Sizce ev almak ne kadar mantıklı ?

Allah gostermesin tabi ama soyle bi durumda var esin acisindan.Senin evler gelse bile miras olacak esinin ustunde hakki olmayacak.Adam da kendine ait bir mal edinmek istiyor da olabilir ki kendine göre hakli da olur bu durumda.Belki ondan bu kadar israr ediyordur.

Biz nişanlı iken eşim kendi oturduğu evi satın aldı.
8 sene ödemeli.
Çok şükür 2.5senesş bitti.
Bence fırsat varken alın.
Kiralar da hiç az değil artık.
En azından kira yerine evin taksidşbş ödersiniz
Bi yandan seneler geçip gidiyor bi yandan diyoruz çoook seneler ödenecek nasıl ödeyeceğiz :D Dediğiniz gibi önümüzde fırsat varken değerlendirmek lazım yazın almayı düşünüyorduk ama kasımda kpss ye gireceğiz gelecek olan puana göre atanma durumu belli olacak en mantıklısı ondan sonra karar vermek olacak bizim için diğer arkadaşların da dediklerini göz önünde bulundurarak bana şu an en mantıklısı bu gelmeye başladı :) çünkü atanırsa eşim gelirimiz neredeyse 2 katına çıkacak ve bu bizi aşırı rahatlacak en azından öyle bi durumda içime sinen evi almam da daha kolay olacak galiba 1 sene daha birikim yapmaya devam etmek en mantıklısı sanırım bu süreçte

Allah gostermesin tabi ama soyle bi durumda var esin acisindan.Senin evler gelse bile miras olacak esinin ustunde hakki olmayacak.Adam da kendine ait bir mal edinmek istiyor da olabilir ki kendine göre hakli da olur bu durumda.Belki ondan bu kadar israr ediyordur.
Eşimin tek amacı çocuklarımıza bir tapu bırakabilelim gençken ne yapıyorsak kar bizim için mantığında bi insan kendini malesef hiç düşünmez :( hep beni ve sevdiklerini garanti altına almaya çalışan bi adam sağolsun maddi olarak kendine istediği hiç bir şey yok aslında, eşimin zaten başka bir şehirde küçük bir evi var ailesinden kirada şuan orası. Isrardan ziyade kazanıyoken taş üstüne taş koyabilelim düşüncesinde aslında verimsiz geçirmeyelim gençliğimizi diyor

Bence çok mantıklı.
Eğer devlette çalışıyorsa eşiniz çok rahat alırsınız.
200 bin TL borç ödenir bir sekilde.
Zaten ha kira ödemişsiniz ha kredi fark yok ki

Eşimin tek amacı çocuklarımıza bir tapu bırakabilelim gençken ne yapıyorsak kar bizim için mantığında bi insan kendini malesef hiç düşünmez :KK43: hep beni ve sevdiklerini garanti altına almaya çalışan bi adam sağolsun maddi olarak kendine istediği hiç bir şey yok aslında, eşimin zaten başka bir şehirde küçük bir evi var ailesinden kirada şuan orası. Isrardan ziyade kazanıyoken taş üstüne taş koyabilelim düşüncesinde aslında verimsiz geçirmeyelim gençliğimizi diyor
Basak burcu mu yoksa 😄Masallah Allah daim etsin yuva dedigin birlikte buyutulur maddi manevi takdir ettim.

Kira ödemek, hele ki elinizde nakitiniz varsa tamamen saçmalık.
Sanki kira öderken bir süre sonra zorlanmayacaksınız. Onda da %10 ila 15 oranında artış olunca TEFE-TÜFE'ye göre, otomatikman gene içeride olacaksınız. Alın arkadaşım, ev almak ileriye yatırım yapmaktır.

Basak burcu mu yoksa 😄Masallah Allah daim etsin yuva dedigin birlikte buyutulur maddi manevi takdir ettim.
Hayır AKREP yükseleni KOVA :D bense İKİZLER kararsızlık timsaliyim tamamen aklıma yatmadan risk almayı asla göze alamam ama o çok korkusuzdur :D

Kira ödemek, hele ki elinizde nakitiniz varsa tamamen saçmalık.
Sanki kira öderken bir süre sonra zorlanmayacaksınız. Onda da %10 ila 15 oranında artış olunca TEFE-TÜFE'ye göre, otomatikman gene içeride olacaksınız. Alın arkadaşım, ev almak ileriye yatırım yapmaktır.
Çok haklısınız kira öderken içimiz acıyor zaten :110:

Çok haklısınız kira öderken içimiz acıyor zaten :110:

Size şu kadar söyleyeyim, ben 2 sene kirada oturduktan sonra ev sahibi oldum. Şükürler olsun. Eşim hiç ev almak taraftarı değildi. Zar zor ikna ettim. Ne kavgalar ne laflar...
Aldık, ilk aylar zorlanıyor musunuz derseniz, hem de çok. Ama kendi evim, 4 sene sonra benim olacak. Borçsuz harçsız, kapıma dayanan eden olmadan kurtulacağız. Bu yönden bakın.

