sizce haksız ben miyim?

sevgili drderin
buraya konu açıp, fikir soran ardındanda fikirleri uymayınca cevap verenlere hakaret eden çok kişi gördüm
o yüzden senin bu cevabın çok hoşuma gitti
bak ne güzel burada tanımadığın birçok kişiden fikir alıp, haksız yere kendini üzmeyeceksin
ayrıca unutma ki; evlenecek çiftlere çevredekiler çok eleştirisel bakıyorlar, yok nişan bohçasında neler var, yok ne kadar takı yaptılar, yok neler aldılar vs,...
bu soruları soranların %99 u iyi niyetli olmadığı için, hiçbirinin lafına kulak asma
ne nişanlını, ne de kayınvalidenleri üzme

evet konu sahibi ender kişilerden.bak ne güzel itirafta etmiş dolduruluşa geldim diye.üstelik konu sahibinin annesinide kutluyorum,

bizimde vardı bissürü borç tüm altınları takıları bozdurup ödedik tek derdiniz o olsun ödeniyo valla takılmayın..

Canım merhaba,

Yazdıklarını okudum... Seni o kadar iyi anlıyorum ki ben de nişanlıyım ve şuan nişanlım beyaz eşyaların taksidini ödüyor ve her ay düzenli bir şekilde maddi olarak borçlanıyor maaşı yetmiyor çok üzülüyorum yardım etmek istiyorum izin vermiyor.Düğünü erteliyelim diyorum kabul etmiyor çünkü yıllardır tek yaşıyor memur olduğu için... Ailesi daha söz nişan yokken iste hemen düğününü yaparım diyen insanlar yan çiziyor mobilyayı siz alın eşyayı siz alın maddiyatlarıda gayet iyi... Gerçekten durumu iyi olmayan insanlara bakıyorum gözlerimle şahit oluyorum evlatları için neler yapıyorlar...Ki evlatlarını evlendirmek annenin babanın görevidir. Neyse biz mutlu olalım maddiyat bir şekilde çözülür... Ama insan kırılıyor... Söylenenle yapılanlar farklı olunca...

(Çocuğa güzel isim vermek, dinini öğretmek ve vakti gelince evlendirmek, evladın babası üzerindeki haklarındandır.) [Ebu Nuaym]

çok saol cnm.kimseyi üzme niyetinde değilim mutlu olmaya bakıyorum.tavsiyene uyucam tşk

çok haklısın beni çok iyi anladığını düşünüyorum.işte bizim içinde 2 yıl sıkıntı çekecekler borç ödeceyecekler diyorlar buna bozuluyorum.ama bu konuda tek değilim tabiki görüyorum ki bir sürü insan va düğün öncesi sıkıntıları olan..

valla bazen öyle sorunlar çıkıyoki yuh diyo insan.inşallah sen demeyenlerden olursun.nişanlım saolsun çalışmayı başarmayı çok sever.amin kardeşim tşk.

biz eşimle ikimiz çalışıyoruz herşeyi kendi zevkimize göre kendi paramızla aldık.. hala da ödediğimöiz şeyler var biraz ağır geliyor ama en azından kimsenin yanında eksik gibi değilim.hak talep edemezler..yarın bir gün biz en iisini aldık bilmem ne gibi şeyler diyemezler.ya ortadan iki aile arasında bölüşün herşeyi,ya da bizimki gibi..

bütün yük bizde zaten herşeyi hallettk biz birşşey kalmadı.birde ben onlara yük olmayayım diye herşeyin uygun olanına kaçıyorum.başkalrı gibi aç gözlülük yapmıyorum.bi teşekkürü dahi hak ediyorum

iyi hoş konuşuyosun beni ailemde enayi o zaman öylemi yani herşeyi yapsın hakkını versin hevesli hevesli.insan karşı taraftada aynı şeyi bekliyo.senin daha evlenemene var paranızı biriktirin bizde biriktirdik.canım davulu sesi uzaktan hoş geliyor.düğün telaşında senide görücem hadi bakalım....ben böyle diyenleri çok gördüm

bizim geleneklerimizde kız tarafı erkek tarafı vardır değil mi güzel arkadaşım.ama kendi çabanı karşındakinden göremediğin zaman insan bu düşüncelere kapılıyor.sanki erkek olan benim herşeyi zaten biz aldık kendime alıyorum da insan neden hep ben diyor çok doğru söylediğin bi söz var uyanıklık.kesinlikle katılıyorum isteyen kızsın ne derse desin ama durum bu.

