- 26 Ocak 2018
- 1.045
- 1.180
- 133
- 29
- Konu Sahibi Gulbahcesii96
-
Haklısınız bende oyle dusunuyorum ama insan kosede parasinin oldugunu bilince harciyor :))Bence parani biriktir.. para varsa hersey hallolur
Ceyrek altin biriktirmeyi dusundum aslinda sonradan degeri duser diye ondan da vazgectimPara biriktir hatta altın biriktir
Çeyiz dediğiniz nedir bir de
150 parça çatal bıçak takımı ise bence asla almayın öyle şeyler
Bence para olunca o aşamada daha objektif alınabilir
Tabii para var deyip işe yaramayacak şeylere yatırım yapmamak lazım
Örneğin o cicili bicili kavanozlar vs bana çok gereksiz gelir pembiş olunca üç katı fiyat oluyor zira
Bizim tarafta kız tarafının alacagi ve erkek tarafinin alacagi seyler bellidir..Paranı biriktir dursun kenarda en iyisi,zaten erkekler ve aileleri hiçbir evliklikle ilgili olaya bulaşmadan ucuza kurtarıyorlar olayı.
En iyisi paranı biriktir,alınacak çatal kaşığa kadar eşinle al. Tüm masraflar yarıya bölünür ve sende eşit bir şekilde daha fazla masrafa girmeden evlenirsin.
Hiç çeyiz için bişey alma yani.
Eskidenmiş o danteller,tencere,tabak,havlular,lifler bir dünya çeyiz.
Tüm bunları eskiler yaparmış ancak,evin eşyası ve düğünü erkek tarafı yaparmış.
Şimdi onlarca milyarlık çeyiz+eşyaların yarı parası+düğünün masrafının yarısı+takı diye birşeyde yok hepsi kız ve ailesine yükleniyor.
Madem herşey ortak ve eşit,öylese o evde üzerine örtülecek battaniye yorgan nevresimlerden tutta banyodaki bornozuna,yediğin tencere tabak çatal kaşığa kadar ortak olsun.
Yurt dışında yabancılarda böyle,daha mantıklı şu şartlarda.
Bence önce kendinize ihtiyaç listesi belirleyin. Daha sonra da indirimleri takip etmeye başlayın ve güzel indirim gördüğünüzde kaçırmayın.
Ne kadar kenarda paranız olsa da indirim dönemlerini rakip etmek maddi olarak çok kazançlı oluyor. Hele ki kenarda para tutamam diyen biriyseniz zaten ufak tefek bişeylerden başlamak lazım.[/QUOTE
Kafalar karisik :)) daha söz yapmadık acaba yaptiktan sonra mi almaya baslasam
Eve tutma canim banka hesabina yatir gerekirse iki hesap ac. Birinden harca digerine dokunmaHaklısınız bende oyle dusunuyorum ama insan kosede parasinin oldugunu bilince harciyor :))
Para biriktirMerhaba kk üyeleri :)
Benim derdim çeyiz meselesi.. Ben üniversiteden yeni mezun oldum. Hayatımda 4 yıldır biri var ciddi düşünüyoruz. Şimdi benim aklıma takılan şey çeyizimi almaya başlamalı mıyım, yoksa para mı biriktirmeliyim. Para biriktirip hepsini bir anda almak mı mantıklı, alıp bir köşeye koymak mı?Önceden alınca da modası geçmez mi?
Siz nasıl yaptınız?
İşte bahsettiğiniz şeyler,yatak odası,halısı perdesi aksesuarlar ile 15 bin.Bizim tarafta kız tarafının alacagi ve erkek tarafinin alacagi seyler bellidir..
Bizde kiz yatak odasini alir halisini perdesini her seyini. Mutfakta gerekli olan her seyi alir. Bulasik makinesini alir isterse camasirida alir. Bunlar uzerime dusenler o yuzden zaten bunlari ben erkek tarafina yikmam :))
Ceyrek altin biriktirmeyi dusundum aslinda sonradan degeri duser diye ondan da vazgectim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?