Sizce onunla konumal mym?

Siz bu kızlık meselesine çok hassasiyet gösteriyorsunuz,o kadarda önemli olmamalı.Siz arkadaşınızla normal ilişkinizi gözden geçirmelisiniz.düşenede bir tekme siz atmayın hata yapmış olabilir.biraz anlayış bence.:sinifsinif:

canım sen şimdi evlensen ve Allah korusun malum şey olduktan sonra adam senin kız olmadığına karar verip babanın evine gönderse annene babana ele güne rezil olsan arkadaşların selam vermeyip yolunu değiştirseler? şimdi ben öyle bir şey yapmam diceksin... ama biraz okuyosan televizyon izliyosan elastik kızlık zarı diye bişey olduğunu biliyosundur. daha önce ilişki yaşamadıysan bile ilk gece kan filan gelmiyo... elastik olduğunu düşün böyle bir şeyin başına geldiğini düşün sorgusuz sualsiz arkadaşların ailenin seni linç ettiğni düşün... düşüncesi bile kötü dimi... konuşmadan açıklama yapamadan herkes senden yüz çevirmiş.. içinden beddualar, küfürler geçiyo ama ne fayda... daha arkadaşınla tek kelime konuşmadan vah vah eşide hastanedeymiş salak yerine koydu çocuğu diyosun, onunla konuşmadan, derdini dinlemeden.. belkide onunda sana anlatacağı bir hikayesi var.. sen onun arkadaşı hele hele dostu hiç bi zaman olmamışsın... sanırım yaşın küçük bi büyüğün olarak sana verebileceğim tavsiye şu, sakın kimseyi kınama.. arkadaşım dostum dediğin insanların başına bi iş geldiği zaman o iğrenç kalabalıkların safhında yer alma... hayat o kadar acımasızki yaptığımız söylediğimiz her şeyin bedelini ödüyoruz... arkadaşın ödemiş... sende ödeyebilirsin...

Ben hala neden arkadaşınıza tepki verdiğinizi anlamadım, size veya bir başkasına anlatmak zorunda mı?
Kız çıksa size ne çıkmasa size ne. O eşiyle arasındaki sorun, kimseyi ilgilendirmez. Ayrıca kız değil diye bu kadar itilmesine de bir anlam veremedim.
Hatta ben böyle bir konunun bir derdim var köşesine yazılmasına da anlam veremedim.

1-arkadaşınız sizinle böyle bir konuyu daha önceden paylaşmak zorunda değil.bu onun ÖZEL hayatı...
2-(ben kızım deyip tam tersi çıkması durumu hariç/ hiç konu açılmamışsa ve böyle oldysa varsayımından yola çıkarak söylüyorum)bi kere eşinin hakkında söylediği lafları tasvip etmedim neden zorla evlendi onuda anlamış değilim o ayrı ama eşinin yaptığı erkek adamın yapacağı bir davranış değil her ne olursa olsun evlendiyse karısı olduysa sahip çıkmalıydı...
3-adam hastanede neden yatar onu anlamadım sanırım dünyanın sonu olarak düşündü bu olayı kendini harap etti.olan kendine olur aşacak bu konuları...daha hayati organları var insanların kalp gibi kafa gibi...iki bacak arasının bu kadar mühim olmadığını oda anlar inşallah hayat tecrübesiyle..
4-sen şimdi yaşadığı bir geçmiş için çok samimi arkadaşını aramadın ve ne yapacağım diyorsun...bence baya geç kalmışsın..daha fazla vakit geçirme bence...kocası için yaptığım yorumlardan sende kendine pay çıkart..insan kaybetmek çok kolay kazanması zordur...git kaybettiğin vakit için arkadaşının yanında olamadığın içinde ondan özür dilemeyi ihmal etme..

bencede arkadaslarin hepsi cok güzel cevaplar vermis...sizile bi problemi yoksa niye bu kadar icerliyosunuz anlamadim size söylememis olmasinamii...yapmayin allah askina siz bunu arkadasiniza söylermiydiniz acaba...kim olursa olsun ben böle bi durumu kimseyle paylasamam.. ama bu konuda farkli düsünüyoruz herhalde..bi ikincisi evlendigi cocugun hastanede olmasida sizin sucunuz degil bu kadar dert etmeyin...siz arkadas olarak gercekten yaninda olmak istiyomusunuz ona karar verin....tabi kimseyi elestirmeden...

