi ga geliyor diye.
Sonuç ?
Orada bir metro var yakında, binmesek de gitmedek de o metro bizim metromuzdur:))
Sonuç olarak hala gelecek iste... siz de dede evini beklerseniz daha cooook uzun sure beklemeniz gerekebilir..hatta bence o evi unutun,yapılınca onunla da birseyler düşünürsünüz.
Ev alma meselesine gelince... herkesin kendi tercihi ama evlenir evlenmez ev alip da en guzel yillarini borc içinde yasayan insanlari cok mantikli bulmuyorum. Kaldi ki bebek dusunuyorsunuz. Belki de bebege kendiniz bakmak isteyeceksiniz bir sure. Ama kredi borcu size engel olacak...heves ettiğiniz nice seyi alamayacaksiniz... eger yoksa arabaniz bebekle ve arabasız olmak sizi zorlayacak... binbir tane sey. Ben olsam almazdim ama kemerleri sikar sanki ev kredisi oduyormus gibi bir sure birikim yapardim altinla vs
Evet söylediklerinizde çok haklısınız biz de hemen bu borca girmek yerine birikime devam etme kararı aldık kpss vs. her şey netleşsin daha sonra tekrar değerlendirmeye alacağız ev alma durumunu :)

Kızlar Temmuz ayında evlendim 5 aylık evliyiz şuan için kirada oturuyoruz. Eşim de ben de çalışıyoruz o sağlık çalışanı bense özel sektörde muhasebe sorumlusuyum. Eşim hep ev alma taraftarı bense biraz korkuyorum o kadar borcun altına girmeye çünkü hayatımda hiç o kadar yüklü bir borcun altına girmedim. Bir de dedemin bir tarlası var mütahite verilince de torunlarına en az 2 şer ev düşecek fakat ne zaman mütahite verileceği belli değil. Ben orayı bekleyelim diyorum eşim belirsiz olduğu için bi an önce kendi evimize geçelim kira ödeyeceğimize kredi ödeyelim diyor. Kenarda bir miktar paramız var en az 200 bin tl kredi çekmemiz gerekiyor eşim yaza doğru alma taraftarı bir de bebek düşüncemiz var allah nasip ederse 2020 nin ilk aylarında hamile kalmak istiyorum. Bu tarz süreçlerden geçen var mı sizce nasıl bir yol izlemek gerekli tecrübeli kişilerden fikir almak isterim. Hoppa
Eşin çok mantıklı
Biz de aldık ev 3 senemiz bitti
Almasak hala kiradaydık
250 bine aldığımız evin fiyatı 400 bine ulastı
Alınmış alınmıştır
Ev sahibi olabilmek önemli bence ilerisi için

Back
X