Sizce ne yapmalıyım bu durumda?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu kadının yaşida gencmiş,babanızın kızı yaşında dahi olsa ne münasebet yabancı bir bey ile bir ay aynı ortamda kalmayı göze alıyor.manyak heralde.bu kadının kocası varmı? Varsa nasıl müsade ediyor çok garip ya.
Kocasını da hiç sevmediğini, evliliklerinin daha şimdiden kağıt üzerinde kaldığını vs. de söylemişti telefonda laf arasında. Çok rahat da biri.. Aklıma bu da gelmedi değil. Burada bir sevgili buldu da onunla falan mı görüşmek için buraya gelmek istiyor bilemiyorum. İnsanın aklına bin türlü şey geliyor

Lütfen fikir verebilir misiniz? Samimiyetimin olmadığı, 5 yıldır hiç görüşmediğim bir tanıdık kadın beni sosyal medyadan bulup ekleyerek numaramı istedi acil bir konu için görüşmesi gerektiğini söyledi. Kendisi 1200 km uzaklıkta bir sehirde yaşıyor, 2 küçük çocuğu var. Acil dediği için merak ederek numaramı verdim. Konuştuğumuzda çocuklarından bir tanesinin ölümcül bir hastalığa tutulduğunu, yaşadığı şehirdeki doktorlardan şifa bulamadığını, bir de benim bulunduğum şehirde doktora götürmek istediğini, bundan dolayı birkaç gün bende kalmak istediğini söyledi. Ben de kabul ettim. Ancak birkaç gün sonra bana; çocuğu doktora götürmekten vazgeçtiğini yalnızca gezmek için geleceğini, 2 küçük çocuğu ile bir ay kadar bende kalacağını söyledi. Başta durum farklı olduğu için kabul etmiş bulunmuştum ve biletini almıştı. Geçmişte bir gün bunlar ailece bana misafirliğe geldiklerinde en az 10 çeşit yemek hazırlamıştım. Ertesi gün beni arayıp, o gece acillik olduklarını, onlara yoksa bozuk et mi yedirdiğimi sormuşlardı. Bundan dolayı da kırılıp mesafe koymuştum. Çoktandır görüşmüyorduk. Ayrıca çalışan biriyim 2 haftalık iznim var, o sırada onları dr. a götürecektim. Ben bekar ve babamla yaşayan bir bayanım, ben işe gidince evde babamla kalacaklar. Bunu da söylememe rağmen bir aylığına gelmekte kararlı. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız?
Saçmalamayın kesinlikle kabul etmeyin.Zaten görüşmüyormuşsunuz,bence önce sizi kandırmış kabul edin diye düşündüm.Böyle rahat insanlara yüz vermeyin

Arar plan değişikliği yaptığımı,gelmemesini söylerdim kesin ve net. Dr ayağına yer açmış ama asıl derdi gezmek ve utanmadan çocuğunu kullanmış, bunu anlamayacak kadar safmısın canım?

Bilet parasını ona göndereceğini ve yakın bir akrabanın yoğun bakımda olduğunu, diğer akrabalarının sende kalacağını söyle.

Ya da direkt "çüş!!!! Ben sana iki gün kalırsın diye tamam dedim bir ay nerden çıktı? Bilet paranı geri gönderiyorum. Sakın gelme!!!!!!!" şeklinde de diyebilirsin. O yaptığından utanmıyor sen kabul etmediğin için mi kaba olacaksın?

Bu konuda Kuran'ı Kerim de açık açık ayet var.

Lütfen fikir verebilir misiniz? Samimiyetimin olmadığı, 5 yıldır hiç görüşmediğim bir tanıdık kadın beni sosyal medyadan bulup ekleyerek numaramı istedi acil bir konu için görüşmesi gerektiğini söyledi. Kendisi 1200 km uzaklıkta bir sehirde yaşıyor, 2 küçük çocuğu var. Acil dediği için merak ederek numaramı verdim. Konuştuğumuzda çocuklarından bir tanesinin ölümcül bir hastalığa tutulduğunu, yaşadığı şehirdeki doktorlardan şifa bulamadığını, bir de benim bulunduğum şehirde doktora götürmek istediğini, bundan dolayı birkaç gün bende kalmak istediğini söyledi. Ben de kabul ettim. Ancak birkaç gün sonra bana; çocuğu doktora götürmekten vazgeçtiğini yalnızca gezmek için geleceğini, 2 küçük çocuğu ile bir ay kadar bende kalacağını söyledi. Başta durum farklı olduğu için kabul etmiş bulunmuştum ve biletini almıştı. Geçmişte bir gün bunlar ailece bana misafirliğe geldiklerinde en az 10 çeşit yemek hazırlamıştım. Ertesi gün beni arayıp, o gece acillik olduklarını, onlara yoksa bozuk et mi yedirdiğimi sormuşlardı. Bundan dolayı da kırılıp mesafe koymuştum. Çoktandır görüşmüyorduk. Ayrıca çalışan biriyim 2 haftalık iznim var, o sırada onları dr. a götürecektim. Ben bekar ve babamla yaşayan bir bayanım, ben işe gidince evde babamla kalacaklar. Bunu da söylememe rağmen bir aylığına gelmekte kararlı. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız?
Kesinlikle kabul etmeyin. Resmen yalan söylemiş. Evladı üzerinden yalan söyleyen bir insana da güven olmaz, kendisini arayıp işinizin çıktığını babanızın da misafirlerinin geleceğini uygun olmadığınızı söyleyin. Ayrıca bir de ama şehirde .... isminde güzel bir otel var orada kalabilirsiniz diyin. Ve lütfen kötü kalpli, art niyetli olduğunu düşündüğünüz insanları sosyal medya da dahil olmak üzere hayatınızda tutmayın.

Yahu siz saf mısınız acaba ? 5 Yıldır görüşmediğiniz birisini neden evinizi 1 ay misafir olarak kabul ediyorsunuz?
Hemen arayın ve rahatsız olduğunuzu, kabul edemeyeceğinizi belirtin. Ne olursa olsun bu sözünüzden de dönmeyin.

Ya kadın gelecek yiyip içecek, gezecek tozacak, siz de ona hizmet edeceksiniz öyle mi?

Allah aşkına biraz kendinize değer verin, insanların gözünde kullanılabilecek akrabalar listesinden çıkın lütfen....

Uydurun madem bir bahane, kabul etmeyeceğinizi belirtin ve bitirin bu kadar....

Yok insanları kırmayayım, yok darılmasınlar diye kıvranıp durmayın Allah aşkına...

Konu sahibi kadın değil burada suçlu olan tamamen sizsiniz.Ne olursa olsun doğru düzgün tanımadığınız bir insana evinizi neden açıyorsunuz ?.Kaldı ki maksadını belli ettiği halde hala kabul edemem diyemiyorsunuz çok tuhafsınız.O tarihlerde evde olmayacağım diyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X