- 18 Mart 2010
- 420
- 239
- 658
- 41
tamam arkadaşlar yardımcı olduğunuz için herkeze teşşekür ederim.yalnışmıı düşünüyorumm diyerekten zaten açtım buraya konuyu.ben bişey itiraf da edicem sanırım biraz da etrafın dolduruşuna geldim.yoksa annem çok söyledi ödeyin nolacak diye.neysee saolunn
sevgili drderin
buraya konu açıp, fikir soran ardındanda fikirleri uymayınca cevap verenlere hakaret eden çok kişi gördüm
o yüzden senin bu cevabın çok hoşuma gitti
bak ne güzel burada tanımadığın birçok kişiden fikir alıp, haksız yere kendini üzmeyeceksin
ayrıca unutma ki; evlenecek çiftlere çevredekiler çok eleştirisel bakıyorlar, yok nişan bohçasında neler var, yok ne kadar takı yaptılar, yok neler aldılar vs,...
bu soruları soranların %99 u iyi niyetli olmadığı için, hiçbirinin lafına kulak asma
ne nişanlını, ne de kayınvalidenleri üzme
kimsenin kalbini kıran bi insan değilim gerçekten.ben ...olumlu... tek cümle ederim başka laf söylemeyelerdenim...özellikle nişanlıma o kadar düşkünümki yani demem oki zorluk çekilmesin.o kafayı yemek üzere olduğumuz günler o kadar çook olduki.
sevgili drderin
buraya konu açıp, fikir soran ardındanda fikirleri uymayınca cevap verenlere hakaret eden çok kişi gördüm
o yüzden senin bu cevabın çok hoşuma gitti
bak ne güzel burada tanımadığın birçok kişiden fikir alıp, haksız yere kendini üzmeyeceksin
ayrıca unutma ki; evlenecek çiftlere çevredekiler çok eleştirisel bakıyorlar, yok nişan bohçasında neler var, yok ne kadar takı yaptılar, yok neler aldılar vs,...
bu soruları soranların %99 u iyi niyetli olmadığı için, hiçbirinin lafına kulak asma
ne nişanlını, ne de kayınvalidenleri üzme
Canım merhaba,
Yazdıklarını okudum... Seni o kadar iyi anlıyorum ki ben de nişanlıyım ve şuan nişanlım beyaz eşyaların taksidini ödüyor ve her ay düzenli bir şekilde maddi olarak borçlanıyor maaşı yetmiyor çok üzülüyorum yardım etmek istiyorum izin vermiyor.Düğünü erteliyelim diyorum kabul etmiyor çünkü yıllardır tek yaşıyor memur olduğu için... Ailesi daha söz nişan yokken iste hemen düğününü yaparım diyen insanlar yan çiziyor mobilyayı siz alın eşyayı siz alın maddiyatlarıda gayet iyi... Gerçekten durumu iyi olmayan insanlara bakıyorum gözlerimle şahit oluyorum evlatları için neler yapıyorlar...Ki evlatlarını evlendirmek annenin babanın görevidir. Neyse biz mutlu olalım maddiyat bir şekilde çözülür... Ama insan kırılıyor... Söylenenle yapılanlar farklı olunca...
(Çocuğa güzel isim vermek, dinini öğretmek ve vakti gelince evlendirmek, evladın babası üzerindeki haklarındandır.) [Ebu Nuaym]
Konu sahibi arkadaş sanırım yazan bir çok kişiyi dinledi ve takmamaya karar verdi
Zaten görünmüyor ortalıkta da :)
İnşallah bizde kendi eşyalarımızı kendimiz alacağız. Nisan ayından başlyoruz para biriktirmeye. Sadece Nişanı salonu benim ailem, düğünü salonu karşı taraf yapacak.. (Yani öyle olmasını umut ediyoruz henüz sözlü bile değilizzz) Kimseye eşya aldırıp ben sana şu aldım senin geitrdiğine bak aman ala ala bunu mu aldın dedirtmem.. Sende öyle yap arkadaşım. Al o eşyaları hemde güle oynaya. Kimse sonra tek laf edemez
ayrıca ne güzel evleniyorsunuz.. Biz daha2,5 yıl bekleyeceğizz.. Yıllarr var .. KEşke evlensek de sorun alınacak eşyalar olsaa..
Bir de nişanlınızı takdir ettim. MAşallah ailesi ne kadar pasifse nişanlınız o kadar aktiff. Herşeyi kendi yapıyor, azimli gördüm yani.
Nazar değmesin
evet ya çok saçma oldu gerçekten insanlar.
