bencede dert etme düğün stresi sarmış seni, ben şimdi kendimi bedavaya gitmiş gibi hissettimbizde herşeyimizi kendimiz aldık Allah sağlık iş güç versin daha tatlı geliyor inan insana...
bencede dert etme düğün stresi sarmış seni, ben şimdi kendimi bedavaya gitmiş gibi hissettimbizde herşeyimizi kendimiz aldık Allah sağlık iş güç versin daha tatlı geliyor inan insana...
canım afedersin de benim bi komşumun lafı vardır, evlenmek yellenmeye benzemez diye.
biz her şeyi anadan babadan beklersek, kendi kendimize yetemezsek niye evlenelim. evlenmeyi biliyosak, 3-5 kuruş borç da ödeyebiliriz değil mi?
herkes bolluk içinde evlenmiyor, hayat malesef bu kadar kolay değil.
''ohhh biz hangi işin içinden çıkacaz'' diyorsun ama bahsettiğin iş beyaz eşyalar değildir umarım.
bence biraz kendimize yetmeyi, kendi ihtiyaçlarımızı almayı ve ''yuva kurmayı'' öğrenmeliyiz.
kırıcı olduysam özür dilerim..
Bir çoğumuz o hayat şartlarından geçiyoruz....hele bi de ikiniz de çalışıyorsanız hiç kusura bakmayın daha da onlara yardım bile etmeniz gerekebilir ihtiyaçları olduklarında...
düğün stresim yok açıkçası ama bu eşya mevzusuna sinir oluyorum.ben hiçbirzman büyük şeyle istemedim herşeyin oluruna gittim.tabiki geçim önemli eşya değil.ama bende dünya kadar eşya götürüyorum.neden hala ben ödeyeyim o sinir ediyo beni olay buydu.ama neyseki herkez takılma öde demiş.öyle yapıcam
5 yıldır devam eden birlikteliğimiz Allah kısmet ederse 25 Ağustos 2012'de evlilikle sonuçlanacak. 5 yıldır neden mi bekledik? Herşeyi kendimiz yapabilmek için. Benim babam zaten 2 tane çocuk okuttu üniversitede. Ben daha bide bundan sonra baba ben evlenicem , bana şunu al bunu al mı demeliydim. Dememe gerek yok zaten istemesem de alır ama niye aldırayım ki diye düşünüyorum. artık rahat etsinler annemle hayatlarını yaşasınlar, bide benim düğün, eşya masaraflarımla uğraşmasınlar istiyorum. Aksine artık maddi anlamda ben onlar için birşeyler yapmaya çabalıyorum. Ben kendi ailem için bunu düşünüyosam nişamlımın ailesinden de farklı bir beklenti içine girmem yanlış olur. İstemem de zaten. Allaha şükür çalışıyoruz, kazanıyoruz. Niye kendi kullanacağım eşyayı kendi aileme ya da onun ailesine aldırayım ki, bide almıyolar diye gelip buraya başlık açayım ki dimi.. Borçla uğraşmak istemiyosanız, bekleyin o zaman siz de arkadaşım, borçlar taksitler bitince evlenin. Oh ne ala ya :) Hem evlenicem hem de evlendikten sonra beş kuruş ödemiycem diye kafam rahat edecek. Valla benim mantığıma, hayat görüşüme o kadar ters ki kusura bakmayın ama anlamakta zorlanıyorum.
annemde böyle diyo.ama ben neden ödeyeyim ki.onların görevi değilmi.salonu bile nişanlım tuttu onlara kalsa salonda düğün bile yapamayacaktık
şimdiden kırıcı konuşursam affola diyeyim ben...
biz de 2.senemizi doldurduk, 3.senemiz içerisindeyiz maşallah... her iki aile de evleneceğiz gözüyle bakıyor çok şükür ki, hiç bir problem de yok... gel geleli biz evlenemeyiz diye söz bile yapamıyoruz korkumuzdan... bizim ailelerimiz yok mu, var, ama bizim onlara yük olmaya ne hakkımız var ki? eskidenmiş ailelerin herşeyi karşılaması, günümüz hayat şartları çok zor standart bi aile hem 2çocuk okutup hem 2sini bir nasıl evlendirsin... muhakkak yardım edilir ama deyim yerindeyse herşeyi devletten beklemek niye? Allahım nasip ederse biz herşeyimizi kendimiz yapmayı planlıyoruz, düğünden evimizden balayımıza kadar... belki bi 3sene daha bekleyeceğiz, bu insanı tabi ki üzüyor ama hem karnım tok olsun hem ekmeğim bütün dursun yok... yani demem o ki benim günahım ne
e bunlar herşeyi biz yapıcazzz dediği zaman durum başka olur değilmi.ben kiraya çıkacam ve düşündüğüm paradan 50 tl bile fazlasını vermek istemiyorum anlatabiliyorum dimi.kaldıki herşeyi biz yapacaz diyen kişilerle ben yola çıktım bende beklemeyi biriktirmeyi bilirdim.kendi eşyamı kendim alırdım.ama durum şuan bu değil işte.yardım olacaksa olsun dedik yola çıktık noooldu herkez farklı konuştu
şimdiden kırıcı konuşursam affola diyeyim ben...
