- Konu Sahibi Gulbahcesii96
-
Masallah size o zaman :)) daha aday yokken almaya baslamissiniz ne guzel :)Ben ufaktan almaya başladım.
Yaşım 25.
Yemek takımlarım hazır.
Gördükçe hoşuma giden ufak tefek şeyler de alıyorum.
Çoğu evli arkadaşımım tavsiyesi bu yönde.
Para biriktirip bi anda almaya kalkışınca zor oluyormuş.
Ki benim daha adayım bile yok.
Allah mutlulukla kullanmayı nasip etsin tez zamanda.
Arasi 1 2 sene olur muhtemelenEğer düğün seneler sonra olacaksa zaten şimdiden ne biriktirme işine ne de bişeyler alma işine girmeyin, gönlünüzce harcayın paranızı. Ama yok seneye yaparız diyorsanız ufaktan başlamakta bence fayda var. Bizim sözle düğün arası 6 aydı, o yüzden ben sözü beklemedim. Ama sizin uzun zaman olacaksa ona göre karar verebilirsiniz.
Salon var oturma odası var evi tutması var dügünü var takısı var varda var valla :))İşte bahsettiğiniz şeyler,yatak odası,halısı perdesi aksesuarlar ile 15 bin.
Mutfak,fırın+davlumbaz set,küçük evaletleri+süpürge+perdesi halısı+çamaşır_bulaşık makinası+ütü ennn az 10 bin
Misafirlik yemek tk,çatal bıçak tk,tencere vs+ günlük olan kısımlar toplam enn az 6 bin
Diğer çeyizler ennn minimum 10bin ki çokk fazlası.
Tüm bunlardan sonra karşı tarafın masrafı ne kadar olacak sizce?
Paranı biriktir, nakit olunca her şeyde pazarlık şansı oluyor, çok daha uygun fiyatlara alabilirsin ihtiyaçlarınıMerhaba kk üyeleri :)
Benim derdim çeyiz meselesi.. Ben üniversiteden yeni mezun oldum. Hayatımda 4 yıldır biri var ciddi düşünüyoruz. Şimdi benim aklıma takılan şey çeyizimi almaya başlamalı mıyım, yoksa para mı biriktirmeliyim. Para biriktirip hepsini bir anda almak mı mantıklı, alıp bir köşeye koymak mı?Önceden alınca da modası geçmez mi?
Siz nasıl yaptınız?
Birde baska sehire gitme durumu olabilir.. o yuzden para biriktirmek daha iyi gibi.. peki çeyrek alsam degeri duser mi?Para biriktir. Bir de indirim sitelerini takip et. Bazen yemek takımlarını falan çok ucuza satıyorlar arada denk düşürürsen alırsın.
Ben evlendiğimde 5 senedir çalışıyordum. Tek çöpüm bile yoktu. Birikimimiz vardı eşimin de benim de. Herşeyi evi tuttuktan sonra aldık eşimle.
Haklisiniz bitmez gercektenAilem para olunca herşey alınır der ama ben ev eşyası almayı seviyorum. İndirimleri takip ederim, hoşuma giderse alırım. Bu arada aday yok bende ama yalnız yaşadığımdan herşeyim var zaten. Evlensem bir yatak odası alsam yeter (büyük bilmem kaç parçalı yemek takımı ya da çatal kaşık takımım yok demek istediğim temel şeyler olsa yeter, ihtiyaç hiç bitmez)
Nakit para olunca harcaniyo. Sizce ceyrek mi biriktirmeliyim?Para ver 1 günde çeyiz işini hallederim
Ama uyanık olup indirimleri takiplemek lazım:)
Bence hesabın varsa oraya para at ve çekeme.Nakit para olunca harcaniyo. Sizce ceyrek mi biriktirmeliyim?
Altın değer kaybetmez hiç bir zaman.Birde baska sehire gitme durumu olabilir.. o yuzden para biriktirmek daha iyi gibi.. peki çeyrek alsam degeri duser mi?
PaRani biriktirebiliyorsan biriktir.pesin para tak diye almaya kalkinca cok ta uyguna aliyorsun hersryi bi ceyiz magazasindan.ama biriktremiyorsan ben mesela ceyiz seti almstm ama eve getrmedim satici dugun zamani gekir hangisini begenirsen onu goturursun oyle bi avantajiniz var dedi.oyle bi yer bulursan onuda degerlendirebilirsinMerhaba kk üyeleri :)
Benim derdim çeyiz meselesi.. Ben üniversiteden yeni mezun oldum. Hayatımda 4 yıldır biri var ciddi düşünüyoruz. Şimdi benim aklıma takılan şey çeyizimi almaya başlamalı mıyım, yoksa para mı biriktirmeliyim. Para biriktirip hepsini bir anda almak mı mantıklı, alıp bir köşeye koymak mı?Önceden alınca da modası geçmez mi?
Siz nasıl yaptınız?
Takılara kadar herşeyi yapıyorlarsa ne ala tabi,o takılar sizin olarak kalacaksada tabiSalon var oturma odası var evi tutması var dügünü var takısı var varda var valla :))
Zaten geziyorum harciyorum da :) ama bi yandan bunun icinde birikim yapmak istiyorum. Cunku cok masrafli sureclerYeni mezun olur olmaz çeyiz hazırlamak ne kadar mantikli? Ayy bi dur , paranı kazan gez, eğlen, tadını çıkar. Kac sene okudun emek verdin, hemen bitirir bitirmez tabak çanak alıp stoklamak için mi ? Bu ne acale. Çok istiyorsan biraz biraz ayır kenara birikim olur , evlenirken alirsiniz zaten beraber.
Cok samimi yazmissiniz :) dogru belki evlenemem sonra tatile giderim o paraylaBiriktir kuzum, gelin ata binmiş ya kısmet demiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?