Sizde de böylemi? Hamilelik ,hazırlık,kv , görümce...

Neden konu açtınız peki? Bisey almadıkları için.
burada yazmısım bakın

Dediğim gibi beklentim yok maddi anlamda , ama insan hiç mi özenmez.

Özenmeyip soğuk olsa anlarım ama çok düşünceli edasında kendini satar bir de:)

Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.

Sizin kv deleriniz nasıllar bu konuda.

bu genelde öyle.Benim ailem hep aldi ve alir eşimin annesi birşey almaz... hiçte umrumda değil

:) yani hemen hemen ayni kapıya çıkıyor. Ama bence siz bunları hiç düşünmeyin hamileliğinizin tadını çıkartın. Benim kayınvalidemin sizinkinden farkı yok,+yurtdışında yaşıyor yapmamak içinde bahanesi var.

Resmen benim kayınvalide .. Benimki de beni bırakıp gezdi durdu. Üstüne evime misafir getirdi 1 günlük bebeğe. Üstüne birde herşeye alınırdı. Benim misafirlerim bile nasıl bakıyor sana kayınvaliden sanki düşmanı gibi görüyor demişlerdi. Düşündüm de ne günlermiş .

Öncelikle hayırlı olsun Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.
Aynı şeyleri ben de yaşadım. Sözde en çok onlar seviyorlar torunlarını ölüyorlar yoluna. Ama hamile olduğumu öğrendiğim günden beri ne maddi ne manevi hiçbir yardımlarını görmedim. Maddi durumları iyi olmasa beklemem zaten ama çok çok iyi durumları. Üstelik bizimde hamilelik ve doğum sıralarında maddi durumumuz pek iyi değildi. Çocuğumun eksiklerini zar zor 3 kuruşun hesabını yaparak tamamladık. Büyük eşyaları da benim anneannem ve teyzelerim sağolsunlar karşıladılar.

Kızım şuan 3 yaşında çok şükür durumumuz düzeldi. Eskiden o kadar üzülürdüm ki bu duruma. Elbette ki onlara güvenerek yapmadık çocuğu. Yardım etmek zorunda da değiller tabiki ama insan elinde olur da durumu bile bile nasıl kılını kıpırdatmaz benim aklım almıyordu.
Zamanla kabullendim ben, eşim dahil herkes herşeyin de farkında zaten. Şuanda hiç birşey beklemiyorum. Sıkma canını sen. İnsanlara karşı beklenti içine girmezsen sonunda da üzülmezsin bunu bilir bunu söylerim.

ben de seni anlıyorum
bizim maddi durumumuz iyi şükür ama inan ona ragmen zorlanıyoruz
çünkü bebek esyaları çok pahalı
ben bu kadar şey almam gerektiğini hiç düşünmedim
herkes 8. ayda alırsın demiş
onca şeyin nasıl ustesınden kalkacagım
zaten doktor takıbıne dolu para verıyoruz
bebeğim tüp bebek onun masrafı cok oldu
doğum malıyetı olacak
yekune vurunca o kadar ciddi meblağ ki bunlar son bir ayda nasıl ustesınden gelırım

herseyı olmak zorunda değil şimdiki anneler en kıymetlı kendı cocukları sanıyor falan yazanlar olmus ama ınan oyle değil
herseyı arastırarak alıyorum
kullanmayacagım hıcbırseye para vermek ıstemıyorum zaten

ama o kadar konusacaksan , cocugu seviyor yıllardır beklıyor gibi yapacaksan ufak da bir katkın olsun
de ki perdesini ben alacağım, bebek arabasını ben alacağım adını koy yani
benım 8. aya kadar beklemeyeceğimi biliyor
biz herseyı aldık deyınce de suclu ben olacagım onun gözünde
benım esım de goruyor ama annesi diye ses etmıyor , idare ediyor sadece he he deyip gecıyor
ve kv demde aşırı bir ikna yeteneği, etkileme kabiliyeti var
bazen acaba ben sorunlu muyum falan dıyorum kadın benı bıle ıkna edıyor

Çok ilgilense kayinvalidem bebeğime şimdiden el koydu.. diye başlık acabilirsiniz.. bende 14 yıl sonra ikinci bebek sevinci yaşadım.herkeste benim gibi sevinsin demedim.benim sevinmem yeterliydi zaten

Bana da erken almışsınız gibi geldi, 4. Ay bu kadar hazırlık için erken değil mi. Bir de bebek kıyafeti almayın son aylarda kilolanıyorlar ve aldıklarını olmayabilir.
Ayrıca doğunca bir reşat takar yaptığınız harcamaların toplamından fazlası olur. Takmayın kafaya o kadar

Bu konuları açıp
Kendi ailesinin yaptıklarını sayıp
Sonra da kv tarafından bir beklentim YOK diyorlar burda
beklenti olmaması nasıl olur biliyor musunuz
Zerre aklınıza gelmez
Kendimden biliyorum
Üç kızımda da zerre aklıma gelmedi
Yaptılar allah razı olsun
Yapılmayabilirdi de

Bir çifte standart ise erkek kardeşiniz kendi bebeğinin bazı gereçlerini size vermiş ya
İtiraf edin bu davranış kaynınız ve ya görümcenizden gelse
“Eskilerini bana vermek istiyorlar “ olurdu
Vallahi billahi böyle olurdu kıyamet de kopardı

Gebelik için tebrik olayı bana hep utandırıcı gelmiştir bilmiyorum bu şahsi fikrim
Görümcelerim de aldıkları kültür gereği beni hamileyim diye tebrik etmediler zerre aklıma da gelmedi
Ama bebek olur hayırlı olsun denilir o farklı