Size şu kadar söyleyeyim, ben 2 sene kirada oturduktan sonra ev sahibi oldum. Şükürler olsun. Eşim hiç ev almak taraftarı değildi. Zar zor ikna ettim. Ne kavgalar ne laflar...
Aldık, ilk aylar zorlanıyor musunuz derseniz, hem de çok. Ama kendi evim, 4 sene sonra benim olacak. Borçsuz harçsız, kapıma dayanan eden olmadan kurtulacağız. Bu yönden bakın.
Ne güzel iyi ki ısrar etmişsiniz güle güle oturun :) çocuğunuz var mıydı bu süreçte ? Benim de eşim ısrarcı ben nötr olan tarafım istemediğimden değil, altından kalkabilir miyiz korkusundan düşünüyorum :110:

kirada oturmaktansa krediye vermek daha mantikli su ara düsük krediler biz evlendikten 1 ay sonra aldik evimizi ev aldigim icin hic pisman olmadim
evlendikten 3 sene sonra cocugumuz oldu size tavsiyem evi hemen alacaksaniz cocuk icin bi 3 5 ay daha bekleyin cunku evdeki hesap carsiya uymuyor sukadari krediye sukadari faturalara gider bize su kadar kalir hesabi yanlis borcu bir kac ay odedikten sonra gecim duzeninizi o yonde yonlendirmeniz gerekiyor
siz isten ayrilirsaniz esiniz oderken zorlanirmi?
krediyi cekerken siz calismiyormussunuz gibi dusunup ona gore hesaplayin
birde sey diyorlar ya 3 5 sene sonra kredi parasi cerez parasina donuyor oyle bisey yok arkadasim enflasyonun yaninda maaslar cerez parasi kaliyor bunuda dusunun iyice

Bebek masrafıyla ilgili birşey söylemek istiyorum bende. Zaten emecek, şurdan para gelir falan diye düşünmeyin. Benim problemim varmış mesela emziremedim ve cildi çok hassas. 2 gün önce bir aylık mama, bez ve Kreme 800 lira verdim. Sadece mama, bez, krem. Kıyafetler, eşyaları, oyuncakları vs vs kredi kartına yığılıyor zaten. Hesaplamalarınızı en kötüsünü düşünerek yapın mutlaka.

kirada oturmaktansa krediye vermek daha mantikli su ara düsük krediler biz evlendikten 1 ay sonra aldik evimizi ev aldigim icin hic pisman olmadim
evlendikten 3 sene sonra cocugumuz oldu size tavsiyem evi hemen alacaksaniz cocuk icin bi 3 5 ay daha bekleyin cunku evdeki hesap carsiya uymuyor sukadari krediye sukadari faturalara gider bize su kadar kalir hesabi yanlis borcu bir kac ay odedikten sonra gecim duzeninizi o yonde yonlendirmeniz gerekiyor
siz isten ayrilirsaniz esiniz oderken zorlanirmi?
krediyi cekerken siz calismiyormussunuz gibi dusunup ona gore hesaplayin
birde sey diyorlar ya 3 5 sene sonra kredi parasi cerez parasina donuyor oyle bisey yok arkadasim enflasyonun yaninda maaslar cerez parasi kaliyor bunuda dusunun iyice
Evet ekonomi malum, her şeyi düşünmek lazım haklısınız bizim ev alma işi şuan en az 1 sene görünüyor zaten şuan bakalım 1 sene sonra ne durumda olacağız en azından eşim olduğumuz şehire atanırsa kafamız çok rahat olur

Bebek düşüncemi ertelemekten korkuyorum çünkü yaşımız çok küçük sayılmaz 27 yaşındayız hamile kalamama gibi bi durum olursa en azında kendimize süre tanıyacağımız bi zaman olsun istiyorum, bir de ailelerimiz maddi manevi olarak çok destekçi olduğu için biraz da göze alabiliyoruz bebek masrafından çok kredi beni korkutuyor fakat eşim çok mantıklı biri olduğu için bi yandan da mantıklı geliyor onun mantığı şu kira her sene artacak fakat kredi 2 bin tl ödüyorsan hep 2 bin tl kalacak bizim gelirimiz sürekli artacak belki 2-3 sene zorlanacağız ama sonra bizi zorlamıcak diyor :110:
kredilerin bayağı düştüğü söyleniyor
al ödenir sat tükenir demişler
eşinizi dinleyin derim

Bebek masrafıyla ilgili birşey söylemek istiyorum bende. Zaten emecek, şurdan para gelir falan diye düşünmeyin. Benim problemim varmış mesela emziremedim ve cildi çok hassas. 2 gün önce bir aylık mama, bez ve Kreme 800 lira verdim. Sadece mama, bez, krem. Kıyafetler, eşyaları, oyuncakları vs vs kredi kartına yığılıyor zaten. Hesaplamalarınızı en kötüsünü düşünerek yapın mutlaka.
Çok geçmiş olsun, evet ek masraflar hep çıkıyor çocuk için ayrı bütçe gerekli kesinlikle