Annelerinizin 35 senede yaptıklarını 35 günde istemeyin biraz yavaş gidin. Bu yeni nesilde hiç azim yok, her yeri dayalı döşeli eve oturup keyif yapmak istiyorsunuz. Bir piknik tüpünün üzerine tencereni koyarsın yaparsın yemeğini, bir de yatak döşek... olay tamamdır. Nedir yani?

bu dediğine sen inandınmı güzel kardeşim.azim olmadığının tanısını koydun yani.herşeyi 4 4 lük istemedik zaten buna hakkımızmı var.35 sene önce piknik tüpü vardı üstünde yemek yatak döşek...1 kamyon dolusu eşyayla giden ben...sen evlimisin bilmiyorum bana hak vermek zorunda değilsin tabiki.ama herşeyin düzgün bir izahı vardır değilmi.

Benim aklım ermiyor artık, eskiden tüple yemek yapılırdı şimdi bebek yapılıyor... inanamıyorum.

Eşyayı dert etme sen geçinmeye niyetin olsun gerisi gelir elbet.

artık çoğu çift bu şekilde evleniyor.
yani anne babalar çok şeye karışmıyor.benim kolumdaki bileziklere varana kadar eşim aldı,
bu bana dert olmadı,zira birazda olması gereken bu.
durumları varsa yaparlar,güzelde olur.
ama kendilerini anca geçindiriyorlarsa,ya da size göre durumları iyi gelebilir ama yakın gelecekte bazı planları varsa(diğer çocukların düğünü,hac,borç vs) o zaman beklenti içine girmeye gerek yok.
birde evlenecek çiftlerin,aşırı olmamak kaydıyla borçlanmaları,sorumluluklarını,tutumluluklarını artırır,hayatı daha çok paylaşmalarına vesile olur diye düşünüyorum.
bu tarafından bakın birde.

evet buda bi fikir.saol önerin için

konuya şöyle bir göz gezdirdim. benim tek söylemek istediğim kimin ne kadar durumu varsa okadar yapacaktır. hatta oğullarının iş durumu ii ise kesinlikle fazla bişi yapmak istemicektir erkek aileleri ama zaten yapmak gibi bir zorunlulukları veya görevleri de yok..ben de evlenirken düğün salonunu kim tutucak çift düğün olcak birinin masrafını kim karşılıcak o eşya bu masraf derken haldır güldür düğün oldu ev eşyaları alındı artık ortada kalan borçlar aileydi evlenen yeni çiftti derken ödendi gitti. düğün arifesinde nişanlını da bu tip konulardan dolayı bunaltıp kendini de onuda üzme bence... aile zaten kafaya koyduysa onu ööle yada bööle siz ödeyeceksiniz... bence kimin neyi ödediği aldığı önemsiz siz mutlu olmaya bakın derim :)

bu aslında sadece ödeme değil...her şeyi yapmak zorunda tabiki değiller.ama alacakları altınları kalınmı incemi istediğime dair dahi ağzım aranıyor lafa gelincede mangalda kül bırakmıyorlar ama.ben hiç nişanlıma tek kelime etmedim etmicemde.mutluyum zaten bi sıkıntıyım yok çokk şükür..

Madem arkadaşların dediği gibi devir değişti, sen de çeyiz olayına cumburlop atlamayacaktın işte.

Devir değişti de sırf erkeklere mi değişti? Kızlar da çeyiz yükümlülüğünden kurtarsınlar kendilerini, ortak olacaksa her şey ortak olsun.

Zaten öyle oluyor...Biz onları da yeme tk bornoz mutfak malzemeleri falan nişanlılık zamanında almaya başladık hala daha ödüyoruz. çeyiz namına sadece ananemin dantelleri vardı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…