Sizce yaptıgım ayıp mı

Merhaba arkadaşlar
Öncelikle şunu belirteyim, dogum yaptım ve bebegim henüz bir aylık bile degil, gel gitli bir haldeyim.
Genel özelliğime gelince ( konu bu özelliğimle de ilgili) insanlara karşı çok güleryüzlüyüm ve bu durum haddini bilmeyen insanlar tarafından istismar ediliyor. Böyle olunca da zamanında yapmam, demem gerekenleri sonrasında sert bir şekilde yapıp,diyorum.
Sorun da tam olarak burada başlıyor.
Konuya gelince :
Eşimle bir kuralımız var gece 12 den sonra misafir kabul etmemek. Daha dogrusu en fazla o saate kadar kalmalarına müsaade etmek. Ama bunu herkese her zaman diyemiyoruz.
Bir komşumuz var, biz buraya taşınalı bir yıl bile olmadı. Bu kadın kocasına baskı yaparak evimize gelip geç saatlere kadar oturdu. Mesela doguma günlerim kalmışken bir gün geldi ve gece iki de gitti. Yatsı namazını bile kılamadım gider gitmez yattım. Ki o zamanlar cok erken yatardık. Ya birkaç gün önce akşam onda geldi, hastaneye gidecegiz (acile) dememize ragmen biz hazırlanıyoruz ve hala kalkıp gitmiyor. Mesela gece 23.30 müsaitsen gelecegiz diye yazıyor.
Patlama noktamsa şöyle oldu: binanın ortak sorunu için acil olarak evime ustalar geldi. Acildi, çünkü alt komşunun evi batacaktı. Tam bebegimi emzirirken basılmış gibi adamlar ve komşu kadınlar evime doluştu. Kapılar açılıp kapanıyor. Yatak odama kadar giriliyor, afedersiniz mememe bakıyor kadının biri. Bagırıyor, çağırıyorlar. Sonunda kriz geçirdim ve hepsine bagırdım. Bu bahsettigim kadın hala odama gelmiş kendini savunuyor. Söyledigim her şeye onun da dahil oldugunu belirttiğim zaman da çekti gitti. Dramatik mesajlar attı bana evinden. Cok kırdın vs. yazmış. Hızımı alamadım eski rahatsız oldugum o geç gelip gitme konularını da yazdım. Ama ben suçlu oldum. Bana söylediği ise cok ayıp etmişim. Böyle şeyler düşünsem bile söylemem cok yanlışmış. Bunun gibi bir ton mesaj. Ben düşüncemi kırıcı ifade ettim ama onun derdi bu degil. Bu yaptıgı şeyin normal olmadıgını söylememden resmen rahatsız oldu. Artık gelecegini sanmam ama kırıcı oldugum için bunu takıyorum bu kez. Sonra kendime kızıyorum. Bir yerde hata yapıyorum ama nerede? Çünkü bazen bazı insanlarla ilişkim hep böyle oluyor. Güleryüz,tepeme cıkılması ve patlamam.
Mesela geçen de başka komşum akşam onda geldi, oniki de gitti. Eşim bebekle yatak odasında düşünün. Nerede hata yapıyorum?

Komşularina bunu konu arasinda soylemen gerekirdi eşim varken hoslanmiyorum komsuculuktan diye.

Hiç geri aldım atmayın. Komşunuza da özür vs dilemeyin. Konuşmazsa konuşmasın. Böyle bir tip bir süre sonra gelir zaten. Hiç detaylı konulara girmeyin. Kapınızı çaldı vs yarım açarak kusuruma bakma müsait değilim dersiniz, ne işin var ders kişisel mesele, boşver müsait değilim vs. Mesaj attı gelmek için, müsait değilim veya cevap vermeyin. Ertesi gün çok geç saatte bırak misafirliğe kabul etmeyi mesajlara bile bakmıyorum dersiniz. Aslında çok güzel bebek bahaneniz var. Çocuk durmuyor, kontrole gidecek, doktor eve misafir çağırmayın dedi. Hassasım bu aralar kimseyle görüşmeyin dendi, ziyaret kabul edemiyorum. Bu kadar yavaş yavaş öğrenirsiniz...

Mesela onda gelen diğer komşu diyor ki sen ne zaman istersen gel dedin diye bu saatte geldim. Oysa bebek görmek için gelmek istedigini gündüz yazdı ben de ne zaman istersen buyur dedim ama öyle bir saati kastetmedim ki. Geldi ve onikide gitti. Yanında uyukladım. Eşim yatak odasında bebekle. Oysa o güne kadararamızda öyle gelme gitme yoktu. Bu bahsettiği m diğer kOmşu. Mesela nasıl kovarım ki. Anlamasıi için yanında uzandım.
Ablacım yorgunum yatmaya gideceğim hadi sen de yorulmuşsundur, bebek var sana da iyi uykular vs bunları söylerken ayağa kalkıp kapıya gideceksiniz.

szin komsularda bir tuhafmis yani gunduzler cuvalami girmis.gece neden geliyorlar.gunduz git otur kalk herneyse.Eskileri karistirmasaymissiniz iyiymis.suanki lohusa psikolojisiyle soyledim derdiniz olanlari ama artik olan olmus.Bosverin uzmeyin kendinizi bebeginize odaklanin.bundan sonra butun komsularinizda gece gec saatte size gelmeyi birakir bu vesileyle.

