sizce haksız ben miyim?

çok şükür alıntı yapabildim :) muhakkak olacak, olmalı da bence... haklısın, şu açıdan; keşke herkes rahat evlenebilse... belki borçsuz değil ama az bir borçla, misal beyaz eşyalarını siz aldınız diyelim, taksitlerini siz ödediğiniz için o eşya senin kıymetlin olacak :)))

Bence de sorun edilecek bir konu değil.
İki parça eşya için huzurunu,mutluluğunu bozma derim.
Hı durumları çok çok iyi olurdu,sizin hiç bir şeyinize karışmazlardı,
tek kuruş desteklerini görmezdiniz ok!
Hep birlikte gün yüzü görmemiş iltifatlarımızla,tu kaka yapardık.
Ama eşyalarınızı almışlar,daha ne diyesim geldi!
Siz bakmayın o ele güne;
full eşyası alınıp,şato gibi evler verilip,kollarını bileziklerin ağırlığından kaldıramayan gelinlere aldanmayın.
Hayatta hiç bir şey göründüğü gibi değil güzel kardeşim;
senin rüya gibi evlilik,masal gibi düğün,saray gibi dediğin evlerde yaşanan acıları,aşağılanmaları,mutsuzlukları
yaşamamak,iki gram huzur bulmak için sahip olduğu herşeyi verebilecek kadınlar o gelinler!
Herşey görümlük inan bana,
düğün de,takı da,eşya da...
hepsi fragman,film o iki göz kira dediğin eve girince başlar.
Nasıl yaşanacağı,romantik komedi mi,dram mı olacağı tamamen sana kalmış.
Bence hiiiç bu teferruatlara takılma,buzdolabını mı ödeyin dediler,ödeyin!
Hiç de gocunmayın,buzdolabını ödemek,tartışmaya girip yüz göz olduğunuzda yaşayacağınız huzursuzluktan çok daha güzel bir çözüm.
Atıyorum 50 liralık 100 liralık bir fazlalık size huzurunuzu,mutluluğunuzu verecekse varsın olsun o borç.
Çevreye de sakın sakın kulak asmayın.İnsanı en çok mutsuz eden başkalarının söyledikleri değil aslında,
senin o söylenilenleri ne kadar ciddiye aldığın!
Dilerim kulak arkası yapıp mutlu olmayı başarırsın.

evet ben ödediğimde kıymetli olacak ve benim olan herşey kıymetlidir....önerin için tşk.dikkate alıcam

çok iyi bi yazıydı..öncelikle saol.çok doğru bende huzura önem verenledenim.bunun lafını kimseye etmedimde..o kadar dolmuşumki bazı şeylerden geldim burda döktüm kendimi.saolsun herkez iyi kötü yön gösterdi.

Bu yazıyı bir köşeye not etmeli!!! O kadar güzel anlatmışsınki inan ezberleyesim geldi

Ailelerimiz kapı gibi arkamızda çok şükür. Konuyu kapatmıştım ama çok sinirlendim bunu okuyunca. Sizin yaşamınızı bilmiyorum ama kendimden örnek vererek devam edeyim peki ben o zaman. 4 yıl ünv okudum, 2 yıl master yaptım, 3,5 yıl doktora yaptım. Ailem maddi manevi hep arkamdaydı. Onların maddi desteği olmasaydı aldığım asistan maaşıyla zor doktora yapardım ben. Allah şükür artık yardımcı doçentlik kadrosuna atandım, nişanlımın da çok iyi bir işi ve geliri var. Anlıyacağın arkadaşım maddi olarak ailelerimize yük olmak zorunda değiliz bundan sonra. Adam zaten kaç yıl okutmuş beni, bilmem hesaplayabildin mi. Artı kardeşim de benzer şekilde. Bundan sonra biz onlara maddi destek sağlıyoruz gerektiğinde. (Gerekmese bile, ihtiyaçları olmasa bile bunu yapmak, bana inanılmaz bir mutluluk ve huzur veriyor). Anladığın gibi arada derede kalma durumu (artık o neyse tabi) yok Ailelerin reddetmesi nerden çıktı onu da anlamış değilim. (Elbette öyle örnekler de vardır ama bunu bu şekilde genelleyemezsin sen) Hatta bu şekilde genelleyerek haddini de aşamazsın. Diğer taraftan insan evlenen evladına elbette yardım edebilir, eder de ama evlatların ödeyebilecek gücü varsa (kaldı ki herşey bilmem kaç taksitle alınıyor artık) ve aileler de çok varlıklı değilse; bu durum biraz da evlatların vicdanıyla alakalı bir durum oluyor bence. Son olarak, son cümlene de şöyle cevap vermek istiyorum: Evet herşeyimizi kendimiz alıyoruz ve bununla gurur duyuyoruz, arkamızda yıllardır kapı gibi duran ailelerimize de sonsuz minnet duyuyoruz.

