Yok 2.sınıfım şuan okul bitince de evlenmeyi düşünüyoruz zaten.Evlenmek ciddi para isteyen birşey. Hele şimdiki ekonomik durum malum. Sevgilinin askerliği var ise yine bekleyeceksiniz. Bu sirada bide kayin aile ile oğraşmak bayramda seyranda zor.
Okulunuzu bitirin, maaşinizi alip birikim yapin ondan sonra yüzük olayi olur. Sanirim daha 1inci sinifsin. Ve yani 1-2 yil sonra ne olacak bilemezsin. En basit ayrilabilirsinizde. Bu yaşta haytin tümünü beraber geçireceğin insani cidden bulman zor.
Daha kendini tanimiyorsun, hayati tanimiyorsun. Yani hemen bu yaşta illede evlencem diye düşünme.
Ve ailen muhafazakar olabilir fakat sen bunu birazda bahane olarak kullaniyorsun gibime geliyor. Yarin birgün çaliştiğinda iş arkadaşlar ile yemek felan derken, gündüz kendi arkadaşlarin ile buluşma derken, iyi kötü yinr sevgilin ile buluşabilirsin. Birazda özgürlüğünü söke söke alacaksin. Yüzük ile özgürlük olmaz.
Erkek arkadaşımın işi hazır gibi mezun olunca işinin başına geçecek. Ailelerin de maddi durumu iyi iki taraf içinde sorun olmaz. Benim iş durumum biraz karışık ama maddi olarak sorunumuz yok. Ben diğer yönlerini düşünüyorum.Okurken nişanlanmak okul bitince evlenmek...
Bu planı siz yaptınız ama ya aileniz? Okul bittiğinde henüz işiniz olup olmayacağı belli değil tabi birikiminiz de olmayacak. Bu durumda tüm maddi yükü aileler sırtlanacak. Ailenizin maddi imkanı var mı? Size evliliğinizin ilk birkaç yılında işlerinizi düzene sokana dek maddi yardımda bulunabilirler mi? Cevap evetse olabilir ama ben tavsiye etmem.
Son senendeysen belki bir ihtimal olabilir. Yoksa erkenden kayınaile ile uğraşmak filan çok bunaltıcı olur evli değilken. Askerlik filan da varsa bence o zamana yüzük en iyisi, eş adayın askerdeyken sen de fazla muhatap olmak zorunda kalmazsın kayınaileyle, zaman daha çabuk geçer.
Yok 2.sınıfım şuan okul bitince de evlenmeyi düşünüyoruz zaten.
Erkek arkadaşımın işi hazır gibi mezun olunca işinin başına geçecek. Ailelerin de maddi durumu iyi iki taraf içinde sorun olmaz. Benim iş durumum biraz karışık ama maddi olarak sorunumuz yok. Ben diğer yönlerini düşünüyorum.
Biraz zorlanabilirsin bence 4.sınıfın ara tatilinde yap derim okul bititkten sonra da evlenirsin ama şuan okulun var yani nişanlılıkmzor bir süreç seni zorlayabilir ve okulunda istediğin verimi yakalayamayabilirsin.Ben 3.sınıfa geçerken yapmayı düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?