Sizce haklı bir tepki mi

Ay ne oluşunuz duygusal düşünmeyin
Denk değiller diyorsam öyledir
Bir taraf bikinili denize girer diğer taraf cübbeli dinler
Bir taraf kadın itaatini savunurken diğer hak ve özgürlükler der
Sizce orta yolu nasıl bulacaklar
Şimdi olmazsa bile ilerde illaki çatışacaklar
Adam tüm aile değerlerinde vaz geçer mi yada kız
Bence ikiside vaz geçmez
Ha şimdi soruyorum
Köyde nişan ne alaka böyle durumda
o zamanda ben size sorarım, evlilik ne alaka...

Erkek tarafi firsatcilik yapmis, bayramda herkes koyde bulunacagi icin taki getirisi daha fazla olacak, bu kadar diretiyorlarsa ben bunu dusunurum tamamen dertleri para, sark kurnazlari. Karari evlenecek cifte biraksinlar ayrica nisan kiz tarafının olur hep

Iki yetişkin insan ailelerinin durumunu ölçüp tartmadan evlilik yoluna mi giriyor?
Bence denklik önemli.
Köylü aşağılama değildir. Bir hakaret sıfatı da değildir. Köylü ve daha kapalı bir hayat sürmüş ailede, dünya görüşü daha geniş bir kadın zorlanır.
He çok aşık olmuştur, yapacak bir şey yok.
Adam da ona çok asıksa kızın isteklerine değer verir sorun olmaz..
Değilse de kız asıksa bile ayrılsın, tek taraflı olmuyor o işler.

Bence ikiside vaz geçmez
Ha şimdi soruyorum

Kızın babası oğlanın babasıyla konuşsun. Konuşmadılar mı hiç onlar? Erkek tarafı kendi kafasına göre mi karar veriyor herşeye.
Ayrıca kız görmüyor mu bunları 😱 şahsen ben korkardım baskın, dediğim dedik bir aileye gelin gitmekten.

Nişanı zaten kız tarafı yapmıyormuydu onlar nereyi ayarlarsa erkek tarafi oraya gelir benim bildiğim haaa yok erkek tarafina yatırıyorlarsa kusura bakmasınlar neye güçleri yetiyorsa onu yapmakta özgürler... :KK69:

Koyde yasamalari sikinti degil de git gel, kal bunlar hep ayarlanmali. Ay kir nisani diye pazarlasinlar :)

Kızda köyde nişanı istemiyor ki gerekte yok banada kalırsa
nişanlısıyla konuşmuşta kızımız ailesine karşı duramamış adam
Kızın babası da yani kuzenim daha bugünden böyleyse yarın nasıl söz sahibi olacaksın diye veryansında bulunuyor kızna
iste buyuzden annesini dinlesin kiz.
ailesine soz geciremeyen cocukla simdi seviyorum diye evlenip, yarin evine geri donecek.
kiz cocuktan ayrilabilse keske.

Benim de bildiyim nişani kiz tarafi yapar.
Nişan koyde erkeyin ailesinin evinde mi olunsun istiyorlar? Tam anlamadim.
Köyde köylüler tarafından imece usülü yapilan bir toplantı yeri varmış orada toplu bayram nişan diye düşünmüşler
Gelinlerini eşe dosta akrabaya tanıtacaklarmış
Hele bunu duyduktan sonra kuzenimle konuştum dün üç paket sigara içtim diyor
Anneyi bilmiyorum zaten
Heralde bizimkiler gitmeyecekler
Böyle bir tören istemiyoruz

nişanı kız yapar erkek tarafıda oyuzden cok karısamaz
ama ılla koyde de olsun dıyorlarsa tabıkı olabılır erkek tarafı bır servıs tutar sızın taraftan herkesı toplar goturur mısafır eder getırır servıs tuttuktan sonra ne olacak aracı olan var olamayan var cunku gelmek ısteyenlerı gelemeyecek olanları ozaman toparlayacaklar madem köyde bızım tarafta olsun dıyorlarsa

Kızda köyde nişanı istemiyor ki gerekte yok banada kalırsa
nişanlısıyla konuşmuşta kızımız ailesine karşı duramamış adam
Kızın babası da yani kuzenim daha bugünden böyleyse yarın nasıl söz sahibi olacaksın diye veryansında bulunuyor kızna
kızın babası yanı kuzenınız haklı

Bence ikiside vaz geçmez
Ha şimdi soruyorum

Bu durumda tamamen zıt karakter ve altyapıları olan kişilerin çatışma yaşayacağını düşünüyorum ben de sizin gibi. Ha iki taraf da çok anlayışlı ve aklı selim olur orası ayrı ama sizinkiler daha nişan konusunda gerilmişler ki bu da onların ileride daha çok sorunlar ve çatışmalar yaşayacaklarını gösteriyor.

