sizce haksız ben miyim?

bencede dert etme düğün stresi sarmış seni, ben şimdi kendimi bedavaya gitmiş gibi hissettim bizde herşeyimizi kendimiz aldık Allah sağlık iş güç versin daha tatlı geliyor inan insana...

düğün stresim yok açıkçası ama bu eşya mevzusuna sinir oluyorum.ben hiçbirzman büyük şeyle istemedim herşeyin oluruna gittim.tabiki geçim önemli eşya değil.ama bende dünya kadar eşya götürüyorum.neden hala ben ödeyeyim o sinir ediyo beni olay buydu.ama neyseki herkez takılma öde demiş.öyle yapıcam

bencede dert etme düğün stresi sarmış seni, ben şimdi kendimi bedavaya gitmiş gibi hissettim bizde herşeyimizi kendimiz aldık Allah sağlık iş güç versin daha tatlı geliyor inan insana...

düğün stresim yok açıkçası ama bu eşya mevzusuna sinir oluyorum.ben hiçbirzman büyük şeyle istemedim herşeyin oluruna gittim.tabiki geçim önemli eşya değil.ama bende dünya kadar eşya götürüyorum.neden hala ben ödeyeyim o sinir ediyo beni olay buydu.ama neyseki herkez takılma öde demiş.öyle yapıcam

Bir çoğumuz o hayat şartlarından geçiyoruz....hele bi de ikiniz de çalışıyorsanız hiç kusura bakmayın daha da onlara yardım bile etmeniz gerekebilir ihtiyaçları olduklarında...

5 yıldır devam eden birlikteliğimiz Allah kısmet ederse 25 Ağustos 2012'de evlilikle sonuçlanacak. 5 yıldır neden mi bekledik? Herşeyi kendimiz yapabilmek için. Benim babam zaten 2 tane çocuk okuttu üniversitede. Ben daha bide bundan sonra baba ben evlenicem , bana şunu al bunu al mı demeliydim. Dememe gerek yok zaten istemesem de alır ama niye aldırayım ki diye düşünüyorum. artık rahat etsinler annemle hayatlarını yaşasınlar, bide benim düğün, eşya masaraflarımla uğraşmasınlar istiyorum. Aksine artık maddi anlamda ben onlar için birşeyler yapmaya çabalıyorum. Ben kendi ailem için bunu düşünüyosam nişamlımın ailesinden de farklı bir beklenti içine girmem yanlış olur. İstemem de zaten. Allaha şükür çalışıyoruz, kazanıyoruz. Niye kendi kullanacağım eşyayı kendi aileme ya da onun ailesine aldırayım ki, bide almıyolar diye gelip buraya başlık açayım ki dimi.. Borçla uğraşmak istemiyosanız, bekleyin o zaman siz de arkadaşım, borçlar taksitler bitince evlenin. Oh ne ala ya :) Hem evlenicem hem de evlendikten sonra beş kuruş ödemiycem diye kafam rahat edecek. Valla benim mantığıma, hayat görüşüme o kadar ters ki kusura bakmayın ama anlamakta zorlanıyorum.

bu arada dikkat ettimde sürekli '' ben bidünya şey götürüyorum '' diye yazıyorsun evlilik kurumu için yanlış bir cümle sen götürüyorsan kendi yazdığın
gibi nişanlında bişeyler yapıyor dimi ozaman oda isyan etsin..sen onu ben bunu vs vs diye bişey yok ikiniz birbirinize destek olacak
ve uğraş vereceksiniz seni beni atınız kafanızdan biz'i oturtun artık

e bunlar herşeyi biz yapıcazzz dediği zaman durum başka olur değilmi.ben kiraya çıkacam ve düşündüğüm paradan 50 tl bile fazlasını vermek istemiyorum anlatabiliyorum dimi.kaldıki herşeyi biz yapacaz diyen kişilerle ben yola çıktım bende beklemeyi biriktirmeyi bilirdim.kendi eşyamı kendim alırdım.ama durum şuan bu değil işte.yardım olacaksa olsun dedik yola çıktık noooldu herkez farklı konuştu

annemde böyle diyo.ama ben neden ödeyeyim ki.onların görevi değilmi.salonu bile nişanlım tuttu onlara kalsa salonda düğün bile yapamayacaktık

Merhaba, bence evlilik sürecinde yapılan en büyük yanlışlıklardan birisi (ve ne yazık ki toplumsal töre ve normlarında etkisiyle) gelin ve damat tarafına farklı roller ve sorumluluklar biçtirmek.

