- 5 Temmuz 2017
- 4.413
- 7.489
- 108
- Konu Sahibi victoryvivi
-
Herkes o cocugun üzerine titresin isteyen yok bu birAy para nedir ya. Benim kız aldığım pahalı ne varsa attı kutulara, kartondan yaptığım evlerle oynuyor. Kıyafetlerde öyle, çocuk 2 kere giyiyor bi kıyafeti, hop büyüyor. Hamileler istiyor ki dünyanın en kıymetli hazine gelecekmiş gibi özen gösterilsin, doktor kontrolleri falan takip edilsin, herkes o çocuğun üstüne titresin. Yok öyle bi şey ya. Herkesi strese sokuyor bu beklentiler.
biz olmayacağını 3 sene sonra söyledikBizde de aynı durumlar, annem el emeği örgüler oruyor beşiği alacaklar , hatta kardeşim bebek arabasını ben alacağım dedi bırakmadım . Eşimin taraftan şimdilik birşey gormedik. Benimki de tüp bebek, olana kadar bebekte bebek başımın etini yediler şimdi herkes kovuğuna çekildi
İnsanları hele ki dış kapının mandallarını değiştiremezsiniz ki. Olay eşi doldurmaya gider tamam sonuna kadar tepki gösterilir. Ama eşinizin bu durumlarda kulağına kar suyu kaçırabilirsiniz mesela tek tük cümlelerle. Mesaj yerine varmış olur. Aynı şehirde bile değilsiniz onlarla takmaya hiç değmez..kapatmama sebebim ne biliyor musun
sürekli kendilerini bize karşı satmaya çalışmaları
birşey yapsınlar katkıları olsun demıyorum
evet ıkıncı evlılıgım , eşim de iyi
ama kendilerini çok iyi tanıyorum oldukca siyasetçiler bu canımı sıkıyor
tepkileri ,hep olağan dışı
yani sanki bizde çok hakları varmış, çok emekleri varmış modundalar
bizi en iyi onlar düşünür modundalar
çocukmusuz gibi eşimle benle konusmalarını duysanız
bu kadar çok konusan düşünüyor gibi konusan insanların madem gercekten icraatte bulunmalarını beklıyorum
evet birsey yapmasalar , maddi manevi destekleri olmuyorsa da abartı tepkş vermesinler
ölüyoruz bitiyoruz , boğazımızdan siz yokken lokma gecmıyor modunda takılmasınlar
hep böyleler
zamanında cok sıkıntılar yasadık eşimle maddi yönden
kv dem her telefonda ağladı sızladı ama varlık içinde cıkarıp da bir 100 tl yollamadı evimiz de kira idi o zaman
madem aglıyorsun bogazımdan lokma gecmıyor diye o zaman o cumlenın hakkını vereceksin
diğer türlü ise sadece nasılsın deyip geçeceksin canımı sıkan durum bu anlatabildim mi?
Siz sadece maddiyat istiyorsunuz o zaman, ben daha makul ve kabul edilebilir bir şey yazmıştım.Herkes o cocugun üzerine titresin isteyen yok bu bir
herkesin cocugu kendıne özel
dotor kontrolleri takip edilsin isteyen de yok öyle buldumcuk hamilelerden değilim herkesi genellemeyin olur mu?
Yine de bu insanlarla goruseceksin. Sonuçta kocanın annesi ve kardeşi. Kimsenin sağlığı ve iyiliği garanti değil,dünyanın ucu uzun farklı şehirde olsalarda ihtiyacın olabilir.farklı şehirde onlar
ayrıca en basından dedi zaten kv dem
ay ben bakamam annen bakar diye:)
annem özeniyor alıyor
ben tek kızıyım ve 5 sene cocugum olmadı
alma deyip üzecek miyim onu?
beklenti değil bu
kv demin birşey almasına ihtiyacım yok, sadece özenmemesi almaması garip geliyor ve sonrasında da sanki herseyi düşünüp o almış gibi kendini bize gösterecek olması.
neden beklenti içinde olayım?
maddi manevi hiç emekleri olmayıpta bi de çocuk üstünde hak sahibiymiş gibi konuşur sahiplenirlerya hasta oluyorum o tavırlara zaten.düğünde biizmkiler de aynı şekilde davrandı
hatta eşime trip attılar 6-7 ay evleniyoruz diye ama üzerinden zaman geçti kapadım ben konuları
canımı sıkan yapmayıp da yeniden herseyı onlar yapacakmıs gibi kendilerini göstermeye çalışmaları olacak
Sizin kv deleriniz nasıllar bu konuda.
