sizce haksız ben miyim?

evet eskiden kız tarafı şunu erkek tarafı bunu gibi ayrım yapılır gelin damat pek bişey ödemeden evlenirmiş . şimdi tam tersi ben a dan z ye herşeyimi eşimle didinerek yaptım çokda huzurluyum kimse ben onu aldım bunu aldım diyemez yuvamızı kendi tırnaklarımızla kazıyarak yaptık eşimle birbirimize çok destek olduk evlenmek demek asla gül bahçelerine yerleşmek demek değil çaba olmadan evlilik olmaz herkes beleşe hayat ister mühim olan beraber yapabilmektir . kimseye minnet etmeden kimseyle arayı açmadan dargınlık olmadan .. kaldıki siz hala ısrar etmeye devam ederseniz eş adayınızla bile aranız açılır gereksiz yıpranırsınız ayrıca birkaç ay borç ödeyin ne var yani bölüşmeyi öğrenirsiniz zoru aşmadan güzel şeylere kavuşamazsınız

ayrıca düğünümüzüde eşimle hem burda hem onların köyünde yaptık kimseden 5 kuruş almadan

Son düzenleme:
Kayınvalidemler düğünü yaptı, eşyaları biz aldık. Hem dilediğimizi aldık hemde kimsenin şunu aldım bunu aldım diye böbürlenmesine izin vermedik. Kafana takma. Taksitle herşey yoluna girer. Sorun yapma bunu bence rahat ol.
Ayrıca beyaz eşyaları kız tarafının aldığınıda ilkkez duyuyorum :)

Son düzenleme:

ya anlatmak istediğim zaten elimizden geleni yaptık onların yapacakları bişey kalmadı. 2 şeye bile laf ediyolar onu demeye çalışıyorum.hayır yani benim annemde bir çok şey aldı hani borç...bende çalışıyorum sonuçta

sen bize kim neyi aldı söyleyebilir misin? salon tk yatak odası küçük eşyalar falan onları kim aldı yani

böyle seyleri kendine dert edip huzurunu kacirma , benim esimin ailesinden bana daha dogursu bize degil beyaz esya bir kuruslair bile yok . onu birak esim almanya gibi yerde bursla okumus kredi cekmis daha yeni borcunu ödedi.
daha iyi minnetleri olmaz sana bosver takilma .

onu bende ilk kez duyuyorum=)

Bu cevabı alkışlamak istiyorum

Şaka gibi yaa. Herşeyi nişanlınız yaptıysa, e beyaz eşyaları da siz alın o zaman. Olaya bak. Bu devirde böyle bişey mi kaldı. Mecburlar mı canım senin herşeyini almaya. Buna bozulmaya ve bozulduğumu belli etmeye bile utanırdım ben

bence de böyle şeylere takılmayın benim kayın peder de hiç bir şeye karışmadı hatta millete kredi çektiğini ve düğüne harcayacağını söylemiş gerçekten de çekti ama evinin içini yeniledi bize beş kuruş vermedi bizde herşeyi kendimiz aldık böylesi daha güzel oluyor ,,, daha nişan döneminde 20 yaşında bir erkek kardeşi var eşimin onu da siz evlendirirsiniz diye sürekli söyledi her görüştüğümüzde bende cevabını verince kırgınlık oldu aramızda....

cnm tek dedin o olsun bizde ortaya 20bin para konuldu ortaya ben kendi adıma 5 bin getirdim bu sadce eşya için mutfak malzememi ıvırı zıvırı süpürgemi ütümü setüstü ocağımı falan aldıktan sonra ortaya 5 bin koydum biz o parayla bütün evimi döşedik bir eşimin memleketinde düğün en iyisinden birde 24 saatlik uzak benim meleketimde yaptık benim eşyamı beğenmeyen yok bizim adetlerimizde ağırdı biraz ama herşeye yetti sadece halılarımız kaldı onuda takside bağladık kimseye boyun bükmedik hesaplayayım sana bin lira maaş 400kira 150 doğalgaz 50 elektirik 100de market 100de halı taksiti gerisinide döke döke harca ama para konusunda hiç bir zaman evliliğimizde kavga hır gür olmadı evlilik böyle güçlenir biraz uzun oldu ama ben babamın evinde daha çoğunu gördüm ama böyle ağız tadıyla yaşamadım bence konuşuyolarsa ödiceksin ömür boyu konuturmıcaksın onları ha şuda var benim eşim tek çocuk bütün var yok bize geldi ama seninkilerin düşünmesi gerken bir tane daha varmış anlayışlı

