sizce haksızmıyım ?

ayın belli bölümleri krediydi kredi kartıydı ödemelerimiz var .. tamam kıyamıyorda bende gidip babama yüz eğip borç isteyemememde normal karşılasın o zaman
Babandan daha once almissin ama.
Belki yine alirsin diye daunmustur esin.
Ayni durumda senin baban olsa vermez miydin peki?
Ustelik esin de tek cocukmus. Babasina yardi etmek istemis belli.
Bu surekli tekrarlayan birsey degilse,
bence bu kadar hircin davranmaman gerekir.
He ama zirt pirt luzumsuz para istiyor dersen o kullanilmak olur. O zaman kim olsa kedi babasini araya sokmak istemez para konusunda.

bizde bu yok işte malesef

hemen ne kadar zorda oldugunu anlatmaya baslayacagini biliyordum.. ama su var ama soyle oldu, ama biz cok perisandik vs vs.. beni bile doveceksin yorumunda, ne hakla cikisiyosun ki? esinle nasil bi uslupla konustun, merak konusu.. ha simdi bi de sanane bilmem ne yapacak gibisin, konu aciyosan herkes istedgi yorumu yapar

off bu durum cok yaygin yaa, ben de gecenlerde buna benzer bisey yasadim, esimin babasinin durumu sıkışıkmış, esimden kendi icin kredi cekmesini istemis.. esim de bana sormadan kabul etmis ve gitmis krediyi cekmis (ki biz daha yeni evliyiz ve bizim de borcumuz var odedigimiz). ve ben bunu diger kardesiyle mesajlasirken gordum.. bana soylememis bile. kiyameti kopardim tabi nasi bana soylemezsin boyle biseyi diye.. saka gibi yaa, biz burda zaten borc icinde ayin sonunu zor getiriyoruz, bi de benim saftirik kocam gidip kredi cekiyo onun yukunu de biz sirtliyoruz.. uyuz oluyorum yemin ederim dusuncesiz insanlara.. ben hayatta bu ise ailemi karistirmam, arkadasim sana da ayni seyi oneririm sakin ve sakin ailenden borc isteme.. esin erkek olup evini nasil gecindirecegine kafa yorsun biraz.

benim kızdığım noktada zaten o borç versin vermesin değil olayım. bana sormadan veriyor ama geri o parayı yerine koyma işi bana düşüyor kızdığım bu . tabi sonra babama geri o öder ama işte uff nebilim

ne alakası var burda tanımadığım bir insan yorum yapıyor diye neden kendimi acındırmaya çalışım neyse o .. ayrıca ben buraya genel olarak bir soru sordum ve yorum bekliyorum herkes istediği gibi yorum yapar dediğin gibi bende istediğim gibi cevap veririm

Haklisin ama durumu eşine ifade etme biçimin yanlis olmus...
"Babanla konuştuktan sonra beni arayip boyle bir durum var su şekilde halletsek sorun olur mu diye sormaliydin.. Sanane veririm tavrin hoş değil bundan sonra dikkatli olalim" diye konuyu kapatin...

malesef o konularda çok fevriyim herzaman çabuk parlayan biriyim ama ikimizde öyleyiz birbirimizi dizginlemiyoruz dahada büyütüyoruz

ben acindirmaya calisiyosun demedim, kendini hakli goruyosun ve herkesten de haklisin onayi almak istiyosun haliyle.. ama burdaki insanlar daha objektif bence, seni de esini de tanimiyolar ve haksiz oldugunu soyleyenlere de kulak vermeni oneririm.. belki daha faydali olur evliligin icin..

malesef o konularda çok fevriyim herzaman çabuk parlayan biriyim ama ikimizde öyleyiz birbirimizi dizginlemiyoruz dahada büyütüyoruz

Geç kalmis değilsiniz ki... Esinize "tepki vermemin nedeni bana danismamis olman yoksa borç alinip verilir sorun yok" diye anlatabilirsiniz sakince... Hem bir sonrasinin da davranisini belirlemiş olursunuz...

Hani babası size daha önce yapmamis olsa art niyet arayabilrsnz ama durumları çok iyi olmadigi halde ellerinden geleni yapmislar ki adi üstünde "borç" geri gelecek yerine..kimse babası zor durumda kalsin istemez bu yüzden uzmeyin birbirinizi..

Erkekler çok yüzsüz olmuş artık..
Bayandan para istemeğede çekinmiyorlar..
Ben hala eski sewgilimden paramı alamadımm..
Nefret ediyorum erkeklerin bu yüzsüzlüğünden..

Kendi borçları varken borç vereni de anlamam.
Sonra o borcu da borçla kapatma telaşına düşerler.
Prensip gereği borç vermediğim gibi kimseden de istemem.
Sıkışınca kredi çekiyoruz yahut ek limiti kullanıyoruz.

%90ımız aynı fikirdeyiz neredeyse iyi birşeymi kötü mü anlayamadım :) yorumlarınız için teşekkürler hem eşimin hem kendimin haklı haksız olduğu yanları biraz daha iyi anladım yorumlarınızla ..

baban "damat babasına borç veriyor kızım gelip benden borç istiyor" diye duyar ve düşünürse bence sorun olur..
babalarınız size para yardımı yapmış siz de ihtiyaç olunca onlara yapabilirsiniz ama durumunuz yok ise bence borç verirken daha iyi düşünmeliydi eşiniz.. borçla borçlanma gibi bişey olmuş..

keşke kayınpederin size yardım da bulunduğu zamanda kocana fevrileşseydin neden alıyorsun diye

Esımı bırak aılesıne ben borc verıyorum bazen yetıstıremıyorlar kendım calısmasamda kartımdan evın gereksınımı olmasada buyuk meblaglı o ay alınamayacak ama alınması gereken seylerı benım kartımdan alıyorlar ne alaka dersenız gerekırse benımde ıhtıyacım bırseye olur neden kartımın lımıtıne el koysunlar kı dıyebılırım ama demıyorum ben onlara yardım ederım sıkıstıklarında ben cok sıkıstıgımda da onlar bana yardım eder he soyle sıkıstıgımda yardım etmedıler mı orası benı ılgılendırmez elımde ımkan varsa yardım ederım yıne de öyle bırıyım bu kişilik meselesı demek kı esınız onların daha cok ıhtıyacı var dıye dusunup böyle bırsey yaptı sizin ailenizde borc versın onun ailesinden gerıaldıgınızda aılenıze odersınız ne bılıyım ne kadar meblag vermıs bu da önemlı tabı yazarsanız daha cok fıkır edınırız

Senin bu fevri çıkışlarından ötürü sanırım kocanın seni dinleme ve dikkate alma huyu yok. Biraz daha iyi geçinmeye çalışın, yaşadığınız ortak hayat size zehir olmasın. Sana da sormalı, söylemeliydi, babasının ne için para istemiş olduğunu dahi bilmiyorsunuz. O kendi açısından haklı, evin tek çocuğu falan ama babasına borç verirken babana mı güvendi? Öyleyse işi en başından sağlama alacaktı, öyle yavşakça ve savsakça iş yapmak yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…