Sizce haberi olmalı mı?

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.146
52.865
598
33
Merhaba arkadaşlar, Astoria'nın dertleri yine bitmiyordu. :)

Bugün konu sevdiğim bir okul arkadaşıma ait. Aslında ilkokul arkadaşım fakat aynı yerde oturuyoruz. Kız da çok sever beni halimi hatrımı her gördüğünde sorar eder, geçen pasta yapmış evime getirdi 1 dilim falan kızı ben de seviyorum ama çok çok samimi değiliz. Neyse, bu kız aslında çok alımlı bir kızımız değil (ne alaka diyenler şimdi anlayacaksınız). Kızcağız sonradan biraz bakım yaparak falan güzelce bir kız oldu. Sevgilim yok diye çok üzülüyordu sonradan bir de sevgili yaptı, daha önceden hiçbir romantik ilişkisi olmayan bir kızdı, bu ilk ilişkisi. Bunları neden anlattığımı merak ediyorsunuz, konuya gireyim.

Ben kısa bir süre LGBTQ derneklerinde çalıştım bilmeyenler için geylere lezbiyenlere translara falan psikolojik destek veren derneklerde stajyerlik gibi bir şey yaptım gönüllü olarak. Dolayısıyla birkaç tanıdığım var bu gruptan. Facebook'ta vakit geçirmek için dolanırken öylesine birinin profiline tıkladım, oradan başka birinin böyleee gezentilik yaparken bir baktım bu arkadaşın sevgilisinin profili. Trans bir arkadaşa "Off ulan off, ne zaman geleyim sana" tarzı yorumlar, çocuk soyadını değiştirmiş ama fotoğrafları falan kendisine ait. O profile girdiğimde hep trans seks işçilerini eklediğini, onlarla konuştuğunu falan gördüm. Esas profilinde ise bizim kızla fotoğrafları, ölüp bittiğine dair şeyler işte anladınız.

Şimdi sizce bu kızın haberi olmalı mı bundan? Ben gidip araya girsem söylesem olmaz gibi geliyor, bir de ilk romantik ilişkisi, çok samimi de değilim. Normalden daha hassas olacaktır sanırım yukarıda anlattıklarımdan ötürü sevgilisiyle alakalı söylenen şeylere. Ben bilmek isterdim sanırım sevgilimin böyle bir durumunu ama başkasından duysam nasıl hissederdim, ne düşünürdüm emin değilim. O yüzden size sormak istedim, karışayım mı yoksa bırakayım mı? Teşekkürler şimdiden okuyanlara. :)

Son düzenleme:

Bilmeli..
Adamı araştırıp bulmadınız ya, tesadüfen karşınıza çıkmış, kötü niyetiniz de yok.
Kesinlikle bilmeli, yazık yaa.

Nasıl söylesem bilemedim, bana ters tepki göstermesinden çekiniyorum malum kaldırması da zor bunu.

Kesinlikle haberi olmali. Ama siz boyle boyle diye soyleyip anlatsaniz olmaz gibi geldi. Siz nasil tesadufen gorduyseniz arkadasinizinda tesadufen gormesini saglayin.

Sizinle iletisim halindeymis. Birlikte bir cay icelim vakit gecirelim dersiniz. Sohbeti eski calistiniz yere getirip sosyal medyaya bakarken. Ilk gordugunuzde ki yolu izleyerek arkadasiniznda gormesini saglayabilirsiniz.

"Fotoğraflarımı çalıp başkası kullanıyor" kılıfı hazırdır.

Bende samimi olduğum bir kız arkadaşımı uyarmıştım sevgilisi hakkında. Yazıştığı delillerde vardı. Kız sevgilimi elimden alacaksın dedi bana inanmadı 2yıl konusmadık biz. Tabi çok sonra anladı hatasını ayrılmışlar biz barıştık.

Yani insan artık uyarmaktan çekiniyor. Söylemek yerine görmesini sağlasanız sizden öğrenmese. Ama nasıl?
Zor durum.

Öyle oturup konuştuğum biri olsa dediğiniz mantıklı aslında deneyebilirdim. Fakat kız da çalışıyor ben de. Denk getirsek bile önceden hiç böyle kafede oturup sohbet etmişliğimiz olmadığından şimdi teklif etsem "Ne alaka" diyebilir gibi bir de konuyu direkt buraya getirirsem, bilemedim ya. Kız LGBTQ'yu bile duymamıştır hayatında poff.

Ben kizin yerinde olsam bilmek isterdim ama kiz bilmek ister mi bilmiyorum. Yine de soyle , bildikten sonraki tavri onu ilgilendirir. Ilk iliskisi diye her sey yutulmali demek degil. Adam gibi acisini ceksin, sonra baska iliskileri de olur. Daha saglikli, daha dik bir sekilde devam eder.

Uyarma bence direkt link yolla. Böyle bir hesaba denk geldim, acaba o mu dersin. Yani bak seninki neler yapıyor diye değil, şey böyle bir şey gördüm ama inanamadım gibi bir hava olur. Gerisi arkadaşına kalmış.

ben kesinlikle bilmek isterdim, arkadaşım bunu bildiği halde bana söylemezse de o arkadaşımla da ilişkimi keserdim. kızın göz göre göre kandırılmasına siz razı mı geleceksiniz? varsın size inanmasın, siz doğru olanı yapın

Söyle gitsin.
İçin rahat olur en azından göz yummamış olursun.
En fazla ona inanıp artık sana 1 dilim pasta getirmez çokta önemli değil.

Ay vallahi pastasında değilim de :) Kızın bu hiç sevgilim yok dönemlerini de bildiğimden, hassas bir kızcağız. Ne kadar kaldırabilir bilmiyorum, bir öneriniz var mı nasıl söyleyebileceğime dair?

Uyarma bence direkt link yolla. Böyle bir hesaba denk geldim, acaba o mu dersin. Yani bak seninki neler yapıyor diye değil, şey böyle bir şey gördüm ama inanamadım gibi bir hava olur. Gerisi arkadaşına kalmış.

Kızın sevgilisi bana bulaşmaz inşallah ya :)

Bence söyle bilsin ki ilerde kocam meğer şeymiş diye konu açmasın..

Yok asla, kandırılmasını istemediğim için zaten böyle bir konu açtım. Ama çok çekincelerim var, kızın inanıp inanmamasını geçtim şu an sevgilisi bana dadanır mı diye düşünmüyor da değilim. Keşke adımı ifşa etmeden öğrenmesinin bir yolu olsa. Tek kullanımlık mail adresleri düşündüm ama maillerini incelediğini hiç sanmıyorum.

Tabii ki bilmeli. Tamam trans olmak kotu bir sey olmayabilir belki ama saklanmamali da.
Olayi acik eden sayfalarin ciktilarini alip isimsiz sekilde postaya verin diyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…