- 18 Şubat 2018
- 12.995
- En iyi cevaplar
- 2
- 59.537
- 598
- 44
- Konu Sahibi Pembekoala35
-
Tabi ki zorunlu olsa seve seve kabul edilir ama çok şımarık yetiştirilen ergen bir cocuk var ortada.Allah korusun,en deli zamanları bir de.Abinizle açık açık konuşun ve bu sorumluluğu almayın bence.Zorunlu bı durum olsa neyse derdim sırf arkadaşlarını özlemiş diye geliyor ama asıl amacı ailesinden uzakta rahatca gezmek.
İnanın olgun olsa yine kabul ederdim.yok çok inatçı ne annesi ne babası baş edemiyor.burda rahat rahat gezecek diye gelmek istiyor.zaten okulların kapanmasina çok az kaldı derdi okul degilTabi ki zorunlu olsa seve seve kabul edilir ama çok şımarık yetiştirilen ergen bir cocuk var ortada.Allah korusun,en deli zamanları bir de.Abinizle açık açık konuşun ve bu sorumluluğu almayın bence.
Haklısınız onlari üzmemek için büyük bir yükün altına gireceğim resmenVakit olarak ben ilgilenemem, çocuk başı boş kalır. Bu yaşlarda sizin gözetiminde dursun bu sorumluluğu alacak vakit de yok şartlar da müsait değil. Bu kadar. Buna alınan da kendi çocuğunun geleceğini düşünmüyor demektir.
Keşke onlar bunu dusunseydi,annesinde çok pimpirikli bişey olsa yandimergenle uğraşması cok zor canım . yenge hanim nasıl izin veriyorki. kiz çocuğu birde takip gerekir ohh soran eden yok kafasina göre takılacak arkadaşlariyla.
strese girme valla cek karşına konuş eve geldigini nerden bilecem dogrumu konusacak abi de.ben bu satte geliyom kim bilir nerde takılacak . korkuyorum emanet bu cann sorumluluk kolay degil başına birsey gelse halasi nerdeydin diye hesap soracaklar. hertürlü kötü ihtimalleri söyle bence.
Çok haklıEşim sağolsun çok iyidir annesi babası gelecekse olabilir ama tek başına sorumluluk almam diyor.
ozaman topu eşine atican kusura bakma abi sorumluluktan korkuyor eşim de yanlış anlamayın da izin vermjyor...Keşke onlar bunu dusunseydi,annesinde çok pimpirikli bişey olsa yandim
Öyle yapmayı düşünüyorum bakalım sonuç ne olacak.adim gibi biliyorum yeğenim ikna etmeye çalışacak şöyle olurum böyle olurum ama asla olmayacakozaman topu eşine atican kusura bakma abi sorumluluktan korkuyor eşim de yanlış anlamayın da izin vermjyor...
İşin bu tarafı var bide sonuçta genc bir kız kim neye garanti verebilir.bisey olsa abim asla biz izin verdik demez sen neden dikkat etmedin derKız reşit bile değil. Böyle bir sorumluluk alınmaz. Kendisi gelip belki özgürce bir şeyler yapacak, o yaşlarda çoğumuz yaptık yani. Sonra bir konu olsa ortaya çıksa inkar edecek, nasıl izin verdiniz diyecekler. Ben asla böyle bir sorumluluk almazdım. Eşinize bile dokunabilir ucu. Neler duyuyoruz allahaskina. Yok öyle şeyler olmaz diye kim diyebilir?
Ergenin biri gelip arkadaşlarıyla eğlenecek diye gereksiz risk.
anneniz arasın abinizi tek başına kızıni birakma oğlum takip etmek gerekir ergen bu laf söz tutmaz , başına birsey gelir oralarda, üzülürsünüz desinÖyle yapmayı düşünüyorum bakalım sonuç ne olacak.adim gibi biliyorum yeğenim ikna etmeye çalışacak şöyle olurum böyle olurum ama asla olmayacak
Ya tabi ki öyle. Bir milyon kişi yapmaz der, içinden biri çıkar beklenmedik şeyi yapar. Korksa başka birine ya da eşinize bir iftira atsa çık işin içinden. İnsan korkunca hele de küçükse sağlıklı düşünemiyor. Zaten gelme amacı aile baskısı olmadan gezip tozmak, tehlikeli yaşlar. Ben o konuda çok rahattım o yaşlarda, erkek arkadaşımı eve alırdım ailem yokken ohooo. Ama sorsan asla yapmaz der annemlerİşin bu tarafı var bide sonuçta genc bir kız kim neye garanti verebilir.bisey olsa abim asla biz izin verdik demez sen neden dikkat etmedin der
Aramış söylemiş hepsini.annemde benimle aynı şehirde gelsin bizde kalsın demiş yok benim okulum oraya uzak demiş.halbuki aynı mesafe onun annemde kalmak istememesinin sebebi rahatça dışarı cikamayacak.anneniz arasın abinizi tek başına kızıni birakma oğlum takip etmek gerekir ergen bu laf söz tutmaz , başına birsey gelir oralarda, üzülürsünüz desin
Ben ve eşim 7 de evdeyiz o saatte kadar olmayacak yani napsa da ben asla göremem.yapacak demiyorum ama gençken mantıklı dusunemiyor insanYa tabi ki öyle. Bir milyon kişi yapmaz der, içinden biri çıkar beklenmedik şeyi yapar. Korksa başka birine ya da eşinize bir iftira atsa çık işin içinden. İnsan korkunca hele de küçükse sağlıklı düşünemiyor. Zaten gelme amacı aile baskısı olmadan gezip tozmak, tehlikeli yaşlar. Ben o konuda çok rahattım o yaşlarda, erkek arkadaşımı eve alırdım ailem yokken ohooo. Ama sorsan asla yapmaz der annemlerbenden uyarması.