Plastik suzgecle tahta kasigi da eklemek istiyorum listeyeen gerekli oyuncak listesini acikliyorum
dandik traktor
ses cikaran tren
pofuduk fil
traktorun kalitelisi ayni etkiyi yapmiyor, denedik haberiniz olsun
ben maddiyat istemiyorum neden anlamak istemiyorsunuzSiz sadece maddiyat istiyorsunuz o zaman, ben daha makul ve kabul edilebilir bir şey yazmıştım.
şu kısmı sesli gülerek okudum :)
kayınvalidem nasıl mı?
çocuğa bi künye taktı hepsi bu.
ne bişey örmüş ne almış.
zaten beklemiyordum da. 7 günlükken bebeğim sarılık yüzünden bi gece hastanede kaldı. yatırırken eşim haber verdi. bebeği yoğun bakımda ışığa koyacaklar diye. o günden sonra bir kere arayıp sormadı torunum çıktı mı? sarılığı düştü mü iyi mi??...
en azından seninki 8. ayı bekle demiş.
ben çok takmıyorum kafama onları tanıdım artıkYine de bu insanlarla goruseceksin. Sonuçta kocanın annesi ve kardeşi. Kimsenin sağlığı ve iyiliği garanti değil,dünyanın ucu uzun farklı şehirde olsalarda ihtiyacın olabilir.
Zaten maddi bir sorun yoksa kamerani tak bakıcıya baktır çocuğu kimsenin nazını cekmezsin. Bu arada benim de kv çocuğa bakamayacagini söylemişti en baştan...en azından yapamayacaginin farkında bu yüzden ona kızamıyorum. ..Dediğim gibi bu insanlar hep hayatında olacak kendini "bana onu da yapmadılar bunu da yapmadılar "diye olumsuz duygularla doldurma. ..ben aylardır terapiye giden biri olarak ruh sağlığını koruman açısından soyluyurum. ..
çok geçmiş olsun,üzüldüm .şu kısmı sesli gülerek okudum :)
kayınvalidem nasıl mı?
çocuğa bi künye taktı hepsi bu.
ne bişey örmüş ne almış.
zaten beklemiyordum da. 7 günlükken bebeğim sarılık yüzünden bi gece hastanede kaldı. yatırırken eşim haber verdi. bebeği yoğun bakımda ışığa koyacaklar diye. o günden sonra bir kere arayıp sormadı torunum çıktı mı? sarılığı düştü mü iyi mi??...
en azından seninki 8. ayı bekle demiş.
ben çok takmıyorum kafama onları tanıdım artık
evet bakıcı düşünüyorum ama
şunu da düşünmüyor değilim
kendi kızı iki cocugu ıle annesınde yasıyor
cocuklar 3 ve 4 yaslarında ıken kızı bosanmıs
kızının iki cocuguna her türlü maddi manevi bakıp da , oğlununki için ortada bir konu yokken bakamayacagım deyip bunun hesabını yapması garip
zaten ben hep kafam rahat olsun mantıgındayım
bakma konusunda da anne de kvde de mecbur değil
kimseye guvenerek yapılmadı cocuk evet eşime sevgimden görüşüyorum tabiki zorunlu zamanlarda ama öyle mıç mıç olamıyorum , saygıda kusur etmeden sadece.
iste buna ben de cok kiziyorum ve tepki verilmesine de hak veriyorum sonuna kadar.
cocuk hastalandiginda insan bir destek bekliyor,
hele ki ilk cocugu ise,
aman gecer cocuklar hasta ola ola buyur zaten demeleri bile yeter insana,
ama arayip sormamak ne demek ya.
evlat ayrimciligi varsa torun ayrimciligi da illa oluyor bence.
çok geçmiş olsun,üzüldüm .
dedi ama beni tanıyor 8 e kadar bekleyemeyeceğimi çok iyi bilir
dur daha bombası geliyor.
biz farklı şehirlerde yaşıyoruz. kv geçen hafta bizim şehre birine gelmiş kalmaya.
bizi arayıp sormadı söylemediği gibi herkesi tembihlemiş sakın orada olduğumu söylemeyin diye.
bu kadar ilgili bi babanne...
zor görür torun yüzü bundan sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?