Bunun sorumlusu sizin güler yüzünüz değil. Onların saygısızlığı. Ne demek 10 da gelmek.

Kısacası her geldiklerinde kapidan diyeceksiniz ki hiç musait degilim baska zaman insallah sonra caaatttt kapi byyy

Mesela onda gelen diğer komşu diyor ki sen ne zaman istersen gel dedin diye bu saatte geldim. Oysa bebek görmek için gelmek istedigini gündüz yazdı ben de ne zaman istersen buyur dedim ama öyle bir saati kastetmedim ki. Geldi ve onikide gitti. Yanında uyukladım. Eşim yatak odasında bebekle. Oysa o güne kadararamızda öyle gelme gitme yoktu. Bu bahsettiği m diğer kOmşu. Mesela nasıl kovarım ki. Anlamasıi için yanında uzandım.
yuh ya, yanında uzandınız mı :KK70:
dicek söz bulamıyorum. biri benim yanımda uykum var diyerek uzansa anında kalkar giderim zaten o raddeye gelmez de iş.
hayır yani siz neden bu eziyeti kendinize çocuğunuza eşinize yapıyorsunuz ki.
senin dışında eşin de çok sabırlıymış. başka erkek olsa çıkar odadan durmaz orada.
direk söyleyemiyorsan bile bahaneler bul.
mesela o anda eşinin oturduğu odaya gidip, çocuk çok kötü kusmuş acil temizlemem lazım kusura bakma başka zaman otururuz diyerek kalkıp dış kapıyı açıp suratına baksaydın çıkıp gitcekti heralde.
o noktadan sonra hala gitmeyen komşu için de polis çağrın yani.

Merhaba arkadaşlar
Öncelikle şunu belirteyim, dogum yaptım ve bebegim henüz bir aylık bile degil, gel gitli bir haldeyim.
Genel özelliğime gelince ( konu bu özelliğimle de ilgili) insanlara karşı çok güleryüzlüyüm ve bu durum haddini bilmeyen insanlar tarafından istismar ediliyor. Böyle olunca da zamanında yapmam, demem gerekenleri sonrasında sert bir şekilde yapıp,diyorum.
Sorun da tam olarak burada başlıyor.
Konuya gelince :
Eşimle bir kuralımız var gece 12 den sonra misafir kabul etmemek. Daha dogrusu en fazla o saate kadar kalmalarına müsaade etmek. Ama bunu herkese her zaman diyemiyoruz.
Bir komşumuz var, biz buraya taşınalı bir yıl bile olmadı. Bu kadın kocasına baskı yaparak evimize gelip geç saatlere kadar oturdu. Mesela doguma günlerim kalmışken bir gün geldi ve gece iki de gitti. Yatsı namazını bile kılamadım gider gitmez yattım. Ki o zamanlar cok erken yatardık. Ya birkaç gün önce akşam onda geldi, hastaneye gidecegiz (acile) dememize ragmen biz hazırlanıyoruz ve hala kalkıp gitmiyor. Mesela gece 23.30 müsaitsen gelecegiz diye yazıyor.
Patlama noktamsa şöyle oldu: binanın ortak sorunu için acil olarak evime ustalar geldi. Acildi, çünkü alt komşunun evi batacaktı. Tam bebegimi emzirirken basılmış gibi adamlar ve komşu kadınlar evime doluştu. Kapılar açılıp kapanıyor. Yatak odama kadar giriliyor, afedersiniz mememe bakıyor kadının biri. Bagırıyor, çağırıyorlar. Sonunda kriz geçirdim ve hepsine bagırdım. Bu bahsettigim kadın hala odama gelmiş kendini savunuyor. Söyledigim her şeye onun da dahil oldugunu belirttiğim zaman da çekti gitti. Dramatik mesajlar attı bana evinden. Cok kırdın vs. yazmış. Hızımı alamadım eski rahatsız oldugum o geç gelip gitme konularını da yazdım. Ama ben suçlu oldum. Bana söylediği ise cok ayıp etmişim. Böyle şeyler düşünsem bile söylemem cok yanlışmış. Bunun gibi bir ton mesaj. Ben düşüncemi kırıcı ifade ettim ama onun derdi bu degil. Bu yaptıgı şeyin normal olmadıgını söylememden resmen rahatsız oldu. Artık gelecegini sanmam ama kırıcı oldugum için bunu takıyorum bu kez. Sonra kendime kızıyorum. Bir yerde hata yapıyorum ama nerede? Çünkü bazen bazı insanlarla ilişkim hep böyle oluyor. Güleryüz,tepeme cıkılması ve patlamam.
Mesela geçen de başka komşum akşam onda geldi, oniki de gitti. Eşim bebekle yatak odasında düşünün. Nerede hata yapıyorum?
Sizi üzmek istemem ama sorun sizde bırakın komsum yatılı mısafırımle saat ıkıye kadar oturmam sız kendınızde onlar gelınce muhabbet gır gır oturup bellı etmezsenız gelmesı normal. Bence ınsanlara ıyı davrananıp sonradan boyle sert yaparsanız tutarsız olursunuz komsum onda mesaj atamazda attı oturmaya gelecek ben musaıt olmadıgımı yatmaya hazırlandıgımı belırtırım onda mısafır mı gelır. Sabıt bır gorusum vardır bunu asla degıstırmem cok cok sevsem bıle ben arkadaslarıma bıle basta derım sık gorusmeyelım özleyelım yoksa cok gorusunce dedıkoduya meyıllı oluyorsun. Cok samımı arkadaslarımla bıle ıkı uc haftada bır fazlasına musade etmem onlar arasında gorusmek ısterlerse gorussunler benı ılgılendırmez. Ayrıce bebegım varken oturmalar bu kadar uzun olmaz dınlenmeye ıhtıyacın olur ayrıca o ev hep nasıl temız kı gıren cıkan bellı degıl.

