Sizce haksız mıyım?

Pembekoala35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2016
7.470
13.256
248
Herkese iyi bayramlar,bı konuda sizden görüş almak istiyorum.benim 17 yaşında ergen yeğenim var.abimler bazı sebeplerden dolayı şehir değişikliği yaptılar ve yegenimde haliyle başka okula gitti.gittigi okul çok güzel imkanlara sahip ve çok iyi bir okul.gelin gorunki inatçı yeğenim tutturmuş eski okuluna gitmek istiyor.okullarin kapanmasına bir buçuk ay var ve bu sürede eski okulunda olmak istiyor.okulu benim bulunduğum şehirde ve bir bucuk ay bizde kalmak istiyor.buraya gelmek istemesinin sebebi arkadaşlarıyla gezip dolaşmak okul bahane yani.ben çalışan biriyim eve gelmem en erken 7 yi buluyor.kizim ev işleri ve yüksek lisans derslerim var.yani normal şartlarda bile kendime eşime zor zaman ayırıyorum.bizde kalırsa onun bütün sorumluluğunu almam gerekecek.asla bı iş yapmaz çok sorumsuz biri.onu da geçtim eşim gelsin dedi ama yarım ağız söyledi.hak veriyorum çünkü evimiz 2+1 bize zor yetiyor ve eşim asla rahat etmez sonuçta genç bir kız var evde.ustelik genç birinin sorumluluğunu almaya korkuyorum.annemle konuştum uygun dille söyle dedim ama yeğenim asla ikna olmuyor, valizini hazırlamış yola çıkmış bile.simdi napicam bilmiyorum,abime söylesem yanlış anlayabilir ama bir yandanda eşimi dusunmek zorundayım.sizce yanlış mı dusunuyorum bir ay dayansam mi?

Haklisiniz. Asla kabul etmemeniz gereken bir durum. Rahatsizlik vs boyutu onemli degil, asıl mesele sorumlulugu. Okuldan ciksa eve gelmese, gec gelse vs size derdi düşecek. Arkasina koaturacak haliniz yok, saldim çayıra djyecek haliniz yok. Ne kadar sıkıp, ne derece serbest özgür birakacagina ailesi karar verebilir ama siz onlarin ölçüsüne uyamazsiniz, takibini yapamazsiniz. Cok zor bi sorumluluk. Ergen bu sagi solu belli olmaz

Saat 3 te çıkıyor okuldan ben 7 de geliyorum ebe o sürede sürekli onu kontrol edemem.

Yola çıktıysa zaten ne yapabilirsiniz ki? Ayrıca ev sahibini aramadan fikrini almadan istediği kadar teyze, amca ,dayı hala olsun nasıl kendilerinde bu hakkı görebiliyorlar?
Abimle bayram tatiline geldiler abimler dönecek o kalacakmış,yani kabul etmezsem dönebilir.sadece benim için gelmiyor.

Bence uzun süre değil ki gelip kalabilir eşimin kuzeni var kız 17 yaşında her tatilde ve bayramlarda gelir aylarca kalır bizde

Yeğen ergen,dağları deldim kafasıyla kapmış valizi çıkmış da abiniz ve eşine ne demeli?
Etraflıca konuşulmadan nasıl müsaade edebiliyorlar anlamadım,bir bana mı garip geldi?
Sıcak bakmadığınızı hissettirdiyseniz bunu yapmamalılar.

Eşinizin istememesi,sizin yeterince ilgilenemeyeceğiniz ve sürekli aklınızın yeğeninizde kalacak olması sizin için problem.

İstediği kadar yola çıkmış olsun. Birkaç gün içinde anne babasıyla konuşup dönüş biletini alın diyorum.
Sizin için sorun olmayacak olsaydı bile abiniz ve eşinin pervasızlığı hoş olmazdı yine.Öyle şey mi olur?Allah esirgesin bi sorun olsa hesabı size sormayı da hak edinirler.Önüne geçin...

Kesinlikle bende en çok bundan korkuyorum.kisa bı sürede olsa Allah korusun bişey olsa bunun hesabını nasıl vericem.ben gitme desem bile dinlemez beni biliyorum.

Rahat olamayacak birşey yok ki öncelikle abinle konuş yiğenindee yanında olsun eve giriş çıkış saati belli olsun tamamdır
Tamam da böyle söz dinleyen biri olsa eyvallah ama asla söz dinlemez.ben eve ondan sonra geliyorum o süre zarfında napmis ne etmiş nasıl bilecem.mesela sürekli dışarı çıkmak isteyecek yok desemde dinlemez biliyorum onu.aklim sürekli onda olacak

O
Zaman hiç riske girme yani öyle şey olur mu söz dinlemesi lazım yani

Kesinlikle kabul etmemelisin bir şey olsa eve geç gelse sorumlusu gibi bir şey olacaksın. Çalılıyorsun da ilgilenebilceğini de sanmıyorum. Üniv öğrencisi olsa bile kabul etmemelisin yakınlarım bu işlere kalkıştı çok pişmanlar. Evdeki kızın özenecek ben de gezecem ben de yapacam ben de gidecem. Diğerine dur diyemezsin annesi değilsin kızına söz geçirmen zorlaşacak. Büyük sorumluluk. Yani abinler de bi teklife göndermişler hemen hele de eşin istemiyorsa kesinlikle eşine karşı gelme huzurun kaçar. Net.

Eşim sağolsun çok iyidir annesi babası gelecekse olabilir ama tek başına sorumluluk almam diyor.

Vakit olarak ben ilgilenemem, çocuk başı boş kalır. Bu yaşlarda sizin gözetiminde dursun bu sorumluluğu alacak vakit de yok şartlar da müsait değil. Bu kadar. Buna alınan da kendi çocuğunun geleceğini düşünmüyor demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…