Sizce ?

Bu ne saçmalık velinden izin al gel gibi... Alıştırma böyle. Yıllar boyu çekmek zorunda kalırsın. Kocan seni çocuk mu sanıyor.

1 yaşıma daha girdim. Annesi rahmetli olsa ne olacakmış? O zaman kiminle gidiceksiniz?
Saka mi bu konu
Yuuuuuh diyorum
Bacım sen kuaföre guzellik merkezine falan da mi gitmiyorsun?
Aman Allah'ım,kıskançligin fazlasi psikopatliktir.
Simdi mesela aynı civarda 2 kafe var
Ben kizkardesimle ya da arkadaşımla bir tanesine gitsem otursam yemek yesem vs eşim hicbir sey demez hatta aramaz bile.
Oteki kafeye gitsem uyuz olur çünkü ora ortam yeri ve benim eski cevrem takılıyor ona da bir iki bidi bidi yapar cok sinirlendigini anlarim ama başak burcu ya gizlemeye çalışır kiyamam da o yüzden o kafeye gitmem misal. Onu üzmemek için
Zaten gitmezsem bir yerim de eksilmez
Ancak bu durum oldukca enteresan geldi bana
Siparis falan veriyor musunuz eve? O zaman kim açıyor kapıyı

Bu durum can sıkıcı tabi ben doguluyum o yüzden bu soylediklerinizi çok gördüm. Yeni gelin eskiyene kadar ki bu eskime süresi 5 yıl da olur 10 yılda tek başına bi yere gidemez sanki gitse iş çevirecek. Yanındaki kişi kv olur ya da başka bi akraba olur. Açıkçası ben bu tip konuların benim gördüğüm ailelerde konuşularak çözülebileceğini düşünmüyorum ama tabiki esinize bağlı belki konuşunca hak verir . Fakat onlarda şöyle bi düşünce oluyo mesela bir akrabası arkadaşı sizi yılda tek başınıza görüyor ve bu dedikodu malzemesi olarak görülüyor falancanin eşini surda gördüm yalnızdı vs gibi sanki napmış . Konuşun ama değişeceğini sanmıyorum en azından tepkisini ölçmüş olursunuz.

Ben hayatta katlanamazdim boyle birseye... ben disari cikiyorum gezmeye nereye olursa esime sadece ben disari cikcam diyorum nereye diyo disari istr dedik ya diyorum bu bile bazen bunaltirken beni yalniz yada kaynana olmadan cikamasam kafayi yerdim herhalde... komsuya giderken hic soylemiyom saten

Bazilarinin su yere ozellikle gitme demesi kendinin orays gidiyor yada orayla ilgili birsey sakliyor olmasidir... boylesi de var sizin icin demedim tabi ornek sahit olmustum...

Arkadaşlar böyle insanlar öyle konuşmayla filan degismiyorlar çevremde bitane var gelini camdan bişey bile silkeleyemiyor kv de siz annesine bile gidemiyor hatta eşi yanında bile olsa kv güvenmiyor bende gelecem diyor. Onlarda büyük ihtimal o kafa yapisindada arkadaşım ailendemi o şekilde bir ailemiydi yoksa bu yaşam tarzını hiç sorgulamadan kestirip atman lazımdı omrunuzu böyle şeylerle heba etmeyin Bian önce engel ol .benim eşim birkere öyle bi imada bulundu doldurusa gelmiş galiba annemle ablam la niye gitmiyorsun carsiya filan onlarla gitsene dedi onlar benim kafa yapimda insanlar değil ki olsalar bile ben kendimi koruyamiyorum senin ablanmi beni koruyacak onların gelmesindeki amaç ne dedim onlar ahlaklı guvenilir ben değilmiyim de bekcimi koyacan başıma bu sekilde bu evlilik devam etmez haddini bildirin dedim onlar kimki ben onlarla gidecem dedim daha asla o kelimeyi ağzına almadı heryere de gidiyorum kimsede bişey diyemez lütfen bi şekilde konuş yazık Sana ya

