Sizce neden böyle yapıyor ??

ayrica sehit esine 50 lira vermek de abesle istigaldir diye düsüncedeyim, gidip kadina 50 lira mi vereceksin yoksa gizliden mi vermeyi planliyordun?
Gizli verilecekti . Devlet onu.düşünmüş . Şehit ailelerin hesap numarası eşimde ve tüm polislerde var .. kimse kimden geldiğini bilmiyor

Haklısın annesi niye yolluyo, ha annesigille konuşup iki ailede tek bi yere verebilir ama bu önce eşle konuşulur ben her sene löseve ya da Mehmetçiğe veriyorum kafam rahat, kişiye vermekten ağzım yandi

22 yaşında mı
Çok ufak ki daha, oral dönemdeyse demek ki

Haklısın arkasında dur. Sen neden sıkıntı yaptığını dile getir. Hatasını anlasın. Anlamazsada yüz verme. Evlendi anası söz hakkı olamaz. Ondan sonra kocalar anacı sen geri adım atarsan bu böyle gider. Benim söz hakkım yokmu. Hemde dini konuda. Beni neden kırıyorsun de. Bana neden danışmıyorsun üzüyorsun diye güzelce açıkla

Yahu ne yaptilar size bilmiyorum. Ama lutfen artik su esinizle ailesi arasina girmekten vazgecin. Belli ki konusmuslat burda kimse yok demis esiniz. Anneside burasi fakir dolu, fakir olmayana gitmesin demistir. Ne var bunda abarticak. Yardim alsin istemiyorum ne demek. İstedigi her an her konu hakkinda yardim alabilir. Ailesi onlar farkindaysaniz.

Ben yanlış biliyorum sanki
Ben oruç tutamıyorum onun için verdiğimiz para değil miydi fitre

Diyanet 15 TL demiş 1 günlük 15×30 450 TL

Ben o kadar verdim

16 tl imis.. senin dedigin bence fitre degil, fitre Ramazanda verilen sadaka degil mi.. suan baya bilgisiz hisettim kendimi :)

22 yaşında koca... 22 ay gülme geldi pardon öhmm

daha çekeceğin var bacım. bunlar 40tan evvel yuvadan uçmuyo.
bedeni senin yanında, ruhu anasının yanında.
acı ama gerçek. takmayacaksın, bu kadar genç evlenince bu dertler oluyo işte.

16 tl imis.. senin dedigin bence fitre degil, fitre Ramazanda verilen sadaka degil mi.. suan baya bilgisiz hisettim kendimi :)

ramazanda verilen sadaka gibi olan fitre evet. diyanet sadece alt sınırı belirler. dileyen çıkarıp 300 de verebilir.

oruç tutamayanların verdiği ise fidye. evet çocuk kaçırma şeysiyle aynı adı. onunki 15tir bence, fitreyi biz de bu sene 50den verdik çünkü.

ek: googledan baktım fitre de 16ymış. şahsen benim 16 tlden fazla tutuyor yediğim içtiğim, kendi doymayacağım parayı da vermek ayıbıma gidiyor.

bilgiler icin tsk aynen fidye simdi benim de aklima geldi evet 16 dediler diye 16 vermek sart deil :)

Canım ben sana hak verdim ,malesef konuyu para olarak algılayanlar olmuş ama mevzu evliliğinizin daha ilk zamanlarında annesinin bu kadar müdahil olması seni rahatsız etmiş canım doğru mu?
Biz de bir senelik evliyiz fitreyi yakınımızdan birine verdik yani eşim arkadaşına verdi o da bir tanıdığına..
Yani memlekete para filan göndermeye hiç lüzum yok parasından değil şimdi bu işler böyle başlar yıllar geçtikçe annesi ailesi herşeyi onlara sorun danışın isterler
Hani çocuk gibi onlarsız bişey yapmayın vs yani sen fazla tepki vermissin bundan dolayı yatak ayrılmaz ama eşinle tatlı konuş rahatsız oldugunu güzelce anlat ve bu gibi şeylerin önünü al bak yoksa zamanla eşin herşeyi annesne danışmaya başlar sana bişey sormamaya başlar önlemini al

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…