Damat aklı selim olsa nişanı kız tarafının yapacağı için söz sahibi onların olacağını belirtir ve ailesini bastırırdı. Ama, o ailesine karşı gelemediği için nişanı kendi köyünde istemiş. Çok saçma !!!

Kafalarının tutacağını sanmıyorum ben de...

Selam
Kuzenim kızı evleniyor
Kız üni öğretim görevlisi nişanlısıda öyle
Kızın ailesi şehirde baba anne çalışıyor
Nişanlısının ailesi köyde
Bu ailede rahatsızlık yaratmış durumda
Büyük bir nişan yapalım köyde olsun kurban bayramının ikinci günü yemekli yapalım diyorlar adamın ailesi
Kuzenim ben insanları nereye nasıl getireyim
Bula bula bunu mu buldun diye tepkiler veriyor kızına
Ailenin diğer üyeleri yazık kızımıza diyor

Dengeler altüst vaziyette büyük ailede
Kimse yakıştıramıyor birbirlerine
Kızın kafası karışmış durumda
Ve soruyorum bdv hatunları bu konuda ne der
Bu konuları çiftler kendi aralarında halletmeliydi. Köye gidildiğinde mesafe ne kadar olacak. İnanın ben doğuda köy düğününe gittim kendim de doğuluyum büyük bir okulun bahçesinde yapmışlar tüm bahçe ve çevresi baloblarla süslü zemin düz ve yemyeşil alan geniş aydınlatma çok güzel . Keşke benim düğünüm de köyde olsa dedim ama Kasım'da evlendigim için pek mümkün olmadı. Yani demek istediğim köy düğünü diyince aklınıza olumsuzluklar gelmesin . Yakistiramayan taraf şartlar ne olursa olsun her şeye her zaman bir kulp bulur. Böyle gereksiz söylemlerle çiftin gerilmesine neden olurlar . Böyle şeylere gerek yok isteme söz nişan kına düğün bunlar mutluluk günleri ve o günlerin her iki taraf da hakkını vermek için çaba sarf etmeli . Olumsuzluklari telafi etmeli gereksiz laf söz çıkartmamaları gerekir

Kızın babası oğlanın babasıyla konuşsun. Konuşmadılar mı hiç onlar? Erkek tarafı kendi kafasına göre mi karar veriyor herşeye.
Ayrıca kız görmüyor mu bunları 😱 şahsen ben korkardım baskın, dediğim dedik bir aileye gelin gitmekten.
Erkek tarafı bastırmaya çalışıyor kızımızı
Kuzenim ve hepimizde görüyoruz durumu lakin karar vermişler kararlarına saygı bekliyorlar ama yanlış yoldalar gibi

Selam
Kuzenim kızı evleniyor
Kız üni öğretim görevlisi nişanlısıda öyle
Kızın ailesi şehirde baba anne çalışıyor
Nişanlısının ailesi köyde
Bu ailede rahatsızlık yaratmış durumda
Büyük bir nişan yapalım köyde olsun kurban bayramının ikinci günü yemekli yapalım diyorlar adamın ailesi
Kuzenim ben insanları nereye nasıl getireyim
Bula bula bunu mu buldun diye tepkiler veriyor kızına
Ailenin diğer üyeleri yazık kızımıza diyor

Dengeler altüst vaziyette büyük ailede
Kimse yakıştıramıyor birbirlerine
Kızın kafası karışmış durumda
Ve soruyorum bdv hatunları bu konuda ne der
Güncel
Aileler yüzünden nişan bozuldu kızlar
Çok sıkıntılı bir dönemdeyiz
Bozulma nedeni adamın tepkileriydi

Kıza ailemi kabul etmiyorsan bende seni istemiyorum demiş
Sen bilirsin diye noktalamışlar
Çok iyi olmuş denklik derim susarım

Sorun anladigim kadariyla köylü sehirli meselesi degil, taban tabana zit iki aile. Bence nisanin bozulmasi gayet yerinde olmus. Ileride cok daha buyuk problemler beklerdi sizi.

Bence iki ailenin fikirleri çoğu konuda hatta hiçbir konuda uyuşmuyor. Eğer evlenirlerse çok yıpranır kadında erkekde. Çok aşık değilse kuzeniniz bence bozulması iyi olmuş nişanın

Baslamadan bitsin erkekte kendine koylu kiz alsin. Zaten kiza deger verseler istedigini sorarlar onu yaparlar. Belliki dunyayi kendi koylerinden ibaret goruyorlar, ustune oglan kiza ailesi kadar deger vermiyor. Cok iyi demis kizin ailesi. Akli varsa kendi kulturunden birini bulsun

Back
X