Bence siz çok şey istiyorsunuzz En azından sadece beyaz eşyaları size ödeteceklermiş. Biz ve artık çoğu kişi evinin herşeyini kendi ödüyor. Ben sadece düğünü erkek ailesi yapması gerek diye düşünüyorum. Eşyaya karışmak zorunda değiller. Hatta mümkünse karışmasınlar ki ilerde lafı olabilir. Biz yaptık herşeyi biz aldık vs.

bencede dert etme düğün stresi sarmış seni, ben şimdi kendimi bedavaya gitmiş gibi hissettim bizde herşeyimizi kendimiz aldık Allah sağlık iş güç versin daha tatlı geliyor inan insana...

teşekkür ederim, fikirdaş olmamıza sevindim.

arkadaşlar tersleyin diye yazmıyorum yani daha kırıcı olmadanda konuşabiliriz değilmi.hani akıl verici davranırsanız daha iyi anlaşırız.e onlar mecbur olmasın benim ailem mecbur olmasın..ohhh biz hangi işin içinden çıkacaz tuzu kuru olanlara lafım yokda..hani para saçmıyorum bende hayat şartları malummm

anladım cnm tşk...

Bir çoğumuz o hayat şartlarından geçiyoruz....hele bi de ikiniz de çalışıyorsanız hiç kusura bakmayın daha da onlara yardım bile etmeniz gerekebilir ihtiyaçları olduklarında...

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Eğer evleniyorsanız herşeyi göze almışsınız demektir. Kime güvenip evleniyosunuz ki. Hangi işin içinden çıkıcaz diye birşey yok. Kimse gerçekten mecbur değil ve kimseyi size yardım etmiyor diye yargılayamazsınız. 9 ay önce evlendim. Evimin sadece kaba inşaatı vardı. ve 1 ayda ev düğün eşyalar mobilyalar mutfak dolapları halılar perdeler vs. herşeyi mükemmel şekilde yaptık. Sadece eşim yaptı kimse yardım etmedi. Çok kızdım ilk başta ama 9 ayda bitti borçlarımız ve çok rahatım iyikide yardım etmemişler diyorum. Herşey bizim kendi emeğimizle olan şeyler bu huzur veriyor.

iyi ama sen armut piş ağzıma düş diyorsun 3.sayfaya yazdım oku birdaha
ailen veya nişanlının ailesi mecbur değil artık hayat böyle
ayrıca kimsenin tuzu kuru değil bu devirde kurumasıda zor zaten
sen istediğin eşyayı seç hem onların alacağını kabul etsen budefa kıra döke kullanırsın
istediğin olmadığı diye iteleye kakalaya ne gerek var ..
birde burası açık forum sorduysan herkes fikir yazmakda özgür pek kırıcı bişey yazanı
görmedim ben şu ana kadar sen alındın herhalde kimse sana destek çıkmadı diye
ama işte hayatın gerçeği bu

canım afedersin de benim bi komşumun lafı vardır, evlenmek yellenmeye benzemez diye.
biz her şeyi anadan babadan beklersek, kendi kendimize yetemezsek niye evlenelim. evlenmeyi biliyosak, 3-5 kuruş borç da ödeyebiliriz değil mi?
herkes bolluk içinde evlenmiyor, hayat malesef bu kadar kolay değil.
''ohhh biz hangi işin içinden çıkacaz'' diyorsun ama bahsettiğin iş beyaz eşyalar değildir umarım.
bence biraz kendimize yetmeyi, kendi ihtiyaçlarımızı almayı ve ''yuva kurmayı'' öğrenmeliyiz.
kırıcı olduysam özür dilerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…