biz de 2.senemizi doldurduk, 3.senemiz içerisindeyiz maşallah... her iki aile de evleneceğiz gözüyle bakıyor çok şükür ki, hiç bir problem de yok... gel geleli biz evlenemeyiz diye söz bile yapamıyoruz korkumuzdan... bizim ailelerimiz yok mu, var, ama bizim onlara yük olmaya ne hakkımız var ki? eskidenmiş ailelerin herşeyi karşılaması, günümüz hayat şartları çok zor standart bi aile hem 2çocuk okutup hem 2sini bir nasıl evlendirsin... muhakkak yardım edilir ama deyim yerindeyse herşeyi devletten beklemek niye? Allahım nasip ederse biz herşeyimizi kendimiz yapmayı planlıyoruz, düğünden evimizden balayımıza kadar... belki bi 3sene daha bekleyeceğiz, bu insanı tabi ki üzüyor ama hem karnım tok olsun hem ekmeğim bütün dursun yok... yani demem o ki benim günahım ne
tamam arkadaşlar yardımcı olduğunuz için herkeze teşşekür ederim.yalnışmıı düşünüyorumm diyerekten zaten açtım buraya konuyu.ben bişey itiraf da edicem sanırım biraz da etrafın dolduruşuna geldim.yoksa annem çok söyledi ödeyin nolacak diye.neysee saolunn
Yazılanları okuyunca sinir oldum açıkçası...Herkes rezil etmiş kızı....Onun en doğal hakkı bişeyler istemek ve de nişanlı....Aileler üzerine düşeni yapmak zorundalar efendim....Evlilik ne zamandan beri gelinle damadın üzerine yıkılmış.....Zorunda değillermiş de bilmem ne de bal gibi zorundalar efendim....Gelinin ailesi de damadın ailesi de yapmak zorunda !!!!! Öyle yok biz kendimiz yaptık,yok kendimiz ödedik...Bunlar arada derede kalmış insanların işidir...Yani ya aileleri reddetmiştir ya da bir soğukluk vardır..Yoksa insan evlenen evladına yardım etmez mi ya ne saçmalık...Kıza da bir sürü laf söylemişsiniz ayıp be siz kendiniz ödeyin herşeyinizi arkanızda aileniz yoksa elbet kendiniz ödeyeceksiniz......
tamam arkadaşlar yardımcı olduğunuz için herkeze teşşekür ederim.yalnışmıı düşünüyorumm diyerekten zaten açtım buraya konuyu.ben bişey itiraf da edicem sanırım biraz da etrafın dolduruşuna geldim.yoksa annem çok söyledi ödeyin nolacak diye.neysee saolunn
Yazılanları okuyunca sinir oldum açıkçası...Herkes rezil etmiş kızı....Onun en doğal hakkı bişeyler istemek ve de nişanlı....Aileler üzerine düşeni yapmak zorundalar efendim....Evlilik ne zamandan beri gelinle damadın üzerine yıkılmış.....Zorunda değillermiş de bilmem ne de bal gibi zorundalar efendim....Gelinin ailesi de damadın ailesi de yapmak zorunda !!!!! Öyle yok biz kendimiz yaptık,yok kendimiz ödedik...Bunlar arada derede kalmış insanların işidir...Yani ya aileleri reddetmiştir ya da bir soğukluk vardır..Yoksa insan evlenen evladına yardım etmez mi ya ne saçmalık...Kıza da bir sürü laf söylemişsiniz ayıp be siz kendiniz ödeyin herşeyinizi arkanızda aileniz yoksa elbet kendiniz ödeyeceksiniz......
eğer mutluysan dolduruşa gelme canım, mutluluğunu bozma.. nişanlının ailesini de zor durumda bırakma kırma ki yarın öbür gün farklı sorunlara sebep olmasın... Allah yardım eder hem yuva kuracaklara rahat ol, kalp kırmamak en güzeli para gelir geçer...
GnotiSeavton ve life90 arkadaşlarım alıntı yapamadım, teşekkür ederim herkesin gönlüne göre olsun inşallah herşey :) içinde uhte kalır insanın... ama yaramı deştin konu sahibi arkadaşım ya cidden :) öyle mi yapsak böyle mi yapsak kafayı yemek üzereyiz, excel tablolarında hesaplamalar, fizibilite raporları sıyırdık sıyırıcaz :) nerden kıssak ama istediğimiz gibi de olsa diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?