Reactions: 000
Annem 31 senelik evli hala babamdan izin alır babam izin vermezse gidemez.
Ama ben çoğu zaman çıkar giderim eşime gidiyorum derim ya da demem.
Tesadüfen arar öyle öğrenir nerde olduğumu.
Sanki tek başımıza çıksak yicekler bizi , ne saçma adetler var böyle.
Kv ile markete gideni de ilk kez duyuyorum.
Acilen eşinizle konusun bu durumu çocuk musunuz siz ?

izin kağıdı da veriyor mu? bu ne yahu böyle ? tek sorum evlenmeden önce nasıldı bunu bile bile evlenmemişsinizdir inşallah

Yahu niye evlendiniz ve kendi yuvanızı kurdunuz?
Tabii ki bu durum saçma ve eşiniz ile konuşmalısınız.
Her birşey yapmak istediğinizde onun annesine mi danışacaksınız yani?

Eşiniz de birşey yapmak istediğinde oldu olacak sizin babanıza danışsın?

siz eşten izin alıyorsunuz, eş kayınvalideden... kayınvalide de kayınpederinize mi soruyor? saçmalıklar silsilesi.

Bazilarinin su yere ozellikle gitme demesi kendinin orays gidiyor yada orayla ilgili birsey sakliyor olmasidir... boylesi de var sizin icin demedim tabi ornek sahit olmustum...
Evet öylesi var bilmem mi o durum cok tehlikeli bizim durum şöyle esimle daha once oraya gittik 2 3 sefer ve gittiğimizde birsürü kisiye selam verdim. Biz küçük bir yerde yaşıyoruz burda benim cevrem oldukca genis esim hep sehir dışında yaşamış eğitim durumu yüzünden. Diyor ki kıskanıyorum 50 kisiye selam veriyorsun konusuyorsun falan. Populer bir mekan diyebilirim cogu kisi oraya gidiyor.Aslında saçmalıyor ama napim belki oraya gündüz gitsem bise demez gece daha kalabalik ve ortamci yeri oluyor ama ben hic gitmiyorum aman tadımız kaçmasın Ali rıza bey

Senin esin icin demedim zaten canim o da soylemis kiskandigini... bende cok kizla muhabbeti olsa kiskanirim tabi abartmam... bahsettigim seyi ornek verdim sadece... sen bahsedince aklima geldi birden hani var boyle insanlar...

Kendinize bu kötülüğü nasıl yapıyorsunuz anlamıyorum. Herkes böyle yaşıyor falan mı sanıyorsunuz?

"Eşimle konuşayım mı" demişsiniz. Ne diyeceksiniz? "Annen olmadan gezebilir miyim?" diye sorup bir de bunun için mi izin alacaksınız?
Kaç yaşında yetişkin kadınsınız. Evlenirken ya da çocuk yaparken anasına sormadığınıza göre dışarı çıkarken sormanıza gerek yok. Bu yaşa kadar eşiniz ya da anası olmadan hayatta kalmışsınız, bundan sonra da başarırsınız merak etmeyin.
Böyle ezdirmeyin kendinizi.

ne kadarlık evli olduğunu yazmamışsın ama çocukta olduğuna göre 2 yıllık falan vardır diye düşünüyorum ve sen bu zamana kadar bu duruma hiç tepki göstermedinmi, nasıl katlandın buna. kvden izin almak nasıl bi saçmalık. komşuyla bi yürüyüşe bile gidemiyosun kölemisin sen. eşin anasının aklıyla hareket eden süt kuzusumu. ailen nerde

Böyle adam sevişmek istediğinde telefonu eline alacaksın; adam şaşkınlıkla bakarken "Dur hayatım, anneni arayacağım; izin almam gerekiyor. Hatta ben annensiz hiçbir şey yapamam, onu da çağıralım." diyeceksin. Tövbe tövbe, insanı deli ederler. Kocadan izin alanı gördük de kaynanadan izin alınması acayipmiş.

Son düzenleme:
İlginç ben sadece gideceğim yeri söylerim oda bilgisi olsun yeter annesine sormak yada onunla gitmek nedir cocukmusunuz siz. Merak ettim çocuk yaparkende annesine danıştı mı eşiniz acaba

Yok artık diyorum.ayrıca eş dahil “izin almak” nedir? Benim bildiğim haberleşilir,haber verilir,bilgilendirilir..şeklinde
Çok taviz vermişsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…