tabikide bana böle bişeyi anlatmak zorunda değildi..benim ona niçin kızdığımı kimseye anlatamıyorum daha önce nişanlıyken grştüğü kişiler vardı karşısında resmen yalvarıyodum ona ama bni dinlemiyodu bile.çok söyledim yapma kendi hayatınıda başkalarının hayatını da mahvetme diye ama beni boşver dedi.tabiki evlendiği kişinin onu böyle getirip bırakması hiç hoş deil.ama arkadaşım resmen ailesini cezalandırmak istedi annesi ve babası öz anne babası deillerdi.bunu nişanlanınca öğrendi ve psikolojisi bozuldu.nişanlısındanda bi destek göremedi sevgiyi ilgiyi başkalarında aradı ve böyle oldu..

ben onunla konuŞmayı İstİyorum ama konuŞtuĞum zaman Çevremdekİ İnsanlar benİde dıŞlayacaklar emİnİm

başından beri düşündüğüm şey, senin esas derdin bu bence.
onunla arkadaşlığına devam edersen insanlar senin hakkında da iyi şeyler düşünmez.
profilinden gördüğüm kadarıyla bekarsın ve hakkında laf çıkması senin ilerdeki evlilik hayatına da yansır diye düşünüyorsun.
bence böyle düşünme, git arkadaşınla konuş, meselenin aslını öğren. neden böyle yapmış.belkide bir arkadaşın dediği gibi elastik kızlık zarıdır ve kanama olmamıştır. doktora gitmişlermi, yani daha önce ilişkiye girdiği onaylanmışmı. bence önce bunları öğren. belkide arkadaşın haksızlığa uğramıştır. millet laf edecek diye bozma arkadaşlığını.

ne alaka yaa ben anlayamdım nasıl bir arkadaş olduğunuzu ben, ne yani şimdi bakire değil diyeee mi görüşmek istemiyosunuz yaniiii çok tuhafsınız, bence arkadaşınızz sizinle olan dostluğunu gözden geçirmeli.

ben arkadaşlarla çok farklı düşünüyorum.
konunun başında çocukluk arkadaşım die bahsetmişsin.ve bu kadar ii arkadaşsanız dert ortağıysanız bence sizden bişey saklamaması gerekirdi.benimde çocukluk arkadaşım var benden böle bişeyi gizlese bende çok üzülür konuşmak istemezdim.sonuçta ne yaşadığını irdelemek değil böle bi hata yaptığını bilmek isterim böle bi durumda elalemden ne farkım olurki benim.bence arkadaşım bu kişi senin dostun olsaydı herşeyini bilir paylaşımda bulunurdunuz ben bu konuda sana hak veriyorum ve anlıyorum dostluk demek sadece buluşup yemek yemek eğlenmek yada ufak tefek şeyler paylaşmak değil herşeyiyle birlikte olmak acıyla tatlıyla hatalarla bişiler gizliyse arada bence o dotluk değildir tabiki sen verceksin en doğru kararı canım bu konuda sonuna kadar katılıyorum içinden ne geliyosa onu yapbuyrunnnnnnnnn

çok teşekür ediyorum beni anladığınız için.benim derdim bana anlatmamasıda diil ben onu çoğu kez uyardığım halde burnunun dikine gitmesi.o beni bi kez olsun dinleseydi bunların hiç biri olmazdı.kimse onu zorla evlendirmemişti.

o onun özel hayatı diye birşey yok..

kurunun yanında yaşda yanar..

nişanlıyken başka erkeklerle görüşmüş..

en önemli yanlışı bu arkadaşınızın..

ve siz ona doğru yolu göstermek istediğiniz halde sizi dinlememiş..

bakire olup olmaması onun bileceği iş.. bize laf düşmez..

siz sadece bakirelikten değil arkadaşıızın yaptığı yanlışlardan da bıktınız sanırım..

haklısınızda..

size düşen görevi yapmışsnız.. zamanında uyarmakla.. sizi dinlemediğine göre bundan sonrada dinlemeyecektir..

karar sizin..

beni anlayan birilerinin olması ne güzelalkisalkisalkis

benzer bir durumu bende yasıyorum. umarım sonunda kötü şeyler olmaz,üstelik ben uyaramıyorum bile,arkadasımı artık cok az görüyorum,aynı yurtta kaldığımız halde,aynı okulda aynı bölümde okuduğumuz halde..
senin asıl üzüldügün arkadasına bunları yakıstıramaman,ve sonunda en cok onun üzülcek olması.. üstelik seni hayatından uzak tutması,seninle hiç birseyi paylaşmaması..
zor bi durum,insanı cok üzen bi durum...
sabırlı olmaya çalış canım,zaman herşeyin ilacı,herkes yaptığı hataların bedelini ödemeli ama cok ta agır olmamalı diye düşünüyorumm..

