sizce normalmi?

SANEM01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
37
1
28
Antalya
kızlar ben 4 aylık hamileyim ama karnım sanki 5 veya 6 aylık gibi biraz daha çabuk büyüdü. zaten hamile kaldığımda biraz fazlam vardı. kaynanam durmadan yok onun karnı küçük yok bunun karnı normal senin ki neden büyüdür, mide bulantım geçmedi neymiş herkez hamile kalıomuş ben abartıomuşum. benim ne çektiğimi bir ben bi allah bilir moralim çok bozuldu kızlar yorum yapıp duruyor. ben kendisine kişiden kişiye değişebileceğinin anlatmaya çalışıyorum ama nedense dinlemeden konuyu değiştiriyor. artık bende mi tuhaflık var die düşünmeye başladım. sizce ben mi yanlış düşünüyorum. kişiden kişiye değişmez mi bu?

tabiki kişiden kişiye göre değişir canım
ben hamileliğimde neredeyse hiç bulantı çekmedim.. ama arkadaşlarım 4 5 ay bile çeken oldu..
o ne biçim konuşma kaynanandaki..
karnın da büyük olabilir..herkesin aynı olcak diye bişey yok canım
o böyle dengesiz konuşmaya başladığında en iyisi hiç duymamak.. hiç kaale alma "kişiden kişiye değişiyo" gibi laflar da etme boşver
Allah' ım sağ salim kucağına almayı nasip etsin :)

Doktorunuzun normal dediği her durum normaldir.
Kendinize bunu he telkin edin.
Saçma sapan konuşan çok oluyor hamile yada emziren bir kadın görüce , umursamazca gülümseyin " Biz sağlık ocağındaki ebemiz ve doktorumuzun dediklerini yapıyoruz sadece." deyin.
Göbeğiniz, kilonuz, doğum şekliniz ile ilgili konuşanlara,
"Doktorum bana her şey normal diyor, diğer kişilerin ne dediği bir kulağımdan girer, öbüründen çıkar." dersiniz.

Rahat olmaya çalışmak lazım. Siz tadını çıkarın bu dönemin.
Mümkün mertebe baş ağrısı yapa ortam ve kişilerden uzak durun.

ayy tatlım benim hiç canını sıkma bne kilolu hamile kaldım 5. ayın sonuna kadar kilolu olduğum için karnım pek belli değildi zaten 20. haftadan sonra çok çıkıyor benim 7. aydan sonra herkes ikiz mi demeye başladı:) o kadar büyüdüki karnım patlayacaktı zaten çatır çatır çatladı:) yani başka bir arkadaşımın 4. ayda birden 6 aylık gibi oldu karnı sonra pek büyümedi 9 aylık olup 5 aylık gibi olan karınlarda var suyun çok ise tabii tipininde önemi var bazen karın çok büyük görünebiliyor canını sıkma

Herkesn bünyesi farklıdır. Kimisi çok sıkıntılı geçirir bu dönemi, kimisi kolay.
Kimisinin hiç mdesi bulanmaz, kimisi mide bulantısından hastanede yatar, serum verilir.
Kaynananız sanırım dertlinin halinden anlayan bi tip değil..Herşey abartı geliyor olabilir..
Bazı insanların karşılarındakinin hastalığına inanmama gibi bi huyları olabiliyor malesef..

İnşallah sağ salim bebeginizi dünyaya getirirsiniz.Kayınvalidenizin söylediklerini hiç kafaya takmayın.Annem bana hamile iken sorunsuz bir hamilelik geçirmiş hiç midesi dahi bulanmamış,ama kardeşimin hamileliginde hatırlıyorum 9. ayına kadar mide bulantısı ve başka sorunları vardı herkesin bünyesi farklı siz hiç kafanıza takmayın.

doğum sonrası '' bu çocuk aç,sütün doyurmuyo, az uyudu ,çok uyudu'' takılmalarının provası bunlar

Öncelikle bebişin hayırlı uğurlu olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah..
ne yazık ki benim kaynanamda sürekli kendi eski hamileliği ile kıyaslıyo üstelik ben çalışıyorum akşam o yorgunlukla gelip ev işlerini yapıyorum hiç halimden şikayet etmiyorum ama o sürekli ben hamileyken çok iş vardı şöyle iş yapardım böyle iş yapardım sürekli beynimi kemiriyo geçen hafta çok hastaydım geçmiş olsun demek yerine 7 8 tane çıkaran nasıl çıkarıyor ki dedi şimdi buna ne denir en iyisi hiiç duymamak hiç kafana takma ...