vay sennn cadıya bakk kendi duzenini ayarlamış bile. allah gönlüne göre yolunu açsın kardeşim inşallah gönül kırmadan bir yol bulursun. yegen çıkmazı diye sonuç bildir bizeAramış söylemiş hepsini.annemde benimle aynı şehirde gelsin bizde kalsın demiş yok benim okulum oraya uzak demiş.halbuki aynı mesafe onun annemde kalmak istememesinin sebebi rahatça dışarı cikamayacak.
Herkese iyi bayramlar,bı konuda sizden görüş almak istiyorum.benim 17 yaşında ergen yeğenim var.abimler bazı sebeplerden dolayı şehir değişikliği yaptılar ve yegenimde haliyle başka okula gitti.gittigi okul çok güzel imkanlara sahip ve çok iyi bir okul.gelin gorunki inatçı yeğenim tutturmuş eski okuluna gitmek istiyor.okullarin kapanmasına bir buçuk ay var ve bu sürede eski okulunda olmak istiyor.okulu benim bulunduğum şehirde ve bir bucuk ay bizde kalmak istiyor.buraya gelmek istemesinin sebebi arkadaşlarıyla gezip dolaşmak okul bahane yani.ben çalışan biriyim eve gelmem en erken 7 yi buluyor.kizim ev işleri ve yüksek lisans derslerim var.yani normal şartlarda bile kendime eşime zor zaman ayırıyorum.bizde kalırsa onun bütün sorumluluğunu almam gerekecek.asla bı iş yapmaz çok sorumsuz biri.onu da geçtim eşim gelsin dedi ama yarım ağız söyledi.hak veriyorum çünkü evimiz 2+1 bize zor yetiyor ve eşim asla rahat etmez sonuçta genç bir kız var evde.ustelik genç birinin sorumluluğunu almaya korkuyorum.annemle konuştum uygun dille söyle dedim ama yeğenim asla ikna olmuyor, valizini hazırlamış yola çıkmış bile.simdi napicam bilmiyorum,abime söylesem yanlış anlayabilir ama bir yandanda eşimi dusunmek zorundayım.sizce yanlış mı dusunuyorum bir ay dayansam mi?
Kız çocuk erkek değil.abim laf arasında gelir sana yardım eder dedi bende şaka yapiyo sandım.sonra öğrendim ki ciddiymis.kendi evinde bı bardak suyu kaldırmaz ne yardımı yapacak,ben yardım falanda istemedim ki.dediginiz gibi yemek yatak bı şekilde olur gerisi zorYer bulunur yatırılır, bir kap yemek herkese yeter. Sıkıntı en kötü yaşlarında bir erkek çocuğunun sorumluluğunu üstlenmek. Ben olsam buna cesaret edemezdim.
Anne babası ne diyor.
Düzenini ayarlamış ama bizi pekte hesaba katmamis.tek istediği aileden uzak kalmak.vay sennn cadıya bakk kendi duzenini ayarlamış bile. allah gönlüne göre yolunu açsın kardeşim inşallah gönül kırmadan bir yol bulursun. yegen çıkmazı diye sonuç bildir bize
Kız çocuk erkek değil.abim laf arasında gelir sana yardım eder dedi bende şaka yapiyo sandım.sonra öğrendim ki ciddiymis.kendi evinde bı bardak suyu kaldırmaz ne yardımı yapacak,ben yardım falanda istemedim ki.dediginiz gibi yemek yatak bı şekilde olur gerisi zor
Konuda yazdım ya aşırı inatçı dediğim dedik.ailesi asla baş edemiyor sorumsuz biriKız çocuğu daha kolay erkeğe göre. Bu noktada çocuğun huyu önemli. Huyu güzelse laf söz dinlerse sıkıntı yok. Anne baba nasıl ilna oluyor hayret.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?