Hazırlık meselesinde ise eskiler erken hazırlık durumunda allah muhafaza bebeğe bir şey olur o hazırlananlar anneye kahır vesilesi olur diye temkinliler hep ha doğru mu değil ama işte görüşleri öyle tamam der saygı duyarsınız

Ben 6. Ayında çantam hazır beklerdim mesela Doğum için hani nolur nolmaz diye
Ama kayınvalidem arayıp daha bebeğe alış veril yapma kızım derdi olur derdim

Bende bir çöp görmedim annemin yaptıklarını parmağının ucuyla hmmm bunu da anneannesi mi yapmış diye ağzının kenarından söylendi.... amma velakin sorsan bütünle oğlum bizi bırakıp onlara gidecekmiş şaka gibi bunu söylüyorlar... çocuğumun odasını ayırdım diye kötü anne oldum, aklım torunumda kalacak yazık çocuğa dedi... yani siz Doğumdan sonrasına bakın o torun ne tatlı gelecek onlara yere göğe koyamayacaklar ve bu sizde ufak çaplı sinir krizleri geçirmenize neden olacak

Tum yorumlari okumadim ama sizi cok iyi anliyorum.Sizin maddi degil daha cok manevi beklentiniz var.Sonucda dogacak olan onlarin torunu.Ve uzun bir bekleyisten sonra geliyor.Insan guzel seyler duymak ve konusmak istiyor.Sizi bu yuzden cok ama cok iyi anliyorum. Simdi belki kizanlar olur kimseden maddi beklentiye girmeyin diye ama o ole degil. Insan esyalara bakip bunu babanesi,bunu ananesi,sunu dayisi aldi diye mutlu olmak istiyor.Yani sevildigini onemsendigini bilmek,gormek istiyor.:)

Bence siz hazırlıklara erken başlamışsınız. Hamileliğiniz henüz çok yeni. Odadır vesairedir bunlar gerçekten kayınvalidenizin dediği zamanlarda alınacak şeyler.
Öte yandan; eşimin ailesi düğünümüzde hiçbirşey yapmadı hiçbirşeye yardım etmediler diye açılan konulara "Siz tabiki herşeyi tek başınıza yapacaksınız, kimse size yardım etmek zorunda değil" ciler nerede görebilir miyim? Sesiniz çıkmıyor hayırdır. Bu konunun ne farkı var şimdi ?
Not: Allah sağlıkla kucağınıza kavuştursun.

Bu saydiklariniz gercekten guzel. Butun bunlar kisinin aile yapisina gore degisir.Mesela size utandirici geliyor ve kultur geregi kutlamamislar.Mesela atiyorum sizi tebrik etmeyip aileden baska birinin hamileligini tebrik etseler zorunuza giderdi.Konu sahibi uzun ugraslar sonucu hamile kalmis bu durumda insanin duygulari daha degisik oluyor.Bende tup bebekle hamile kaldim burdan biliyorum. Elbette yapmasalar a dogacak cocuk ciplak kalmaz.Ama onemli olan hatirlanmak,onemsenmek diye dusunuyorum

Bizde de öyle kaynnam hiç özenmez annem herseyimı alıyor ilgileniyor hatta kaynnam normalde beni eşime şikayet etmezken artık ne yapsam üstüne katip söylüyor bide biz aynı evde yaşıyoruz evim ayrı olsaydı da hiç bişey yapmasaydı başka bişey istemezdim.

8. Aydan sonra herşeyi alın diyenler halt etmiş. Ya 8. Aydan sonra zaten inanılmaz ağırlaşıcaksın bel ağrıları biraz fazla ayakta kalınca ayakların şişecek oturup ayaklarını uzatman gerekecek. 8. Aydan sonra alışveriş, o kıyafetlerin yıkanması ütülenmesi, hastane hazırlığı, ev temizliği hangi birini yetiştireceksiniz ki. Önceden yavaş yavaş alın.

Haklısın insan o kadar sabırsızlıkla beklediği bebeğe babaanne dede olarak illaki bişeyler yapmak ister diye düşünüyoruz. Yani bunların sadece lafta olması insanı kırıyor. Tavsiyem boşver kesinlikle beklentiye girme, hamile halinle kendini de bebişi de üzme.

Amaaan boşver, hiç o güzel canınızı sıkmayın. Benim bebek doğdu doğacak kv sadece bir battaniye aldı. Her şeyin vakti zamanı gelecek elbet...

Kv bir defa aradi oy moy soy sop dedi soyuna senin dedim kapattim
Gorumcemde bugun oglen dogum yapmis esim kalkti gitti simdi yolda 15 dak gorup gelecekmis.
He bana gel diyemez
Gitmem gorusmem soylediklerini duymam kafam rahat olur.

Reşat mi :)
Küçük altın anca takar
Kıyafet almadım

Evet aynen
En kıymetlim dediği oğlunun çocuğu olacak
Görümcem de hala olacak ama tenezzül edip bir kere nasılsın diye aramadı
Ben de hala oldum geçen yıl yeğenime deli
Oluyorum
Sürekli ona birşeyler alıyorum onunla vakit geçirmeye çalışıyorum
Sevmek böyle birşey bence
Bi tane şapkası var Kışlık. Çoğu videosunda onu görüyorum Bugün gittim şapka aldım mesela
Kardeşimin maddi durumu benden kat kat iyi ama ben halasıyım
Ben de almak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…