Şimdi burada mesele mirassa, öncelikle miras bırakan yani bahsettiğiniz malların tapusu kimin üzerine, miras bırakan dedenizse, mallar dedeniz üzerineyse anneanne dahil herkes mirasçı.
Mallar anneanne üzerineyse zaten şu an miras paylaşımı diye bir şey söz konusu olamaz.
Anneniz dedeniz için veraset ilamı çıkarsın, tapular dedenizin üzerineyse herkese payı oranında hisse tapu çıkarılacak, yanılmıyorsam barodan ücretsiz avukat hizmeti almak için muhtarlıktan kağıt almak gerekiyor, anneniz ihtiyaç sahibi olduğunu belgeleyen kağıdı muhtardan alsın baroya gidip başvuru yapın.
Veraset ilamıyla tapuya gidip dedenize ait mülklerin tapu örneğini de alabilir, zaten ilamla gidip derdinizi anlatınca yardımcı oluyorlar, dedenizin tüm taşınmazları söylerler.
Teyzenizin lafı da hukuken geçersiz, ben baktım benim hakkımla yürümüyor hukuk, miras hukuku diyor ki ölen kişinin mirasçıları şunlar şunlardır, mirasçılar payları oranında miras hakkını alır.
Tamamen duygusuz mantık yürüterek yazıyorum, şu an teyzenizin yaptığı da hak gaspıdır zira kızları mirasçı değil, yıllardır dedenizin evinde oturuyorlar, ailesine baksın bakmasın kanun mirasçıya miras hakkını verir, anneniz mirasçı olarak hakkını alır.