kimsenin kalbini kıran bi insan değilim gerçekten.ben ...olumlu... tek cümle ederim başka laf söylemeyelerdenim...özellikle nişanlıma o kadar düşkünümki yani demem oki zorluk çekilmesin.o kafayı yemek üzere olduğumuz günler o kadar çook olduki.
çok şükür alıntı yapabildim :) muhakkak olacak, olmalı da bence... haklısın, şu açıdan; keşke herkes rahat evlenebilse... belki borçsuz değil ama az bir borçla, misal beyaz eşyalarını siz aldınız diyelim, taksitlerini siz ödediğiniz için o eşya senin kıymetlin olacak :)))
çok iyi bi yazıydı..öncelikle saol.çok doğru bende huzura önem verenledenim.bunun lafını kimseye etmedimde..o kadar dolmuşumki bazı şeylerden geldim burda döktüm kendimi.saolsun herkez iyi kötü yön gösterdi.Bence de sorun edilecek bir konu değil.
İki parça eşya için huzurunu,mutluluğunu bozma derim.
Hı durumları çok çok iyi olurdu,sizin hiç bir şeyinize karışmazlardı,
tek kuruş desteklerini görmezdiniz ok!
Hep birlikte gün yüzü görmemiş iltifatlarımızla,tu kaka yapardık.
Ama eşyalarınızı almışlar,daha ne diyesim geldi!
Siz bakmayın o ele güne;
full eşyası alınıp,şato gibi evler verilip,kollarını bileziklerin ağırlığından kaldıramayan gelinlere aldanmayın.
Hayatta hiç bir şey göründüğü gibi değil güzel kardeşim;
senin rüya gibi evlilik,masal gibi düğün,saray gibi dediğin evlerde yaşanan acıları,aşağılanmaları,mutsuzlukları
yaşamamak,iki gram huzur bulmak için sahip olduğu herşeyi verebilecek kadınlar o gelinler!
Herşey görümlük inan bana,
düğün de,takı da,eşya da...
hepsi fragman,film o iki göz kira dediğin eve girince başlar.
Nasıl yaşanacağı,romantik komedi mi,dram mı olacağı tamamen sana kalmış.
Bence hiiiç bu teferruatlara takılma,buzdolabını mı ödeyin dediler,ödeyin!
Hiç de gocunmayın,buzdolabını ödemek,tartışmaya girip yüz göz olduğunuzda yaşayacağınız huzursuzluktan çok daha güzel bir çözüm.
Atıyorum 50 liralık 100 liralık bir fazlalık size huzurunuzu,mutluluğunuzu verecekse varsın olsun o borç.
Çevreye de sakın sakın kulak asmayın.İnsanı en çok mutsuz eden başkalarının söyledikleri değil aslında,
senin o söylenilenleri ne kadar ciddiye aldığın!
Dilerim kulak arkası yapıp mutlu olmayı başarırsın.
Bence de sorun edilecek bir konu değil.
İki parça eşya için huzurunu,mutluluğunu bozma derim.
Hı durumları çok çok iyi olurdu,sizin hiç bir şeyinize karışmazlardı,
tek kuruş desteklerini görmezdiniz ok!
Hep birlikte gün yüzü görmemiş iltifatlarımızla,tu kaka yapardık.
Ama eşyalarınızı almışlar,daha ne diyesim geldi!
Siz bakmayın o ele güne;
full eşyası alınıp,şato gibi evler verilip,kollarını bileziklerin ağırlığından kaldıramayan gelinlere aldanmayın.
Hayatta hiç bir şey göründüğü gibi değil güzel kardeşim;
senin rüya gibi evlilik,masal gibi düğün,saray gibi dediğin evlerde yaşanan acıları,aşağılanmaları,mutsuzlukları
yaşamamak,iki gram huzur bulmak için sahip olduğu herşeyi verebilecek kadınlar o gelinler!
Herşey görümlük inan bana,
düğün de,takı da,eşya da...
hepsi fragman,film o iki göz kira dediğin eve girince başlar.
Nasıl yaşanacağı,romantik komedi mi,dram mı olacağı tamamen sana kalmış.
Bence hiiiç bu teferruatlara takılma,buzdolabını mı ödeyin dediler,ödeyin!
Hiç de gocunmayın,buzdolabını ödemek,tartışmaya girip yüz göz olduğunuzda yaşayacağınız huzursuzluktan çok daha güzel bir çözüm.
Atıyorum 50 liralık 100 liralık bir fazlalık size huzurunuzu,mutluluğunuzu verecekse varsın olsun o borç.