Tüm çevremizde benim göbeğim kadar kimsenin karnı büyümedi. .Hergün eşim ve kayınvalidem "patlıyacaksın diye çok korkuyorum" diyordu
Ben onları teselli ediyordum :) birşey olmaz ben iyiysem kimsenin kötü etkilemesine izin vermem. . Kimi insanın iç karnı oluyormuş benim iç karnım yokmuş o yüzden çok büyüdüm . . Dert etmeyin hamilelik çok güzel bir duygu tadını çıkarın

Son düzenleme:
herkes aynı olacak diye bişey yok tabi...
bebek ve senin sağlığında bişey yoksa bırak konuşsun hiç kendini üzme...
benim 7 haftalık bırak kusmayı midem bile bulanmadı şimdiye kadar...
aynı haftada olduklarım yemek yiyemiyo ben kilo alıyorum durmadan..
naapalım yani vücut bu herkesin aynımı olacak..

Canım Allah kucağına almayı nasip etsin.benim kv de aynısıni bana itinayla- ısrarla yaptı.boyum 175 kilom 68 di 9 aylıkken .herkes drlarda dahil karnin küçük derken hatun kendi hamilelikleri ile kıyasladi hep.cvp verme hiç sen keyfince yaşa.

Merhaba bende sizin gibi 3,5-4 ay bulantılı yaşadım hamileliğimi klasik laf herkes hamile oluyo falan filan hiç moralini bozmuycaksın bu sözlere..
doktorun tüm gerekenleri yapıyosa ve sorun yok diyorsa hamileliğim tadını çıkaracaksın..
bende ikiz annesi olucam insallah şu anda herkesten daha fazla karnım var komik duruyo diyelerde var gülüyorum napim..
birde eger hamileysen cok vahim örnekler verip kafanı karıştırıp,korkutmak istiyolar bunuda çözemedim bir türlü..
kısacası bebeginiz ve sizin sağlıgınız yerindeyse karın şişmesinin bir standartı yok zaten kayın validenize gülün gecin ve tıpta ne kadar şişecegine dair bir standart yok diyip kafa yapın bence:))))

allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...9 ay boyunca yerinden kalkamayan da oluyo,ilk 3 ay 10 kilo alan da,ya da benm gbi hamile olduğunu unutan da :)ablam 3 aylık hamile onun bile göbeği çıkmış, annemle kayınvalidem beni görünce nerde bebek dediler,çokta takılmamak lazım bazen laflara,ben böyle oldum diyip geçiştirmek lazım yani:):)

tabiki değişir.herkesin hamileliği farklı da kayınvaldenin karşılaştırmaları çok saçma.bence takma herkesin hamileliği farklı tabi de geç.moralini bozacak birşey değilki sen keyfine bak

Sanane be kadin sananeeee?? Belki kocama naz yapıyorum belki gerçekten oluyor bunlar!?? Sen sorunsuz gecirdin diye ben de mi sorunsuz gecirecegim?? Böyle bir kaide mi var?? Boylelerinin üstüne kusacaksin ki anlayacaklar numara mi değil mi?? Tövbe estağfurullah!!!

doktorun senin ve bebeğinin sağlığını iyi dedikten sorna kimseye takılma
hamile hamile hiç üzme kendini
her gününün keyfini çıkar

bugün test yaptırdım bebiş yokmuş
yarım saat ağladım
öyle durumdayım ki şu an
keşke hamile olsam da kayınvalidem cadalozu bana sataşsa ona bile razıyım

günlerini kayınvalidene takılarak geçirme diye söyledim sana bunu
Rabbim sana hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin inş.

9 ay boyunca mide bulantısı hatta kusması olanları biliyorum arkadaşlarında dediği gibi takılmayın boşverin

Takma be canım duymazlıktan gel hiç önemseme en güzel zamanların tadını çıkart

amannn boşver milleti.ben 6aylık hamileyken doktorum benim karnım seninkinden büyük.nerde bebek diye gülmüştü.

bebeğin sağlıklı mı her şey yolunda mı gerisi boş...

emzirirkende ilk günler sütün yok sütün yok die konuşan çok bilmiş bir kv dem vardı bebeğim 2yaşına gelecek hala emziriyorum düşün yani...bide sütüm olsaymış neler olurdu:) saçmalayan çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…