Son olark şunu da belirtmek isterim. Konuyu açan arkadaş doktormuş. Bu durumda eminim ki nişanlısının da kötü denilemeyecek bir geliri vardır muhtemelen. Eğer konuyu açan bir ev kızı ya da geliri olmayan bir arkadaş olsaydı, tabi ki bizler de böyle keskin yorumlarda bulunmayabilirdik.

sımdı nedense aıleler hıc destek olmuyor .
eskıden kız almak zordu ;kız tarafı ev ısterdı sunu ısterdı bunu ısterdı..
erkek tarafıda yapardı .bu erkek tarafı ıcın bır sorumluktu.
artık boyle katı kurallar olmamasına ragmen ,erkek tarafı nedense
hıc sorumluluk yuklenmıyor.
yenı cagın erkeklerı yasadı valla .
gerekırse tum sorumlulugu kız tarafı bıle yuklenıyor ama ,
erkek tarafı hıc oralı olmuyor .genelleme yapmak ıstemem ama cevrem de kımı gorduysem
evlılıge destek cıkan taraf hep kız tarafının aılesı oluyor .ekek tarafından destek cıkanı goremeyınce
kız tarafı kızlarına kıyamıyor .tum masrafları karsılıyorlar.
yada ıkı tarafın da aılesı yardımcı olmuyor .
''evlenecek olan sızsınız sız dusunun'' deyıp cekılıverıyorlar koseye .
boyle olması gerektıgını dusunenler elbette vardır ,
ancak ben boyle dusunmuyorum .
bır anne baba evlatlarının dugununu yapabılmelı .destek cıkabılmelı .
bu benım dusuncem tabı .
bır de su modeller vardır ; hıc bır katkıda bulunmayıp da
ogluma/kızıma soyle dugun yaptım dıye boburlenmezler mı
en uyuz oldugum tıplerdır

Son düzenleme:

kesınlıkle katılıyorum .
baska soze gerek bıle yok

Arkadasin demek istedigi aslinda Disariya dogru beyaz esyayi erkek tarafi almis gibi gözükücek ama gercekte arkadasimiz ve sevdigi alicak bu durum onu rahatsiz ediyor. Aslinda erkek tarafi gecip kizin karisina deseki "bak evladim biz size sadece su kadar miktar yardim edebiliriz durumumuz pek musait degil gönül isterdiki herseyi biz yapalim" iste o vakit problem kalmaz. karsi tarafin köylü kurnazligi yapmaya calismasina sinirlenmis bence

Ben de aynı şekilde ilk kez duydum Ki tüm beyaz eşyaları almak yüklü bir masraf şayet aile alacaksa.Bir de yatak odası var, erkeğe ne kaldı ki?

