Açıkçası bende hoşlanmadım ama nasıl ifade etsem bilmiyorum.Ben hoşlanmazdım, en yaķın arkadaşımla aynı kurumda görev yaparken bile hocam kelimesini isminin yanından eksik etmezdim. O da aynı şekilde.
Insanlarin yaninda hanım diye hitap edin, normal konuşma ortamında "Iş yerinde sana bu şekilde hitap ediyorum ama samimiyetimizi engellemek için değil iş ortamında isimle hitap etmek hoş olmuyor." diyin. Anlar herhalde.Açıkçası bende hoşlanmadım ama nasıl ifade etsem bilmiyorum.
Güzel tavsiye teşekkür ederim, bunu uygulayacağım.Insanlarin yaninda hanım diye hitap edin, normal konuşma ortamında "Iş yerinde sana bu şekilde hitap ediyorum ama samimiyetimizi engellemek için değil iş ortamında isimle hitap etmek hoş olmuyor." diyin. Anlar herhalde.
Ben iş ortamında her ne olursa olsun yalnızca isimle hitap edilmesini uygun bulmuyorum ilk başlarda sıkıntı olmuyor fakat zamanla iş laçkalaşabiliyor. Dışardan biri varken özellikle çalışanların birbirine hitap şekli çok önemlidir, kurum hakkında ciddi bir izlenim oluşturmak için buna dikkat etmek gerekirMerhaba arkadaşlar, bir ay önce edebiyat öğretmeni olarak başladığım yerel bir kolejde bir sekreter daha doğrusu halkla ilişkilere bakan bir kadın var. Yaşımız yakın ve kurumdaki tek tük kadınlarız gerekse bunun gerekse iyi bir izlenim için biraz samimi davrandım. Ortam samimi, kimse kimseye hanım bey demiyor. Hocalar birbirine hocam diyor, ben de dahil, o kadında öğretmenlere işte mesela Yavuz hocam diyor fakat bana yalnızca ismimle hitap ediyor. Yan yanayken sorun edilecek bir şey değil tabi de velilerin öğrencilerin yanında da öyle deyince biraz tuhaf oluyor. Sizce normal mi? saygısızlık mı? ne düşünmeliyim kestiremedim. Lütfen dışarıdan biri olarak fikrinizi yazar mısınız?
Ben iş ortamında her ne olursa olsun yalnızca isimle hitap edilmesini uygun bulmuyorum ilk başlarda sıkıntı olmuyor fakat zamanla iş laçkalaşabiliyor. Dışardan biri varken özellikle çalışanların birbirine hitap şekli çok önemlidir, kurum hakkında ciddi bir izlenim oluşturmak için buna dikkat etmek gerekir
Normal değil saygısızlık. Gizli kompleks diyorum.Merhaba arkadaşlar, bir ay önce edebiyat öğretmeni olarak başladığım yerel bir kolejde bir sekreter daha doğrusu halkla ilişkilere bakan bir kadın var. Yaşımız yakın ve kurumdaki tek tük kadınlarız gerekse bunun gerekse iyi bir izlenim için biraz samimi davrandım. Ortam samimi, kimse kimseye hanım bey demiyor. Hocalar birbirine hocam diyor, ben de dahil, o kadında öğretmenlere işte mesela Yavuz hocam diyor fakat bana yalnızca ismimle hitap ediyor. Yan yanayken sorun edilecek bir şey değil tabi de velilerin öğrencilerin yanında da öyle deyince biraz tuhaf oluyor. Sizce normal mi? saygısızlık mı? ne düşünmeliyim kestiremedim. Lütfen dışarıdan biri olarak fikrinizi yazar mısınız?
Kendi aranızda artık bu şekilde devam edin ama yabancılar varken dikkat etmeniz gerektiğini söyleyin, biz arkadaşız yalnızken sorun yok ama kurumun saygınlığı için başkalarının yanında isimle hitap etmememiz daha uygun diyebilirsinizDoğru diyorsunuz da nasıl anlatmalı, kırmak istemiyorum çok tatlı bir insan
Normal değil saygısızlık. Gizli kompleks diyorum.
Kendi aranızda artık bu şekilde devam edin ama yabancılar varken dikkat etmeniz gerektiğini söyleyin, biz arkadaşız yalnızken sorun yok ama kurumun saygınlığı için başkalarının yanında isimle hitap etmememiz daha uygun diyebilirsiniz
Alıngan biri değilse anlayışlı olacaktır diye düşünüyorumBen de öyle bir şey demeyi düşünüyorum, inşallah kırmadan halledebilirim.
O bence samimiyetinize güvenmiş kötü bir niyeti olduğunu sanmıyorum. Konuşmakta fayda var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?