Zaten nişanlılık dönemindeki çiftler arasında geçimsizliğe veya ayrılıklara bakarsanız;bunların bir çoğunun nişan-ev kurma gibi süreçlerde yaşanan sorunlardır.

Ben kendimden örnek vereyim; biz eşimle her iki tarafında ne kadar gücü varsa o kadar yardımda bulunmalarını sağlamıştık.

Benim ailemde son derece anlayışlıydı; hiç kız evi/oğlan tarafı gibi ayrımlar yapılmadı. Ama benim ailem açık ara daha fazla yardımcı oldu maddi konularda. Yine de bu konuyu sorun haline getirmedik.

Sizin yerinizde ben olsam durumları yoksa üstelemezdim.Düğün zamanı gerçekten çok paralar harcanıyor,belki gerçekten sıkışık durumda olabilirler.

Eğer sizde maddi anlamda yetebileceğinizi düşünmüyorsanız, evlilik sürecini biraz daha ileri atabilirsiniz...

şimdiden kırıcı konuşursam affola diyeyim ben...

biz de 2.senemizi doldurduk, 3.senemiz içerisindeyiz maşallah... her iki aile de evleneceğiz gözüyle bakıyor çok şükür ki, hiç bir problem de yok... gel geleli biz evlenemeyiz diye söz bile yapamıyoruz korkumuzdan... bizim ailelerimiz yok mu, var, ama bizim onlara yük olmaya ne hakkımız var ki? eskidenmiş ailelerin herşeyi karşılaması, günümüz hayat şartları çok zor standart bi aile hem 2çocuk okutup hem 2sini bir nasıl evlendirsin... muhakkak yardım edilir ama deyim yerindeyse herşeyi devletten beklemek niye? Allahım nasip ederse biz herşeyimizi kendimiz yapmayı planlıyoruz, düğünden evimizden balayımıza kadar... belki bi 3sene daha bekleyeceğiz, bu insanı tabi ki üzüyor ama hem karnım tok olsun hem ekmeğim bütün dursun yok... yani demem o ki benim günahım ne

Ne güzel düşünüyorsunuz, tabiki iş güç varsa ailelere bu kadar maddi külfet olmayı bende doğru bulmuyorum.

Umarım herşey dilediğiniz gibi olur...Sizin sevginiz,huzurunuz,emek ve çaba olduktan sonra üstesinden gelemeyecek hiçbir durum olmaz.

Son düzenleme:

"E bunlar herşeyi biz yapıcazzz dediği zaman durum başka olur değil mi" cümlesinden kastetdiğinizi anlamış değilim. Ha aklıma gelen anlamına cevap vereyim. Benim için farklı olmazdı. Benim cevabım hayır biz kendimiz yapacağız olurdu. Düşündüğünüz paradan 50 TL bile fazlasını vermek istemiyorsanız valla bence hemen evlilikten vazgeçin derim. Çünkü düşünmediğiniz o kadar çok şeye 50 TL'nin kat be kat fazlasını vermeniz gerekecek ki inanamazsınız Ayrıca anlamış değilim sanki o eşyaları başkasına alıyosunuz, bu ne sinirdir ne kadar sinizlenmişsiniz nişanlınızın ailesine. Kendi eşyalarınız onlar, doğal olarak sizin alıyo olmanız ayrı bir haz vermeli. Diğer taraftan profilinize baktığımda doktor olduğunuzu gördüm, bu durumda nişanlınız da asgari ücretle çalışan biri olmasa gerek. Yani ikiniz de çalışan insanlarsınız, neyse ben hala garipsiyorum bu konuyu ve burada kapatmak istiyorum..... Ayrıca bi arkadaş yukarıda bir yerde yazmış gerçekten ben de bedavaya gidiyormuşum gibi hissettim diye.. Katılamamk elde değil :)

Demek istediğim budur.