Bu yazıyı bir köşeye not etmeli!!! O kadar güzel anlatmışsınki inan ezberleyesim geldi

Yaşayarak tecrübe ediyoruz işte,tecrübelenerek de büyüyoruz.
İnsanlık hali bazen kaptırıyoruz kendimizi;
O'nun hayatı,şunun evi,falancanın düğünü,filancanın işi gücü vs...
Ben bu denklemi çözeli çok oldu ama böyle kafası karışmış birini her gördüğümde,
seve seve anlatıyorum.Gerçekten öyle çünkü;
dikkat eden herkesin gözünden kaçmayacak kadar derin ayrıntılar bunlar.
Bir de şu var;kafası karışmaya müsait evlilik telaşında olan çiftlerin başına üşüşen akbabalar!
''aaa kayınnan borçları size mi taktı kııııızay ne ayıp,hala kızım evlendiydi inan olsun altından diş bile yaptırdılar kıza,
ay bu devirde hala geline borç ödetende mi var''
''ay geçen eltimin kızı evlendi damat 10 adana burması,trabzon hasırı,pırlanta set neler neler ay taşıyamadı gelin altınları düştü kaldı''
''ah sorma bizimde ahiretliğin güççük kızı verdiler kodomanların küçük oğlana da yalı dairesi vermiş babası oğluna düğün hediyesi,ay siz kiraya mı çıkıyosunuz vah vah tüh tüh''

Off tamam gece gece çok uçtum ama yok mu Allah aşkına böyle tipler,
diyaloglar böyle olmasa da,üç aşağı beş yukarı benzerlkler vardır.
Herşeyden önce amaç belli,aynı hedefe kilitlenmiş bir grup akbaba işte bunlar.
İnsanların kafasını karıştırıp,düzenlerini bozup bir köşeye çekilip izlemekten haz alan,kötülükle beslenen tipler.
Kendi hasta düşüncelerini kafası hafif karışmış ve hata yapmaya müsait kişilere empoze edip,
heyecanlarına gölge düşürmek isterler.
İşte böyle anlar da bu tiplere hiç pirim vermemek,''ben hiç önem vermem böyle şeylere,
nişanlım,kocam,sevgilim vs... beni öyle mutlu ediyor ki dünyanın borcu üzerimizde olsa top yıkmaz bizi''mesajını verebilmek,dim dik durabilmek gerekir.

Son düzenleme:
Ben konuyu net anlayamadım açıkçası, tek anlayabildiğim konu sahibinin yine aforoz edildiği
Şayet iki taraf da çalışıyorsa ortak bir birikim yapıp ailelere yük olamadan kolayca ev dizebilirler,Aileler de yapabiliyorsalar nişan ve düğün olayını halleder, en güzeli budur.

Ama ben emin olmamakla beraber şunu çıkardım sanki: Konu sahibi arkadaş çeyiz niyetine belli bir şeyler almış hali hazırda, erkek tarafinin ise yapması gereken şeyleri nişanlım yaptı derken evlendikten sonra borç olarak ortak keseden ödeyeceğiz demek istemiş.

Eh hal böyleyken damat tarafı durumu olduğu halde tüm masrafı karşıya yüklemiş görünüyor, kimse kusra bakmasın ama yardım edilecekse ya iki taraf da eder ya da herkes maddi imkanları elverdiğince bir şey yapar.
Bir ailenin durumu yerindeyken oğlununun düğününe katkıda bulunmaması, masrafı karşıya yıkması uyanıklık değil de nedir?

Ne kadar sorun edilmemeye çalışılsa da böyle durumlar sorun oluyor, bunun "hazıra konma isteği" ile alakası yok, eskiden sorumluluğun çoğu erkekteydi, şimdi eşitliği geçtim bazı erkek aileleri yani "varyedirmez" olanlar "oğlumu besledim büyüttüm okula da gönderdim, daha ne istiyorsunuz, evi de siz kurun" mantığında hareket ediyorlar.

Yok tam öyle değil.
Şimdi konu sahibinin nişanlısının ailesi eşyaları almış,
sadece beyaz eşyaları alamayız demiş,geride evlendirecek bir çocukları daha varmış.
Anladığım kadarıyla kendi yağıyla kavrulan insanlar,hani çok fazla fazla olsa eşyaları aldıkları gibi beyaz eşyaları da öderler diye düşünüyorum.

