- 15 Ocak 2023
- 22
- 9
- 1
- Konu Sahibi baybay2023
-
Size verilen bir söz var. Sözü veren eşinizin kardeşleri diye düşünmeyin derim. Sözü veren evin sahipleri yani kv ve kp. Onlar okey diyorsa eşiniz kardeşlerim haklı demiyor tamam diyorsa sorun yok bence. Sorun olsa bile aralarında olabildiğince eşiniz ve kv ile kp müdahil olsun derim. Sizin yaptığınız bir haksızlık göremedim.öncelikle iyi akşamlar kızlar, benim çokca üzüldüğüm bir konum var ve artık içinden çıkamıyorum. Bana objektif olarak yorumlarinizi esirgemezseniz sevinirim.
Diyelim ki siz egitimli, kendini geliştirmiş , kendine yatirim yapmis bir kadinsiniz ancak yasadiginiz yer asgari ucretli kasiyerlik dışında bir is bulamayacaginiz bir yer.
Bu durum caniniza tak edip isten cikiyor ve atama için ders calistiginiz donemde biriyle evlenme karari aliyorsunuz.
Evleneceginiz kisi de lise mezunu ve ailesi ona bir ev vermiş, o evi garanti olarak görüyor ve onun evini gecindirebilmesi için de destek olacaklarini soyluyorlar ve aileniz ve siz buna guvenerek atanmadan evlenmeyi okeyliyor ve evleniyorsunuz.
Ancak onlar 5 kardes ve babanin 3 evi var. Biri buna verilmis oluyor.
Siz evlenme surecindeyken tüm kardesler bu evin esinize verilmesinde hemfikir ve onun bu evde maddi ve manevi hakki olduğunu düşünüyor ve destekliyorlar.( ev yada arsa alinip ev yapildigi donem maddi sıkıntıları sebebiyle universiteyi birakmis)
Evlendikten sonra sizin atanma durumunuz oldugu için ve pandemi dolayisiyla bir sure calisamiyorsunuz, maddi sorunlar yaşıyorsunuz, kimse size destek olmuyor.
Hatta tam tersi Evlenirken o evin size verilmesi için en cok destek olan 2 kardes eşleriyle beraber size verilen evin aslinda verilmemesi gerektiğini söylüyor.
2 kardesin esi hatta kayinpeder ölürse o evi bize birakmayacaklarini, mirasin helal olduğunu, kendilerine de ev verilmesi gerektigini soyleyip sizi darliyorlar.
Siz de simdi atandiniz ve o evden ciksaniz dahi kirada ev tutabilecek duruma geldiniz. Ancak kayinbaba ve kayinanne o evi size vereceklerini kimsenin karismaya hakki olmadigini söylüyor. Ve tapuyu esime verecegini söylüyorlar.
Siz de bu süreçlerden çok yipranip artık herkesi sildiniz, çünkü kimse size destek olmadigi gibi sürekli maddi zorluklar icindeyken dahi o evi almakla tehdit eder gibi üzerinize geldiler ve her gidip geliste bu konuyu actilar.
Siz olsaniz şimdi kayinbabam bu evi esime verdi der, tüm herseyi yutar o evde oturur musunuz yoksa kiraya mı cikarsiniz?
Kusura bakmayin ellerim titriyor dusundukce ve cumleleri toparlayamadiysam affola
Yani biz çok kotu zamanlardan geçerken , is bulamadigim zaman bir de destek olmamalari ve üzerine sürekli ev için darlamalari beni çok üzdü, en sonunda patladim ve mal mulk konusan gelin durumuna düştüm.Size verilen bir söz var. Sözü veren eşinizin kardeşleri diye düşünmeyin derim. Sözü veren evin sahipleri yani kv ve kp. Onlar okey diyorsa eşiniz kardeşlerim haklı demiyor tamam diyorsa sorun yok bence. Sorun olsa bile aralarında olabildiğince eşiniz ve kv ile kp müdahil olsun derim. Sizin yaptığınız bir haksızlık göremedim.