Madem yılların verdiği bir arkadaşlığınız var, her durumda yanında oldunuz, şimdi de herkesten önce sizin onun yanında olmanız lazım..

Konunun ne olduğu önemli değil, nasıl bir hata yaptığı ya da yapmadığı ya da sizden neden gizlediği asıl mesele değil bence.....Yani belki bozuldunuz evet size anlatmadığı için ama anlatamadı belki de, yapamadı..

Bence bize burda anlattıklarınızı, bize sorduklarınızı onun bizzat yüzüne de söylemelisiniz..
Yani bakire olmadığını evleneceği erkekten saklamış olması, onun özel meselesi..Siz arkadaşlığınızı bitirmeyin bence.

Yalnız ben şöyle bir durum seziyorum; burası ufak bir yer, bu tarz şeyler hoş karşılanmaz demişsin..

Sanırım arkadaşınızın bakire olmaması da, şimdi onun adının lekelenmesine yol açtı yaşadığınız yerde..Hal böyle olunca sizin aileniz de, böyle bir kızla(!) arkadaşlık yapmanızı istemiyor ve siz de arada kalıyor olabilirsiniz..

ben onunla konuŞmayı İstİyorum ama konuŞtuĞum zaman Çevremdekİ İnsanlar benİde dıŞlayacaklar emİnİm

Tahminlerim doğru çıktı evet..
Siz çevrede benim de adım kötüye çıkar diye korkup ilişkinize set çekmek istiyorsunuz..

Yaşadığınız yer nasıl bilemem, kendi adınıza haklısınız belki..

Yani aileniz, görüşmeyeceksin dediyse, arkadaşınızla arkadaşlığınızı sürdürmeniz zor zaten..

Yoksa arkadaşınıza karşı affedemeyecek kadar kinlendiğinizi sanmıyorum, size anlatmadı diye..Belki sadace biraz kırgınlık, kızgınlık o kadar..

Yani inanılmaz cahillikler silsilesi. Birincisi kız olmadığını bir günde nasıl anlamış bazı zarlar esnek olabiliyor bunu şimdiye kadar bir milyon kez doktorlar açıkladı. Hadi biriyle birlikte oldu diyelim evlenmeden önce bu toplumdan dışlanması için yeterli sebep mi? Hırsızlar katiller bile hapisten çıktıktan sonra topluma dönüyor işe giriyor. Bu kızın suçu evlenmeden önce birini sevmiş olması mı? Arkadaşına değer veriyorsan onu en çok ihtiyaç duyduğu anda yalnız bırakmazsın. Tabi bu cesaret ister.Ben çok cesur bir insanım demiyorum tabi ama bazen koyun gibi olmamak gerekiyor.

Son düzenleme:
Bir de olaya şuradan bak. Büyük bir şehirde yaşıyor olsaydı ve kocası eğitimli bir kişi olsaydı onu kapıya koymazdı düğünün ertesi günü. Erkekler de evlenmeden bir sürü halt karıştırabiliyor ama kimse onları babasının evine yollamıyor.

zavallı kızcağız. bakire değil diye ertesi gün kapıya konulmuş. dost bildiği arkadaşı onu yolda görüyor tanımamazlığa geliyor. tipik vurun kahpeye 2.
canım ya... elalem ne der demiş arkadaşı. sevdiği canını bir tanecik dostunu bu zor günlerde yalnız bırakmaması gerekirken vurun kahpeyeyi oda yapıyor. elalem ne der ben onla görüşürsem demeye getiriyor.
vah zavalllı kız vah. vah ki vah. bakire çıkmadın diye sana yapılana bak. dışlanmak hor görülmek . Allah yardımcın olsun. leblebiye hiç bir şey demiyorum. diyecek kelimem yok.
var da ,yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…