Sizce haklı bir tepki mi

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.193
498
Selam
Kuzenim kızı evleniyor
Kız üni öğretim görevlisi nişanlısıda öyle
Kızın ailesi şehirde baba anne çalışıyor
Nişanlısının ailesi köyde
Bu ailede rahatsızlık yaratmış durumda
Büyük bir nişan yapalım köyde olsun kurban bayramının ikinci günü yemekli yapalım diyorlar adamın ailesi
Kuzenim ben insanları nereye nasıl getireyim
Bula bula bunu mu buldun diye tepkiler veriyor kızına
Ailenin diğer üyeleri yazık kızımıza diyor

Dengeler altüst vaziyette büyük ailede
Kimse yakıştıramıyor birbirlerine
Kızın kafası karışmış durumda
Ve soruyorum bdv hatunları bu konuda ne der
Güncel
Aileler yüzünden nişan bozuldu kızlar
Çok sıkıntılı bir dönemdeyiz
Bozulma nedeni adamın tepkileriydi

Kıza ailemi kabul etmiyorsan bende seni istemiyorum demiş
Sen bilirsin diye noktalamışlar

Son düzenleme:
Onemli olan nisanlacak kizin ne istedigi
Ama boyle organizasyonlarda herseyi dusunmek ve ayarlamak gerekiyor
Yolculuk nasil olacak , inaanlar nerde kalacak vs vs
Ben iki dugunumu de kendi sehrimde degil baska sehirlerde yaptim ama dugunden once yolculuk ve konaklama organizasyonunu yapip davetiyelere bu bilgiyi de bastirdim
Organizasyon onemli derim , baska turlusu olmaz

çocuğun ailesi köyde yaşıyor diye aşağılama hakkını mı bulmuşlar kendilerinde? ikisi birbirini sevmiş , anlaşmış evleniyor.sorun çıkartmaya yer neden arıyorlar? Çocuğun ailesi köyde yapsın bir nişan kutlaması.Nişan kız tarafına aittir , kız tarafı da şehirde yapar üstlerine düşen nişanı.Buna zaten çiftler karar verir orta yolu bulur.

Kız seviyorsa; anlaşabileceğine birbirlerine uyum sağlayabileceğine inanıyorsa , bir ömür hastalıkta sağlıkta bu adam bana sahip çıkar diyorsa OLUR. Ama IZDIRAPLI OLUR. Türkiye de evlilik böyle. Sadece eşinle değil ailesiylede evleniyorsun. Neyaparsan yap bundan kaçamazsın. Sevdiği kişinin anası babası yaşayış biçimleri ahlak anlayışları kendi gelirleri iyi kötü insan oluşları misafirlik anlayışları evlatlarından evlatlık görev beklentileri gelinden beklentileri vs. Yıpranır. Evlilik yürür ama yıpranır. Köylü olması değil sorun. Sorun uyumlular mı ailecek. Şehirli olup 10 günlük evli gelinin evine yerleşmeye çalışan pek sevimli kayınvalidenin konusunu okudum az önce. Oğlu üniversitede öğretim görevlisi olmuş kaç yazar?

Selam nişan kız tarafında olur zaten. Aileye gelince benim anne baba Üniversite mezunu eşiminkiler ilkokul. İkisini de kendi annem babam gibi severim. Onlar da beni kendi kızları gibi. Hiç sorun yaşamadık şimdiye kadar çok şükür. Mesele insan olmak. Ama kız ne istiyorsa orada olmalı nişan

Selam
Kuzenim kızı evleniyor
Kız üni öğretim görevlisi nişanlısıda öyle
Kızın ailesi şehirde baba anne çalışıyor
Nişanlısının ailesi köyde
Bu ailede rahatsızlık yaratmış durumda
Büyük bir nişan yapalım köyde olsun kurban bayramının ikinci günü yemekli yapalım diyorlar adamın ailesi
Kuzenim ben insanları nereye nasıl getireyim
Bula bula bunu mu buldun diye tepkiler veriyor kızına
Ailenin diğer üyeleri yazık kızımıza diyor

Dengeler altüst vaziyette büyük ailede
Kimse yakıştıramıyor birbirlerine
Kızın kafası karışmış durumda
Ve soruyorum bdv hatunları bu konuda ne der
köy şehir olayını biryana bırakıp, insanlığa bakmaya ne dersiniz...köyde doğup büyümedim ama, köylülük gurur duyulacak bir durum bana göre....