Ya bende bunu istiyorum fakat simdi kayinpeder oturdugumuz evi satip bize kendimize dusen payi vermiyo, yani evi tamamen verecegini kimsenin karismaya hakki olmadigini söylüyor. Aslinda yeni ev kredileri var diyoruz ki hakkimizi verirsen biz o krediyi de ceker bir ev aliriz diyoruz kabul de etmiyor. Digerleri de surekli uzerimize geliyorKendinize yapılsa muhtemelen sizde sorun çıkartırdınız. Yani siz ev verilmeyen kardeşlerden olsanız
Ancak ev sahipleri size vermişler. Normalde hak olarak sıkıntı yok. Ama benim içim rahat etmezdi ve imkanım varken oturmazdım. Herkes gibi 3ünün de satılınca hakkımı alıp peşinat yapıp ev alırdım.
Siz karışmamaya çalışın dememdeki maksat tam olarak buydu. Mal mülk konuşan biri olarak görülmemeniz içindi. Ama zaten çok üzerinize gelindiği için ister istemez konu içine çekilirsiniz pek de mümkün değil haklısınız.Yani biz çok kotu zamanlardan geçerken , is bulamadigim zaman bir de destek olmamalari ve üzerine sürekli ev için darlamalari beni çok üzdü, en sonunda patladim ve mal mulk konusan gelin durumuna düştüm.
Keşke ataninca evlenseydim ama artik cok gec. Ne evimde huzur kaldi ne aileyle yakinlasip birseyler paylaşabildik ve sonuç görüşmüyorum artik.
Yani aslinda esim o evlerin alinabilmesi icin zamaninda calisip aileye destek olan tek kisi, yani 2 kardesler erkek olarak ve ablalar evlenmis eve destek olan tek erkek de bu olunca baba bu ev senin demis.Ben ne söz verilirse verilsin evi kabul edemezdim. Ben kardeşler arasında ayrı gayrı yapılmasından yana degilim. Ayrıca evde diğer kardeşler hak alınca bile yine mirastan payınıza düşen evin yarısından bir tık fazlasi olacak. Yani hiç almayacak değilsiniz. Ben olsam eşit bölünmesinden yana olurdum ki evini gecindirmek icin ailesinden destek alacak bir adamlada evlenmezdim net.
Cocuklar arasinda aile esit değilse hangi kardes olsa bunu kabul etmez hem babaya hem o kardese ofkelenir. Evet istedigine verebilir ama ayrim yapmak dogru değil bence... Yani herkesin gozunun oldugu bir evde ne kadar oturulursa okadar oturulur o evde... Ama babasi tapusunu uzerine verirde is biter o zaman sdce öfke duyulcak babadir ama yapacakta birsy kalmaz herkes kabullenr otururöncelikle iyi akşamlar kızlar, benim çokca üzüldüğüm bir konum var ve artık içinden çıkamıyorum. Bana objektif olarak yorumlarinizi esirgemezseniz sevinirim.
Diyelim ki siz egitimli, kendini geliştirmiş , kendine yatirim yapmis bir kadinsiniz ancak yasadiginiz yer asgari ucretli kasiyerlik dışında bir is bulamayacaginiz bir yer.
Bu durum caniniza tak edip isten cikiyor ve atama için ders calistiginiz donemde biriyle evlenme karari aliyorsunuz.
Evleneceginiz kisi de lise mezunu ve ailesi ona bir ev vermiş, o evi garanti olarak görüyor ve onun evini gecindirebilmesi için de destek olacaklarini soyluyorlar ve aileniz ve siz buna guvenerek atanmadan evlenmeyi okeyliyor ve evleniyorsunuz.
Ancak onlar 5 kardes ve babanin 3 evi var. Biri buna verilmis oluyor.