tamam arkadaşlar yardımcı olduğunuz için herkeze teşşekür ederim.yalnışmıı düşünüyorumm diyerekten zaten açtım buraya konuyu.ben bişey itiraf da edicem sanırım biraz da etrafın dolduruşuna geldim.yoksa annem çok söyledi ödeyin nolacak diye.neysee saolunn

Yazılanları okuyunca sinir oldum açıkçası...Herkes rezil etmiş kızı....Onun en doğal hakkı bişeyler istemek ve de nişanlı....Aileler üzerine düşeni yapmak zorundalar efendim....Evlilik ne zamandan beri gelinle damadın üzerine yıkılmış.....Zorunda değillermiş de bilmem ne de bal gibi zorundalar efendim....Gelinin ailesi de damadın ailesi de yapmak zorunda !!!!! Öyle yok biz kendimiz yaptık,yok kendimiz ödedik...Bunlar arada derede kalmış insanların işidir...Yani ya aileleri reddetmiştir ya da bir soğukluk vardır..Yoksa insan evlenen evladına yardım etmez mi ya ne saçmalık...Kıza da bir sürü laf söylemişsiniz ayıp be siz kendiniz ödeyin herşeyinizi arkanızda aileniz yoksa elbet kendiniz ödeyeceksiniz......

etraf çok şey söyler... ben de takmam görünürüm ama içime işler... sen de böyle kötü düşüncelere sahip olduğunda harekete geçmeden önce gene fikir danış ...

beni anlayan biri çıktı nihayetinde..bir sürü laf yedim burda ya..neyse ama herkkez iyi kötü fikrini söyledi ben terslemedim kimseyi...

eğer mutluysan dolduruşa gelme canım, mutluluğunu bozma.. nişanlının ailesini de zor durumda bırakma kırma ki yarın öbür gün farklı sorunlara sebep olmasın... Allah yardım eder hem yuva kuracaklara rahat ol, kalp kırmamak en güzeli para gelir geçer...

GnotiSeavton ve life90 arkadaşlarım alıntı yapamadım, teşekkür ederim herkesin gönlüne göre olsun inşallah herşey :) içinde uhte kalır insanın... ama yaramı deştin konu sahibi arkadaşım ya cidden :) öyle mi yapsak böyle mi yapsak kafayı yemek üzereyiz, excel tablolarında hesaplamalar, fizibilite raporları sıyırdık sıyırıcaz :) nerden kıssak ama istediğimiz gibi de olsa diye..

Tamda aklımdan geçen şeydi. "Falancanın kızına damat tarafı iğneden ipliğe almış, paraları var nasıl olsa (afedersiniz) eşek gibi yapacaklar" bu tür laflar çok olur meydanlarda.
Bence sen sadece önerileri almak için açmışsın konuyu zaten çoğunlukda gereken cevabı verdiler sana, bundan sonra yapman gereken taksitleri düzenli şekilde ödemek =)

Valla bu biraz da kişilik meselesi...benim ailemin durumu olsaydı da onlara aldırtmazdım kendim para kazanıyorken...

kimsenin kalbini kıran bi insan değilim gerçekten.ben ...olumlu... tek cümle ederim başka laf söylemeyelerdenim...özellikle nişanlıma o kadar düşkünümki yani demem oki zorluk çekilmesin.o kafayı yemek üzere olduğumuz günler o kadar çook olduki.

arkamızda ailemiz var çok şükür ki evlenelim diye onlar bile sabırsızlanmakta ama başka bir ev açma gücünde değiller belki ?? muhakkak yardım olacak ama esasen kendim yaparım kimseye de 'yok şunu al yok bu daha güzel ay o olmaz' diye laf söyletmem... günümüzde kaç aile 'hadi her şey gençlerin istediği gibi olsun, alın bunlar da paralar' diyebiliyor ki... sen nasıl bu kadar sert çıkabiliyorsun... ayrıca her şeyi kolay elde eden çiftlerin çoğu kıymette bilmiyor, boş vakitleri kaldığından bir süre sonra birbirlerini yiyorlar... bi çok örneğini gördüm bunu da ona dayanarak söylüyorum tabi herkesi bilemem de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…