şöyle bi durumda var ben kiraya çıkacam.hani kendi evim olsa amenna öderiz ama 2 tane beyaz eşyanın lafı oluyo ona bozuluyorum

Kirayla beyaz eşyanın ne alakası var anlayamadım. Belki ilerde kendinize bi ev alabilirsiniz beraber el ele verip ama beyaz eşyanız bi kere alıncak sonuçta ev değişsede eşya sizin nasıl olsa.. sorun ne anlamadım biraz mızmızlanıyomuşsunuz gibi geldi bana beyaz eşya kız çeyizinden gider diye biliyorum ben. (yöre ve adetlere göre değişir elbet ama genel olarak böyledir bildiğim kadarıyla) hem beyaz eşya dediğiniz ne ki önemli olan mutluluğunuz

oooyy arkadaşım ,

hem ödetirler hem elindeki azıcık paraya göz dikerler sana lazım demezler onu da alırlar ,
yalan bile söylerler neler yaşadık bizz aahhh !

Son düzenleme:
Bizde 3 yıl önce evlendik,kendi imkanlarımızla..
eşim doğuda bi köyde büyümüş,tek başına çocuk yaşta çıkmış lise üniv hep dışarda okumuş..
ailelerimize tek bi çöp bile aldırmamaya çalıştık..kendi içlerinden ne geliyosa yapmaya çalıştılar..
eşyalarımızı düğüne 1 hafta kala en uygunlarından beğenip seçtik,bu arada beyaz eşya masrafına hiç girmedim bekarlığımda kullandıklarıma devam ediyorum hala(buzdolabım 6 ay önce bozuldu yenisini aldık borcunu hala ödüyoruz)yenisini alamazmıydık kat kat iyisini alırdık..ben kadrolu hemşireyim eşimde mimar..
eşimin ailesinin köyde hayvanları bahçeleri vs var ama ben tek bişey istemedim ailemde.bizim için huzur önemliydi..ailesinin geleceği minibüsü bile eşim tuttu getirdi akrabalarını..
bende aileme yatak odamı aldırmadım ki bizde adettir alır kız babası..biz adetlere uymadık kıyamette kopmadı yani..
bu arada bizde kiradayız evlendiğimizden beri..her iki tarafa bi çok eşya aldırabilirdik..yapmadık bu herkesin kendi tercihi..
1-2 yıl sürdü borçlar..sonrada bebek yaptık çok şükür..
eşimi desteklemiş okutmuşlar ben bundan gurur duyuyorum..tabi ailemde eşimle o imkansızlıkların arasından sıyrılmış çünkü..
sağlık ve mutluluk dile bence..
bizde kazancımızdan kat fazlası borç ödüyoruz halende ailelerimize hediyeler vs alıyoruz..
yaşadıklarımız aynı demiyorum benzer yönlerini anlatıyorum..
herkes kazancına göre harcar ben bunu bilirim..
haklısın kaksızsın davası bitmez burda..
herkesin evliliği, aileleri bir değil..

Son düzenleme:
arkadaşın üstüne fazlaca gidilmiş.neden kk da ki bayanlar birilerini azarlamayı bu kadar sever anlam veremiyorum.
büyükler bahaneye bakar zaten üstlerinden sorumluluk atmak için.
okutup büyütmek görevleri evat ama evlendirip yuvasını kurmak da görevleri.kızın ailesi nasıl kıza borç bırakmıyosa erkek tarafıoda bırakmamalı.haksızlık olur yoksa.

canım sen haklısın.

he ekleme yapim.bi de her aile öle doktoralara yüksek lisanslara kadar yaptırmıyo.ünv okutmayanlara ne demeli.arkadasımızın nişanlısının öle yüksek gelirli bi işi olsa kızcagız zaten takmaz kafaya bunu.

Son düzenleme:
zaten cok soylenmıs bende aynı seyelerı soylemıcem baska bırsey dıyecegım
bende gocmenım
bkızde mutfak yatak odası ceyız vs beyaz esya yatak odası mutfak halısı perdesı yatak odasınında banyo gereclerını kız alır
erkek tarafıda tv buzdolabı , salon oturma odası yemek odası evı tamamlar
ama suanda turkıyede soyle oluyor
erkek salonu oturma odasını yemek odasını alıyor evlendıkten sonra gencler oduyor
kızın ceyızı bır dunya para
kız degıl erkek evladın oalcakmıs bu devırde/B]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…