Onemli olan nisanlacak kizin ne istedigi
Ama boyle organizasyonlarda herseyi dusunmek ve ayarlamak gerekiyor
Yolculuk nasil olacak , inaanlar nerde kalacak vs vs
Ben iki dugunumu de kendi sehrimde degil baska sehirlerde yaptim ama dugunden once yolculuk ve konaklama organizasyonunu yapip davetiyelere bu bilgiyi de bastirdim
Organizasyon onemli derim , baska turlusu olmaz
Kızda köyde nişanı istemiyor ki gerekte yok banada kalırsa
nişanlısıyla konuşmuşta kızımız ailesine karşı duramamış adam
Kızın babası da yani kuzenim daha bugünden böyleyse yarın nasıl söz sahibi olacaksın diye veryansında bulunuyor kızna

Kız tarafı nişanı yapar olayı bizde de dönüyor
Aslında adamın ailesi sanki bizimkileri bastırmaya mi çalışıyor ben anlamadım

Oğlan tarafı düşüncesizlik etmiş.
Kız tarafı nasıl gidecek, nasıl dönecek. Nerede kalacak, herkese kalacak yer var mı. Bunları düşünmeden etmeden fikir ortaya atmış.
Ortak bir noktada buluşulmalı. Valla ne yalan söyleyeyim benim kızımın başına gelse bana ahlanıp vahlanırdım.

Kızda köyde nişanı istemiyor ki gerekte yok banada kalırsa
nişanlısıyla konuşmuşta kızımız ailesine karşı duramamış adam
Kızın babası da yani kuzenim daha bugünden böyleyse yarın nasıl söz sahibi olacaksın diye veryansında bulunuyor kızna
E o zaman ne alaka koyde nisan?
Tabi ki kiz nerde istiyorsa orda yapilmali , bu evlilik bastan falso

Koyde yasiyor diye insanlari assagilamaktan ne zaman vazgececekler acaba..

Balik bastan kokmus, hor gordugu insanlarin ogluyla evlenicek farkindaysa kuzen ve kizi .

çocuğun ailesi köyde yaşıyor diye aşağılama hakkını mı bulmuşlar kendilerinde? ikisi birbirini sevmiş , anlaşmış evleniyor.sorun çıkartmaya yer neden arıyorlar? Çocuğun ailesi köyde yapsın bir nişan kutlaması.Nişan kız tarafına aittir , kız tarafı da şehirde yapar üstlerine düşen nişanı.Buna zaten çiftler karar verir orta yolu bulur.
İşte orta yolu bulamadıkları için bu tantana
Köylüyü aşağılama konusuna gelirsek
Yakışmıyor diyorlar buna aşığama mı dersin ne dersin bilemem ama denk görülmüyor ailede

Benim de bildiyim nişani kiz tarafi yapar.
Nişan koyde erkeyin ailesinin evinde mi olunsun istiyorlar? Tam anlamadim.

köy şehir olayını biryana bırakıp, insanlığa bakmaya ne dersiniz...köyde doğup büyümedim ama, köylülük gurur duyulacak bir durum bana göre....
Ay ne oluşunuz duygusal düşünmeyin
Denk değiller diyorsam öyledir
Bir taraf bikinili denize girer diğer taraf cübbeli dinler
Bir taraf kadın itaatini savunurken diğer hak ve özgürlükler der
Sizce orta yolu nasıl bulacaklar
Şimdi olmazsa bile ilerde illaki çatışacaklar
Adam tüm aile değerlerinde vaz geçer mi yada kız
Bence ikiside vaz geçmez
Ha şimdi soruyorum
Köyde nişan ne alaka böyle durumda

Ay ne oluşunuz duygusal düşünmeyin
Denk değiller diyorsam öyledir
Bir taraf bikinili denize girer diğer taraf cübbeli dinler
Bir taraf kadın itaatini savunurken diğer hak ve özgürlükler der
Sizce orta yolu nasıl bulacaklar
Şimdi olmazsa bile ilerde illaki çatışacaklar
Adam tüm aile değerlerinde vaz geçer mi yada kız
Bence ikiside vaz geçmez
Ha şimdi soruyorum
Köyde nişan ne alaka böyle durumda
Buradaki sorun köylü şehirli sorunu değil farklı bir sorun var ama siz öyle aksettirmissiniz her köyde yaşayan bu anlattığınız gibi olmuyor yasam biçimi diyelim o zaman dini konular yasak çünkü..

Back
X