@kumral5454 çok mantıklı bir karar. Lâkin damadın ailesi biraz geri plânda kalmış gibi hissedebilirlerKızlar merhaba,
Bir arkadaşım için soruyorum .
Yaza doğru sevgilisiyle evlenmek istiyorlar ama şuan virüs dolayısıyla ciddi bir adım atamadılar. En azından nişan olsa ufaktan ev vs işlerine başlasak diye düşünüyorlar. Nişanı kesinlikle davet şeklinde istemiyor virüsten dolayı. Sadece kendi çekirdek ailesi arasında güzel bir yerde yemek yiyerek kutlasak bir kaç fotoğraf çekimi yapsak çok mu garip olur diye düşünüyor. Ailesine söylemedi daha böyle bir fikri olduğunu biraz geleneksel bir ailesi olduğu için nasıl söylesem nasıl yapsak diye kafası karışık. Sizin fikirlerinizi almak istiyor. Çocuk türk ama tüm ailesi Almanya'da yaşıyor. Aslında onlarda biraz geleneksel bir aile yapısındaymış ama çocuk ailesine söyleyince ne yapalım bu şekilde oldu virüs ne zaman düzelecek belli değil , ne zaman gelebiliriz bilmiyoruz o yüzden istediğiniz gibi yapın demişler.
Sizin fikirleriniz neler? Bu şekilde yapsalar çok mu garip olur? Ve ailesine nasıl söylemesi uygun olur?
Not: Arkadaşım 27 yaşında , sevgilisi 31. İkisi de çalışıyor
Aileler bir araya gelemiyor çocuğun ailesi Almanyadaacık havada sosyal mesafelı sekılde aıleler bır araya gelır yemek yenır dısarda bır yerde ozel gun yemegı seklınde gencler yuzugu takar resımler cekılır gayetde guzel olur yazın da evlenırler olur bıter aıle ıstedıgı kadar geneneksel olsun o gelenek korona savmıyor genelde geleneksel aıleler ısı uzatmayıda sevmez mecburlar
gonul ısterdı hayallerındekı gıbı olsun ama insanlar ölüyor şaka degıl yanı su durumda kımse alınmazda akrabalara hıc gerek yok altın takacak olan her turlu verıyor o altını emın olun altın ıcın eglence yapılmasına gerek yok
Kendilerini ve geldiklerinde bir sürü kişiyi riske atacaklar buna değmeyeceği için onu bir seçenek olarak düşünmüyor.
Aslında arkadaşım tanıştı çocuğun ailesiyle virüs çıkmadan önce
ha ayyy sımdı anladım ben akrabalar gelemez dıye okumusum kafam nerdeyse kusura bakmayınAileler bir araya gelemiyor çocuğun ailesi Almanyada
Kararını vermedi. Düşüncesi böyle ve ailesine nasıl söylese mantıklı bir düşünce gibi duruyor mu diye fikir almak istiyorE arkadaşınız kararını vermiş belli ki, bize sormaktaki amaç nedir? Aileyi mi ikna edelim konuşup?
işte isteme olmayacak. Aile büyükleri olmayacak. Ailesi sorun çıkartır diye düşünüyor
Bence mantıklı değil. Söylemenin nasılı olmaz direkt söyleyecek böyle böyle bir plan yaptık siz ne dersiniz diye. Muhtemelen kabul etmeyecekler zaten. Kafasında kurup stres yapacağına söylesin en kısa zamanda.Kararını vermedi. Düşüncesi böyle ve ailesine nasıl söylese mantıklı bir düşünce gibi duruyor mu diye fikir almak istiyor
alan razi veren razi.. etkilesim olsun yeter ki.. önemi yok konunun..E arkadaşınız kararını vermiş belli ki, bize sormaktaki amaç nedir? Aileyi mi ikna edelim konuşup?
ben de tanisma vs kisminin halledildigini dusunerek sadece nisan soz kismini yorumladim. aileyi gormeden asla evlenmesin, ailesine de bu haksizligi yapmasin. gerci ailenin seviyesiz oldugunu gore gore evlenen de cok da..Ben karşı tarafı görmeden, tanımadan evlenmek istemezdim. Kızın ailesi de görmeden tanımadan kızlarının evlenmesini istemeyecektir doğal olarak. Evlilik kaçmıyorsa, çok aceleleri yoksa beklesinler.
