- 20 Şubat 2015
- 4.863
- 2.616
- 133
- Konu Sahibi eliffdiyebiri
-
25yaşıma girdim ben. Üniversite yeni bitti ama.Kpssye girdim atanmak istiyorum.Çevremdekiler evlen kardeşin senden daha önce gitcek diye baskı yapıyo.yani evlenince nolcak daha mı mutlu olucam.Hem ben önce işimi garantilemek istiyorum.Ve öyle biriyle evlenmek istiyorum ki beni evliyken bile kaybetmekten korksun.sizce olmaz mi bu yaştan sonra geçti mi yaşim yaa.Ya da evde mi kaliyom :-( diyolar ki iste yaş gectikce kadin cok sey yasamis olur hos olmaz kimse istemezmis
Konu sahibine yanıldığını ciddi ciddi söyleyenlerin ve bunun bir etkisi olacağına inananların iyimserlik ve umudundan ben de istiyorum.
Kendisini kesinlikle sevmeyen, ondan faydalanmaya, kafasına göre aldığı araba için kredi çektirmeye kalkan, imam nikahlı birliktelik kafasında, çalıştığı yerdeki çocuk kıza arkadaşlık teklif etse onu dövmeye kalkan, ilk fırsatta konu sahibini tüm sosyal mecralardan engelleyen, burada hepimizin maçoluğu aşıp kıroluğun nirvanasına ulaştığında hemfikir olduğumuz bir adam tarafından sevildiğini sayısız konu açarak ilan eden ve 25 yaşın evlilik konusunda tehlikeli sınır olduğunu düşünen biri var karşımızda.
Biz ne dersek diyelim o berbat evlilik yaşanacak, o adam olmasa başkasıyla.
Ortalık maddi manevi sömürülmüş, ruhsal bedensel şiddet görmüş boşanmış kadınlarla dolu.
Ve bu durumun en büyük nedeni sinek kadar da olsa başımda erkek olsun kafası.
"Evlenince bile kaybetmekten korksun"muş, sevgi ölçütü kafadan yanlış, makul ve dengeli evlilikler korkuyla değil saygıyla devam eder, öyle kaçmalı kovalamalı, bir tarafın paspas olduğu ilişkileri geçin bir kere.
Hatta şu aşkı meşki bırakıp işinin ehli bir uzmandan yardım alsanız en güzeli çünkü her konunuzda sergilediğiniz bu sağlıksız ilgi ve sevgi beklentisinin teskin edilmesi bu forumu aşar.
Bende gec evlenmek istiyorum.Zaten yeni uni bittisen tut okadar oku
ama dusunceye bak
kedı mısın sen evde kalıyosun kız :)
ıcın rahatlıcaksa soyleyeyım bana cok talıp gelmesıne ragmen ben 28 yasımda evlendım 29 da anne oldum bende unv mezunuyum ve
en guzel yasta evlendıgımı dusunuyorum
Anliyorum ve bu yil özellikle cevremdende gordum ki insanlar her yaşta evlenebiliyom35yasinda bile ilk evliligini yapanlar var.Akrabalarim Hep erken yasta evlendi.onlar benim yasimdayken kocaman cocuklari vardi.Benim gec kaldigimi dusunuyolarkuzum sen evde kalmayı neden bu kadar dert etmişsin ki...evde ne kalır?,sen kimsin?,kimliğin ne?,senin için kadının değeri ve yeri neresi?,evlilik sana göre ne?bu sorulara cevap vermen halinde, kafandaki beliren sorularada cevap verirsen işte o zaman bir yerde kalmadığını anlayacaksın?
sanırım biz kadınlar bir meta olmadığımızı dünyanın kazığını yeyince anlıyoruz!
Umarım anlatabilmişimdir!
bu işler kısmet işi elbette,
ama ben evlenmek isteyen kişi evde kalmaz diye düşünüyorum,
ama mutlu olacağın adamı arıyorsan eğer 20de de bulabilirsin, 30da da, 40da da,...
amacın evlenmekse dert etme, amacını belli et, 3 vakte kalmaz gelin olmuş gidersin.
amacın o doğru adamı bulmaksa, biraz işi akışına bırak, fırsatları da değerlendir.
Neden kac yasindasin kiSen bu yaşta böyle düşünüyorsan benim olayım bitmiş demektir
Yok tabiki hayir amaa cidden ben bu ay arastirmaya basliycam psikolog ciddiyim.yoksa cidden yanlis kararlar alicamSimdi emin oldum senim gercekten psikolojik sorunlarin var. Evde kalma korkusuna o issiz herife kacma da.
bunu soyleyen insan dediki ileri yasina kadar duran kadinlar cok erkekler cikarmistane yasiyormusuz anlatsana...
Yani 30muBen acaba evlensem mi ile aman bundan sonra evlenip ne yapacağım arasındaki yaş sınırındayım
Yani 30mu
Ya saçmalama :) çevrendekiler ne biçim zihniyettelermis böyle evde filan kalmadın. Sadece bundan snra yaşayacağın ilişkilerde daha evlilge yönelik olarak yeter25yaşıma girdim ben. Üniversite yeni bitti ama.Kpssye girdim atanmak istiyorum.Çevremdekiler evlen kardeşin senden daha önce gitcek diye baskı yapıyo.yani evlenince nolcak daha mı mutlu olucam.Hem ben önce işimi garantilemek istiyorum.Ve öyle biriyle evlenmek istiyorum ki beni evliyken bile kaybetmekten korksun.sizce olmaz mi bu yaştan sonra geçti mi yaşim yaa.Ya da evde mi kaliyom :-( diyolar ki iste yaş gectikce kadin cok sey yasamis olur hos olmaz kimse istemezmis
Akrabaa olunca degistiremiyorum iste.Herkes hadi bul birini evlen diyoEtrafindakileri degistir o ne bicim kafaymis arkadas..
HahahBiraz geçtimama yine de evdemi kaldım diye konu açan sensin
Kardesimin ciddi ilisksi var.herkes o senden once gitcej sirani verme dioYa saçmalama :) çevrendekiler ne biçim zihniyettelermis böyle evde filan kalmadın. Sadece bundan snra yaşayacağın ilişkilerde daha evlilge yönelik olarak yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?