Sizce

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kizlar ben memurum eşim esnaf..ama yazin çalısmıyor işi olmuyor bosu boşuna kirasını ödüyorum şu an o yüzden bayağı sıkıntı oluyor yazları,ben de asgari ücret de olsa doğru düzgün bi işe girmesini istiyorum düzenli bi hayatim olsun istiyorum çünkü kışın da gece 10 da geliyor bu yüzden şu an güvenlik sertifikası alması için yönlendirdim sizce haksız mıyım ve güvenlik görevlisi olarak iş bulabilir mi bulamam diyor ben yine de al diye zorladim sertifikayi

Siz fikrinizi söyleyin,olayın artı ve eksi yönlerini anlatın,zorlandığınız noktaları belirtin ve kararı ona bırakın bence. Yine iyi ve ya kötü çalışıyor. Sertifikayı almasının olumsuz bir yanı yok ancak istemediği bir işe onu zorlarsanız aranız açılabilir.
Sizin yüzünüzden sevmediği bir iş yaptığını söyleyebilir ve evinizin huzuru olumsuz etkilenebilir. Umarım ortak bir nokta bulabilirsiniz.

Slm kizlar ben memurum eşim esnaf..ama yazin çalısmıyor işi olmuyor bosu boşuna kirasını ödüyorum şu an o yüzden bayağı sıkıntı oluyor yazları,ben de asgari ücret de olsa doğru düzgün bi işe girmesini istiyorum düzenli bi hayatim olsun istiyorum çünkü kışın da gece 10 da geliyor bu yüzden şu an güvenlik sertifikası alması için yönlendirdim sizce haksız mıyım ve güvenlik görevlisi olarak iş bulabilir mi bulamam diyor ben yine de al diye zorladim sertifikayi
5 sene güvenlik yaparsa gece bekçiliği yapabilir. Şuan ankarada var bu uygulamü asayiş sağlamak için mesai saatleri boyunca sabaha kadar sokak sokak tur yapıyorlar maaşlarıda fena değil

Ya herkes memur olsa kim esnaf zanatkar tacir tüccar olacak
Bu memur olma merakı bir bizim memlekete mi özgü merak ediyorum
Aynen bende boyle dusunuyorum.sirf garanti diye herkes memur olmak istiyor.memur olmayinca daha dogrusu kadrolu olmayinca ne yapsanda umursamiyor kimse

Ama kimse 3 ay için eleman almak istemez ki..

İşi ne

Yazın olmayan kışın müşterisi olan iş alanı ne olabilir diye düşündüm bulamadım

Salepçi değil ya bu Adam

Esin dükkanı açık olduğu dönem ne kadar kazanıyor? Masrafları ve dükkan kirasını düşüp 12 aya bolun.Aylik kazancı asgari ücretin altındaysa maaşlı sabıt ücretli bir işi ciddi olarak düşünün.Ama daha yüksekse esnafliga devam etsin.

Esin dükkanı açık olduğu dönem ne kadar kazanıyor? Masrafları ve dükkan kirasını düşüp 12 aya bolun.Aylik kazancı asgari ücretin altındaysa maaşlı sabıt ücretli bir işi ciddi olarak düşünün.Ama daha yüksekse esnafliga devam etsin.
Asgari ücrete denk geliyor hemen hemen ama eşim sigortasiz asgari ücrette sigortali olacak en azindan..

Bu arada eşimin kendi işi vardı ben haftada 60 saat özel sektörde çalıştım

Kirayı da eşimin harçlığını da içtiği sigarayı da ödedim

Burada hep yazdım bunları öderken hiç hissetmedim burada yazılınca ben de ödemiştim dedim

Şimdi o iş büyüdü ben de o işin başında oturuyorum

O zaman üçü beşi hesaplasaydım eşime sen de gir ile çalış deseydim ikimiz de haftada 60 saat çalışmaya devam ederdik

Bence bir de bu açıdan bakın bu iş büyüyebilecek mi

Bu arada eşimin kendi işi vardı ben haftada 60 saat özel sektörde çalıştım

Kirayı da eşimin harçlığını da içtiği sigarayı da ödedim

Burada hep yazdım bunları öderken hiç hissetmedim burada yazılınca ben de ödemiştim dedim

Şimdi o iş büyüdü ben de o işin başında oturuyorum

O zaman üçü beşi hesaplasaydım eşime sen de gir ile çalış deseydim ikimiz de haftada 60 saat çalışmaya devam ederdik

Bence bir de bu açıdan bakın bu iş büyüyebilecek mi
İşte büyüyebilecek bir iş değil ya da biz kısmetsiziz..yoksa 8 yıldır bu işi yapiyor ve hep yerinde sayiyor öyle bi durum olsa zaten bende istemezdim..

Back
X