Biz yeni alanlardanız 🙋🏼‍♀️ 3 senelik evliyim keşke başında alsaymışız diyorum. Bir şekilde ödeniyor. Ki çocuğum yok onun için tedavi görüyorum. Tedavi masrafları içinde bile ödeyebiliyoruz çok şükür. Ev aldığımızdan beri sanki bir bereketlendi herşey. Biz birde kendimiz oturmuyoruz eşim memur başka şehirdeyiz kiraya verdik. Kendimiz otursak kira ödemicektik yine avantajlıydık.
Meslektaşız bence senin bu konuda daha atılımcı olman gerekir. Kira ödemek boşa çalışmak gibi gelir bana hep. Kendi evimi ödemeyi tercih ederim.

Kızlar Temmuz ayında evlendim 5 aylık evliyiz şuan için kirada oturuyoruz. Eşim de ben de çalışıyoruz o sağlık çalışanı bense özel sektörde muhasebe sorumlusuyum. Eşim hep ev alma taraftarı bense biraz korkuyorum o kadar borcun altına girmeye çünkü hayatımda hiç o kadar yüklü bir borcun altına girmedim. Bir de dedemin bir tarlası var mütahite verilince de torunlarına en az 2 şer ev düşecek fakat ne zaman mütahite verileceği belli değil. Ben orayı bekleyelim diyorum eşim belirsiz olduğu için bi an önce kendi evimize geçelim kira ödeyeceğimize kredi ödeyelim diyor. Kenarda bir miktar paramız var en az 200 bin tl kredi çekmemiz gerekiyor eşim yaza doğru alma taraftarı bir de bebek düşüncemiz var allah nasip ederse 2020 nin ilk aylarında hamile kalmak istiyorum. Bu tarz süreçlerden geçen var mı sizce nasıl bir yol izlemek gerekli tecrübeli kişilerden fikir almak isterim. Hoppa
Kira yerine kredimi öderim kendi evim olur tabiki alın faizlerde düştü ikinizde calisiyorsunuz rahat ödersiniz bence borca girmeden bişey sahibi olunmuo

Biz yeni alanlardanız 🙋🏼‍♀️ 3 senelik evliyim keşke başında alsaymışız diyorum. Bir şekilde ödeniyor. Ki çocuğum yok onun için tedavi görüyorum. Tedavi masrafları içinde bile ödeyebiliyoruz çok şükür. Ev aldığımızdan beri sanki bir bereketlendi herşey. Biz birde kendimiz oturmuyoruz eşim memur başka şehirdeyiz kiraya verdik. Kendimiz otursak kira ödemicektik yine avantajlıydık.
Meslektaşız bence senin bu konuda daha atılımcı olman gerekir. Kira ödemek boşa çalışmak gibi gelir bana hep. Kendi evimi ödemeyi tercih ederim.
Allah en kısa sürede bebişinizi kucağınıza almaya nasip etsin inşallah Hoppa Evet haklısınız, kira ölü parayolun başındayken daha atılımcı olmak gerekiyor seneler geçtikçe insanın gözü almıyor bazı şeyleri :110:

Piyasa bu haldeyken ozel sektorde calisip gelir toplam 6 bin lira ederken 3 bin lira aylik odemesi olan krediye girmek ozur dileyerek soyluyorum ama deli cesareti bence.
milleti catir catir isten cikariyorlar yarininizin garantisi yok
En iyi ihtimalleri dusunerek adim atmaya calisiyorsunuz kpssye girecek atanabilir falan diye ama bunun hic ama hic garantisi yok
Ulkede herkes kpssye giriyor da kac kisi atanabiliyor
En kotu ihtimali dusunerek plan yapilir her zaman, ya isten cikartilirsak ya atanamazsak ya bebek olunca calisamazsam vs vs

Piyasa bu haldeyken ozel sektorde calisip gelir toplam 6 bin lira ederken 3 bin lira aylik odemesi olan krediye girmek ozur dileyerek soyluyorum ama deli cesareti bence.
milleti catir catir isten cikariyorlar yarininizin garantisi yok
En iyi ihtimalleri dusunerek adim atmaya calisiyorsunuz kpssye girecek atanabilir falan diye ama bunun hic ama hic garantisi yok
Ulkede herkes kpssye giriyor da kac kisi atanabiliyor
En kotu ihtimali dusunerek plan yapilir her zaman, ya isten cikartilirsak ya atanamazsak ya bebek olunca calisamazsam vs vs

Benim de tereddütlerim bu yönde olduğu için kararsız kalıyorum ama sonra geçen bi beş seneme bakıyorum beş sene önce de bu kafadaydım ve o zaman azıcık risk alsaydım mesela evlenmeden önce kendime bi araba çok rahat alabilirdim. Malesef risk almadan bir şeylere sahip olmak çok zor günümüzde.

Back
X