- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.697
- 158
- Konu Sahibi eliffdiyebiri
-
Ben de 31 yaşındayım ve çevre baskısindan dolayı günlerdir ağlıyorum bunu görünce size teşekkür etmek istedim belki siz farkında değilsiniz ama çok büyük bir iyilik yaptiniz umudunu kaybetmiş baskı altında ezilen insanlar için
zaten ömür boyu evli kalacaksın allahtan bir mani çıkmadıkça o yüzden hayatını yaşa kimseyi de takma hep derim onlar tarihi belli olsa ne zaman öleceksin diye sorarlar
bak her haltı yemiş biri olarak söyluyorum; evlendim ve çocugum var
aslında kasmanın manası yok, her şey nasip işi.Ben de her haltı yiyip evlenenlerdenimDaha da ilginci elime erkek eli değmedi diye gezenlerin çoğu hala bekarken benim kafadan olan rahat arkadaşlarımın hepsi evli.
Aslında bu eski kafa erkek zihniyeti çürüyor sanki yavaştan
24 yaşındayım üniversiden geçen yıl mezun oldum. Hatta birde ilişkim vardı. Çok evlenmek istiyordu . Ben kendimi hazır hissetmiyorum, onca yıl okudum ettim düzenimi kurmadan evlenmek istemiyorum diye ayrıldım . Anneme ayrıldım dediğimde en doğru kararı verdin dedi . Haaa bana da evde kaldın gibi dokundurmalar yapılmadı mı? Yapıldı. Ama hiç umrumda olmadı. Evlilik gibi ciddî bir kararı sırf yaşım geçiyor diye vermek mantıklı mı? Değil.. Bir çok arkadaşımada aynı baskılar yapılıyor ama hepsine evlenince başınız göğe ermeyecek diyorum25yaşıma girdim ben. Üniversite yeni bitti ama.Kpssye girdim atanmak istiyorum.Çevremdekiler evlen kardeşin senden daha önce gitcek diye baskı yapıyo.yani evlenince nolcak daha mı mutlu olucam.Hem ben önce işimi garantilemek istiyorum.Ve öyle biriyle evlenmek istiyorum ki beni evliyken bile kaybetmekten korksun.sizce olmaz mi bu yaştan sonra geçti mi yaşim yaa.Ya da evde mi kaliyom :-( diyolar ki iste yaş gectikce kadin cok sey yasamis olur hos olmaz kimse istemezmis
Bende iTegime gore vericem de gorucu falan gelsin diyolar ama suan cidden istemiyorumAman elalemin lafı biter mi? Önemli olan sen de onların fikrine katılıyor musun, endişe ediyor musun içten içe? Çocuk sahibi olmanın 35e kadar yolu var, sonra da olabilir tabi ki ama sadece risk grubuna giriyor. O da Allah ne yazmıştır bilinmez.
Ben 27 yaşımda evlendim, hiç de pişman olmadım. 3 yıl sonra da hamile kaldım. Bana da herkes yaş gidiyor, çocuk yap diyordu. Hiç acele etmedim. Kararlarımı, bana kendilerinde olmayan akılları verenlere göre değil, isteklerime göre veririm.
Bende kpss dusunuyorum ya.Atanmadan istemiyorum.uni yeni bitti zaten biraz para kazanip harcamak istiyorum24 yaşındayım üniversiden geçen yıl mezun oldum. Hatta birde ilişkim vardı. Çok evlenmek istiyordu . Ben kendimi hazır hissetmiyorum, onca yıl okudum ettim düzenimi kurmadan evlenmek istemiyorum diye ayrıldım . Anneme ayrıldım dediğimde en doğru kararı verdin dedi . Haaa bana da evde kaldın gibi dokundurmalar yapılmadı mı? Yapıldı. Ama hiç umrumda olmadı. Evlilik gibi ciddî bir kararı sırf yaşım geçiyor diye vermek mantıklı mı? Değil.. Bir çok arkadaşımada aynı baskılar yapılıyor ama hepsine evlenince başınız göğe ermeyecek diyorum. Allah aşkına onca yıl deli gibi oku atanmadan koşa koşa evlen. Derdimiz neeeeee ??? Bende KPSS ye hazırlanacagim. Benceeee at kafandan bunları.
Şöyle özetliyeyim durumumu,
Ben çook küçük yaşta evlendim.Aptallık ettim .Yaş 32'de insan evlenir mi daha tazeciktim ah kafam vah kafam.
Bunları da espri diye söylüyorsam namerdim valla.
söylediğinz acı ama güldürdünz yinede beni :) Allah yardımcınz olsunbende 25 yaşındayım. 2 senedir evliyim, 2 senedir uğraştığım sıkıntıları düşününce keşke evde kalsaydım diyorm
Bende iTegime gore vericem de gorucu falan gelsin diyolar ama suan cidden istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?