Sizde de böylemi? Hamilelik ,hazırlık,kv , görümce...

Bazı yorumlar ne garip! Kayınvalidesinden çocugun bezini mamasını , ayakkabısını , giyimini , kuşamını almasını bekleyen.anne babası aldı diye övünen.çocugun bezini mamasını karşılayamayacaksam bir zahmet dogurmayayım o çocugu.

Bir yelek bir patik aldı diye laf edenler.iyi de bebişin besigini nevresimini aldıgı zamanda karıştı benim istediğim olmadı oluyor.

Bence herkes gönlünden kopanı yapsın.anneanne de babaanne de.

evet her kontrolumuzde arayıp ağlıyor:))))
oldu şükür evet ya ilk denemede tuttu tüp bebişim :)
şanslıyımısım ınsallah sonu da boyle devam eder
ay inşallah caanım
kuzenin görümcen için şaka yaptım heeee :)
dediğim gibi yavaş yavaş yapmaya çalış herşeyi acele etme (kızma)

Konu sahibi bebisiniz hayırlı olsun , sağlıkla alın kucağınıza..
Size verebileceğim tek tavsiye kimseyi takmamaniz ve bu güzel gunlerin tadını çıkarmanız.

Bende görüşmüyorum. Oğluyla görüşüyor hayret ogün 10 gun boyunca görüşmediler. Sonra icimden dedim acaba küsler mi baktim esim ben gidiyorum anneme dedi okey dedim. Tuvaleti temizliodum. erkenden geldi ve suratı asikti..galiba dolduruluyor

Benim kvden bahsediyorsun sandım :))
Benim de ailem a dan z ye herşeyi aldı
Kv de maddi durumu iyi olmasına rağmen iki tulum bir çorap aldı
Lohusa geceliğimi bile ben eşime sitem edince aldılar
Ama etrafa biz yaptık havasında hep
Kendi annemler bebeğimin küvetine kadar aldılar
Onu bile biz aldık dedi birisine kendi kulaklarımla duydum
Bende her yerde her fırsatta kibarca kendi Ailemin yaptığını söylüyorum

Bence kendinizi doldurmayın. Bazı yörelerde bebek için doğmadan abartı sevinmek, hazırlık yapmak vs kötü şans olarak algılanıyor. Hatta üzücü durumlar veya zor doğum vs olduğunda hamileyken sanki çocuk doğmuş gibi sevinç veya hazırlık yapıldığı için olduğuna inanılıyor.

Kayınvalideniz yine 8. ay demiş, korkularından bebek doğana kadar hiçbir şey aldırmayanlar var. Kötü niyetlerinden değil, öyle inanıyorlar. Kayınvalidenizin size de almayın demesi bence bu yüzden. Bir de tüp bebek olunca belki daha çok stres yapmışlardır.

Bu şekilde inananlar, bebek doğduktan sonra rahatlayıp tüm sevinçlerini gösteriyorlar. O zamanı bekleyin, bakın bakalım o zaman hediye vs konusunda ne yapıyorlar.

Son düzenleme:
Bende 8 .aya kadar hic bir sey almadim ufak defek zibindan baska insaniz sonucda ne olur olmaz diye ama kayinvelide de alir yani ozellikde dogdunkdan sonra gorumceylede mesefaliyiz herkes yerini bilir hayirli olsun der dogunca hediyesini getirir ayni sekilde bnde oyle

Bu genelde böyle.
Erkek anneleri hep geride duruyor nasıl olsa kızın annesi yapar deniyor.
Sizde ona göre davranırsınız.
Mesela benim kaynanamın çocugum üstünde hiç söz hakkı yok.
Ne söylerse tersini yapıyorum,hele bi bişey desin ,ne laf yiceğini bilir.

Ama annem ne derse onu yaparız , oyüzden yazları en iyi otellerde bizimle tatile onu götürürüz , hedieler ona alınır özel zamanlarda , kızımı kaynanaya bırakmam istesede,ama annemde istediği kadar kalır.
Cefasını kim çektiyse ,sefasınıda o sürecek.nokta.

Canım bebeğiniz hayırlı olsun. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Şimdi hamilesiniz, zaman ilerledikçe ve lohusalikta da hassasiyetiniz uzun süre devam edecek. Ben sizi çok iyi anlıyorum. Benim eşimin ailesi de tam tamına aynen öyleler. Siz benim gibi kafaya takıp kendinizi üzmeyin lütfen. Benim tavsiyem hiç kimseyi önemsemeyin. Sizin aileniz yapıyor ya, kendi torunlarına yapıyor her şeyi. Soran herkese de anneannesinin, dayısının hediyesi diye belirtin. Herkese de hak ettiği kadar değer verin. Asla bu konuları gündeme getirmeyin. Eşinize hele asla şikayet etmeyin. Siz tadını çıkarın bu sürecin. Güzel beslenin, güzel hissedin, güzel düşünün, dualar edin. Keyfinizi kaçırmalarına müsade etmeyin. Bir toplulukta çok şey yapmış gibi konuşurlar ve sizi rahatsız ederse bu durum, siz de kendi ailenizin yaptıklarını şakayla karışık anlatın.