Siz evlenme surecindeyken tüm kardesler bu evin esinize verilmesinde hemfikir ve onun bu evde maddi ve manevi hakki olduğunu düşünüyor ve destekliyorlar.( ev yada arsa alinip ev yapildigi donem maddi sıkıntıları sebebiyle universiteyi birakmis)
Evlendikten sonra sizin atanma durumunuz oldugu için ve pandemi dolayisiyla bir sure calisamiyorsunuz, maddi sorunlar yaşıyorsunuz, kimse size destek olmuyor.
Hatta tam tersi Evlenirken o evin size verilmesi için en cok destek olan 2 kardes eşleriyle beraber size verilen evin aslinda verilmemesi gerektiğini söylüyor.
2 kardesin esi hatta kayinpeder ölürse o evi bize birakmayacaklarini, mirasin helal olduğunu, kendilerine de ev verilmesi gerektigini soyleyip sizi darliyorlar.
Siz de simdi atandiniz ve o evden ciksaniz dahi kirada ev tutabilecek duruma geldiniz. Ancak kayinbaba ve kayinanne o evi size vereceklerini kimsenin karismaya hakki olmadigini söylüyor. Ve tapuyu esime verecegini söylüyorlar.
Siz de bu süreçlerden çok yipranip artık herkesi sildiniz, çünkü kimse size destek olmadigi gibi sürekli maddi zorluklar icindeyken dahi o evi almakla tehdit eder gibi üzerinize geldiler ve her gidip geliste bu konuyu actilar.
Siz olsaniz şimdi kayinbabam bu evi esime verdi der, tüm herseyi yutar o evde oturur musunuz yoksa kiraya mı cikarsiniz?
Kusura bakmayin ellerim titriyor dusundukce ve cumleleri toparlayamadiysam affola
Toplanıp tekrar uzerınde konusulması gerekn bir konu kp diger cocuklarına, aizin yanınızda da soylesın, sizin ustunuze gelmezler belkiYa bende bunu istiyorum fakat simdi kayinpeder oturdugumuz evi satip bize kendimize dusen payi vermiyo, yani evi tamamen verecegini kimsenin karismaya hakki olmadigini söylüyor. Aslinda yeni ev kredileri var diyoruz ki hakkimizi verirsen biz o krediyi de ceker bir ev aliriz diyoruz kabul de etmiyor. Digerleri de surekli uzerimize geliyor
Esim de ailesi birikim yapmak icin arsa almis ve muahitlere vedikleri donem cok sıkıntı yasamislar, bu yuzden okula devam edememis ve bazi masraflari da kendisi karsilamis ev icin. Bu yuzden kendine hak olarak goruyor eviSiz karışmamaya çalışın dememdeki maksat tam olarak buydu. Mal mülk konuşan biri olarak görülmemeniz içindi. Ama zaten çok üzerinize gelindiği için ister istemez konu içine çekilirsiniz pek de mümkün değil haklısınız.
Merak ettiğim eşinizin fikri ne?
Bu arada şunu da söylemeliyim aileler yaşarken istediği çocuğuna istediğini vermesini mal sahipleri olarak onların hakları görüyorum. Bu sebeple buralarda çok linç yiyorum. Ancak eşit olmasını bence fazla olan kardeş dile getirmeli fitne olmaması ve kardeşle bağın kopmaması için. Şunu da söylemeliyim kayınpederimin memlekette ilçede 2 evi var birisi diğerinden 200 bin TL kadar daha değerli. İstediğimiz evi seçme hakkımız vardı. Ben daha düşük olanı seçmeyi tavsiye ettim eşime çünkü biz uzaktayız ve hastalıkta sağlıkta her hafta yanlarına gidip işlerini yapan evlat görümcem ve fark onun hakkıdır diye düşündüm. Yani burada ailesi verse de siz diğer 4 kardeşe yazık değil mi demelisiniz. Eğer eşiniz emek verdiyse daha fazla pay alabilir ama bir ev şu şartlarda çok fazla.Kendinize yapılsa muhtemelen sizde sorun çıkartırdınız. Yani siz ev verilmeyen kardeşlerden olsanız
Ancak ev sahipleri size vermişler. Normalde hak olarak sıkıntı yok. Ama benim içim rahat etmezdi ve imkanım varken oturmazdım. Herkes gibi 3 evde satılınca beşe bölünmesini bekler hakkımı alıp peşinat yapıp ev alırdım.