kızın ailesi yatak odası çamaşır bulaşık makinası fırın ocak elektrikli aletler yatak odası halısı tülü mutfak halısı tülü banyoya mutfaga ait herşeyi alsın ödesin kızına borç bırakmasın.ama erkek ailesi altı üstü koltukla yemek odası tv buzdolabı alcak onu da gençlere bırakıyolar çok saçma çokkkkkkkkkkkkkkkk
diğer yorumları pek okumadım ama ben de kendimden örnek verebilirim, eylülde düğününm bu zamana kadar beyaz eşyalarımızı 1 hafta araaştırdık gittik kendi beğendiğimizi aldık, alyansalarımızı 1 hafta araştırdık gittik en beğendiğimiiz aldık, düğün salonumuzu 1 hafta araştırdık gittik istediğimizii tuttuk, balayı otelimizi 1 hafta araştırdık içimize en sinenii tuttuk ve bunların hepsini nişanlım ve ben 500 o koyuyosa 500 ben koyarak yaptık. hepsini hallettik çok şükür.sıra da eşyalar var, ortak hesap açtırdık her ay elimizde kalanı koyuyoruz bakalım temmuza kadar ne birikirse gidip eşyalarımızı da öyle alıcaz, biz elimzden geleni yapalım da yetemediğimz yerde elbet destek çıkar aileler. tüm masrafı onlara yıkmak da ne demek?? bana borç kalmasın mış, ailenin sorumluluğu 18 yaşına kadardır gerisini de yapma zorunluluğu yoktur bütün gün ayaktayız ikimzde eşşek gibi çalışıyoruz armut piş ağzıma düş değil artık... bi zahmet 4 milyarı da sen öde allaaa alllaaaaa
Ben konuyu net anlayamadım açıkçası, tek anlayabildiğim konu sahibinin yine aforoz edildiği
Şayet iki taraf da çalışıyorsa ortak bir birikim yapıp ailelere yük olamadan kolayca ev dizebilirler,Aileler de yapabiliyorsalar nişan ve düğün olayını halleder, en güzeli budur.
Ama ben emin olmamakla beraber şunu çıkardım sanki: Konu sahibi arkadaş çeyiz niyetine belli bir şeyler almış hali hazırda, erkek tarafinin ise yapması gereken şeyleri nişanlım yaptı derken evlendikten sonra borç olarak ortak keseden ödeyeceğiz demek istemiş.
Eh hal böyleyken damat tarafı durumu olduğu halde tüm masrafı karşıya yüklemiş görünüyor, kimse kusra bakmasın ama yardım edilecekse ya iki taraf da eder ya da herkes maddi imkanları elverdiğince bir şey yapar.
Bir ailenin durumu yerindeyken oğlununun düğününe katkıda bulunmaması, masrafı karşıya yıkması uyanıklık değil de nedir?
Ne kadar sorun edilmemeye çalışılsa da böyle durumlar sorun oluyor, bunun "hazıra konma isteği" ile alakası yok, eskiden sorumluluğun çoğu erkekteydi, şimdi eşitliği geçtim bazı erkek aileleri yani "varyedirmez" olanlar "oğlumu besledim büyüttüm okula da gönderdim, daha ne istiyorsunuz, evi de siz kurun" mantığında hareket ediyorlar.
Annelerinizin 35 senede yaptıklarını 35 günde istemeyin biraz yavaş gidin. Bu yeni nesilde hiç azim yok, her yeri dayalı döşeli eve oturup keyif yapmak istiyorsunuz. Bir piknik tüpünün üzerine tencereni koyarsın yaparsın yemeğini, bir de yatak döşek... olay tamamdır. Nedir yani?
artık çoğu çift bu şekilde evleniyor.
yani anne babalar çok şeye karışmıyor.benim kolumdaki bileziklere varana kadar eşim aldı,
bu bana dert olmadı,zira birazda olması gereken bu.
durumları varsa yaparlar,güzelde olur.
ama kendilerini anca geçindiriyorlarsa,ya da size göre durumları iyi gelebilir ama yakın gelecekte bazı planları varsa(diğer çocukların düğünü,hac,borç vs) o zaman beklenti içine girmeye gerek yok.
birde evlenecek çiftlerin,aşırı olmamak kaydıyla borçlanmaları,sorumluluklarını,tutumluluklarını artırır,hayatı daha çok paylaşmalarına vesile olur diye düşünüyorum.
bu tarafından bakın birde.
konuya şöyle bir göz gezdirdim. benim tek söylemek istediğim kimin ne kadar durumu varsa okadar yapacaktır. hatta oğullarının iş durumu ii ise kesinlikle fazla bişi yapmak istemicektir erkek aileleri ama zaten yapmak gibi bir zorunlulukları veya görevleri de yok..ben de evlenirken düğün salonunu kim tutucak çift düğün olcak birinin masrafını kim karşılıcak o eşya bu masraf derken haldır güldür düğün oldu ev eşyaları alındı artık ortada kalan borçlar aileydi evlenen yeni çiftti derken ödendi gitti. düğün arifesinde nişanlını da bu tip konulardan dolayı bunaltıp kendini de onuda üzme bence... aile zaten kafaya koyduysa onu ööle yada bööle siz ödeyeceksiniz... bence kimin neyi ödediği aldığı önemsiz siz mutlu olmaya bakın derim :)
bizim geleneklerimizde kız tarafı erkek tarafı vardır değil mi güzel arkadaşım.ama kendi çabanı karşındakinden göremediğin zaman insan bu düşüncelere kapılıyor.sanki erkek olan benim herşeyi zaten biz aldık kendime alıyorum da insan neden hep ben diyor çok doğru söylediğin bi söz var uyanıklık.kesinlikle katılıyorum isteyen kızsın ne derse desin ama durum bu.
Madem arkadaşların dediği gibi devir değişti, sen de çeyiz olayına cumburlop atlamayacaktın işte.
Devir değişti de sırf erkeklere mi değişti? Kızlar da çeyiz yükümlülüğünden kurtarsınlar kendilerini, ortak olacaksa her şey ortak olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?