Bugüne kadar kv maddi olarak hiç bir talepte bulunmadım fakat torununa niyetle ördüğü örgüleri satmayı düşündüğünü söyleyince değer vermediğini hissettim onlar için para çok kıymetli torununa değer verseydi örgülerini satmayı düşünmezdi üzülerek söylüyorum benim kv değer ölçüsü para

aa nasıl hatırladın görümcemin dediklerini

ay inşallah caanım
kuzenin görümcen için şaka yaptım heeee :)
dediğim gibi yavaş yavaş yapmaya çalış herşeyi acele etme (kızma)
ben biraz tez canlıyım
çok fazla prensipliyim ya her konuda öyleyim
sonuna bırakmayı sevmem hiçbir işi çünkü kafam rahat etmez
yavas yavas ay ay alıyorum ıste alınacakları ınsallah kullanmak nasip olur
şaka demene gerek yok istediğini diyebilirsin

Muhteşem özetlemişsiniz. Helal olsun. Gerçekten herkese hak ettiği kadar değer vermek gerekiyor.

Bu arada ben kendisine karşılıksız bi kaç tane çeyrek vermiştim yakın geçmiş zamanda ona istinaden takacak diye düşünüyorum Aslında olay maddi olarak yardım etmesi hediye alması değil değer verdiğini hissetmek istiyor insan manevi olarak hissetmediğimiz için belkide böyle ilgi bekliyoruz psikolojik olarak bilemiyorum

En güzelini yapiyorsun canım. Doldur boşalt bizde de var o olmazsa olmazımız artık,hatta doldurmadığı zamanlar bi eksiklik hissediyorum bir boşlupa düşüyorum ,hayatımda çok büyük kayıp oluyor :)

Bebek 4 aylık doğmayacağına göre eve her şeyi 4. ayda yığmaya gerek yok. Maddi imkanınız var, 1 günde gidip her şeyi alabilirsiniz zaten.

Birde bu ailelerin çocuk alışverişine bu kadar müdahil olmasından rahatsızım ben. Anneniz ve kardeşiniz çok abartmış. Her şeyi almışlar, siz ne alacaksınız? Çocuğu onlar doğuruyor yada onlara aitmiş gibi. Eşim olsa kuruş kuruş hesaplardı aldıklarını, parasını verirdi. Hoş, bu kadar şeyi kabul de etmezdi. Çok fazla söz hakkı görmüş aileniz kendisinde bence.

Kayınvalide tarafına gelince çocuk doğmadan böyle yargısız infaz yapmayın derim. Dediğim gibi siz çok erken başlamışsınız ve anneniz onlara bu alışveriş heyecanını yaşamaları için bir şey bırakmamış zaten. Bende hamileyim yengemde. Daha yeğenime 1 patik bile almadım, 6. ayında. Bu beni kötü hala yapıyorsa yengemin gözünde -ki asla böyle hesaplara girmez- yine de umursamam. Yeğenimle kuracağım bağımı alışveriş belirleyemez.

Konu sahibini tenzih ederim,konuya gelen yorumlara gore “az hediye alan buyuk ebeveynin cocugu sevmesine az izin vermek” gibi kavramlar var. Cok sasirdim. Hediye aldigimiz insani seviyoruz,sevgimizin miktari kadar hediye aliyoruz,hediye almadiysak hic sevmiyoruz demek ki. Torununa hediye almayana torunu gostermiyor ayol insanlar. Ne diyelim,allah onlarin cebine cok cok versin de ileride torunlarina bolca hediye alip bolca gorusebilsinler insallah

ALIŞVERİŞ yapma heyecanı yasdıklarını sanmıyorum çünkü
görümcemin iki cocugunu süreklı eşime sen bunların babası sayılırsın dıye baskı kuran bir aile
zamanında sen benı değil vbictory i tercıh ettin diyen bir kv var karsımda
eşim evlenirken eşime ailece küsüp 6 ay ne aradılar ne sordular ne heyecanı?

evet bunu diyecekler benn de biliyorum cunku sırf kendılerını haklı cıkarmak ıcın
cunku huylarıdır
evlenırken oglunun arabasının anahtar ruhsatını 3 sene boyunca saklayanbir kv denın torunu için alısverıs heyecanı yasayacagını hıc sanmıyorum

eşim ailemi tanıdıgı için bunun lafını etmez
çünkü eşim hep der senin ailen benim ailem gibi değil . çok iyiler diye

evet 6 ayında bir patik bile almamanız garip emınım annesi beklıyordur ama ses etmıyordur
benım de yegenım var ama özenirim alırım izinlü günlerimde onunla vakıt de gecırırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…