Bu ev senin dediyse baştan tapuyu üstüne yapsaydı. Yapmadıysa diğer kardeşler de haklıYani aslinda esim o evlerin alinabilmesi icin zamaninda calisip aileye destek olan tek kisi, yani 2 kardesler erkek olarak ve ablalar evlenmis eve destek olan tek erkek de bu olunca baba bu ev senin demis.
Haklisiniz, valla bende o sekilde dusunuyorum ama kayinbaba evi satip suan yeni cikan ev kredilerine girmemize musade etmiyor. Mal benim istedigime veririm diyo. Ne evi satip pesinat yapabiliyoruz nede laflardan kacabiliyoruz. Maddi durumu biraz toparlayip evden çıkmak istedigimi söyledim en son.Bu arada şunu da söylemeliyim aileler yaşarken istediği çocuğuna istediğini vermesini mal sahipleri olarak onların hakları görüyorum. Bu sebeple buralarda çok linç yiyorum. Ancak eşit olmasını bence fazla olan kardeş dile getirmeli fitne olmaması ve kardeşle bağın kopmaması için. Şunu da söylemeliyim kayınpederimin memlekette ilçede 2 evi var birisi diğerinden 200 bin TL kadar daha değerli. İstediğimiz evi seçme hakkımız vardı. Ben daha düşük olanı seçmeyi tavsiye ettim eşime çünkü biz uzaktayız ve hastalıkta sağlıkta her hafta yanlarına gidip işlerini yapan evlat o ve fark onun hakkıdır diye düşündüm. Yani burada ailesi verse de siz diğer 4 kardeşe yazık değil mi demelisiniz.
Haklisiniz, valla bende o sekilde dusunuyorum ama kayinbaba evi satip suan yeni cikan ev kredilerine girmemize musade etmiyor. Mal benim istedigime veririm diyo. Ne evi satip pesinat yapabiliyoruz nede laflardan kacabiliyoruz. Maddi durumu biraz toparlayip evden çıkmak istedigimi söyledim en son.
Aynen bizde ondan cekiniyoruz suan bunu da dusunduk ama.Evden çıkmadan ev için bir değer belirleyip kardeşlere paylarını ödeyebilirsiniz. Kredi ödemekle aynı şey. Ancak mülk Kayınpederden size geçince ölüm sonrası sanırım hukuki olarak sıkıntı çıkar. Yine bir kardeş ben pay almadım diye size dava açabilir.
Valla ben hayatim boyunca bir evim olmadi, olmasi da cok sorun degil ama esim ve benim ailem de söz verildi diye usteliyorlar. Kayinpeder ve kayinvalide de sizin diye diretiyor. Hatta kayinvalide ev sizin diye sanirim ilerde bize bu oglum bakar diye dusunuyor ama ben istemiyorum. Ne evi ne kimseyle yasamayi. Tek derdim sakin bir kafayla yasamak5 kardeşler, 3 ev var. Geçici bir süre oturursunuz orası ayrı. Diyelim anne baba ölene kadar oturdunuz otutabilirsiniz. Ama anne baba vefat ettiğinde o 3 evde 5 kardeşin de hakkı var. Bu durumda ben tapusunu istemezdim hem vicdanen hem de sonra ömür boyu kaynımın eltimin lafını çekmek istemezdim. Bi de ne gerek var imkanım varsa birilerinin ağız kokusunu çekmeye...
Valla ben hayatim boyunca bir evim olmadi, olmasi da cok sorun degil ama esim ve benim ailem de söz verildi diye usteliyorlar. Kayinpeder ve kayinvalide de sizin diye diretiyor. Hatta kayinvalide ev sizin diye sanirim ilerde bize bu oglum bakar diye dusunuyor ama ben istemiyorum. Ne evi ne kimseyle yasamayi. Tek derdim sakin bir kafayla yasamak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?