Ayrıca uçuşlar açık, geliş gidiş yapılabiliyor. Bi zahmet oğulları için kalkıp gelsinler. Bir sürü insan gelip gidiyor. Salgın bitmeyecek, bahane değil yani bence. En azından aileden bir iki kişi gelebilir.
Evlenmeden önce ailenin ne önemi var, aileyle mi evleniyoruz sanki diye düşünüyorlar. Hele ki bu konuda aile de uzakta yaşadığı için muhtemelen beni ne kadar etkileyebilir ki de diyor konu sahibinin arkadaşı. Evlendikten sonra sürpriiiiizben de tanisma vs kisminin halledildigini dusunerek sadece nisan soz kismini yorumladim. aileyi gormeden asla evlenmesin, ailesine de bu haksizligi yapmasin. gerci ailenin seviyesiz oldugunu gore gore evlenen de cok da..
bizde de aileler tr de biz sadece ikimiz yurtdisindayiz.. hic bir onemi yok.. armut dibine dusuyor. iki kisilik bir dunyamiz var ama aslinda butun aileler icinde. bir telefon, bir havadis, bir laf sokma, kamerada surat yapma yetiyor fabrika ayarlarina donmeleri icin.Evlenmeden önce ailenin ne önemi var, aileyle mi evleniyoruz sanki diye düşünüyorlar. Hele ki bu konuda aile de uzakta yaşadığı için muhtemelen beni ne kadar etkileyebilir ki de diyor konu sahibinin arkadaşı. Evlendikten sonra sürpriiiiiz
Kız aileyle tanışmış geçmiş zamanda. Yeterli mi? Bence değil.
Hımm cocugu ailesi olmadan olmaz bence. Kız ailesinin geleneksel olmasını geçtim, arkadasına söyle ailesini tanımadan evlilik yoluna girmesin ve de bu konuda ailesinin fikrini alsın mutlaka.Sadece arkadaşımın kendi ailesi olacak. Çocuğun ailesi olmayacak vs arkadaşımın ailesi öyle düşünebilirmiş.
Evlenmeden önce ailenin ne önemi var, aileyle mi evleniyoruz sanki diye düşünüyorlar. Hele ki bu konuda aile de uzakta yaşadığı için muhtemelen beni ne kadar etkileyebilir ki de diyor konu sahibinin arkadaşı. Evlendikten sonra sürpriiiiiz
Kız aileyle tanışmış geçmiş zamanda. Yeterli mi? Bence değil.
Sizin için öyleymiş, benim için değil. Benim içine gireceğim aile önemliydi. Aile bağlarına çok önem veriyorum, sağlam bağlar kuramayacağım, içlerine giremeyeceğim insanlarla hayatımı birleştirmezdim. Bizimkiler hemen hemen her hafta biz olsak da olmasak da görüşürler.İyi de kud görünce ne oluyor
Anlaşılıyor mu bakınca
Yani aile ile tanışınca sorun çözülseydi aileyle tanışılanların evliliğinde sorun olmazdı
Kv kp adettendir dedi düğün tarihimiz alınmışken gittik annem babamın evine beni istediler
Babam birlik bir durum yok dedi
Gördü de tanıdı mu bu insanları hayır
15 yılda toplamda biri düğün biri görümcenin düğünü biri oğlumun Doğumu olmak üzere toplam 5 kere görüştüler
Birbirleri ile uyumlu olmasalar da bir önemi yok zira muhatap olacakları bir ortam yok
Damat adayı burda. Ailesi gelemiyorNe yani, kendi kendilerinemi kutlayacaklar damat adayi yada ailesi olmadan? Onlarda zoomdanmi katilacaklar?
Bu ciddi ciddi bir fikirmi?
Damat adayı burda. Ailesi gelemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?