Çevreye de sakın sakın kulak asmayın.İnsanı en çok mutsuz eden başkalarının söyledikleri değil aslında,
senin o söylenilenleri ne kadar ciddiye aldığın!
Dilerim kulak arkası yapıp mutlu olmayı başarırsın.
Yazılanları okuyunca sinir oldum açıkçası...Herkes rezil etmiş kızı....Onun en doğal hakkı bişeyler istemek ve de nişanlı....Aileler üzerine düşeni yapmak zorundalar efendim....Evlilik ne zamandan beri gelinle damadın üzerine yıkılmış.....Zorunda değillermiş de bilmem ne de bal gibi zorundalar efendim....Gelinin ailesi de damadın ailesi de yapmak zorunda !!!!! Öyle yok biz kendimiz yaptık,yok kendimiz ödedik...Bunlar arada derede kalmış insanların işidir...Yani ya aileleri reddetmiştir ya da bir soğukluk vardır..Yoksa insan evlenen evladına yardım etmez mi ya ne saçmalık...Kıza da bir sürü laf söylemişsiniz ayıp be siz kendiniz ödeyin herşeyinizi arkanızda aileniz yoksa elbet kendiniz ödeyeceksiniz......
Yazılanları okuyunca sinir oldum açıkçası...Herkes rezil etmiş kızı....Onun en doğal hakkı bişeyler istemek ve de nişanlı....Aileler üzerine düşeni yapmak zorundalar efendim....Evlilik ne zamandan beri gelinle damadın üzerine yıkılmış.....Zorunda değillermiş de bilmem ne de bal gibi zorundalar efendim....Gelinin ailesi de damadın ailesi de yapmak zorunda !!!!! Öyle yok biz kendimiz yaptık,yok kendimiz ödedik...Bunlar arada derede kalmış insanların işidir...Yani ya aileleri reddetmiştir ya da bir soğukluk vardır..Yoksa insan evlenen evladına yardım etmez mi ya ne saçmalık...Kıza da bir sürü laf söylemişsiniz ayıp be siz kendiniz ödeyin herşeyinizi arkanızda aileniz yoksa elbet kendiniz ödeyeceksiniz......
Kayınvalidemler düğünü yaptı, eşyaları biz aldık. Hem dilediğimizi aldık hemde kimsenin şunu aldım bunu aldım diye böbürlenmesine izin vermedik. Kafana takma. Taksitle herşey yoluna girer. Sorun yapma bunu bence rahat ol.
Ayrıca beyaz eşyaları kız tarafının aldığınıda ilkkez duyuyorum :)
Bu yazıyı bir köşeye not etmeli!!! O kadar güzel anlatmışsınki inan ezberleyesim geldi
Ben konuyu net anlayamadım açıkçası, tek anlayabildiğim konu sahibinin yine aforoz edildiği
Şayet iki taraf da çalışıyorsa ortak bir birikim yapıp ailelere yük olamadan kolayca ev dizebilirler,Aileler de yapabiliyorsalar nişan ve düğün olayını halleder, en güzeli budur.
Ama ben emin olmamakla beraber şunu çıkardım sanki: Konu sahibi arkadaş çeyiz niyetine belli bir şeyler almış hali hazırda, erkek tarafinin ise yapması gereken şeyleri nişanlım yaptı derken evlendikten sonra borç olarak ortak keseden ödeyeceğiz demek istemiş.
Eh hal böyleyken damat tarafı durumu olduğu halde tüm masrafı karşıya yüklemiş görünüyor, kimse kusra bakmasın ama yardım edilecekse ya iki taraf da eder ya da herkes maddi imkanları elverdiğince bir şey yapar.
Bir ailenin durumu yerindeyken oğlununun düğününe katkıda bulunmaması, masrafı karşıya yıkması uyanıklık değil de nedir?
Ne kadar sorun edilmemeye çalışılsa da böyle durumlar sorun oluyor, bunun "hazıra konma isteği" ile alakası yok, eskiden sorumluluğun çoğu erkekteydi, şimdi eşitliği geçtim bazı erkek aileleri yani "varyedirmez" olanlar "oğlumu besledim büyüttüm okula da gönderdim, daha ne istiyorsunuz, evi de siz kurun" mantığında hareket ediyorlar.
şöyle bi durumda var ben kiraya çıkacam.hani kendi evim olsa amenna öderiz ama 2 tane beyaz eşyanın lafı oluyo ona bozuluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?