çok iyi yapmışsınız, onalrla doğmadınız onlarsız da ölmezsiniz helal size.
bassın gitsinler bunların işi gücü millete eziyet, bi bok olmaz bunlardan hayırlı bir insan davranışı değil, siz kendinize ve bebeğinize bakın, koruyun kollayın. Yine size denk gelmişler ben olsam kollarından tutar fırlatırdım evden

Bır annemin komsusu vardı.tüylerım dıken diken oldu.tuhaf bır ınsandı.bırsey yapardı .getırırdı.mutlaka yemelısınız derdı.bızde dökerdik.
Bir seferinde bakayım yiyor musunuz dedi.Günde gelmeye calısır.cocukların üstü başı pis.yüzü kirli her seferınde .
Taşındılar da kurtulmuştur.

Ya insanlarin evine aksam 10da gece 11bucukta gelmek istemek nedir?? Hani oturmaya gidip gec saate kadar muhabbetin devam etmesini, kalkamamayi anlarim da bu bahsedilen saatlerde gelmeyi talep etmek nedir? Şaka gibi cidden..

Taviz tavizi doğurur cicim. Vakti i zamanın da o yüzü vermeseydiniz "sen ve kocan" bugün bu rezaleti yaşamazdınız!

Ne münasebet yaa gece vakti saat bilmem kaçta, bilmeme kaç kişinin eve doluşması 🙂 şaka gibi.

10 yıldır aynı aparmanda oturuyoruz,
farklı anlayışı ve yaşam tarzı olan komşularımız var, karı-koca nemrut insanlar değiliz ama hiç böyle durumlar yaşamıyoruz.
Komşularınız hadsiz veya görgüsüz olabilir ama insanlara sınır çizmek bizim elimizde.
Şu hayatta anladığım şeylerden biri de:
Etrafımızdaki insanların bize nasıl davranacağını belirleyen biziz.
O nedenle kendi davranışlarınızı düzenleyin derim.

Bir de dış kapının, dış mandalı insanlara
niye bu kadar önem veriyorsunuz?
Üşenmeyip niye ayrıntılı mesaj yazıp,
açıklama yapıyorsunuz?
Lohusa olsam tek derdim bebeğim ve kendi ruhsal sağlığım/bedensel dinlenmem olurdu.
Konu-komşu umrumda olmazdı,
hele de böylesi.

O saatte gelmedi akşam dokuz gibi hatta daha erken geldi. Ciddi soruyorum. O saatte gelse ama ikiye kadar otursa ne diyebilirsiniz ki
Ben de sizin biraz daha düşük versiyonum maalesef ama ben olsam sanirim "saat de gec oldu" "ee artik yatma vaktimiz geldi" "esim de ise gidicek sabah bende cok yorgunum"falan der anlamazsa "ee ne zaman kalkicaksiniz baya gec oldu esin de ise gitcek " bile diyebilirdim cunku uyku benim icin cok cok cok onemli:(

Asla haksiz degilsin cok haklisin umarim gereken tepkileri gerektigi anlarda verme aliskanligi kazaniriz en kisa surede :super:

Back
X